De 6 beste kattenvoer voor gevoelige magen in 2023: beoordelingen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste kattenvoer voor gevoelige magen is licht verteerbaar, rijk aan ontstekingsremmende ingrediënten en vrij van additieven en kunstmatige ingrediënten die het darmkanaal of het immuunsysteem van uw kat kunnen irriteren.

Met zijn goed verteerbare recept, overvloed aan omega-3-vetzuren en gepersonaliseerde klantervaring is Smalls Fresh Ground Bird onze keuze voor het nummer één beste kattenvoer voor gevoelige magen.

Maar voedselgevoeligheden en allergieën variëren van kat tot kat en niet iedereen heeft hetzelfde budget. Er is gewoon geen enkel voedsel dat de spijsverteringsproblemen van elke kat zal oplossen. Dus, naast onze topkeuze, hebben we nog zes van de beste voedingsmiddelen voor gevoelige magen opgenomen, waardoor je veel voedselopties hebt voor elke kat en elk huis.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor gevoelige maag om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Voornamelijk gemaakt met hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Gemakkelijk verzonden naar uw deur

Waarom zou u ons vertrouwen?

In het afgelopen jaar hebben we meer dan 195 kattenvoermerken beoordeeld, waaronder de meeste van de grootste merken ter wereld. We hebben klantrecensies gelezen, met insiders van de markt gesproken en voedingsmiddelen hands-on getest.

Op basis van dat onderzoek brengen we u een bijgewerkte lijst met de beste kattenvoermerken en -producten in de branche. De volgende voedingsmiddelen verdienen hun plaats met een uitstekende ingrediëntkwaliteit, voedingswaarden en veiligheidsrecords.

Voordat we ingaan op de beoordelingen, laten we het hebben over wat het betekent als we zeggen dat een kat een “gevoelige maag” heeft.

Katten met spijsverteringsproblemen worden vaak verkeerd begrepen en hun problemen worden vaak weggewuifd. Een kat die meerdere keren per week braakt, wordt “gewoon een puker” genoemd. Wanneer een volwassen kat geen nieuw voedsel kan verdragen, worden zijn problemen weggepoetst met de mythe dat gedomesticeerde katten hun hele leven één voedsel moeten eten.

De term “gevoelige maag” zelf is een eufemisme – de maag van geen kat is op onverklaarbare wijze kwetsbaar of kieskeurig. Er is meestal een reden waarom een kat bepaald voedsel niet kan verdragen, zelfs als die reden moeilijk – en frustrerend – te identificeren is.

Met andere woorden, een gevoelige maag is geen diagnose op zich. Laten we eens kijken naar een handvol van de meest voorkomende oorzaken van maagproblemen bij katten.

Acute gastro-enteritis

Dit is elke aandoening met acute ontsteking van het maagdarmkanaal (GI). Het kan worden veroorzaakt door parasieten, voedselvergiftiging, bedorven voedsel of een andere ziekte. Acute gastro-enteritis is meestal van korte duur.

Colitis

Colitis is een ontsteking van de dikke darm. Deze aandoening kan op korte of lange termijn zijn en in veel gevallen is de onderliggende oorzaak onbekend. Veel voorkomende triggers zijn bacteriële of parasitaire infecties, nierziekten en voedselallergieën.

Voedselallergieën

Voedselallergieën zijn zeldzaam bij katten, maar de zeldzame kat met voedselallergieën kan spijsverteringsproblemen ervaren.

Hoewel huidirritatie en een slechte vachtgezondheid de meest voorkomende symptomen zijn, kunnen voedselallergieën zich af en toe manifesteren als braken en diarree.

Katten lijken allergieën te ontwikkelen voor het voedsel dat ze het meest eten. Geef je kat vijf jaar lang een rundvoer en je zult merken dat hij plotseling een allergische reactie op rundvlees heeft. Daarom lijkt het een goed idee om uw kat een rotatiedieet te geven – waarbij u voortdurend nieuwe en gevarieerde eiwitbronnen introduceert.

Als u vermoedt dat uw kat allergisch is voor een bepaald voedselingrediënt, is het tijd om de theorie op de proef te stellen met een eliminatiedieet. Eliminatiediëten worden uitgevoerd onder veterinair toezicht.

