De 7 beste automatische kattenvoeders van 2023: onbevooroordeelde beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Met zijn WiFi-connectiviteit en handige bediening via de Connect-app is de Feeder-Robot van Whisker onze topkeuze voor de beste automatische kattenvoeder op de markt. Het is een zorgvuldig ontworpen slimme feeder die u meer controle geeft over het voedingsschema van uw kat en wordt geleverd met een garantie van 18 maanden en 24 uur back-upvermogen.

De bovengemiddelde prijs kan de Feeder-Robot voor sommige katteneigenaren buiten bereik brengen, maar als u al een Litter-Robot bezit of als u op zoek bent naar het gemak van een slimme feeder die u vanaf uw smartphone kunt bedienen, denkt u misschien dat het de investering waard is.

Naast onze topaanbeveling hebben we nog zes van de beste automatische feeders geselecteerd die u kunt kopen.

Of u nu een automatische feeder wilt om de portiegroottes van uw kat te regelen, hem goed gevoed te houden terwijl u niet thuis bent, of uw hond uit de kom van de kat te verbannen, er is iets op deze lijst voor u.

Maar voordat we in de beoordelingen springen, laten we het hebben over waar we naar hebben gezocht bij het kiezen van de beste automatische feeders.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste automatische kattenvoeders

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.9

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Cat Mate C500 Automatische Voerbak voor huisdieren

 • Compatibel met elk type voedsel
 • Veilig en beveiligd – katten hebben geen toegang tot het voedsel onder de afdekking
 • Betaalbaar in vergelijking met andere feeders

Beste camera-feeder

aac-table__image

9.8

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Petlibro Automatische Feeder met Camera

 • WiFi-compatibel met een 1080p groothoekcamera en smartphone-app
 • Grote trechter biedt plaats aan maximaal 21 kopjes (ongeveer 1 maand voedsel)
 • Werkt consistent zonder morsen of vastlopen

Meest veelzijdig

aac-table__image

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

PetSafe Eatwell 5-Meal Pet Feeder

 • Compatibel met elk type voedsel, inclusief traktaties en medicijnen
 • Hiermee kunt u precies kiezen hoeveel u uw kat wilt geven
 • Betaalbaar in vergelijking met andere feeders

Premium keuze

aac-table__image

9.5

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Feeder-Robot van Whisker Automatic Pet Feeder

 • Programmeer en bedien de feeder via de Connect-app
 • Royale opslagcapaciteit van 32 kopjes voor droog kattenvoer
 • Geeft voedsel nauwkeurig af in porties variërend van 1/8 tot 1 kopje

Beste voor droogvoer

aac-table__image

9.4

Geplukt door 25 mensen vandaag!

PetSafe Gezond Huisdier Voer Gewoon Automatische Huisdier Feeder

 • Wordt geleverd met een vaatwasserbestendige en hygiënische roestvrijstalen kom
 • Beschikt over een langzame voermodus voor katten die de neiging hebben om hun voedsel op te slokken
 • Heeft een grote opslagcapaciteit van maximaal 24 kopjes voedsel, plus een komcapaciteit van vijf kopjes

Het beste voor lange afwezigheden

aac-table__image

9.3

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Petlibro Easy Feed 6L Automatische Pet Feeder

 • Flexibele voeding met ultra-instelbare maaltijdgroottes en zes maaltijden
 • Werkt met een meegeleverd netsnoer en back-upbatterijen (niet inbegrepen)
 • Grote voedseltrechter moet minstens 3 weken meegaan bij een kat

Topkeuzes uitgelegd

Hoewel we onlangs een aantal nieuwe producten hebben toegevoegd aan onze lijst met topkeuzes, kunt u een diepgaande video bekijken met vijf van onze favoriete automatische kattenvoeders. Bekijk het hieronder:

Wat zijn de kwaliteiten van de beste automatische kattenvoeders?

De beste automatische kattenvoeders zijn soepel en stil

Jamming en storingen zijn constante realiteiten bij het omgaan met slecht ontworpen automatische kattenvoeders. Deze feeders kunnen het voedsel dat je puft niet aant in hen, ze slecht functioneren, ze rammelen en zoemen, en uiteindelijk voeren ze je kat niet.

We hebben klantrecensies doorzocht om ervoor te zorgen dat alle feeders die we hebben aanbevolen stil en consistent werken met zo min mogelijk storingen.

Geweldige automatische kattenvoeders zijn compatibel met het favoriete voedsel van uw kat

Zorg ervoor dat uw automatische feeder werkt met het soort voedsel dat uw kat lekker vindt. Hoewel top-of-the-line automatische feeders compatibel zijn met elke vorm en grootte brokjes die je erin kunt dumpen, moet je iets meer onderzoek doen om een feeder te vinden die compatibel is met nat of rauw voedsel.

