11 Beste kattenborstels &deshedding tools in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Wanneer u de beste kattenborstel vindt, zullen u en uw kat het allebei weten. Goede borstels voelen geweldig aan in je hand, zijn zacht voor de huid van je kat en passen perfect bij hun vachttype.

Omdat het betaalbaar is, gemakkelijk te gebruiken, geschikt voor alle vachttypen en honderden gloeiende klantrecensies heeft, hebben we de zelfreinigende gladde borstel van Safari als onze nummer één keuze gekozen. We hebben ook de beste kattenborstel gekozen voor speciale behoeften, waaronder een gevoelige huid, verschillende vachttypen en gematteerd bont.

Topkeuzes uitgelegd

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen twee jaar hebben we veel tijd besteed aan het uitzoeken wat er nodig is om een geweldige kattenborstel te maken.

We hebben de beschikbare soorten borstels en ontharingsgereedschappen onderzocht, honderden klantrecensies gelezen en tests in de echte wereld uitgevoerd op meer dan een dozijn topborstels. We hebben meer dan 35 uur besteed aan het testen van hun stevigheid, katvriendelijkheid en het vermogen om uitscheiding en haaruitval te voorkomen.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende 11 kattenborstels geselecteerd als de beste die je kunt kopen.

In één oogopslag: beste kattenborstels en ontharingsgereedschap om te kopen

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste Rubber Cat Brush

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Kong ZoomGroom

 • Zachte rubberen tanden voor gevoelige katten
 • Schattig kattenontwerp
 • Verwijdert effectief dood haar

Beste borstel voor lang haar

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Frisco Dematting Dubbelzijdige Kam

 • Geweldig voor langharige en matgevoelige katten
 • Rubberen handgreep voor meer comfort en controle
 • Dubbelzijdig voor dematting en descherdding

Beste verzorgingshandschoen

aac-table__image

9.4

Geplukt door 18 mensen vandaag!

HandsOn Verzorgingshandschoen

 • Nub-patroon zorgt voor effectieve verzorging
 • Verkrijgbaar in twee kleuren
 • Zachtaardig voor gevoelige katten

Beste vlooienkam

aac-table__image

9.2

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Safari Vlooienkam voor Katten

 • Essentieel hulpmiddel voor huishoudens met een risico op vlooien
 • Zeer betaalbaar, geprijsd onder de $ 5
 • Eenvoudig ontwerp, zeer gemakkelijk te gebruiken

Voordat we ingaan op individuele productrecensies van de top 11 beste kattenborstels op de markt, laten we het hebben over de soorten kattenborstels die beschikbaar zijn, waarbij we identificeren welke borstels het beste zijn voor bepaalde vachttypen en persoonlijkheden.

Soorten kattenborstels

Gelikte borstels

Ideaal voor: Alle vachttypes, katten die graag geborsteld worden

Deze borstels hebben fijne draadtanden die op verschillende hoeken zijn ingesteld. Omdat de draadtanden vanuit meerdere hoeken door de vacht van uw kat kammen, zijn deze borstels zeer effectief voor het verwijderen van los haar, vuil en huidschilfers. De dunne metalen tanden zijn niet pijnlijk voor de meeste katten, maar kunnen de gevoelige huid irriteren. Als uw kat een beschadigde huid heeft of bijzonder gevoelig is voor aanraking, kunt u in plaats daarvan een rubberen borstel of verzorgingshandschoen kiezen.

Dematting Tools

Ideaal voor: Langharige katten gevoelig voor matten

Gebruik geen schaar om een mat uit te knippen. Als je kat terugdeinst of je knipt op de verkeerde plaats, kun je zijn huid snijden in plaats van de gematteerde vacht. Gebruik in plaats daarvan een dematting tool. Deze gereedschappen hebben scherpe messen met afgeronde uiteinden. Ze scheppen onder de mat en snijden deze voorzichtig uit zonder de huid eronder te beschadigen.

