Beste kattenappartementen en kattentorens voor grote katten 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Kattenmeubels voor grote katten zijn iets waarvan je misschien denkt dat het moeilijk te vinden is, maar in deze tijd van kopen en verkopen lijkt elk hoekje bedekt te zijn. Je vindt het in speciaalzaken in een winkelgebied bij jou in de buurt. Zo niet, dan heeft het internet het vinden van een product gemakkelijk en handig gemaakt.

Wanneer u op zoek bent naar meubels voor de grote botkat, moet u op zoek naar een stevig product. Uw kat moet het meubilair kunnen gebruiken zonder gevaar voor kantelen bij regelmatig gebruik.

Het moet stabiel zijn aan de basis om ervoor te zorgen dat het de kat vasthoudt zonder het welzijn van de kat in gevaar te brengen. Er zijn een paar modellen beschikbaar die met extra zorg zijn gebouwd en met materialen die standhouden. Dit unieke kattenmeubel geeft uw kat hetzelfde voordeel als zijn lichtere maatjes!

Deze producten zijn te vinden in tal van kleuren en stijlen. Ze zijn te vinden als modulair kattenmeubel, ook als modern kattenmeubel en kunnen worden gevonden als kattenbakmeubels.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenbomen, torens en appartementen voor grote katten

We raden ten zeerste aan om naar de vergelijkingstabel te kijken die we hieronder hebben, waar we de kenmerken van elk product hebben benadrukt. U vindt ook meer gedetailleerde informatie over elk product verderop in het artikel.

#1

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Frisco 76-inch XXL Heavy Duty Krabpaal

 • Ruim bemeten huiden, platforms en bedden
 • Heavy-duty ontwerp met wandmontagekit voor stabiliteit
 • Sisal-verpakte paal om een krassend oppervlak te bieden

#2

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Yaheetech 3-tiered 36-inch pluche kattentoren

 • Twee grote huiden en een groot verstevigingsbed
 • Brede basis en wandmontagekit zorgt voor stabiliteit
 • Inclusief twee sisalpalen en een sisalkrabblok/oprijplaat

#4

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

EliteField 38-inch faux bont krabpaal & condo

 • Grote 29-bij-14-inch basis biedt veel ondersteuning
 • Open platform geeft grotere katten ruimte om zich uit te strekken
 • Inclusief vier verticale krasvlakken

#5

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

FEANDREA Krabpaal voor Grote Katten

 • Inclusief een open platform, een grote schuilplaats en een groot bed
 • Klanten melden dat het eenvoudig te monteren is
 • Drie sisal oppervlakken om te krabben, twee palen en een pad

Onze topkeuzes voor de beste kattenbomen, torens en appartementen voor grote katten

Nu je een beter begrip hebt van hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, ben je waarschijnlijk benieuwd om ze te zien! Hier zijn onze top 5 keuzes voor de beste kattenbomen, torens en appartementen voor grote katten:

#1 Frisco 76-inch XXL Heavy Duty Krabpaal

Zicht op Chewy

Deze gigantische krabpaal staat meer dan zes voet hoog en is ontworpen voor stabiliteit. Het is gebouwd op een brede vierkante basis met twee schuilplaatsen op de laagste twee niveaus. Hoewel er verschillende kleine zitstokken en platforms zijn, wordt het hoofdplatform ondersteund door drie rechtopstaande palen en het grote bed op het hoogste niveau wordt ondersteund door twee.

Deze krabpaal is verkrijgbaar in grijs en crème. Alle bedden, platforms en huiden zijn bedekt met zacht nepvlies en een van de hoogste steunen is van boven naar beneden gewikkeld in sisaltouw om een oppervlak te creëren om te krabben. Voor extra stabiliteit wordt de krabpaal geleverd met een wandmontagekit om te voorkomen dat de structuur omvalt.