De beste automatische kattenvoeders zijn veilig en zorgen ervoor dat uw kat het systeem niet kan hacken

Een slecht ontworpen automatische feeder is geen partij voor de wens van een gemotiveerde en sluwe kat om te eten. Minder veilige automatische feeders zijn acceptabel voor relaxte katten. Degenen die extreem voedselgedreven zijn, hebben een veilig systeem nodig dat alleen mensen kunnen manipuleren.

De beste automatische kattenvoeders hebben een grote voedselcapaciteit

Net zoals de beste waterfonteinen een hoge watercapaciteit hebben, hebben de beste automatische feeders grote trechters of compartimenten die een royale hoeveelheid voedsel kunnen opslaan.

Dit is vooral belangrijk als u van plan bent om het huis een paar dagen te verlaten en vertrouwt op de feeder om uw kat van brandstof te voorzien terwijl u weg bent.

De beste automatische kattenvoeders passen bij uw budget

Er is een automatische feeder voor bijna elk budget. Eenvoudige zwaartekrachtaangedreven feeders zijn over het algemeen de goedkoopste keuze, terwijl automatische feeders met hightech smartphone-connectiviteitsintegraties hogere kosten met zich meebrengen.

Over het algemeen variëren automatische kattenvoeders van $ 10 voor eenvoudige low-end modellen tot $ 250 voor een geavanceerde eenheid.

De beste automatische kattenvoeders hebben betrouwbare voeding

De meeste automatische kattenvoeders worden aangesloten op een stopcontact en zijn afhankelijk van de elektriciteit van uw huis. Om ervoor te zorgen dat uw kat voedsel blijft ontvangen in het geval van een stroomstoring, is het belangrijk dat de feeder is uitgerust met een back-upbatterij. Dit houdt uw apparaat in leven wanneer de elektriciteit van uw huis dat niet kan.

Omgekeerd hebben sommige automatische kattenvoeders geen netsnoer en vertrouwen ze alleen op een batterij. Batterijafhankelijke eenheden moeten een geschiedenis hebben van een lange levensduur en betrouwbaarheid van de batterij.

Hier zijn de top 5 soorten automatische kattenvoeders

Hoewel automatische kattenvoeders in verschillende vormen voorkomen, zijn er vijf hoofdtypen op de markt. Elk van hen spreekt iets andere behoeften aan en werkt het beste voor een ander type katteneigenaar. Laten we meer leren over elk.

1. Op zwaartekracht gebaseerde automatische kattenvoeders

De eenvoudigste automatische feeders, deze eenheden geven voedsel af met niets anders dan de kracht van de zwaartekracht.

Ze zijn niet getimed, ze zijn niet verstelbaar en je kunt ze niet gebruiken om je kat van over de hele wereld te bekijken, maar voor sommigen zijn ze een handige oplossing. Deze zijn ideaal voor droogvoeders die de voedselinname van hun kat willen beheren terwijl ze het weekend de stad uit zijn.

Als de meest low-tech keuze op deze lijst, zijn op zwaartekracht gebaseerde feeders ook het meest betaalbaar.

Deze eenvoudige feeders werken goed als je een beperkt budget hebt, maar ze zijn niet de beste keuze voor katten met een zeer voedselinspirering. Als uw kat wanhopig is om voedsel uit de feeder te halen, zijn dit enkele van de gemakkelijkste voor katten om te “hacken” of om te kantelen.

2. Programmeerbare rechtopstaande automatische kattenvoeders

Dit type feeder heeft hetzelfde trechter- en doseerontwerp als in een op zwaartekracht gebaseerde feeder, maar het is programmeerbaar, wat betekent dat u kunt beslissen wanneer het brokjes uitdeelt en hoeveel er bij elke voeding uitkomt.

Deze feeders werken goed voor mensen die de droogvoeropname van hun kat volgens een gecontroleerd schema willen beheren. De kwaliteit varieert sterk en u kunt merken dat u een feeder krijgt die onnauwkeurig vastloopt of dispenseert. Als u de voedselinname van uw kat nauwlettend moet controleren, geeft u misschien de voorkeur aan het volgende type automatische feeder.

3. Programmeerbare schotelachtige automatische kattenvoeders

Deze feeders werken een beetje anders dan de typische automatische feeder. Ze beschikken over verschillende voedselcompartimenten en leggen, volgens een vast schema, het voedsel bloot dat verborgen is in de afgedekte schotels.

