Beste vochtige en semi-vochtige kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Hoewel echt semi-vochtig kattenvoer vrijwel onbestaande is in de huidige markt, is het dichtstbijzijnde gezonde alternatief Wellness Healthy Indulgence Morsels.

We hebben het geselecteerd als het beste semi-vochtige voedsel omdat het op vlees is gebaseerd, relatief weinig koolhydraten bevat en een zachtere textuur heeft dan de gemiddelde brokjes.

Het combineert deze kwaliteiten met voor de soort geschikte voeding, een laag koolhydraatgehalte, veel dierlijke eiwitten en geen potentieel schadelijke additieven.

Lees verder om meer te weten te komen over vochtig en semi-vochtig kattenvoer, lees onze beoordelingen van de top 6 beste vochtige voedingsmiddelen en vind tips over hoe je katten tevreden kunt stellen die geen brokjes kunnen eten, maar niet van ingeblikt voedsel houden.

In één oogopslag: beste vochtige en semi-vochtige kattenvoer om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

Wellness Gezonde Verwennerij Hapjes

 • Heeft een stevige textuur
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Katten lijken te houden van de smaak en textuur

Beste Premium

aac-table__image

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Bevat vers spiervlees en organen
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

BESTE LOW CARB

aac-table__image

Instinct by Nature’s Variëteit

 • Voornamelijk gemaakt van vers kippenspiervlees, organen en bot
 • Bevat zalmolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Relatief laag koolhydraatgehalte

Herinnert u zich semi-vochtig kattenvoer nog?

In 1976 introduceerde Ralston-Purina kattenvoer dat niet droog en niet nat was. Het kwam niet in een zak of een blikje. Geen paté klonten. Geen brokjes. Ze noemden dit voedsel Tender Vittles.

Het was het eerste nationale semi-vochtige kattenvoermerk van de Verenigde Staten en misschien wel ’s werelds eerste kattenvoer in een buidel.

Tender Vittles was een hit onder zowel katten als mensen. Tegen de jaren 1980 was het het toonaangevende merk voor vochtig kattenvoer in de Verenigde Staten. Tender Vittles genoot meer dan 20 jaar als een iconisch en geliefd merk.

Maar semi-vochtig kattenvoer bestaat niet meer – althans niet zoals we het ooit wisten. Hier is waarom.

Semi-vochtig kattenvoer is qua voedingswaarde nooit ideaal geweest voor katten. In 1982 werd een pakket Tender Vittles kattenvoer vermeld, naast andere meer voedende ingrediënten, propyleenglycol, BHA, kunstmatige kleur en ethoxyquine.

Deze potentieel schadelijke ingrediënten hebben semi-vochtig voedsel tot een van de meest bekritiseerde variëteiten gemaakt, en deze kritiek lijkt te hebben geleid tot het verdwijnen ervan. Purina stopte met Tender Vittles in 2007 vanwege de dalende vraag van klanten en de lage verkoop.

Hoewel semi-vochtig voedsel nu het spul is van nostalgie over dierenvoeding, zijn er nog steeds goede opties voor degenen die die zachte maar niet soepachtige consistentie willen.

Ik heb prikborden, overzichtsartikelen en sites voor dierenwinkels doorzocht op zoek naar de beste equivalenten van vochtig en semi-vochtig voedsel.

De volgende vijf voedingsmiddelen vangen iets van de oude vochtige of semi-vochtige magie. De meeste van hen worden geleverd in hetzelfde type gemakkelijk te serveren, gemakkelijk op te bergen etui.

Ze zijn niet precies hetzelfde als het koolhydraatrijke, met conserveermiddelen beladen semi-vochtige voedsel waar velen van hielden, maar ze zijn een stuk beter voor de gezondheid van je kat. Het is een eerlijke handel, toch?

Het beste vochtige en semi-vochtige kattenvoer – onze top 6 keuzes

#1 Wellness Gezonde verwennerij Hapjes met kip en kippenlever in hartige saus graanvrije natte kattenvoerzakjes

Wellness Gezonde Verwennerij Hapjes met Kip &Chicken Liver in Hartige Saus Graanvrije Natte Kattenvoerzakjes

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit voedsel vinkt verschillende van onze vochtige kattenvoerdozen aan – het wordt geleverd in een zakje, bevat robuuste brokken vlees in een lichte jus, en bevat geen additieven die mogelijk niet goed zijn voor de gezondheid van uw kat.

Het voedsel wordt voornamelijk gemaakt van kip en kippenlever, met aardappelzetmeel, eieren en wortels. Het is een zetmeelrijk voedsel met 23% koolhydraten op basis van droge stof. Idealiter mag kattenvoer niet meer dan 2% koolhydraten bevatten.