Borstel Handschoenen

Ideaal voor: Korte jassen, katten met een gevoelige huid

Het mooie van verzorgingshandschoenen is dat het geen borstels zijn. Het zijn handschoenen met kleine rubberen noppen en borstelharen die zachtjes de vacht van je kat masseren en los haar uittrekken. In plaats van zich vreemd te voelen op de huid van je kat, is de aanraking van een gehandschoende hand zowel geruststellend als natuurlijk. Bovendien fungeert het als een ontraadsmiddel.

Bristle Borstels

Ideaal voor: Katten die er prachtig uit moeten zien

Een borstel verzacht en verfraait het haar. Ze zijn populair voor gebruik op showkatten en andere katachtigen die er glanzend en fantastisch uit moeten zien. Ze zijn een uitstekende afwerking kattenborstel voor alle soorten jassen.

Rubber borstels

Ideaal voor: Gevoelige katten

Rubberen borstels hebben breed geplaatste rubberen tanden, die zachtjes door de vacht bewegen, ontwarren en los haar verwijderen. De rubberen tanden zorgen ook voor een zachte massage, waardoor de bloedsomloop wordt verbeterd en de gezondheid van de huid van uw kat wordt gestimuleerd. Ze zijn een zachtere keuze voor katten die geen harde metalen borstels kunnen verdragen.

Deshedding Gereedschap

Ideaal voor: Katten met dikke ondervacht

Vergeet niet dat de vacht van je kat drie verschillende lagen heeft. De meeste katten hebben waakharen, awn haren en donsharen. De dikste, dichtste laag is de dons- of ondervacht, die aan de basis ligt van de vacht die het dichtst bij de huid ligt. Katten met bijzonder lange, dichte ondervacht zijn gevoelig voor mattenproblemen en ernstige verharing. De ondervacht kan een kat ook te warm maken tijdens warm weer.

Ontslinkend gereedschap reikt diep door de lagen van de vacht van uw kat om toegang te krijgen tot de zachte, dichte ondervacht. Bij gebruik op een kat met een dikke ondervacht kunnen ontslinkingsgereedschappen dramatische stapels donshaar produceren, terwijl de vacht van uw kat er zijdeachtig en glad uitziet.

Lees ook: 15 beste kattenvoer voor het verharen

Ontwarrende kammen

Ideaal voor: Middelgrote tot langharige katten

Deze kammen hebben lange tanden die door de vacht van uw kat prikken en los haar verwijderen terwijl ze zachtjes ontwarren. Ze kunnen ook helpen om matvorming te voorkomen.

Hoewel deze handig zijn voor katten met een langere vacht, zijn ze niet de beste keuze voor katten die niet van borstelen houden. Ontwarrende kammen zijn niet zacht en doen weinig om de huid te masseren.

Pin Penselen

Ideaal voor: Middelgrote tot langharige katten

Een pin kattenborstel is vergelijkbaar met een gladdere borstel, maar heeft meer ver uit elkaar geplaatste tanden en is een minder agressief verzorgingsmiddel. De pinnen zijn getipt met plastic bolletjes die de huid van je kat masseren en natuurlijke oliën door hun vacht verdelen.

De top 11 beste kattenborstels en deshedding-tools

 SAFARI Kat Zelfreinigende Slicker Borstel, One Size, Cat Borstel

Bekijk op Chewy View op Amazon

Hoe heeft deze borstel de nummer één plaats op deze lijst verdiend?

Het is veelzijdig – je kunt het op bijna elk vachttype gebruiken, inclusief kort, middellang en lang haar.

Het is grondig – de borstel vangt los haar op van de ondervacht, masseert de huid en distribueert oliën voor een gezonde glans. Deze borstel heeft roestvrijstalen pinnen die zacht maar effectief door de vacht kammen, los haar verwijderen, klitten losmaken en vuil en huidschilfers verwijderen.

En tot slot heeft het een gebruiksvriendelijk ontwerp. Het handvat heeft een zachte grip en handvriendelijke vorm die het gemakkelijk en comfortabel in gebruik maken.

