Beste kattenvoer voor verharing in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Net als honden werpen katten hun vacht af. Verharing dient verschillende belangrijke functies voor katten, zoals het verwijderen van dode vacht en het wegwerken van een zware ondervacht wanneer de temperaturen opwarmen.

Die verharing kan bij sommige katten echter uit de hand lopen. Overmatige verharing bij katten kan wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem, zoals allergieën, stress of slechte voeding.

Als uw kat veel verhaart, breng hem dan naar uw dierenarts voor een diagnostische work-up. Uw dierenarts kan een verandering in het dieet aanbevelen om de verharing onder controle te krijgen.

Haarballen kunnen ook een probleem zijn bij katten. Deze bolletjes vacht kunnen verstoppingen in het spijsverteringskanaal veroorzaken die fataal kunnen zijn.

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan om u te helpen het beste kattenvoer te vinden om de verharing van uw kat te beheersen en te voorkomen dat haarballen een probleem worden.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

In één oogopslag: beste nat kattenvoer voor verharing om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Raised Right Turkey &Pumpkin Pate voor volwassen katten

 • Recepten geformuleerd door dierenarts, Dr. Karen Becker
 • Recepten voor hele voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten die weinig koolhydraten bevatten
 • 100% voedsel van menselijke kwaliteit gemaakt in een usda-geïnspecteerde faciliteit

Beste kattenvoer voor gevoelige maag

Top 8 beste natte kattenvoer voor verharing en haarballen

#1 Smalls Fresh Ground Vogel

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, zoals kip, kalkoen en vis. U kunt kiezen uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm voedsel. Smalls kattenvoer is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Klein kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het pakket een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het aan je kat voert. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice.

Smalls biedt ook een selectie van gevriesdroogd kattenvoer, traktaties en maaltijdtoppers. En ze zijn onlangs begonnen met de verkoop van gierst- en silicakattenbakvulling.

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit deze verse voedselformulering boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten en ze zijn rijk aan voedingsstoffen.

Dit dieet is ook rijk aan vocht, wat zal helpen om uw kat goed gehydrateerd te houden. Over het algemeen is dit recept voor gemalen of gladde kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Green bonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Pros:

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht
 • Laag in koolhydraten

Tegens:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

#2 Raised Right Turkey &Pumpkin Pate voor volwassen katten

KLIK HIER OM 20% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Raised Right is een bezorgservice voor kattenvoermaaltijden die vers voedsel van menselijke kwaliteit maakt en verkoopt. De maaltijden worden samengesteld door een team van experts op het gebied van dierenvoeding, de recepten van Raised Right zijn licht gekookte voedingsmiddelen van menselijke kwaliteit die voornamelijk zijn gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten.

Als je het idee leuk vindt om zelfgemaakt kattenvoer te maken, maar je niet klaar voelt voor de tijd en moeite die ermee gemoeid is, is Raised Right een handig alternatief.

Traceerbaarheid en transparantie maken ook deel uit van het merk Raised Right. Op de website Raised Right kunt u meer te weten komen over de oorsprong van elk ingrediënt en labrapporten voor elke batch vrijgeven.

Raised Right’s Turkey &Pumpkin Pate for Adult Cats recept wordt voornamelijk gemaakt van kalkoen dijen, borst en lever, die geschikt zijn voor de soort van eiwitten en andere voedingsstoffen. Naast vlees bevat het recept kleine hoeveelheden groenten en fruit. Op basis van droge stof bestaat dit voedsel voor ongeveer 10% uit koolhydraten.

Ingrediënten:

Kalkoen dij, Turkije Hart, Kalkoen Lever, Wortelen, Bosbessen, Biologische Groene munt, Levertraan, Eierschaal Poeder, Lijnzaadolie, Organisch Kelp Poeder, Taurine, Thiamine Mononitraat

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 21%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 67%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.64%

Vet: 24.24%

Vezel: 6.06%

Koolhydraten: 6.06%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.49%

Vet: 45.79%

Koolhydraten: 4.71%

Pros:

 • Een eiwitrijk voedsel dat voornamelijk is gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Extreem smakelijk – katten houden van de smaak en textuur van dit verse voedsel
 • Het abonnementsmodel geeft u toegang tot een team van voedingsdeskundigen
 • Voedsel van menselijke kwaliteit belooft een hoger niveau van kwaliteitscontrole
 • Bevat geen veelvoorkomende additieven die schadelijk kunnen zijn voor uw kat

Tegens:

 • Bevat fruit en groenten
 • Prijs ligt boven het marktgemiddelde

#3 Nulo Freestyle Kalkoen &kip recept graanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Nulo werd gelanceerd in 2009 met de nadruk op laag-glycemische ingrediënten. Het merk spreekt gezondheidsbewuste huisdiereigenaren aan met merkambassadeurs zoals professionele Crossfit-atleten en Olympische medaillewinnaars.