Dit voedsel wordt aanbevolen als een op zichzelf staande maaltijd of een topper voor droog voedsel – de dikke textuur en jus gaan goed samen met brokjes. Als u uw kat van droogvoer probeert te ontdoen, kan dit product de overgang gemakkelijker maken.

Het voedsel is populair bij mensen van wie de katten lijden aan een chronische nierziekte. Chewy-recensent TC22 zegt: “Mijn 17-jarige kat werd onlangs gediagnosticeerd met een nierziekte. Hij is op zijn oude dag ook een kieskeurige eter geworden.

Hij houdt niet bijzonder van het voorgeschreven voedsel, dus ik vond een lijst met niet-receptplichtige voedingsmiddelen met lagere niveaus van fosfor en eiwitten. Dit is een van de opties en tot nu toe is het een van de weinige die hij betrouwbaar zal eten.”

Ingrediënten

Kippenbouillon, water voldoende voor verwerking, kip, kippenlever, aardappelzetmeel, eieren, wortelen, natuurlijk aroma, zout, guargom, tricalciumfosfaat, kaliumchloride, taurine, magnesiumsulfaat, vitamines [Vitamin E Supplement, Thiamine Hydrochloride, Niacin, Vitamin A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, D-Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement, Biotin, Vitamin B12 Supplement], Veenbessen, Bosbessen, Witte Zoete Aardappelen, Xanthaangom, Cholinechloride, Zink Aminozuur Chelaat, Ijzer Aminozuur Chelaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Koper Aminozuur Chelaat, Kaliumjodide, NatriumSeleniet.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 22.22%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 22.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.79%

Vet: 46.9%

Koolhydraten: 19.31%

Wat we leuk vonden:

 • Heeft een stevige textuur
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Katten lijken te houden van de smaak en textuur

Wat we niet leuk vonden:

 • Relatief hoog koolhydraatgehalte

#2 Weruva-katten in de keuken houden van me Malse kip & eend recept graanvrije kattenvoerzakjes Review

Weruva Katten in de Keuken Love Me Tender Cat Food Pouches

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Elk zakje bevat veel jus, geraspte kip, tonijn en eend. In plaats van brokken heeft het vlees een draadachtige textuur.

De meeste katten houden van deze consistentie en klantrecensies bevestigen dat dit voedsel heerlijk is voor katten van alle rassen.

Het grootste nadeel van het voedsel is het koolhydraatgehalte. Dankzij de toevoeging van tapiocazetmeel als jus verdikkingsmiddel bestaat het voedsel voor 17% uit koolhydraten op basis van droge stof.

Zoals alle Weruva-voedingsmiddelen, wordt dit voedsel gemaakt in een menselijke voedselfaciliteit in Thailand en, volgens het bedrijf, gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit.

Het is vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen die mogelijk niet goed zijn voor de gezondheid van uw kat.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kip (zonder been, borst zonder vel), tonijn, eend, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, calciumlactaat, tricalciumfosfaat, xanthaangom, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, nicotinezuur (vitamine B3), ijzersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, mangaansulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, Kopersulfaat, foliumzuur, kaliumjodide, biotine, vitamine B12 supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 1.4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 9.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 62.07%

Vet: 23.45%

Koolhydraten: 14.48%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet liKe:

 • Relatief veel koolhydraten
 • Duur

#3 Smalls Fresh Ground Vogel

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Smalls vers kattenvoer is gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit en is rijk aan vocht en wordt geleverd in twee texturen om katten met verschillende voorkeuren aan te spreken. Kies uit drie eiwitrijke formules in een gladde paté of een zacht voedsel met een versnipperde textuur. Katten die genieten van een semi-vochtige consistentie kunnen de versnipperde formules van Smalls leuk vinden.

De recepten van smalls worden gemaakt met kip, kalkoen of varkensvlees en verkocht in verpakkingen van 11,5 ounce. Ze zijn niet single-serve zoals sommige van de voedingsmiddelen op deze lijst, maar de verpakkingen zijn duidelijk gemarkeerd, waardoor het gemakkelijk is om de ideale portiegrootte voor uw kat te bepalen.

Hoewel Smalls vers kattenvoer rijk is aan dierlijke eiwitten, bevat het verschillende plantaardige ingrediënten, waaronder zetmeelrijke erwten. Gelukkig blijft het totale koolhydraatgehalte van deze voedingsmiddelen erg laag.