De meeste andere borstels verzamelen geen haar netjes. In plaats daarvan sturen ze het door de lucht terwijl je verzorgt. Deze borstel houdt het grootste deel van het haar stevig op de draadtanden. Als je klaar bent met borstelen, kun je de pinnen gemakkelijk intrekken om een klomp haar netjes in de prullenbak te laten.

Pros

 • Kamt effectief door het haar
 • Intrekbare tanden voor eenvoudige reiniging
 • Comfortabele handgreep voor eenvoudig poetsen
 • Een goed aangeschreven en populaire borstel

Tegens

 • Sommige katten vinden de roestvrijstalen pinnen irritant
 • Pinnen zijn delicaat en gevoelig voor buigen

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze is een klassieker. De KONG ZoomGroom is een katvormig rubberen borsteltje dat in de palm van je hand past en voorzichtig losse haren uit de vacht van je kat verwijdert.

De brede rubberen tanden zijn flexibel, waardoor het een zachte borstel is die zelfs voor de meest gevoelige katten gemakkelijk is. Je kunt het zien als een massageborstel die de huid zachtjes stimuleert zonder deze te irriteren.

Hoewel de ZoomGroom erg populair is dankzij zijn zachte verzorgingsmassage en ontwarrend vermogen, is hij niet perfect. Het grijpt het haar niet erg stevig en heeft volgens klantrecensies de neiging om bont rond te laten vliegen. Het kan veel dood haar verwijderen, maar het zal het waarschijnlijk op je kat en meubels laten strooien.

Pros

 • Zachte rubberen tanden voor gevoelige katten
 • Schattig kattenontwerp
 • Verwijdert effectief dood haar
 • Een economische keuze

Tegens

 • Bevat niet goed verwijderd haar

Zicht op Chewy

Katten met een lange vacht hebben een beetje extra aandacht nodig als het gaat om to verzorging omdat hun vacht de neiging heeft om gematteerd te raken. De Frisco dematting kam is uniek ontworpen voor langere lagen, gemaakt met scherpe roestvrijstalen messen om door klonten gematteerd bont te werken. De messen zijn gebogen met afgestompte uiteinden om de huid van uw kat te beschermen tijdens het verzorgen.

Deze dematting kam is dubbelzijdig, dus het werkt als zowel een dematting tool en een deshedding tool. De zijkant met ver uit elkaar geplaatste tanden is perfect voor het doorsnijden van matten, terwijl de kant met dicht bij elkaar geplaatste tanden ideaal is voor wekelijkse verzorging en onthoofding. Het gereedschap heeft ook een rubberen handvat waardoor het comfortabel is om vast te houden.

Pros

 • Geweldig voor langharige en matgevoelige katten
 • Rubberen handgreep voor meer comfort en controle
 • Dubbelzijdig voor dematting en descherdding
 • Doffe uiteinden om verwondingen aan de huid van uw kat te voorkomen

Tegens

 • Kan tijdens gebruik aan de vacht trekken
 • Sommige klanten zeggen dat de messen niet scherp genoeg zijn

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze zachte siliconenborstel is ontworpen voor kortharige katten. Het gepatenteerde tweezijdige ontwerp is voorzien van zachte siliconen knobbeltjes die los haar uittrekken, de bloedsomloop stimuleren en helpen om natuurlijke oliën te verspreiden om de huid en vacht te voeden. Het is squishy en zacht, dus het is een geweldige keuze voor katten die geïrriteerd zijn door steviger staal of harde plastic borstels en kammen.

Deze borstel is een goede keuze voor mensen die hun katten wassen. Het werkt net zo goed als het nat is als wanneer het droog is. De borstel heeft “shampoo reservoircellen”, die kattenshampoo vasthouden tijdens het baden.

Een ander interessant kenmerk van de borstel is dat omdat het is gemaakt van 100% siliconen van medische kwaliteit, het vaatwasmachinebestendig is. Dit maakt het een bijzonder no-fuss product.