Uw dierenarts zal u adviseren om uw kat over te schakelen naar een dieet met beperkte ingrediënten – een dieet met zeer weinig ingrediënten en, meestal, een enkel nieuw eiwit. Voer uw kat gedurende ten minste een maand (idealiter 8 tot 12 weken) dit voer uitsluitend, zonder traktaties of tafelresten. Als de symptomen verdwijnen, cbevestig het verschil door potentiële allergenen één voor één opnieuw in te voeren.

Zodra u de ingrediënten hebt geïdentificeerd die de allergieën van uw kat veroorzaken, verwijdert u ze permanent uit het dieet van uw kat.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn gluten en granen niet de meest voorkomende boosdoeners voor kattenallergieën. In feite zijn volle granen een voedzamere optie dan hoog-glycemische koolhydraten zoals aardappelen. De meest voorkomende allergenen voor kattenvoer zijn veel voorkomende eiwitten zoals kip, rundvlees en vis.

Klik hier voor een lijst met de beste hypoallergene kattenvoer

Inflammatoire darmziekte (IBD)

Hoewel de pathologie van inflammatoire darmziekte (IBD) slecht wordt begrepen, kunnen we het over het algemeen beschrijven als chronische ontsteking van het maagdarmkanaal. Het is een diagnose van uitsluiting; met andere woorden, u komt tot de IBD-diagnose door andere gezondheidsproblemen, zoals allergieën, uit te sluiten.

Deze aandoening leidt tot structurele veranderingen in de mucosale bekleding van het maagdarmkanaal. Na verloop van tijd kan het leiden tot spijsverteringsstoornissen en verandert het het vermogen van uw kat om voedingsstoffen te verteren. Het kan ook leiden tot een lekkende darm waardoor voedseldeeltjes, toxines en bacteriën in de bloedbaan kunnen uitlogen.

Als uw kat lijdt aan chronische maagklachten of andere spijsverteringsproblemen, raadpleeg dan uw dierenarts. Ze kunnen tests uitvoeren om te bepalen of uw kat IBD heeft. Na een IBD-diagnose kan uw dierenarts medicijnen of dieetwijzigingen voorschrijven om aan de behoeften van uw kat te voldoen.

Klik hier om onze gids voor het beste kattenvoer voor IBD te lezen

Wat is het beste voedsel voor katten met een gevoelige maag?

Schakel over naar een flauw dieet

Als uw kat acute gastro-enteritis heeft, begin dan met een vasten van 12 uur om zijn maagdarmkanaal te laten rusten en introduceer vervolgens een flauw dieet.

Zie het als het BRAT-dieet voor mensen die herstellen van een maagziekte. Net als het BRAT-dieet is een flauw dieet niet-irriterend en biedt het voldoende voeding voor een paar dagen, maar je moet het niet langer dan nodig voeren.

Dit type dieet komt in verschillende vormen voor. Sommigen houden van pompoenpuree en gekookte kip. Sommigen raden gekookte kip en rijst aan.

Ik houd het liever simpel en carnivoor-gepast. Probeer gekookte, ongekruide kippendijen met vet en huid eraan. Verwijder na het koken de botten – gekookte botten kunnen uw kat verbrijzelen en pijn doen. Deze gekookte kip wordt idealiter geserveerd met bottenbouillon, die zeer voedzaam, zacht en smakelijk is.

Voer dit dieet niet langer dan een paar dagen. Uw kat heeft complete en uitgebalanceerde voeding nodig, dus schakel zo snel mogelijk over op een qua voedingswaarde compleet voer voor huisdieren.

Elimineer inflammatoire of irriterende ingrediënten

Dit betekent vaak het kiezen van een huisdiervoer gemaakt met nieuwe eiwitten – vlees waaraan uw kat nog niet eerder is blootgesteld. Als uw kat bijvoorbeeld altijd een op kip gebaseerd voedsel eet, kies dan in plaats daarvan voor een voedsel gemaakt met konijn of hert. Andere potentieel irriterende ingrediënten zijn carrageen en zuivel.

Terwijl u het dieet van uw kat bevrijdt van inflammatoire ingrediënten, vergeet dan niet om ontstekingsremmende ingrediënten op te nemen. Omega-3 vetzuren uit vis of krill olie zijn krachtige en soort-geschikte ontstekingsremmers.

Kies voedingsmiddelen met goed verteerbare ingrediënten

Plantaardig eiwit is bijvoorbeeld minder verteerbaar dan dierlijk eiwit. Dierlijke bijproducten kunnen op dezelfde manier lagere verteerbaarheidsscores hebben dan goed geproportioneerd spiervlees, organen en botten.