Alle Smalls kattenvoerrecepten zijn alleen beschikbaar via een terugkerend abonnement en worden bevroren verzonden. Het is het beste om het voedsel in de vriezer te bewaren en een of twee verpakkingen tegelijk te ontdooien, afhankelijk van hoe snel je er doorheen gaat.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Bevat vers spiervlees en organen
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Vrij duur, alleen beschikbaar via abonnement

#4 Wellness Morsels Chicken Entree Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer Review

Wellness Hapjes Chicken Entree Graanvrij Kattenvoer in blik

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit Wellness-recept is vergelijkbaar met het hierboven besproken recept, behalve dat het een ingeblikt voedsel is en niet in een zakje wordt geleverd. Het eten bestaat uit stevige blokjes kip en andere ingrediënten in een lichte jus.

Een recensent, JCL24 genaamd, merkte op dat hun kat een paar ontbrekende tanden heeft en “geen droog voedsel kan eten, zelfs niet nadat hij in water is gedrenkt, omdat hij er niet op kauwt en vaak braakt. Kan geen paté eten omdat het te gummy is. Gehakt werkt beter, maar het beste van alles. Hij kan de blokjes vlees kauwen.”

Die klinken veel weg van de kwaliteiten die vochtig en semi-vochtig kattenvoer speciaal maken.

In tegenstelling tot ouderwets semi-vochtig voedsel, wordt dit voedsel gemaakt zonder chemische conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen of overmatig zout.

Het wordt voornamelijk gemaakt van kip en eieren, met wat erwten en andere sporen van fruit en groenten. Met ongeveer 12% koolhydraten op basis van droge stof is dit voedsel relatief laag in koolhydraten, vooral in vergelijking met brokjes.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Water voldoende voor verwerking, Gedroogde gemalen erwten, Gedroogd eiwit, Natuurlijk aroma, Gedroogd eiproduct, Guargom, Spinazie, Natriumfosfaat, Gemalen lijnzaad, Zout, Kaliumchloride, Cholinechloride, Veenbessen, Mineralen (ijzer aminozuurchelaat, Zink aminozuurchelaat, Koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuurchelaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Vitaminen (Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Niacine, d-calcium pantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruwe Protein: 8%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 27.78%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 22.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.14%

Vet: 50.3%

Koolhydraten: 16.57%

Wat we leuk vonden:

 • Heeft een stevige textuur waar katten dol op zijn
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Relatief laag koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Prijs ligt boven het marktgemiddelde

#5 Instinct By Nature’s Variety Frozen Raw Bites Graanvrije kooivrije kip Recept Kattenvoer Review

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit product is een beetje anders dan de anderen op deze lijst en nogal wat anders dan ouderwets semi-vochtig voedsel.

Het is een bevroren rauw voedsel dat voornamelijk wordt gemaakt van kip- en kiporganen. Het rauwe vlees en de organen worden in hapklare stukjes gehakt en ingevroren om vers te blijven.

Als je klaar bent om ze te serveren, ontdooi je de brokken en laat je ze zacht worden. Voor de beste voedselveiligheid ontdooit u de brokken in de koelkast in plaats van op het aanrecht bij kamertemperatuur.

Houd er rekening mee dat rauw vlees ziekteverwekkende bacteriën kan bevatten, zoals Salmonella. Deze bacteriën kunnen u en uw kat ziek maken als het rauwe vlees niet goed wordt behandeld terwijl u het voedsel van uw kat bereidt. Praat met uw dierenarts voordat u uw kat een rauw voedseldieet geeft.

Het voedsel is rijk aan dierlijke eiwitten en vetten, waarbij kip, organen en botten 85% van het totale recept vertegenwoordigen.

Hoewel het voedsel voldoet aan verschillende van onze vereisten voor een vochtig of semi-vochtig voedsel, heeft het de neiging om een beetje hit-or-miss te zijn bij klanten. Verschillende recensenten zeiden dat hun katten weigerden de rauwe brokken te eten.

Ingrediënten

Kip (inclusief gemalen kippenbot), kippenlever, kippenhart, appels, wortelen, zoete aardappelen, pompoen, montmorillonietklei, tricalciumfosfaat, gemalen lijnzaad, zalmolie, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, vitamine D3-supplement), gistcultuur, kaliumchloride, zout, cholinechloride, taurine, mineralen (zinkeiwit, kopereiwitaat, mangaaneiwitaat, calciumjodaat), DL-methionine, bosbessen, spinazie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 70%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40%

Vet: 30%

Vezel: 10%

Koolhydraten: 20%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.11%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 15.05%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van vers kippenspiervlees, organen en bot
 • Bevat zalmolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Relatief laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van potentieel schadelijke kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten houden niet van rauw voedsel

#6 Wellness CORE Graanvrije originele formule Droog kattenvoer Review

Bekijk de dagprijs

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit kattenvoer heeft geen van de zouten en conserveermiddelen in semi-vochtig voedsel, maar het wordt vaak vergeleken met Purina’s Tender Vittles. Het is een droogvoer, maar niet geëxtrudeerd. Extrusie is het proces van snel koken en pasteuriseren van voedsel om zich te ontdoen van schadelijke micro-organismen.

