Onbevooroordeelde Iams Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Iams beweert dat hun voedsel “voeding biedt die is afgestemd op het beste van zichzelf”, maar zal Iams kattenvoer het beste in uw kat naar boven halen? Laten we meer leren over Iams om te bepalen of het een gezonde, hoogwaardige keuze is.

De We’re All About Cats-beoordelings-Iams op wat belangrijk is

We hebben Iams onder de loep genomen en gesorteerd volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk evalueren op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

Hier is hoe het scoorde op elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 4/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 5.1/10

In totaal geven we Iams kattenvoer een 31 uit 60 rating of een D-cijfer.

Over Iams

Iams is eigendom van Mars, Inc., met uitzondering van hun Europese tak, die eigendom is van en geproduceerd wordt door Spectrum Brands.

Iams werd in 1946 opgericht door Paul Iams, een autodidactische diervoedingsdeskundige uit Ohio. Iams maakte en verkocht oorspronkelijk eiwitrijk, vetrijk hondenvoer. In 1950 ontwikkelde Iams het eerste droge hondenvoer dat voornamelijk werd gemaakt van dierlijke eiwitten. Het bedrijf breidde later uit naar kattenvoer.

In 1999 werd het bedrijf verkocht aan Procter &Gamble (P&G), waardoor Iams kattenvoer wereldwijd 70 landen kon bereiken. In het voorjaar van 2014 kondigde P&G aan dat het Iams, Eukanuba en Natura zou verkopen aan Mars, Incorporated, met behoud van de producten die op de Europese markt worden verkocht.

Mars Petcare is ’s werelds grootste huisdiervoedingsbedrijf. In 2017 haalde het meer dan 17 miljard dollar aan inkomsten binnen. Naast Iams loopt het conglomeraat achter op meer dan 40 andere merken dierenvoeding, waaronder Crave, Whiskas en Royal Canin.

Eind 2014 verkocht P&G de Europese divisie van Iams aan Spectrum Brands. De huisdierverzorgingsdivisie van Spectrum Brands omvat One Earth-dierenvoeding, Furminator, LitterMaid en Nature’s Miracle.

Inkoop en productie

De meeste Iams dierenvoeding wordt geproduceerd in de Verenigde Staten. Iams productiefaciliteiten bevinden zich in Ohio, Nebraska en North Carolina. De Europese divisie van het merk heeft een fabriek in Coevorden, een stad in de provincie Drenthe.

Iams legt uit dat hun voedselveiligheidsprogramma een van de strengste in de branche is en de FDA- en USDA-normen overtreft. Het bedrijf voegt eraan toe dat ze superieure beoordelingen ontvangen van het American Institute of Baking, een onafhankelijke certificeringsinstantie voor de menselijke voedingsindustrie.

Iams zegt niet waar hun ingrediënten vandaan komen. Alle dochterondernemingen van Mars werken met het Responsible Sourcing-programma van Mars en hun gedragscode voor leveranciers, wat beide betekent dat het bedrijf een risicobeoordeling van externe leveranciers gebruikt om ethische, betrouwbare leveranciers te kiezen.

Is Iams kattenvoer teruggeroepen?

Iams is sinds de oprichting in de jaren 1940 verschillende keren teruggeroepen. Hier is een overzicht van de meest recente gebeurtenissen in de herinneringsgeschiedenis van het merk.

2013

In maart 2013 werden Iams Shakeables hondentraktaties teruggeroepen vanwege mogelijke schimmelgroei. Later die zomer werden verschillende soorten Iams hondenvoer teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

2011

Iams ProActive Health Smart Puppy droog hondenvoer werd teruggeroepen vanwege aflatoxine schimmelbesmetting.

2010

In juni 2010 werd Iams ProActive Health ingeblikte katten- en kittenvoeding teruggeroepen vanwege lage niveaus van thiamine. De volgende maand werd een partij Feline Renal-formule teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

2007

Net als veel andere merken die dat jaar ingrediënten uit China inkopen, heeft Iams verschillende variëteiten van zowel katten- als hondenvoer teruggeroepen vanwege mogelijke melaminebesmetting.