Vet volgt dezelfde vleesetende logica. Dierlijk vet is beter verteerbaar dan plantaardig vet.

De gegarandeerde analyse op het etiket vermeldt alleen ruw vet en ruw eiwit, dus je zult dieper moeten onderzoeken om de verteerbaarheidswaarden van deze macronutriënten te vinden; verteerbaarheidswaarden geven aan hoe verteerbaar een bepaald ingrediënt is. U kunt raden door naar de ingrediëntenlijst te kijken of u kunt contact opnemen met het bedrijf voor exacte verteerbaarheidswaarden.

Promoot een gezonde darmflora door probiotica te verstrekken

Het ondersteunen van een gezond darmmicrobioom is een hoeksteen om ervoor te zorgen dat het spijsverteringsstelsel van uw kat in topvorm blijft.

Dysbiose, of onevenwichtige bacteriepopulatie, wordt geassocieerd met een slechte spijsvertering en IBD. Vooral als uw kat een antibioticatherapie heeft ondergaan – die zowel goede als slechte bacteriën doodt – is het waarschijnlijk dat dysbiose een rol speelt bij de buikproblemen van uw kat.

Er is een groeiend aantal aanwijzingen voor een verband tussen antibioticabehandeling en daaropvolgende IBD bij mensen.

Een van de eenvoudigste manieren om een gezonde darmflora te bevorderen, is door een probiotisch supplement toe te voegen aan de maaltijden van uw kat. U kunt ook de opname van prebiotica overwegen, die de groei en activiteit van gunstige darmbacteriën bevordereneen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 7 beste voedingsmiddelen voor katten met gevoelige magen

#1 Algemeen Beste: Smalls Fresh Ground Bird

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Overzicht:

 • Merknaam: Smalls
 • Gemaakt in: NYC, Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 15,5% min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Typische kosten per dag: $2.00 tot $3.50

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking)

Als uw kat gevoelig is voor alles behalve kip, kan dit recept van Smalls uw op kip gebaseerde oplossing zijn.

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit dit verse voedsel boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten.  Ze zijn van nature graanvrij, rijk aan voedingsstoffen en bevorderen een gezonde spijsvertering.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht dat de spijsvertering en een gezonde huid en vacht helpt ondersteunen. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt met hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Gemakkelijk verzonden naar uw deur
 • Laag koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Een van de duurste voedingsmiddelen op de markt

#2 Beste gevriesdroogde: Stella & Chewy’s gevriesdroogde rauwe absoluut konijnendiner morsels kattenvoer

Stella &Chewy's Absolutely Rabbit Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Overzicht:

 • Merknaam: Stella & Chewy’s
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 44% min
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Typische kosten per dag: $2.53 per dag

Eerste 5 ingrediënten: Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenpitten, kaliumchloride

Hoewel het onduidelijk is of spijsverteringsenzymen die van nature in rauw vlees voorkomen positieve gezondheidseffecten hebben, maakt het anekdotische bewijs dat wijst op een correlatie tussen een rauw dieet en een verbeterde spijsvertering het proberen waard.

Omdat het is gemaakt van konijn, wat meestal een nieuw eiwit is, is deze formule van Stella en Chewy’s perfect voor katten met voedselallergieën. Het eten wordt aangevuld met probiotica om de spijsvertering en de gezondheid van het immuunsysteem te bevorderen. Het is gevriesdroogd, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het op de plank bederft.

Houd er rekening mee dat rauw voedsel een risico op door voedsel overgedragen ziekten met zich meebrengt, omdat het voedsel ziekteverwekkende bacteriën zoals E. coli. Raadpleeg uw dierenarts als u overweegt uw kat over te schakelen op rauw voedsel.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34b

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden:

 • Konijn is meestal een nieuw eiwit, waardoor het ideaal is voor allergische of gevoelige katten
 • Gevriesdroogd voedsel is veiliger dan rauw voedsel, maar behoudt alle voedingsvoordelen van rauw vlees
 • Bevat probiotica voor de spijsvertering
 • Goed verteerbaar

Wat we niet leuk vonden:

 • Dit voedsel heeft een paar minuten nodig om te rehydrateren, dus het is misschien niet handig voor elk schema

#3 Beste voor IBD: Hound & Gatos Turkey & Turkey Liver Canned Cat Food

Hound &Gatos Turkije &Turkije Lever Ingeblikt Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Overzicht:

 • Merknaam: Hond &gatos
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 10% min
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Typische kosten per dag: $2.18/dag

Eerste 5 ingrediënten: Turkije, Turkije Bouillon, Turkije Lever, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride

Volgens Hound &Gatos-oprichter Will Post is het merk het populairst onder katten met IBD. Alle Hound &Gatos formules zijn buitengewoon eenvoudig, waardoor de blootstelling van uw kat aan mogelijke irriterende stoffen wordt geminimaliseerd.