Pros

 • Ruim bemeten huiden, platforms en bedden
 • Heavy-duty ontwerp met wandmontagekit voor stabiliteit
 • Sisal-verpakte paal om een krassend oppervlak te bieden

Tegens

 • Montage vereist, kan tijdrovend zijn
 • Slechts één van de palen is sisal-verpakt

#2 Yaheetech 3-tiered 36-inch pluche kattentoren

Bekijk op Chewy View op Amazon

Met een 18-inch basis en een capaciteit van 26,5 pond is deze kattentoren met 3 lagen gebouwd om grotere katten te huisvesten. Het onderste niveau heeft een grote huid met twee open zijkanten, zodat uw kat zich niet opgesloten voelt. Er is nog een grote schuilplaats op het tweede niveau en een groot bolsterbed bovenop, ondersteund door twee palen voor stabiliteit.

Twee van de drie verticale palen zijn sisal-gewikkeld om te krabben en deze kattentoren wordt geleverd met een sisalpad dat ook dienst doet als krabvlak en een hellingbaan. De meegeleverde wandmontagekit voorkomt dat de toren omvalt, maar met slechts 36 inch hoog is de krabpaal op zichzelf behoorlijk stabiel.

Pros

 • Twee grote huiden en een groot verstevigingsbed
 • Brede basis en wandmontagekit zorgt voor stabiliteit
 • Inclusief twee sisalpalen en een sisalkrabblok/oprijplaat

Tegens

 • Sommige gebruikers vonden de instructies verwarrend
 • Tapijtmateriaal van lage kwaliteit

#3 Go Pet Club 32-inch grote baars krabpaal condo

Bekijk op Chewy View op Amazon

Voor grote katten die liever slapen dan klimmen, biedt dit Go Pet Club kattenappartement een royale schuilplaats op het onderste niveau en een grote baars erboven. De baars wordt ondersteund door drie met sisal omwikkelde palen en een touw hangt onder de baars vandaan om je kat te verleiden om te spelen.

Omdat de hele bodem van dit kattenappartement een schuilplaats is die ongeveer 18 bij 18 inch meet, is het erg stevig. De baars is geschikt voor katten met een gewicht tot 24 pond en het open ontwerp zorgt ervoor dat zelfs grote katten ruimte hebben om zich uit te strekken.

Pros

 • Grote 18×18 inch huid biedt een stabiele basis
 • Grote baars ondersteund door drie sisal-verpakte palen
 • Beoordeeld voor katten met een gewicht tot 24 pond

Tegens

 • Baars is niet gewatteerd
 • Tapijtmateriaal kan gemakkelijk versnipperen

#4 EliteField 38-inch faux bont krabpaal & condo

Zicht op Chewy

Met een grote basis van 29 bij 14 inch heeft deze krabpaal een stevige fundering. Het tweede niveau is een open platform van dezelfde grootte, ondersteund door vier verticale palen, waarvan er drie sisal-verpakt zijn om te krassen. De vierde paal wordt onderbroken door een afgesloten huid die je kat een gezellige plek geeft om op te kruipen voor een dutje.

Hoewel het hoofdplatform ruim bemeten is voor grotere katten, kan de bovenste baars voor sommigen een beetje klein zijn. Grote katten kunnen echter nog steeds genieten van het hangende balspeelgoed en de 38-inch hoogte is perfect voor grote katten die graag stretchen terwijl ze krabben.

Pros

 • Grote 29-bij-14-inch basis biedt veel ondersteuning
 • Open platform geeft grotere katten ruimte om zich uit te strekken
 • Inclusief vier verticale krasvlakken

Tegens

 • Topbaars kan voor sommige katten te klein zijn
 • Tapijtmateriaal kan van hogere kwaliteit zijn

#5 FEANDREA Krabpaal voor Grote Katten

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze krabpaal met drie niveaus is bijna 38 centimeter hoog en biedt voldoende ruimte voor grotere katten. De hele basis is open en meet ongeveer 19 bij 19 inch, waardoor een solide basis voor de boom ontstaat. De huid op het tweede niveau is aan twee kanten open, zodat uw kat zich niet krap voelt en het grote bed bovenop is royaal bemeten met gewatteerde bolsters voor comfort.