Welke soorten kattenvoer biedt Iams aan?

Iams benadrukt voeding op maat voor de individuele behoeften van katten en zegt dat hun recepten zijn gemaakt voor katten met specifieke levensfasen en activiteitsniveaus.

Hun selectie droog kattenvoer is beperkt tot de ProActive Health-lijn, terwijl hun natte selectie is onderverdeeld in drie lijnen: Purrfect Delights, Purrfect Delicatessen en perfecte porties.

Iams Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Iams ProActive Health Indoor Weight &Hairball Care Droog Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip en kipbijproductmeel lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit is een caloriearm, vezelrijk voedsel dat op de markt wordt gebracht voor kattenbeschermers binnenshuis. Theoretisch helpen deze kwaliteiten de neiging van binnenkatten om zwaarlijvig te worden en haarballen te ontwikkelen onder controle te houden.

Het recept bevat kip en kip bijproduct maaltijd als de eerste twee ingrediënten. Deze vleesingrediënten worden gevolgd door een reeks granen – maïsgrutten, maïsglutenmeel en gemalen volkoren sorghum staan prominent op de ingrediëntenlijst. Gedroogde bietenpulp en cellulose in poedervorm dienen als vezelbronnen.

Het voedsel bevat visolie als bron van omega-3 vetzuren. Sporen van wortels, spinazie en gedroogde appelpulp verschijnen ook op de ingrediëntenlijst. Het voedsel bevat karamelkleur, een kleurstof die 2-MI en 4-MI kan bevatten, procesverontreinigingen met potentieel kankerverwekkende eigenschappen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, weinig vet en veel koolhydraten. Elke beker bevat 332 calorieën.

Ingrediënten

Kip, Kip Bijproduct maaltijd, Maïsgrutten, MaïsGlutenmeel, Gemalen volkoren sorghum, gemalen volkoren maïs, gedroogde bietenpulp, Kalkoen, Cellulosepoeder, Gedroogde erwten, Natuurlijk aroma, Zout, Brouwers Gedroogde gist, Gedroogd eiproduct, Karamelkleur, Natriumbissulfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Wortelen, Gedroogde appelpulp, Calciumcarbonaat Fructooligosacchariden, Spinazie, Tomaat, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Niacine, Ascorbinezuur, Vitamine A-acetaat, Calcium Pantothenaat, Biotine, Thiamine Mononitraat (bron van Vitamine B1), Pyridoxine Hydrochloride (bron van Vitamine B6), Vitamine B12 Supplement, Riboflavine Supplement (bron van Vitamine B2), Inositol, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Mineralen (Zinkoxide, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, KaliumJodide), Taurine, L-Carnitine, Siliciumdioxide, Citroenzuur, Gemengde tocoferolen, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 13.5%

Ruwe celstof: 8.3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 15%

Vezel: 9.22%

Koolhydraten: 42.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.71%

Vet: 32.47%

Koolhydraten: 37.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Visolie, Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Maïsglutenmeel, gemalen volkoren sorghum, gemalen volkoren maïs, gedroogde erwten, karamelkleur

Veel voorkomende allergenen: Kip, Ei

Pros

 • Bevat visolie als een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Gemaakt met dierlijke bijproducten, die mogelijk geen optimale verteerbaarheid bieden
 • Gemaakt met laagwaardige plantaardige ingrediënten
 • Bevat karamelkleur

Iams ProActive Health Healthy Adult Original met Kip Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip en kipbijproductmeel lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit volwassen onderhoudsvoedsel bevat kip- en kipbijproductmeel als de eerste twee ingrediënten, gevolgd door verschillende vormen van maïs. Maïs en zijn derivaten verschijnen als gemalen volkoren maïs, maïsgrutten en maïsglutenmeel.

Een van de positieve punten van dit voedsel is het gebruik van dierlijke vetten. Het bevat zowel kippenvet als visolie. Iams zegt dat het voedsel een optimale verhouding van omega-3 tot omega-6 vetzuren heeft, waardoor een gezonde huid en een glanzende vacht worden bevorderd.