Kalkoen is niet een van de meest voorkomende allergenen voor kattenvoer en is een voedende en goed verteerbare bron van eiwitten voor uw kat. Met slechts één eiwitbron en geen granen of andere ingrediënten die uw gevoelige kat kunnen verergeren, is dit voedsel een geweldige keuze voor ultragevoelige buikjes.

Ingrediënten:

Turkije, Turkije Bouillon, Turkije Lever, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Agar-Agar, Cholinechloride, Zalmolie, Taurine, Zout, Ijzerproteïne, ZinkProteïne, Mangaan Proteïnaat, KoperProteïne, MagnesiumProteïne, MagnesiumProteïne, NatriumSeleniet, Calcium Iodate, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine A Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 38.64%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.63%

Vet: 67.37%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van kalkoen, wat een goed alternatief is voor kip
 • Vrij van vaak irriterende ingrediënten
 • Een voedsel met beperkte ingrediënten met slechts één dierlijke eiwitbron
 • Bevat zalmolie als bron van omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Een van de duurste voedingsmiddelen op de markt
 • Ontvangt geen consistent positieve beoordelingen

#4 Beste voor kieskeurige katten: Instinct by Nature’s Variety Original Grain-Free Real Duck Recept

Instinct Original Grain Free Real Duck Recept Natuurlijk Nat Ingeblikt Kattenvoer door

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Overzicht:

 • Merknaam: Instinct by Nature’s Variëteit
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 10% min
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Typische kosten per dag: $2.28/dag

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Kalkoenlever, Eendenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei

Dit recept bevat goed verteerbare eenden- en kalkoenlever als primaire ingrediënten. Deze vleesingrediënten vertegenwoordigen 95% van het totaal. De rest van het voedsel bestaat uit een mix van aanvullend fruit, groenten en andere bronnen van micronutriënten en vezels.

Het is een van de weinige voedingsmiddelen die montmorillonietklei bevat, die een reeks sporenmineralen bevat. Menhaden visolie dient als een bron van omega-3 vetzuren.

Hoewel dit voedsel een van de drukkere recepten op deze lijst heeft, is het een hit onder katten met spijsverteringsproblemen en gevoeligheden.

Ingrediënten:

Eend, Kalkoenlever, Eendenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Erwten, Kaliumchloride, Wortelen, Zout, Mineralen (Ijzereiwitaat, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 31.82%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.03%

Vet: 58.62%

Koolhydraten: 10.34%

Wat we leuk vonden:

 • Goed verteerbare formule is 95% eenden- en kalkoenlever
 • Vrij van de meest voorkomende kattenallergenen
 • Aangevuld met menhaden visolie, een geweldige bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten

#5 Beste voor senior katten: Tiki Cat Silver Chicken, Duck & Duck Liver Recept in Bouillon Senior Shreds & Mousse Wet Cat Food

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Overzicht:

 • Merknaam: Tiki Kat
 • Gemaakt in: Thailand
 • Leeftijdscategorie: Volwassene
 • Gegarandeerd eiwit: 12%
 • Typische kosten per dag: 4,48 dollar

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Eend, Eendenlever, Pompoen

Dit recept voor nat kattenvoer is uniek geformuleerd voor oudere katten. Het is gemaakt met een combinatie van zachte snippers en mousse, waardoor het voor katten met tandheelkundige problemen gemakkelijk is om te eten en de multi-eiwitsmaak kan kieskeurige katten verleiden om te eten.

Het voedsel bevat 60% drogestofeiwit en 25% vet, waarvan de meeste afkomstig lijken te zijn van dierlijke bronnen. Met ongeveer 30 calorieën per ounce is het geen caloriearm voedsel en het hoge eiwitgehalte zou magere oudere katten moeten helpen op gewicht te blijven.