Voor katten die graag krabben, biedt deze krabpaal drie verschillende opties. Twee van de drie verticale steunen voor het tweede niveau zijn sisal-verpakt en een sisal-kladblok fungeert ook als een helling die het bovenste en tweede niveau verbindt. De krabpaal heeft ook een hangende kattenmand, maar deze is misschien niet groot genoeg voor sommige katten.

Pros

 • Inclusief een open platform, een grote schuilplaats en een groot bed
 • Klanten melden dat het eenvoudig te monteren is
 • Drie sisal oppervlakken om te krabben, twee palen en een pad

Tegens

 • Kattenmand kan te klein zijn voor sommige katten
 • Hangbalspeelgoed lijkt er gemakkelijk af te vallen

Belangrijkste overwegingen

Bij het overwegen van welk kattenappartement u voor uw grote kat moet krijgen, zijn er enkele dingen die u in gedachten moet houden:

Base

Allereerst moet een krabpaalbasis extreem stevig zijn, zodat deze kan voorkomen dat je kleine tijger wiebelt wanneer hij probeert te klimmen. Als uw grote kat een ervaring heeft van de boom die erop valt, komt hij er misschien nooit meer in de buurt.

Daarnaast is er ook kans op ernstig letsel bij het beklimmen van een wiebelige boom. Hoewel kleinere bomen misschien geschikt zijn als uw kat niet meer dan 15 pond is. Plan vooruit en zorg ervoor dat je voor het juiste model gaat.

Verschillende oppervlakken

Wanneer u besluit om op zoek te gaan naar supergrote kattenbomen, is het raadzaam om degene te kiezen met krab- en zitoppervlakken op verschillende niveaus, zodat uw kat zich tussen het spelen door kan ontspannen.

Ook kun je controleren of er ruimte is voor het ophangen van speelgoed. Er zijn zelfs enkele modellen die worden geleverd met speelgoed dat er al aan hangt, waardoor ze interessanter zijn voor de dieren om te verkennen.

Kattenkruid

Kattenkruid is een plant die een sterke geur heeft en katten in grote mate kan aantrekken. Dus om uw kat aan te trekken in de buurt van het kattenappartement dat u het hebt gekocht, kunt u wat kattenkruid op de basis verspreiden voor extra tractie.

Vergeet niet, wees een slimme consument

Voordat u beslist welk kattenappartement u wilt kopen, kunt u het beste een online winkel bezoeken die verschillende modellen bomen en appartementen verkoopt. Bepaal uw budget voordat u uw selectie maakt en kies dienovereenkomstig de juiste meubels voor uw huisdier.

Laatste gedachten

Vergeet niet dat sommige katachtigen minder nieuwsgierig en voorzichtiger zijn dan anderen. Het kan een behoorlijke periode duren voordat uw kat gewend is aan de structuur die zojuist in uw huis is verschenen. Het plaatsen van favoriete dekens, speelgoed of een bed in de buurt van of op de basisniveaus van de nieuwe kattenboom kan het gebruik ervan helpen verbeteren.

In huishoudens met meerdere katten en katten zijn een paar kleinere kattenbomen misschien het beste. Als je grote katten hebt die niet met elkaar overweg kunnen, wil je liever hun territorium hebben, kan het een voordeel zijn om meerdere kattenbomen te kopen. Kattenappartementen voor grote katten zijn er in alle soorten en maten en hoeven niet allemaal tot 6 voet hoog te torenen. Oudere katten kunnen kiezen voor kattenbomen die korter zijn of in de buurt van een raam worden geplaatst waar ze kunnen kijken.

De beste krabpaal voor grote katachtigen is degene die correct bij uw kitten past. Het hangt af van de voorkeuren van je kat en zijn voorkeuren. Om je echter op weg te helpen met je zoektocht naar een gigantische kattentoren, zijn de bovenstaande een paar voorbeelden van de bestverkopende kattenbomen voor grote katachtigen.

Kattenmeubels voor grote katten zijn misschien wat moeilijker te vinden, maar als je de tijd neemt, zal het er zijn. Het zal zeker een mooie investering zijn, want elke kat verdient het om een beetje paradijs in zijn of haar huis te hebben. U kunt daarom kiezen uit een van de bovenstaande kattenmeubels en een speciale relatie aangaan met uw kat.