Over het algemeen heeft het voedsel een matig eiwitgehalte, een laag tot matig vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte. Er zitten 373 calorieën in elk kopje van dit kattenvoer.

Ingrediënten

Kip, Kipbijproductmeel, Gemalen volkoren maïs, Maïsgrutten, Maïsglutenmeel, Gedroogde bietenpulp, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijk aroma, Gedroogd eiproduct, Brouwers Gedroogde gist, Natriumbissulfaat, Kaliumchloride, Visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Calciumcarbonaat, Cholinechloride, DL-Methionine, Fructooligosacchariden, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacine, Ascorbinezuur, Vitamine A-acetaat, Calciumpantothenaat, Biotine, Thiaminemononitraat (bron van Vitamin B1), Pyridoxine Hydrochloride (bron van vitamine B6), Vitamine B12 Supplement, Riboflavine Supplement (bron van vitamine B2), Inositol, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Taurine, Mineralen (zinkoxide, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Kaliumjodide), L-Carnitine, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 16.67%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 44.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.51%

Vet: 33.6%

Koolhydraten: 36.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet, Kalkoen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Maïsgrutten, maïsglutenmeel, gemalen volkoren sorghum, gemalen volkoren maïs, gedroogde erwten, karamelkleur

Veel voorkomende allergenen: Kip, Ei

Pros

 • Gemaakt met dierlijke vetten
 • Een goede bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat karamelkleur

Koop op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit smakelijke recept ingeblikte voeding wordt voornamelijk gemaakt van vlokken kip in saus. De saus is ingedikt met gemodificeerd tapiocazetmeel en guargom. Hoewel ze bijdragen aan de commerciële waarde van het voedsel, zijn deze verdikkingsmiddelen qua voedingswaarde niet nodig.

In plaats van carnivoor-geschikte vetbronnen, bevat het voedsel visolie als primaire vetbron.

Over het algemeen is dit op kip gebaseerde natvoer rijk aan eiwitten met een laag vet- en matig koolhydraatgehalte. Elk blikje van 3 oz bevat 85 calorieën.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Kippenlever, Vleesbijproducten, Tapiocazetmeel, Gedroogd eiproduct, Gedroogde gewone bietenpulp, Glycine, Visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kaliumchloride, zout, natriumtripolyfosfaat, natuurlijk aroma, magnesiumsulfaat, Xanthaangom, cholinechloride, karamelkleur, taurine, fructooligosacchariden, DL-methionine, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), guargom, zinksulfaat, ijzersulfaat, mangaansulfaat, Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), kaliumjodide, vitamine D3-supplement, foliumzuur, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.22%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 2.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 46.84%

Vet: 50.56%

Koolhydraten: 2.6%

Ingrediënten die we leuk vonden: Geen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemodificeerd tapiocazetmeel, visolie, carrageen

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Bevat visolie als een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Bevat carrageen
 • Rijk aan koolhydraten in vergelijking met andere natte voedingsmiddelen
 • Voedsel op basis van kip is niet ideaal voor langdurige voeding

Wat vinden klanten van Iams Kattenvoer?

Iams kattenvoer ontvangt voornamelijk positieve klantrecensies, hoewel het merk in de recente herinnering minstens één keer onder vuur is komen te liggen. Duizenden mensen boycotten Iams nadat ze hadden gehoord over de behandeling van dieren in een onderzoeksfaciliteit die contractwerk deed voor Iams.

In 2002 en 2003 voerde de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) een undercoveronderzoek uit bij het Sinclair Research Center, een contractlaboratorium voor Iams. PETA-onderzoekers hebben videobeelden van het lab vrijgegeven, waarvan je sommige op YouTube kunt bekijken.

Nadat de beelden waren vrijgegeven, verbrak Iams hun relatie met Sinclair Research.