Omdat ze een beperkt aantal voedselcompartimenten hebben, is deze stijl van automatische feeder misschien niet de beste keuze voor langere uitstapjes. De meeste zullen tot zes maaltijden voeden voordat ze moeten worden bijgevuld.

Dat gezegd hebbende, dit type feeder is de enige die compatibel is met nat of niet-brokvoer. U kunt deze feeders gebruiken om ingeblikt of anderszins nat voedsel tot 24 uur op te slaan.

Hoewel deze feeders een beperkte capaciteit hebben, zijn ze een goede keuze voor thmensen die de voedselinname van hun kat zorgvuldig willen controleren.

4. Slimme automatische kattenvoeders

Deze feeders maken verbinding met uw smartphone, zodat u de feeder van uw kat op afstand kunt bedienen. Velen hebben ook webcams, zodat u uw kat kunt bekijken via hun automatische feeder.

Hoewel spannend in theorie, stellen slimme automatische kattenvoeders meestal teleur. U betaalt een hoge premie voor, in wezen, een webcam en de mogelijkheid om uw programma’s te wijzigen wanneer u niet thuis bent.

Als die functies interessant klinken, kan een automatische feeder een leuke aanvulling zijn op uw gadgetcollectie. Maar als u er alleen maar om geeft om ervoor te zorgen dat uw kat wordt gevoed terwijl u weg bent, zal een standaard programmeerbare feeder net zo goed werken.

5. Microchip Automatische Kattenvoeders

In plaats van automatisch voedsel uit te delen, helpen deze feeders u om maaltijden gescheiden te houden van uw katten en kunnen ze ook het voedsel van uw kat beschermen tegen een hebzuchtige hond.

Hoewel ze niet voor elke kattenfamilie zijn, als u het voedsel van uw katten gescheiden moet houden vanwege speciale voedingsbehoeften of vraatzucht, zijn deze feeders de meest probleemloze optie die beschikbaar is. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en doen meestal hun werk zonder problemen of gedoe.

De beste automatische kattenvoeders: onze top 7 aanbevelingen

We hebben in de loop der jaren veel automatische huisdiervoeders getest en beoordeeld en er worden voortdurend nieuwe modellen ontwikkeld. Hier zijn onze huidige top 7 keuzes voor de beste automatische kattenvoeder.

View On Chewy View On Amazon

Productinformatie:

 • Type: Schotelachtige getimede feeder met koelpakketten
 • Werkt met: Elk type voedsel
 • Capaciteit: 5 en 3/4 kopjes
 • Ideaal voor: Katten die nat of rauw voedsel eten dat koel moet blijven
 • Prijs: 59,99 dollar

Deze automatische feeder bestaat uit een roterende schaal met vijf verschillende compartimenten, die elk een portie voedsel bevatten. Zoals alle feeders in schotelstijl heeft dit product een voordeel ten opzichte van rechtopstaande feeders met een trechter. Hiermee kunt u precies kiezen welk type voedsel u wilt dat uw kat eet.

Of u uw kat nu rauwe kippenvleugels, medicijnen gewikkeld in kaas of droge brokken geeft, deze feeder zal het volgens een vast schema afgeven. U kunt kiezen uit maximaal 4 verschillende voedertijden.

De feeder toont elke maaltijd op een LCD-scherm, waardoor het gemakkelijk is om het voedingsschema van uw kat bij te houden en aan te passen. Deze aanpasbaarheid komt echter met enkele beperkingen.

De feeder beschikt over vijf 11,5-ounce voedselcompartimenten – waarvan er één alleen voor onmiddellijke voeding is – wat betekent dat u deze regelmatig moet bijvullen. Het is misschien niet ideaal voor meerdere katten, langere reizen of mensen die het voedsel van hun kat niet willen meten. Ik vond ook de gerechten zelf een beetje diep, wat voor sommige katten ongemakkelijk zou kunnen zijn.

Deze automatische kattenvoeder biedt een ervaring die vergelijkbaar is met andere roterende voerbakken in schotelstijl, maar heeft een paar extra functionaliteiten.

Het belangrijkste is dat de Cat Mate-feeder ijspakketten heeft ingebouwd onder de voercompartimenten. Net als een miniatuur ijskist houdt het voedsel koel en vers gedurende 1-2 dagen, afhankelijk van de omstandigheden.

Hoewel het niet alle functies heeft die u in sommige andere programmeerbare feeders kunt vinden en regelmatig moet worden bijgevuld, is deze automatische feeder een uitstekende optie voor mensen die hun kat natvoer of een verscheidenheid aan verschillende soorten voedsel willen voeren.

De feeder wordt gevoed door 3 AA-batterijen, die niet bij uw aankoop zijn inbegrepen.