De meeste Nulo-dierenvoeding wordt gemaakt in de Verenigde Staten met wereldwijd geproduceerde ingrediënten. De uitzondering is hun lijn van zakjes en purees die worden vervaardigd in Thailand.

Nulo dierenvoeding heeft nooit teruggeroepen.

Met 50% drogestofeiwit en bijna 30% vet is deze ingeblikte voedselformule een voornamelijk op vlees gebaseerde optie voor uw kat, bescheiden geprijsd onder $ 0,40 per ounce. Het hoge vochtgehalte helpt de spijsvertering van uw kat te ondersteunenterwijl menhaden visolie zorgt voor huid- en vachtondersteunende omega-3 vetzuren.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïne, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Pros:

 • Bevat meer dan 50% drogestof eiwit
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Voornamelijk dierlijk met een vrij laag koolhydraatgehalte
 • Menhaden visolie levert omega-3 vetzuren

Tegens:

 • Guargom kan bij sommige katten zachte ontlasting veroorzaken

#4 Nature’s Variety Instinct Graanvrij Recept Paté Echt Kip Recept Nat Ingeblikt Kattenvoer

Instinct by Nature's Variety Original Grain-Free Real Chicken Recipe Natuurlijk Nat Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Nature’s Variety Instinct is geformuleerd als het voorouderlijke dieet van uw kat. Het is rijk aan eiwitten en vrij van granen en gluten. De formule is goed uitgebalanceerd met gezond voedsel dat vergelijkbaar is met wat katten in de natuur zouden eten, zoals vlees en gezonde vezels.

Ingrediënten:

Kip, Turkije, Kippenlever, Kippenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Eiproduct, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzerproteïne, ZinkProteïnelaat, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, foliumzuur), taurine, L-ascorbyl-2-polyfosfaat, menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), artisjokken, veenbessen, pompoen, tomaat, bosbessen, broccoli, kool, boerenkool, peterselie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 34.09%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.65%

Vet: 61.3%

Koolhydraten: 5.05%

Pros:

 • Rijk aan eiwitten en vezels
 • Natuurlijke ingrediënten, met toegevoegde vitaminen en mineralen
 • Boordevol omega vetzuren

Tegens:

#5 Weruva Paw Lickin ‘Chicken in Jus Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit product is niet alleen een uitstekende keuze om het uitscheiden van katten te verminderen, maar uw kat zal ook genieten van de hoogwaardige eiwitten. Nog beter, het is laag in koolhydraten en vet. Dit volledig natuurlijke kattenvoer bevat geen carrageen, een verdikkingsmiddel dat vaak in voedsel wordt gebruikt.

Het eten bevat heerlijk smakend versnipperd vlees en pompoensoepen, samen met veel vitamines, zoals vitamine A en E.

Ingrediënten:

Kip (zonder been, borst zonder vel), kippenbouillon, aardappelzetmeel, zonnebloempitolie, calciumlactaat, xanthaangom, tricalciumfosfaat, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, ijzersulfaat, nicotinezuur (vitamine B3), thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine A-supplement, mangaansulfaate, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide, NatriumSeleniet, Biotine, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 1.4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

As: 1.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 9.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 12.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 65.36%

Vet: 22.22%

Koolhydraten: 12.42%

Pros:

 • Ideaal voor kieskeurige katten
 • Rijk aan eiwitten en weinig vet en koolhydraten
 • Aangename geur bij het openen van het blikje

Tegens:

 • Visrecept heeft grote brokken, die voor sommige katten te groot kunnen zijn

#6 Wellness CORE Natural Grain-Free Chicken Turkey &Chicken Pâté Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Wellness kattenvoer in blik is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en is perfect voor alle levensfasen, van kitten tot volwassen volwassen kat.