Pros

 • Geweldig voor kortharige katten
 • Zacht voor de gevoelige huid
 • Gemakkelijk te hanteren
 • Gemakkelijk schoon te maken

Tegens

 • Niet de meest effectieve ontspoortingstool

Bekijk op Chewy View op Amazon

Verzorgingshandschoenen zijn een favoriet onder gevoelige katten, vooral degenen die graag geaaid worden, maar een hekel hebben aan de aanraking van een borstel. Als uw kat bang is voor vreemde dingen die door zijn vacht lopen, is een verzorgingshandschoen een kalmerend alternatief voor traditionele kattenborstels.

De HandsOn-handschoen heeft een paar functies die hem onderscheiden van andere verzorgingshandschoenen, maar de maatvoering is het belangrijkste verschilpunt. De handschoen is verkrijgbaar in vijf maten: junior, small, medium, large en extra large.

Omdat ze zo goed passen, kunt u uw kat comfortabel een zeer natuurlijke verzorgingservaring geven. De onderkant van de handschoen is bedekt met nitrilknobbels. De vingers hebben langere borstelharen, terwijl de handpalm bedekt is met iets minder agressieve masserende knopen.

Je kunt het in zwart of groen krijgen.

Pros

 • Nub-patroon zorgt voor effectieve verzorging
 • Verkrijgbaar in twee kleuren
 • Zachtaardig voor gevoelige katten
 • Verkrijgbaar in vijf maten voor een perfecte pasvorm

Tegens

 • De nitrilpalmen hebben de neiging om te barsten

Bekijk op Chewy View op Amazon

Misschien wel de beroemdste van alle borstels voor huisdieren, de FURminator, staat bekend om zijn buitengewone vermogen om haar uit de dichte ondervacht te halen.

Het heeft een roestvrijstalen deshedding rand die diep onder de topcoat reikt om toegang te krijgen tot de pluizige ondervacht, losse haren op te vangen en te voorkomen dat ze zich verzamelen in matten of door het hele huis verharen.

De Furminator doet geweldig werk door het haar soepel te verzamelen en stuurt het niet door de kamer. De uitwerpknop maakt het gemakkelijk om verzameld bont weg te gooien.

Pros

 • Geweldig voor katten met dikke ondervacht
 • Een van de meest geliefde kattenborstels op de markt
 • Hoogwaardige, duurzame constructie

Tegens

 • Als u het overmatig gebruikt, kunt u te veel van de ondervacht verwijderen
 • Duur

Zicht op Chewy

Hoewel het technisch gezien geen kattenborstel is, is de Safari vlooienkam een uitstekend verzorgingsmiddel om bij de hand te houden, vooral als uw kat naar buiten gaat of als u een ander buitenhuisdier in uw huis heeft. Het is een goed idee om uw kat regelmatig op vlooien te controleren, zodat u onmiddellijk actie kunt ondernemen om een plaag onder controle te houden.

De Safari vlooienkam is een eenrijige vlooienkam gemaakt met een dicht op elkaar geplaatste tanden en een stevig plastic handvat. Het handvat is voorzien van een ergonomische greep om comfortabel in uw handpalm te passen en het is heel gemakkelijk te gebruiken – begin gewoon aan de basis van de nek van uw kat en werk je een weg door de vacht tot aan de staart.

U kunt altijd een vlooienkam gebruiken om uw kat op vlooien te controleren. Als je een plaag ontdekt, zul je merken dat je deze vaak gebruikt na het aanbrengen van flea poeder of shampoo om vlooien te doden.

Pros

 • Essentieel hulpmiddel voor huishoudens met een risico op vlooien
 • Zeer betaalbaar, geprijsd onder de $ 5
 • Eenvoudig ontwerp, zeer gemakkelijk te gebruiken

Tegens

Andere kattenborstels en verzorgingsgereedschappen voor huisdieren waar we dol op zijn

Bekijk op Amazon

Als u niet tot $ 40 aan de FURminator wilt uitgeven, is deze kleine deshedder-tool een geweldig budgetvriendelijk alternatief.