Wat we leuk vonden:

 • Compatibel met elk type voedsel of medicatie
 • Veilig en beveiligd – katten hebben geen toegang tot het voedsel onder de afdekking
 • Betaalbaar in vergelijking met andere feeders
 • Bevat ijspakketten voor verser voedsel

Wat we niet leuk vonden:

 • Je moet je eigen eten meten
 • Beschikt over slechts vijf compartimenten, waardoor het niet optimaal is voor langere reizen
 • Diepe kommen kunnen voor sommige katten moeilijk zijn om van te eten
 • Batterijen zijn de enige stroombron van de feeder (niet inbegrepen)

Bekijk op Petlibro View op Amazon

Gebruik allaboutcats coupon code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Productinformatie:

 • Type: Rechtopstaande programmeerbare feeder
 • Werkt met: Alleen droogvoer
 • Capaciteit: 21 kopjes (5L)
 • Ideaal voor: Mensen die de voeding van hun kat willen controleren en controleren
 • Prijs: 139,99 dollar

De nieuwste toevoeging aan de Petlibro-familie van automatische kattenvoeders, deze graanschuurachtige feeder is geüpgraded met WiFi-mogelijkheden en een 1080p groothoekcamera lens.

Deze automatische voerbak voor huisdieren heeft een royale 5L-trechter die ongeveer 21 kopjes bevat – ongeveer gelijk aan ongeveer een maand maaltijden voor de gemiddelde kat. Doordat de trechter een strakke afdichting en een droogmiddelpakket onder het deksel heeft, blijft het voedsel wekenlang vers. Het verstrekt voedsel consistent en betrouwbaar. U kunt de maaltijdgrootte aanpassen tussen 1 en 50 porties – elke portie is 10 g (ongeveer een eetlepel droog kattenvoer) – voor maximaal 10 maaltijden per dag.

De feeder wordt geleverd met een grote, brede kom en voedsel wordt afgegeven met een zacht zoemend geluid – geen geklungel of geknakt zoals de geluiden die sommige feeders maken. De trechter zelf is ongelooflijk veilig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat hongerige katten of vastberaden honden erin komen.

Wat dit model onderscheidt van eerdere Petlibro-feeders is de verbeterde cameralens en de toevoeging van de Petlibro Lite-smartphone-app (beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten).

Met de Petlibro Lite app kunt u uw kat in de gaten houden via de 1080p camera. In tegenstelling tot andere automatische feeders met camera’s, richt de camera zich op uw kat en de kom in plaats van op de rest van de kamer. Met nachtzicht kunt u de activiteiten van uw kat in het donker en overdag volgen en vastleggen.

Geluidsdetectiemeldingen laten u weten wanneer uw kat in de buurt van de feeder is en u kunt zowel eenrichtings- als tweerichtingscommunicatie gebruiken om met uw kat te praten en deze te horen.

Gebruik de couponcode ALLABOUTCATS bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op deze feeder of een ander enkel item in de Petlibro-winkel.

Wat we leuk vonden:

 • WiFi-compatibel met een 1080p groothoekcamera en smartphone-app
 • Grote trechter biedt plaats aan maximaal 21 kopjes (ongeveer 1 maand voedsel)
 • Werkt consistent zonder morsen of vastlopen
 • Ingebouwde camera kunt u communiceren en de voeding controleren
 • Fraudebestendig maar gemakkelijk uit elkaar te halen voor reiniging

Wat we niet leuk vonden:

 • Alleen compatibel met droog kattenvoer
 • Alleen programmeerbaar via de Petlibro Lite app
 • Gebruikt porties in plaats van volumemetingen

View On Chewy View On Amazon

Productinformatie:

 • Type: Schotelachtige programmeerbare automatische feeder
 • Werkt met: Elk type voedsel of traktaties
 • Capaciteit: 5 kopjes
 • Ideaal voor: Mensen die een consistente, betrouwbare feeder willen die hen veel flexibiliteit biedt
 • Prijs: 48,95 dollar

Beoordeeld als de # 1 beste automatische feeder voor katten en kleine honden op Wirecutter, werkt deze feeder in schotelstijl consistent en effectief om goed geportioneerde maaltijden van uw keuze te bereiden. Het is geen goede keuze als je meer dan een paar dagen van huis bent, maar het kan je dagelijkse routine een stuk eenvoudiger maken als je kat speciale maaltijden en traktaties nodig heeft.

Hoewel deze feeder in schotelstijl uw gemak beperkt door te eisen dat u uw eigen porties kattenvoer meet, compenseert het verloren gemak in controle. Net als het vorige model, als uw kat een speciaal dieet volgt, geeft deze feeder u de mogelijkheid om porties traktaties, snacks, medicijnen en maaltijden zorgvuldig te meten.