Hoewel kittens een ander product nodig hebben, wordt het beschouwd als een van de beste natte kattenvoer voor katten met droge huidproblemen.

Ingrediënten:

Kip, Kalkoen, Kippenbouillon, Kippenlever, Kippenmeel, Kalkoenlever, Gedroogde gemalen aardappelen, Natuurlijke Smaak, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Cholinechloride, Taurine, CassiaGom, Xanthaangom, Gedroogd Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera-extract, Magnesiumsulfaat, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, niacine, d-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 31.82%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 11.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.1%

Vet: 53.97%

Koolhydraten: 7.94%

Pros:

 • Graanvrij
 • Gemaakt met vers vlees, fruit en groenten
 • Perfecte voedingsstoffenbalans voor volwassen katten

Tegens:

 • Een beetje duur
 • De grootte van het blikje is verwarrend – het blik is groot voor het gewicht van het voedsel dat het bevat

#7 Hill’s Science Dieet Volwassen Hairball Control Hartige Kip Entree Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Deze Hill’s Science Diet-formulering bevat natuurlijke plantaardige vezels, die helpen de haarbalvorming te beheersen en te voorkomen door haar door het spijsverteringsstelsel van uw kat te verplaatsen. Dit is een hoogwaardig kattenvoer dat complete en uitgebalanceerde dagelijkse voeding biedt voor volwassen katten.

Ingrediënten:

Water, Kip, Kalkoen Giblets, VarkensvleesBijproducten, Varkenslever, Cellulosepoeder, Maïszetmeel, Maïsglutenmeel, Tarwemeel, Kippenvet, Sojaolie, Kippenleversmaak, Natuurlijk Aroma, Dicalciumfosfaat, Brouwers Gedroogde Gist, Guargom, Kaliumchloride, Gejodeerd Zout, Cholinechloride, Sint-jansbroodpitmeel, Carrageen, Taurine, vitamines (Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Ascorbinezuur (Bron van Vitamine C), Niacine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Calcium Pantothenaat, Vitamine B12 Supplement, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Calciumcarbonaat, Mineralen (Zinkoxide, Ferrosulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, CalciumJodaat), Calciumsulfaat, DL-Methionine, Magnesiumoxide, Beta-Caroteen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 5.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 31.82%

Vet: 18.18%

Vezel: 25%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.51%

Vet: 43.73%

Koolhydraten: 24.76%

Pros:

 • Rijk aan natuurlijke plantaardige vezels
 • Eiwitrijk, zonder conserveringsmiddelen
 • Bevat kip zonder been

Tegens:

 • Voedselkoffers kunnen beschadigd aankomen
 • Verschillende gemelde gevallen van de detailhandelaar die oudere varianten van dit voedsel stuurde

#8 Purina Pro Plan Savor Adult Chicken &Rice Entree in Jus Ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Purina staat bekend om het zetten van de industriestandaard voor hoogwaardig nat kattenvoer. Dit recept is geen uitzondering. Het zit boordevol geweldige ingrediënten en voldoet aan de voedingsniveaus die zijn vastgesteld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) Kattenvoer voedingsprofielen voor katten van alle leeftijden.

Ingrediënten:

Water voldoende voor verwerking, kip, tarwegluten, lever, vleesbijproducten, rijst, sojameel, maïszetmeel gemodificeerd, kunstmatige en natuurlijke aroma’s, zout, tricalciumfosfaat, kaliumchloride, toegevoegde kleur, taurine, cholinechloride, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, zinksulfaat, ijzersulfaat, niacine, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, menadione natriumbissulfaatcomplex (vitamine K), kopersulfaat, pyridoxinehydrochloride, mangaansulfaat, Riboflavine Supplement, Vitamine B-12 Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine D-3 Supplement, Kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 80%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55%

Vet: 10%

Vezel: 7.5%

Koolhydraten: 14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 58.96%

Vet: 26.03%

Koolhydraten: 15.01%

Pros:

 • Vrij van granen, gluten en vleesbijproducten
 • Eiwitrijk, zonder conserveringsmiddelen
 • Bevat kip zonder been
 • Verkrijgbaar in verpakkingen van 24 blikjes van drie ons

Tegens:

 • Bevat een hogere hoeveelheid fosfor en wordt daarom niet aanbevolen voor katten met nier- of urinewegproblemen (bekijk hier onze aanbevelingen over wat katten met urinewegproblemen moet voeren)