Het is ontworpen om haar uit de ondervacht te verwijderen zonder aan de huid van uw kat te trekken, te haken of te krabben. In tegenstelling tot de soms harde metalen tanden op de Furminator, heeft de Eazee deshedder plastic tanden.

Hoewel het veel goedkoper en aanzienlijk minder bekend is dan de FURminator, heeft de Eazee-deshedding-tool een paar kwaliteiten die het een meer wenselijke keuze kunnen maken. De Eazee deshedder wordt geleverd met twee verzorgingsbladen, zodat u kunt kiezen tussen lichte en intense verzorging.

Terwijl je een hele FURminator-eenheid moet kopen voor een lange of korte vacht, past de Eazee deshedder zich moeiteloos aan verschillende vachtlengtes aan. Elk ontluchtingsmes is omkeerbaar voor lange of korte lagen.

Je kunt de Eazee deshedder kopen in groene, blauwe, paarse en roze kleuren.

Pros

 • Sterk en stevig
 • Kan worden gebruikt voor zowel lang- als kortharige katten
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Een goede prijs

Tegens

 • Niet erg bekend met weinig klantrecensies
 • De onthoofde borstel kan moeilijk in het handvat te plaatsen zijn

Bekijk op Chewy View op Amazon

Hier is een interessante draai aan de traditionele verzorgingsborstel. Het is een speeltje waarmee je katten zichzelf kunnen borstelen en plezier kunnen hebben terwijl ze bezig zijn.

Voor de meeste katten is een zelfverzorgend speeltje als dit geen vervanging voor een door mensen bediende borstel. Dat gezegd hebbende, kan dit een interessant alternatief zijn voor fel onafhankelijke katten die weigeren iemand anders toe te staan hen te verzorgen.

De Catit Senses 2.0 Self Groomer Cat Toy ligt op de grond of wordt in een hoek gemonteerd. Je gebruikt het meegeleverde zakje kattenkruid om je kat te verleiden het borstelige speelgoed te benaderen. Als je geluk hebt, begint de opgeknapte kat zijn gezicht en lichaam tegen de trimmer te wrijven.

De borstelharen werken als elke andere borstel om los haar te verwijderen en de huid van uw kat te masseren.

Pros

 • Geweldig voor katten die er niet van houden om verzorgd te worden door een mens
 • Haalt effectief los haar uit
 • Handig voor mensen die niet de tijd of het vermogen hebben om hun kat te verzorgen

Tegens

 • De meeste katten zullen zichzelf niet grondig borstelen met dit speelgoed

Mars Zwijn Borstel kat haarborstel

Bekijk op Amazon

Dit is een borstel van Duitse makelij met echte zwijnenharen in een berkenhouten handvat. De borstelharen zijn extreem zacht, dus de borstel is geen goede keuze voor zware schuurders of gematteerde vachten. Het is echter een goede keuze voor gevoelige katten met een korte vacht.

Zoals Amazon-klant brosephous het uitdrukte: “… de borstel is meestal gewoon goed voor het plezier dat het de kat biedt en voor het geven van een glanzende, glanzende glans aan zijn vacht – het zal niet echt van veel nut zijn als een serieuze strijder in de Shedding Wars. ”

Dus als je op zoek bent naar een zachte, zachte borstel die je delicate kat een beetje extra glans geeft, is deze zwijnenborstel een serieuze kanshebber.

Pros

 • Uitstekend geschikt voor gevoelige katten
 • Helpt om glans toe te voegen
 • Goed geconstrueerd en gemaakt om lang mee te gaan

Tegens

 • Niet het beste voor serieuze shedders

Bekijk op Amazon

Als je op zoek bent naar een veelzijdige borstel die perfect is voor zowel langharige als kortharige katten, is deze misschien een goede keuze. Vanwege het veelzijdige ontwerp en het feit dat het de juiste maat heeft voor katten, honden en andere huisdieren, is deze eenzijdige borstel populair in huishoudens met meerdere huisdieren.