De serveerschijf is gesegmenteerd in vijf 8oz-compartimenten. Het vijfde compartiment is aangewezen voor onmiddellijke voeding. U kunt precieze voertijden kiezen voor alle andere compartimenten.

Het programmeren met behulp van het digitale display neemt enige tijd in beslag omdat de knoppen alleen zijn gelabeld met symbolen. Je moet de handleiding lezen om te weten op welke knoppen je moet drukken en in welke combinatie, maar het is vrij eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt.

Deze automatische kattenvoeder lijkt een beetje op een Roomba stofzuiger die voedsel verstrekt. Omdat het zo laag is, is het onwaarschijnlijk dat opgewonden katten het omgooien. En in tegenstelling tot sommige rechtopstaande dispensers, kan uw kat niet in de machine komen om zelf voedsel vrij te geven. Het is een goede keuze voor voedselgemotiveerde katten met de neiging om te bedelen en te vechten voor hun voedsel.

Hoewel deze feeder ongelooflijk veilig is als je hem eenmaal hebt gesloten, kun je het voedingsschema niet bekijken nadat deze is ingesteld zoals je kunt met de Cat Mate C500. De voercompartimenten zijn ook iets kleiner, maar dat maakt ze voor sommige katten gemakkelijker om van te eten.

De feeder is afhankelijk van vier D-batterijen, die niet zijn inbegrepen. Als je hem liever op een stopcontact aansluit, heb je pech. Het wordt niet geleverd met een netsnoer en een dergelijk snoer is niet beschikbaar als een extra aankoop.

Wat we leuk vonden:

 • Compatibel met elk type voedsel of medicatie
 • Hiermee kunt u precies kiezen hoeveel u uw kat wilt geven
 • Betaalbaar in vergelijking met andere feeders
 • Vrijwel huisdierbestendig houdt zelfs de meest motivated katten uit de voedselopslag
 • Wordt geleverd met een garantie van 12 maanden

Wat we niet leuk vonden:

 • Plastic compartimenten zijn niet zo hygiënisch als metalen of keramische kommen
 • Met slechts 5 compartimenten is dit niet de beste keuze voor langere reizen
 • Vertrouwt alleen op batterijen en ze zijn niet inbegrepen bij uw aankoop
 • U kunt het voedingsschema niet bekijken zodra het deksel goed is gesloten

Koop op Nest Robot en krijg $ 25 korting (korting automatisch toegepast bij het uitchecken)

Bekijk op Chewy View op Amazon

Productinformatie:

 • Type: Rechtopstaande programmeerbare feeder
 • Werkt met: Droog of halfvochtig kattenvoer
 • Capaciteit: 32 kopjes droogvoer
 • Ideaal voor: Katten die droogvoer eten, mensen die een slimme feeder willen
 • Prijs: 299,00 dollar

Als het gaat om huisdiertechnologie, is Litter-Robot een naam die je waarschijnlijk kent. We hebben de Litter-Robot 3 Connect automatische, zelfreinigende robot beoordeeld die vrij is van scheppen in een all-inclusive verpakking.

De Feeder-Robot bevrijdt u van het zelf meten en toedienen van de maaltijden van uw kat, waardoor een stabielere en voorspelbare voedingsroutine voor uw kat ontstaat.

Deze WiFi-enabled, automatische huisdier feeder is een rechtopstaande programmeerbare huisdier feeder. Het bewaart tot 32 kopjes droog of semi-vochtig kattenvoer en kan portiegroottes afgeven, variërend van 1/8 kopje tot 1 kopje. Met behulp van de feeder zelf of de Feeder-Robot app kunt u tot 8 maaltijden per dag plannen.

Als portiecontrole geen probleem is, kunt u de trechter ook verwijderen om deze als zwaartekrachttoevoer te gebruiken.

Wat de Feeder-Robot onderscheidt van andere rechtopstaande programmeerbare modellen, zijn de slimme functies en het doordachte ontwerp. Met geïntegreerde anti-jam-technologie verstopt of vastloopt dit apparaat niet zo veel als anderen en heeft het een handige indicator op trechterniveau, zodat u weet wanneer het tijd is om de feeder bij te vullen.

Met de app kunt u uw Feeder-Robot (en andere Litter-Robot-apparaten zoals de Litter-Robot Connect 3) vanaf elke locatie bedienen. U kunt uw voedingsschema aanpassen, een onmiddellijke voeding toedienen of het trechterniveau controleren. De app geeft ook inzicht in het voedingsschema van uw huisdier.