Positieve beoordelingen

“Ik had mijn kat Al jaren Meow mix gevoerd. Hij spuugde nu regelmatig zijn eten op. Een vriend raadde me aan om IAMS te proberen en binnen een paar weken trok hij een beetje het benodigde gewicht aan, had een veel glanzendere jas en begon met zijn speelgoed te spelen en rond te rennen. huis. Hij is een jaar of 12 en heeft dat al jaren niet meer gedaan. Hij spuugt nu ook zelden zijn eten op!” Don1, recensie Iams ProActive Heart Healthy Adult dry cat food

“Mijn kat is gek op dit super stinkende, nogal grof uitziende kattenvoer. Hij verloor volledig zijn verlangen om te eten nadat stomatitis pijn hem te veel werd, maar dit voedsel heeft hem blij gemaakt om weer te eten, zozeer zelfs dat ik het dubbele zal moeten bestellen van de hoeveelheid die ik verwachtte dat hij zou eten. Ik probeerde veel duurdere soorten voedsel, maar bleef ontdekken dat er kipingrediënten waren toegevoegd, ook al zou de smaak zeevruchten of vis zijn. We zullen vasthouden aan deze variëteit vanwege de prijs en de eetlust.”Jessica, reviewing Iams Purrfect Delights Tuna-Topia in Sauce nat kattenvoer

Negatieve beoordelingen

“Ik heb één kat die verslaafd is aan het spul en hij kwam op die manier naar me toe en ik heb hem nog nergens aan kunnen overschakelen… nog steeds proberen hoor. Dit voedsel zit vol met AFVAL! Granen, bijproducten… alle dingen die je niet wilt dat ze hebben. Op een dag zal ik hem hieraf halen.” SharonNatsarim, reviewing ProActive Heart Healthy Adult droog kattenvoer

“Nadat ze naar de dierenartsen waren gegaan, vertelden ze ons dat sinds Iams werd uitgekocht, het nieuwe bedrijf de producten, katten en honden, goedkoper heeft gemaakt door karmelkleuring in te voeren die NIET GOED IS VOOR ONZE HUISDIEREN! We zijn nu op zoek naar nieuwe producten.” Iamsproducts, beoordeling Iams ProActive Health Indoor Weight &Hairball Control droog kattenvoer

Hoeveel kost Iams Kattenvoer?

Het zou ongeveer $ 0,45 per dag kosten om een kat van 10 pond een van de Iams-droogvoer te voeren die hierboven zijn besproken.

Het Iams-ingeblikt voedsel dat hierboven is beoordeeld, kost ongeveer $ 2,62 per dag. Als u de voorkeur geeft aan een voedsel verpakt in een dienblad, is Iams Perfect Portions-voedsel duurder voor ongeveer $ 3,76 per dag.

De meeste Iams-voedingsmiddelen hebben prijzen die vergelijkbaar zijn met middelgrote merken zoals Purina Beyond of Rachael Ray Nutrish, waarbij sommige van hun natte voedingsmiddelen premium prijsgebied betreden. Zelfs hun duurste voedingsmiddelen bevatten goedkope of onnodige ingrediënten die je misschien niet in vergelijkbaar geprijsde voedingsmiddelen vindt.

Over het algemeen, is Iams een goede keuze?

Veel katten en hun verzorgers houden van Iams, maar het is geen merk dat we zouden aanbevelen.

Iams heeft sinds 2004 ten minste zes terugroepacties uitgevoerd, wat wijst op tekortkomingen in hun kwaliteitscontrole- en veiligheidsprogramma. Iams-voedingsmiddelen zijn redelijk geprijsd, maar hebben ingrediëntenlijsten die vergelijkbaar zijn met die in budgetproducten.

Waar wordt Iams kattenvoer verkocht?

Iams is wijd verspreid over de hele wereld. Het is verkrijgbaar in supermarkten, big box-winkels en dierenvoedingswinkels. Klik hier om Iams te vinden in een winkel bij u in de buurt.

Online kunt u Iams kopen op Amazon, PetSmart, Chewy, Walmart, PetFlow, Petco, PetFoodDirect, Target en Wag.com.

Klik hier om te winkelen voor Iams kattenvoer op Chewy.