In één oogopslag: beste droge kattenvoer voor verharing om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste droogvoer

aac-table__image

9.4

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open boerderij weide-gefokt lamsdroogvoer

 • Weidelam als hoofdingrediënt
 • Haringolie zorgt voor een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Zeer goed verteerbaar, gemaakt met 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit

Top 7 Beste droge kattenvoer voor verharing en haarballen

#1 Primal Turkey Formula Nuggets Graanvrij rauw gevriesdroogd kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Deze gevriesdroogde nuggets zijn voornamelijk samengesteld uit kalkoen spiervlees en organen. Turkije is geen topallergeen voor katten, dus het is een goed alternatief voor kip, wat een veel voorkomende bron van voedselallergieën bij katten is.

Omdat 96% van de eiwitten in dit recept afkomstig is van dierlijke bronnen, weet je dat het recept goed verteerbaar en voedend is voor je kat. Dit recept is echter niet alleen vlees. Het bevat kleine hoeveelheden biologische collard greens, squash, selderij, veenbessen en sporen van andere groenten en fruit.

Deze koolhydraatarme plantaardige ingrediënten maken het voedsel qua voedingswaarde compleet, zonder dat synthetische vitamines en mineralen hoeven te worden toegevoegd.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kalkoenhalzen, Kalkoenharten, Kalkoenlevers, Biologische Collard Greens, Biologische Squash, Biologische Selderij, Veenbessen, Bosbessen, Biologische Pompoenpitten, Biologische Zonnebloempitten, Montmorilloniet Klei, Biologische Appelciderazijn, Sardineolie, Taurine, Biologische Quinoa Sprout Powder, Gedroogde Biologische Kelp, Biologische Koriander, Biologische Kokosolie, Levertraan, Biologische Gember, Vitamine E Supplement, Gemengde Tocoferolen (Natuurlijk Conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.75%

Vet: 24.18%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 18.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.53%

Vet: 45.11%

Koolhydraten: 14.35%

Pros:

 • Volledig natuurlijk
 • Graanvrij
 • Geschikt voor katten van alle leeftijden
 • Vrij van veel voorkomende allergenen en irriterende stoffen
 • Goed verteerbaar

Tegens:

 • Als het niet goed in balans is met nat voedsel en supplementen, kan het het risico op blaasstenen verhogen

#2 Blue Buffalo Indoor Hairball Control Chicken &brown rice recept

Blue Buffalo Indoor Hairball Control Natuurlijke volwassen droge kattenvoer, kip & bruine rijst 7-lb

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit is een geweldig dieet voor kattenverzorgers die hun purrfecte katachtige vriend een graan- en glutenvrij dieet willen geven. Het is gemaakt met de beste natuurlijke ingrediënten die speciaal zijn gekozen om aan de voedingsbehoeften van binnenkatten te voldoen. Het bevat ook veenbessen, die geweldig zijn voor katten met urinewegproblemen.

Ingrediënten:

Uitgebeende kip, kippenmeel, bruine rijst, gerst, erwteneiwit, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), menhadenvismeel (bron van omega 3-vetzuren), cellulosepoeder, erwten, lijnzaad (bron van omega 6-vetzuren), havermout, natuurlijke smaak, calciumsulfaat, kaliumchloride, DL-methionine, cholinechloride, psylliumzaaddoppen, calciumchloride, aardappelen, gedroogde cichoreiwortel, erwtenvezel, alfalfa-voedingsconcentraat, Taurine, calciumcarbonaat, zout, veenbessen, geconserveerd met gemengde tocoferolen, zoete aardappelen, wortelen, groentesap voor kleur, ijzersulfaat, niacine (vitamine B3), ijzer aminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, zinksulfaat, enz …

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 6%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.16%

Vet: 16.48%

Vezel: 6.59%

Koolhydraten: 41.76%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.07%

Vet: 34.23%

Koolhydraten: 35.7%

Pros:

 • Hoogwaardig eiwit uit versnipperde kipfilet
 • Natuurlijke kipsmaken zijn behouden gebleven
 • Aangevuld met andere vitamines en gezonde volle granen en groenten

Tegens:

 • Eerdere problemen met de kwaliteitscontrole, maar de problemen zijn opgelost

#3 Open boerderij weide-gefokt lamsdroogvoer

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Verteerbaarheid en kwaliteit zijn belangrijke factoren in het beste kattenvoer voor het afstoten en daarom is dit Open Farm-recept onze beste keuze voor droogvoer. Het bevat weidelam als het primaire ingrediënt met zowel oceaanwitvismeel als haringmeel als aanvullende bronnen van dierlijke eiwitten.