Hoewel de Feeder-Robot een aantal unieke functies heeft, heeft het wel een prijs. Met bijna $ 250 is deze feeder een van de duurste die er is. Je krijgt zowel een plastic als een roestvrijstalen kom bij je aankoop en het apparaat wordt geleverd met een back-upbatterij die goed is voor 24 uur, maar het is moeilijk te zeggen of de slimme functies echt de kosten waard zijn.

Het is ook vermeldenswaard dat terwijl veel “slimme” feeders ook dienst doen als pet cams, de Feeder-Robot dat niet doet. U kunt ook geen bericht opnemen om uw kat tijdens de maaltijd te bellen wanneer voedsel wordt verstrekt, zoals u kunt met andere modellen zoals de WOPET automatische feeder.

Als je al een Litter-Robot automatische kattenbak hebt, zou je het op prijs kunnen stellen om zowel de Litter-Robot als Feeder-Robot vanuit dezelfde app te kunnen bedienen. Met de Connect-app is de installatie snel en intuïtief. Over het algemeen is het een veelzijdige en betrouwbare feeder, hoewel het misschien niet in het budget van elke katteneigenaar zit.

Wat we leuk vonden:

 • Maakt verbinding met de WiFi van uw huis, beheerd via de app
 • Ontworpen met anti-jamming technologie
 • Inclusief netsnoer en batterijback-up goed voor 24 uur
 • Wordt geleverd met een plastic en roestvrijstalen kom
 • Kan ook worden gebruikt als zwaartekracht feeder door het verwijderen van de trechter
 • Connect app kan worden gebruikt met andere Litter-Robot apparaten
 • Wordt geleverd met 18 maanden garantie

Wat we niet leuk vonden:

 • Aanzienlijk duurder dan sommige modellen
 • Beperkt u tot alleen droogvoer
 • Geen “call to meal” -functie om de kat te waarschuwen wanneer voedsel wordt verstrekt

View On Chewy View On Amazon

Productinformatie:

 • Type: Rechtopstaande programmeerbare voedseldispenser
 • Werkt met: Droog kattenvoer
 • Capaciteit: 12 lbs. of 29 kopjes droogvoer
 • Ideaal voor: Katten die droogvoer eten, vooral als ze de neiging hebben om snel te eten
 • Prijs: 89,95 dollar

Deze unit, met zijn 24-kops trechter en soepele werking, is een van de meest probleemloze feeders op de markt.

Dankzij het transportbandontwerp is het een betrouwbare keuze die niet de neiging heeft om te verstoppen of vast te lopen bij het gebruik van droog of semi-vochtig kattenvoer. Sommige gebruikers zeggen dat het luidruchtig is, maar de meeste accounts beschrijven de feeder als relatief rustig en onopvallend. Mijn katten waren in het begin redelijk ongerust over het apparaat en hoewel ze uiteindelijk gewend raakten aan het eten ervan, leken ze het geluid een beetje te vinden intimiderend.

Deze automatische feeder is stevig geconstrueerd en is, wanneer gevuld met voedsel voor huisdieren, moeilijk omver te werpen voor katten. Zeer gemotiveerde katten kunnen echter in de chute reiken en toegang krijgen tot de brokjes.

De PetSafe Healthy Pet Simply Feed is zeer aanpasbaar, zodat u het voedingsschema van uw kat kunt verfijnen. U kunt uw eigen tweemaal daagse vooraf ingestelde voedingsschema selecteren met 12 verschillende voedertijden. Elke keer dat u onmiddellijk voedsel voor uw kat wilt verstrekken, kunt u dit doen met behulp van de functie “onmiddellijk voer”.

Als uw kat de neiging heeft om voedsel te slikken, zult u de langzame voerfunctie waarderen, die geleidelijk voedsel afgeeft in de loop van 15 minuten.

Maaltijdgroottes variëren van 1/8 kopje (twee eetlepels) tot 4 kopjes voedsel dat in één keer wordt verstrekt. U kunt alle maaltijden dezelfde grootte houden, of u kunt verschillende portiegroottes per maaltijd aanpassen. Dat gezegd hebbende, de kom is veel groter dan nodig is voor een geschikte portie voor de gemiddelde kat.

De feeder is afhankelijk van niet-meegeleverde batterijen, waardoor het apparaat ongeveer een jaar blijft werken. Als u het liever met een voedingskabel koppelt, kunt u een optionele kabel kopen voor $ 13.