Hoewel dit voedsel geen carrageen bevat, een bekende kankerverwekkende stof, is het verdikt met xanthaangom. Gomverdikkers zijn misschien niet inherent schadelijk, maar het is bekend dat ze bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaken.

Een recensent grapte dat, als een eiwitrijk en koolhydraatarm recept, het voedsel een game-changer is geweest voor zijn diabetische kat. Verschillende recensenten merkten op dat hun kat echt dol is op de combinatie mousse-shreds textuur.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Eend, Eendenlever, Pompoen, Gedroogd Ei, Kokosolie, Tricalciumfosfaat, Kalium Chloride, Xanthaangom, Taurine, Cholinechloride, Zout, Magnesiumsulfaat, Kurkuma, Tonijnolie, Groene Thee-extract, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Ijzersulfaat, Niacine (vitamine B3), Zinkoxide, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Manganousoxide, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement (vitamine B2), Koper aminozuurchelaat, Natriumseleniet, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Foliumzuur, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 80%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 25%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.9%

Vet: 46.45%

Koolhydraten: 7.65%

Wat we leuk vonden:

 • Geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten en vetten
 • Zeer laag koolhydraatgehalte rond de 10%
 • Bevat lage fosforspiegels voor nierondersteuning
 • Zachte snippers en mousse textuur voor katten met gebitsproblemen

Wat we niet leuk vonden:

 • Prijzig, kost meer dan $ 0,75 per ounce
 • Beoordelingen zijn beperkt omdat het product nog nieuw is

#6 Beste droog: Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Formula Grain-Free Dry Cat Food Review

Dr. Elsey's cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Overzicht:

 • Merknaam: Dr. Elsey’s
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Gegarandeerd eiwit: 59% min
 • Typische kosten per dag: $2.24/dag

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Gedroogd eiproduct, Varkenseiwitisolaat, Gelatine, Kippenvet

De meeste droge voedingsmiddelen bevatten potentieel inflammatoire additieven en koolhydraatrijke ingrediënten die gevoelige magen kunnen irriteren. Dit droogvoer is een verfrissende uitzondering op die regel. Hoewel het nog steeds niet het vocht heeft dat uw kat nodig heeft, benadrukt deze Dr. Elsey’s brok de ultraverteerbaar eiwitbronnen en vermindert het koolhydraten, waardoor u een gemakkelijk verteerbaar voedsel krijgt dat de vleesetende behoeften van uw kat eert.

Het recept bevat enkele van de meest licht verteerbare eiwitbronnen die beschikbaar zijn, waaronder varkenseiwitisolaat, dat buitengewoon biologisch beschikbaar is en geen voedselgevoeligheidsreacties veroorzaakt.

De opname van zalmolie helpt ontstekingen te kalmeren en kan spijsverteringsproblemen verlichten.

Over het algemeen is droogvoer nooit onze eerste aanbeveling voor katten, of ze nu spijsverteringsproblemen hebben of niet. Maar als u droog voedsel wilt voeren, is dit het type product dat u moet proberen.

Ingrediënten:

Kip, Gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, fructooligosaccharide, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ferro-eiwit Sulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk samengesteld uit goed verteerbare dierlijke ingrediënten
 • Bevat geen van de meest irriterende ingrediënten
 • De opname van zalmolie introduceert omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Heeft niet al het vocht dat katten nodig hebben
 • Een van de duurste droge kattenvoer die je kunt kopen

Als u het juiste voedsel voor uw kat niet kunt vinden, overweeg dan zelfgemaakt kattenvoer

Door het voedsel van uw kat thuis te maken, kunt u nieuwe eiwitten introduceren en een rotatiedieet creëren.

Het is de beste manier om te controleren wat er in het lichaam van uw kat gaat en het maakt het gemakkelijk om de relatie tussen veranderingen in het dieet en symptoomveranderingen te volgen.  Zelfgemaakte diëten kunnen een goede keuze zijn voor katten met een gevoelige maag en een gevoelige huid.

Zelfs met de voordelen van zelfgemaakt eten, zijn er enkele nadelen. Het maken van het voer van uw kat kan bijvoorbeeld tijd- en energie-intensief zijn. Ook kan het moeilijk zijn om de juiste hoeveelheid en balans van voedingsstoffen te krijgen. Raadpleeg een veterinaire voedingsdeskundige als u het voedsel van uw kat wilt maken.

Lees onze complete gids voor zelfgemaakte en rauwe kattenvoerdiëten

Gerelateerde artikelen:

Inhoudsopgave