Dit is een speldenborstel, die geschikt is voor katten met middellang tot langharig. Een zachte speldenborstel trekt los haar uit en masseert de huid.

Klantrecensies geven aan dat de borstel een zachte aanraking heeft en comfortabel in de hand ligt.

Pros

 • Uitstekend geschikt voor gevoelige katten
 • Comfortabele handgreep
 • Perfect voor meerdere kattenhuizen

Tegens

 • Niet ideaal voor zeer zware schuurders

Tips voor een succesvolle verzorgingservaring

Om haarballen te minimaliseren en te voorkomen dat er overal in huis haar wordt afgeworpen, borstelt u uw kat één keer per week. Hier zijn een paar tips om verzorging zowel leuk als effectief te maken.

Lees ook: Beste kattenvoer voor haarbalcontrole

Begin met het verzorgen van je kat als ze ontspannen zijn end In een goed humeur

Pak je borstel en ga naar je kat toe terwijl hij een dutje doet of in bed ligt. Probeer je kat niet te borstelen terwijl hij aan het eten, spelen of wandelen is. Als je kat zichzelf likt, is het een goed idee om hem zijn eigen verzorgingssessie te laten afmaken voordat je met een borstel naar binnen longeert.

Voordat u begint met poetsen, laat u uw handen langs het lichaam van uw kat lopen om te inspecteren op knobbels, wonden of andere afwijkingen

Aai je kat langzaam en aandachtig, voelend voor iets ongewoons. Dit doe je om drie redenen. Ten eerste zul je merken of je kat gevoelige gebieden heeft die je met de borstel moet vermijden.

Ten tweede is het een kans om te controleren op knobbels, wonden en afwijkingen. Dit soort inspecties zou sowieso deel moeten uitmaken van uw wekelijkse routine. En ten slotte prik je je kat voor op fysiek contact, waardoor je een natuurlijke overgang van handen naar borstel kunt maken.

Borstel je kat in de richting van bontgroei

Het is belangrijk om de borstel in de richting van de vacht van je kat te laten stromen. Borstelen tegen de korrel zal de huid trekken en uw kat irriteren.

Als je Tangles tegenkomt, plaag ze dan voorzichtig uit. Gebruik een demattingstool om serieuze matten uit te snijden

Als je een langharige kat hebt, zul je waarschijnlijk van tijd tot tijd klitten of matten tegenkomen. Als je dat doet, probeer ze dan voorzichtig te plagen met je borstel. Als u niet kunt, kan een dematting-tool u helpen ze uit te snijden.

Als je klaar bent, geef je je kat een traktatie

De meeste katten houden ervan om geborsteld te worden, maar dat betekent niet dat een beloning niet gerechtvaardigd is. Creëer positieve associaties met de verzorgingstijd door uw kat een traktatie te geven nadat de poetstijd voorbij is.

Relevante inhoud:

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn kat borstelen?

De frequentie waarmee u uw kat moet borstelen, kan afhankelijk zijn van het vachttype en de lengte. Voor langharige katten wordt dagelijks borstelen aanbevolen, maar kortharige katten hoeven mogelijk slechts één keer per week te worden geborsteld.

Helpt poetsen bij kattenroos?

De meeste katten zijn zorgvuldige trimmers, dus ze houden hun vacht in redelijk goede staat. Als het gaat om problemen zoals een droge huid en roos, hebben ze echter mogelijk een beetje hulp nodig. Regelmatig poetsen kan helpen de huid te exfoliëren, maar misschien wilt u uw kat ook wassen met hydraterende shampoo en conditioner.

Moet ik mijn kat borstelen of kammen?

Het kiezen van het juiste verzorgingsgereedschap hangt af van het vachttype van uw kat. Voor lange vachten en fijne jassen kan kammen met een kam met brede tanden helpen milde klitten in kattenhaar te verwijderen, maar je hebt misschien een demattingstool nodig voor grotere matten. Voor kortharige katten zal een borstel of rubberen borstel helpen bij dode ontharing en zal de vacht mooi glanzend achterlaten.