Wat we leuk vonden:

 • Wordt geleverd met een vaatwasserbestendige en hygiënische roestvrijstalen kom
 • Beschikt over een langzame voermodus voor katten die de neiging hebben om hun voedsel op te slokken
 • Bewaart tot 24 kopjes voedsel, plus een komcapaciteit van 5 kopjes
 • Stevig en stabiel ontwerp, niet gevoelig voor vastlopen zoals sommige feeders
 • Wordt geleverd met een garantie van 12 maanden

Wat we niet leuk vonden:

 • Beperkt u tot alleen droogvoer
 • Kom kan iets te groot zijn voor katten
 • Sommige katten kunnen in de chute reiken en het voedsel zelf krijgen

Petlibro Easy Feed Automatische Voerbak voor huisdieren

View On Chewy View On Amazon

Gebruik allaboutcats coupon code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Productinformatie:

 • Type: Rechtopstaande programmeerbare voedseldispenser
 • Werkt met: Droog kattenvoer
 • Capaciteit: 6L of 25,4 kopjes droogvoer
 • Ideaal voor: Katten die droogvoer eten en voor lange afwezigheden
 • Prijs: 66,49 dollar

Als uw kat droogvoer eet, is het gebruik van een programmeerbare rechtopstaande feeder een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid voedsel krijgen, wat er ook gebeurt.

Deze eenvoudige feeder van Petlibro heeft een krachtige reeks functies en een katvriendelijk ontwerp dat het een van de meest flexibele, publieksvriendelijke opties op de markt maakt. Het apparaat bevat 6 liter of tussen de 21 en 25,4 kopjes brokjes en geeft aangepaste porties af volgens het schema dat u hebt gekozen.

Met zes voedertijden en ultra-instelbare portiegroottes, variërend van 2,5 theelepels tot meer dan 3 kopjes, kunt u de maaltijden van uw kat verfijnen en hem precies de hoeveelheid voedsel geven die hij nodig heeft, wanneer hij het nodig heeft. Naast geplande voedingen kunt u met een onmiddellijke voerfunctie met twee drukken op de knop een aangepaste portie afgeven.

Met de spraakopnamefunctie kunt u uw kat naar elke maaltijd roepen. Een combinatie van indicatielampjes en een LCD-scherm geven u inzicht in de status van de feeder. Gebruik het gemakkelijk afleesbare LCD-scherm om het voedingsschema van uw kat aan te passen, het batterijvermogen te controleren en te bepalen wanneer de trechter bijna leeg is.

Het slanke lichaam, de stille werking en de zacht glooiende, katvriendelijke kom maken het een katvriendelijke keuze. Van de feeders die hier zijn beoordeeld, is deze degene waarmee onze testkatten het meest comfortabel waren.

Hoewel de feeder een relatief veilig ontwerp heeft met een vergrendeldeksel, is deze niet ongevoelig voor aanvallen. Zeer gemotiveerde katten kunnen hun poot in de glijbaan bereiken om brokjes uit te vissen of wat los te schudden door het apparaat omver te gooien. Als uw kat gevoelig is voor het stelen van voedsel, is een feeder met een interne voedseltransporteur, zoals de PetSafe Simply Feed later op deze lijst, veiliger.

Gebruik de couponcode ALLABOUTCATS bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op deze feeder of een enkel item in de Petlibro-winkel.

Wat we leuk vonden:

 • Flexibele voeding met ultra-instelbare maaltijdgroottes en zes maaltijden
 • Werkt met een meegeleverd netsnoer en back-upbatterijen (niet inbegrepen)
 • Grote voedseltrechter moet minstens 3 weken meegaan bij een kat
 • Handige indicatielampjes en LCD-scherm maken het gemakkelijk om te controleren
 • Scherp geprijsd

Wat we niet leuk vonden:

 • Anti-overloopmechanisme voorkomt dat grotere maaltijden volledig worden verstrekt
 • Heeft geen langzame voerfunctie voor katten die snel eten

#7 Beste probleemloos: DOGNESS Mini programmeerbare automatische dierenvoeder

Bekijk op Chewy View op Amazon

Productinformatie:

 • Type: Rechtopstaande programmeerbare voedseldispenser
 • Werkt met: Droog kattenvoer
 • Capaciteit: 8.3 kopjes
 • Ideale For: Kattenbezitters op zoek naar een low-tech optie
 • Prijs: 62,99 dollar

Met automatische voerbakken voor huisdieren kunt u ervoor zorgen dat uw kat wordt gevoed, zelfs als u niet thuis bent. Tenzij u vaak reist of een kat heeft die zijn maaltijden specifiek getimed nodig heeft, is het echter misschien niet praktisch voor u om honderden dollars uit te geven aan een complexe feeder.