Naast het feit dat het vol zit met dierlijke eiwitten, bevat deze formule haringolie als het eerste toegevoegde vet. Haringolie is een dierlijk vet dat rijk is aan omega-3 vetzuren die essentieel zijn voor een gezonde huid en vacht. Je ziet ook zonnebloemolie op de lijst die omega-6-vetzuren biedt voor balans.

Over het algemeen is dit een zeer goed verteerbaar droogvoer dat rijk is aan eiwitten met een matig vetgehalte. Het nadeel is dat het een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten bevat en vrij veel koolhydraten bevat.

Ingrediënten:

Humaan gekweekt lamsvlees, oceaanwitvismeel, haringmeel, garbanzobonen (kikkererwten), rode linzen, haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), groene linzen, pompoen, natuurlijke smaak, niet-GMO veenbessen, gedroogd cichoreiwortelextract, cholinechloride, appels, paardenbloemgroenten, zout, taurine, kurkuma, zonnebloemolie, gedroogd Yucca Schidigera-extract, gemengde tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), calciumcarbonaat, Zinkproteïne, ijzerproteïnaat, koperproteïnaat, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine A-acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Tricalciumfosfaat, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.11%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 35.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.83%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 28.39%

Pros:

 • Weidelam als hoofdingrediënt
 • Haringolie zorgt voor een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Zeer goed verteerbaar, gemaakt met 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Geen vulstoffen, bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Bedriegen:

 • Geen single-source eiwitformule
 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#4 Hill’s Science Dieet Volwassen Hairball Control Light Dry Cat Food

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hill’s Science Diet zit boordevol hoogwaardige ingrediënten en is een van de meest betrouwbare merken in de kattenvoerindustrie. Alle recepten voor kattenvoer van Hill zijn geformuleerd om te voldoen aan de voedingsrichtlijnen die zijn vastgesteld door de AAFCO Nutrient Profiles for Adult Maintenance.

Ingrediënten:

Kip, MaïsGlutenmeel, Brouwers Rijst, Tarwegluten, Cellulosepoeder, Volkoren Tarwe, Kippenleversmaak, Gedroogde bietenpulp, Sojaolie, Calciumsulfaat, Melkzuur, Kippenvet, Kaliumchloride, Dicalciumfosfaat, Cholinechloride, Gejodeerd zout, Visolie, vitamines (Vitamine E-supplement, L-Ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), Niacinesupplement, Thiaminemononitraat, Vitamine A-supplement, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement), Taurine, etc…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 10%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 6.67%

Vezel: 11.11%

Koolhydraten: 46.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.13%

Vet: 16.45%

Koolhydraten: 47.42%

Pros:

 • Goed verteerbaar
 • Laag in calorieën
 • Rijk aan natuurlijke vezels
 • Boordevol antioxidanten om het immuunsysteem van uw kat te helpen

Tegens:

#5 Wellness Natural Hairball Control Chicken Meal > rijst recept droog kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit recept bevat een speciale natuurlijke vezelmix die helpt haar en reeds gevormde haarballen door het spijsverteringsstelsel van een kat te verplaatsen. Het heeft een van de lekkerste smaken waar katten dol op zijn.

Ingrediënten:

Kippenmeel, Brouwersrijst, uitgebeende kip, erwtenvezel, kalkoenmeel, gedroogde tomatenpoep, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gemalen lijnzaad, natuurlijke kipsmaak, inuline, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, cranberrypoeder, zinkproteïne, gemengde tocoferolen toegevoegd om versheid te behouden, zinksulfaat, calciumcarbonaat, niacine, ijzersulfaat, ijzereiwit, L-carnitine, vitamine A-supplement, Kopersulfaat, thiaminemononitraat, enz…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 5.75%

Vocht: 10%

As: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40%

Vet: 17.78%

Vezel: 6.39%

Koolhydraten: 28.06%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.96%

Vet: 38.82%

Koolhydraten: 25.22%

Pros:

 • Volledig natuurlijke ingrediënten, zonder tarwe, maïs of soja
 • Gemaakt in de VS
 • Redelijk geprijsd
 • Zeer populair, met veel tevreden klanten

Tegens:

 • Een beetje te duur voor zijn gewicht

#6 Stella &Chewy’s Absolutely Rabbit Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Vriesdrogen vernietigt schadelijke micro-organismen zonder de voedings- en textuurkwaliteiten van vers rauw vlees te veranderen, waardoor dit stella en chewy’s recept een gezonde keuze is voor katten.