De DOGNESS Mini Programmeerbare Automatische Dierenvoeder is een eenvoudige, probleemloze automatische feeder die u met een druk op een paar knoppen kunt programmeren. Het geeft tot drie maaltijden per dag af met aanpasbare maaltijdgroottes en de 8,3-kops trechter gaat ongeveer twee weken mee in een huishouden met één kat. De roestvrijstalen voedselschaal is hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken en de feeder is verkrijgbaar in drie kleuren.

Deze feeder is afhankelijk van een USB-oplader en heeft geen internetverbinding of smartphone nodig om te functioneren. Naast de USB-oplader heeft deze een zelfactiverende back-upbatterij in geval van een stroomstoring. Een LCD-scherm maakt het gemakkelijk om de maaltijden van uw kat te zien en te programmeren en de meegeleverde trechter houdt voedsel veilig voor voedseldieven, vocht en insecten.

Gebruikers melden dat de bedieningselementen even wennen zijn, maar als u niet smartphone-savvy bent, is het misschien een eenvoudigere optie dan app-gestuurde feeders.

Wat we leuk vonden:

 • Goed voor huishoudens met één kat
 • Dispenseert tot 3 maaltijden per dag met aanpasbare porties
 • Inclusief een roestvrijstalen voedselschaal
 • Gevoed door USB met een zelfactiverende back-upbatterij
 • Waarschuwt katten voor etenstijd met een spraakbericht

Wat we niet leuk vonden:

 • Besturing is even wennen
 • Niet bedoeld voor langdurig gebruik

Zijn automatische kattenvoeders een goed idee?

Automatische kattenvoeders beloven een handige manier om ervoor te zorgen dat uw katachtige vriend goed gevoed en gezond blijft, of u nu thuis of onderweg bent. Maar ze zijn niet voor elk huishouden de juiste keuze. Hier zijn een paar van de voordelen van automatische feeders en het beste kattenvoerstation plus de tekenen dat u er een moet kopen.

Een automatische feeder zorgt ervoor dat uw kat geportioneerde maaltijden ontvangt wanneer u niet thuis bent

Voor korte ritten en lange dagen, een automatische kattenvoeder biedt de portiecontrole en maaltijdbeheer die uw kat nodig heeft. In tegenstelling tot een ijsbak vol met kattenvoer, zorgt een automatische voedseldispenser ervoor dat uw kat zichzelf niet verklopt of aankomt terwijl u weg bent.

Als u natvoer geeft, is een gekoelde dispenser een van de beste manieren om uw kat vers of nat kattenvoer te geven terwijl u weg bent.

Daarnaast automatische feeders zijn een moeiteloze manier om meerdere kleine maaltijden per dag te bieden. Als natuurlijke roofdieren kunnen katten in een natuurlijke omgeving zes maaltijden per dag eten. Deze eetroutine kan katten gestimuleerd houden en kan helpen om uw kat tevreden te houden, waardoor de verveling en hongergevoelens worden voorkomen die gorging en obesitas kunnen bevorderen.

Op dezelfde manier zijn ze nuttig voor iedereen die verwilderde katten buiten voedt

Als je wilde katten buiten voedt, weet je waarschijnlijk dat kattenvoer meer aanspreekt dan alleen de wilde dieren – wasberen, stinkdieren, buurthonden en andere lokale dieren houden van het eten van kattenvoer. Een automatische feeder geeft porties voedsel ter grootte van een kat af en legt de rest vast, zodat uw buitenkatten het voedsel krijgen dat ze nodig hebben.

Katten die te snel eten, kunnen baat hebben bij een langzame feeder

Als uw kat de neiging heeft om zijn voedsel in te ademen en later over te geven, weet u dat te snel eten een echt probleem is. Sommige automatische feeders zijn ontworpen voor katten die dit doen, waardoor de eetsnelheid van uw kat wordt gematigd en ze worden geholpen hun voedsel goed te verteren.

Automatische kattenvoeders kunnen nuttig zijn, maar ze zijn niet de oplossing voor elk probleem

Geweldige automatische feeders kunnen uw leven gemakkelijker maken. Ze bevrijden u van de noodzaak om uw kat de hele dag door te voeden.

Ze zorgen ervoor dat je kat goed geportioneerde maaltijden krijgt als je niet thuis bent. En als je de juiste kiest, kunnen ze katten met speciale diëten of verlegen persoonlijkheden helpen het voedsel te krijgen dat ze nodig hebben.

Maar ze zijn geen vervanging voor menselijke zorg. Zelfs de slimste automatische feeder kan niet in de buurt komen van het vervangen van een goede kattenoppas. Als je het huis langer dan een dag of twee verlaat, wil je nog steeds iemand vinden om voor je kat te zorgen terwijl je weg bent.

Lees ook: De complete voedingsgids van kittens tot Senioren

Inhoudsopgave