De hapjes bestaan voornamelijk uit konijnenvlees en botten. Net als kalkoen is konijn geen veel voorkomende bron van voedselallergieën bij katten.

Dit recept bevat olijfolie en pompoenpitten. Pompoenpitten zijn vezelrijk en helpen het haar soepel door het spijsverteringsstelsel van een kat te bewegen.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34b

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Pros:

 • Boordevol essentiële vitaminen en mineralen
 • Geen zwaar zetmeel en geen koolhydraten
 • Toegevoegde probiotica

Tegens:

 • Sommige smaakproblemen gemeld – niet alle katten houden van de smaak

#7 Purina ONE Hairball Volwassen Formule Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Purina kattenvoer onderscheidt zich door natuurlijke ingrediënten en zit boordevol hoogwaardige eiwitten zoals zalm, tonijn, kip en kalkoen.  Uw kat zal genieten van een geweldige smaak, zonder het nadeel van kunstmatige smaakstoffen die vaak in jus worden aangetroffen.

Ingrediënten:

Kip, Maïsglutenmeel, Kipbijproductmeel (bron van glucosamine), rijstmeel, sojameel, rundvleesvet natuurlijk geconserveerd met gemengde tocoferolen, volkoren maïs, cellulosepoeder, sojabonendoppen, leversmaak, kippenmeel (bron van glucosamine), fosforzuur, calciumcarbonaat, zout, karamelkleur, gedroogde wortelen, gedroogde erwten, cholinechloride, kaliumchloride, taurine, MINERALEN [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite]VITAMINEN [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), etc…

Guaranteed Analysis

loader

Crude Protein: 34%

Crude Fat: 14%

Crude Fiber: 4.5%

Moisture: 12%

Dry Matter Basis

loader

Protein: 38.64%

Fat: 15.91%

Fiber: 5.11%

Carbs: 40.34%

Caloric Weight Basis

loader

Protein: 32.85%

Fat: 32.85%

Carbs: 34.3%

Pros:

 • Omega-6 fatty acids help keep the skin and coat healthy
 • Vitamin and mineral supplements improve the nutritional content
 • Well priced

Cons:

 • Reports of damaged cans at delivery

Waar moet u rekening mee houden bij het winkelen voor kattenvoer dat verharing en haarballen vermindert?

Bij zoveel merken droog en nat kattenvoer kunnen bepaalde merken van elkaar verschillen. Dit is waar u rekening mee moet houden voordat u droog of nat kattenvoer koopt:

Het draait allemaal om de ingrediënten Kattenvoer, nat of droog, moet ten minste één type hoogwaardig eiwit bevatten en dat eiwit moet het eerste ingrediënt op de ingrediëntenlijst zijn. Kattenvoer dat veel kunstmatige smaakstoffen, vleesbijproducten, zetmeel, vetten bevat, biedt uw kat mogelijk geen optimale voeding.

Door uw kat te voeden met het beste voedsel dat daarvoor geschikt is, moet u de ingrediëntenlijst nauwkeurig bekijken. Vergeet niet dat de ingrediënten worden vermeld van meest tot minst overvloedig. Als u niet zeker bent over het voedsel, kan uw dierenarts u helpen de ingrediëntenlijst te begrijpen.

Kwantiteit is belangrijkOverweeg om kleinere blikken voedsel te kopen, in plaats van één grote container. Als u dit doet, blijft het voedsel langer vers.

Overweeg de kosten- Koop kattenvoer van de beste kwaliteit dat u zich kunt veroorloven. Houd er rekening mee dat een duur kattenvoer misschien niet het beste voedsel voor uw kat is. Praat met uw dierenarts over de voedingsbehoeften van uw kat en selecteer het beste voedsel voor uw kat zonder de bank te breken.

Lees ook:

Inhoudsopgave