In plaats daarvan wordt dit voedsel aan de lucht gedroogd, een proces waarmee de fabrikant meer vlees en minder zetmeel kan gebruiken. Bovendien kan luchtdrogen meer voedingsstoffen intact laten. Bij 20% water heeft dit voedsel ongeveer twee keer de hoeveelheid vocht in traditioneel droogvoer.

Chewy-gebruiker Pat666 zegt dat dit luchtgedroogde voedsel “het perfecte voedsel is voor degenen die klaagden over het feit dat er geen zacht brokvoedsel meer op de markt was voor katten, zoals Tender Vittles.

FatCats4 counterde dat “Als je je Tender Vittles herinnert – dit voedsel is dat niet.” Gezien deze tegenstrijdige opmerkingen is het onduidelijk of dit voedsel een waardige vervanging is voor Tender Vittles, maar het is het proberen waard.

Dit recept bevat kooivrije kip en grasgevoerd scharrellam. Het bevat een reeks dierlijke delen, waaronder kippenspiervlees, lamshart, lamsnier, lamslever en zelfs lamsbloed.

Of het nu voldoet aan alle verwachtingen of verwachtingen van degenen die op zoek zijn naar een vervanging voor semi-vochtig voedsel, dit product is een solide kandidaat voor de voerbak van uw kat.

Ingrediënten

Uitgebeende kalkoen, uitgebeende kip, kalkoenmeel, kippenmeel, erwten, haringmeel, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde gemalen aardappelen, tomatenpulp, gemalen lijnzaad, natuurlijke kipsmaak, zalmolie, veenbessen, cichoreiwortelextract, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, gedroogd kelp, zinkeiwitaat, gemengde tocoferolen (toegevoegd om versheid te behouden), zinksulfaat, calciumcarbonaat, niacine, ijzerproteïnen, Ferrosulfaat, Yucca Schidigera Extract, Vitamine A Supplement, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, MangaanSulfaat, D-Calcium Pantothenaat, NatriumSeleniet, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Calcium Iodate, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Ascorbinezuur (Vitamine C), Gedroogde Lactobacillus Plantarum Fermentatie Product, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatie Product Product, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie Product, Rozemarijn Extract, Groene Thee Extract, Spearmint Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 26.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.92%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 21.29%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Relatief laag koolhydraatgehalte
 • Zachte textuur is vergelijkbaar met semi-vochtig voedsel

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten houden niet van de textuur van het voedsel

Alternatieven voor vochtig en semi-vochtig kattenvoer

Bevochtig de brokjes van uw kat

Overweeg om water, tonijnsap of bottenbouillon toe te voegen aan de brokjes van je kat. Dit is een geweldige manier om de textuur van het voedsel te verbeteren en het gemakkelijker te maken om te kauwen. Het is een goed middenpunt tussen het voeren van je kattenbrokken en een volledig nat dieet.

Lees ook: Beste kattenwaterfontein: top 8 fonteinen om je kat gehydrateerd te houden

Als u ervoor kiest om de brokjes van uw kat nat te maken, zorg er dan voor dat u deze na ongeveer een uur in de koelkast zet of weggooit.

Droog voedsel, met name droog voedsel dat tarwe, maïs en andere graankorrels bevat, is gevoelig voor aflatoxine schimmelgroei. In feite is het gevaarlijker om bevochtigde brokjes weg te laten dan om vers of ingeblikt voedsel weg te laten.

Dit betekent geen begrazing! Geef een enkele portie per keer en gooi het weg of koel eventuele restjes zo snel mogelijk.

Overweeg andere soorten voedsel die een textuur hebben tussen brokjes en natvoer.

Vochtig of semi-vochtig voedsel is niet de enige optie voor katten die iets zachters willen dan brokjes, maar niet zo nat als ingeblikt voedsel. Denk aan vers gekookt voedsel, dat zacht en kauwbaar is, maar niet nat. Smalls Kattenvoer is hier een goed voorbeeld van.

Recepten voor kattenvoer voor kleine katten worden voornamelijk gemaakt van zacht gekookte kip en vis, dus ze hebben een van nature zachte textuur met veel kauwbare brokken.

Freshpet verkoopt een gekookt vers voedsel dat wordt geleverd in zachte brokachtige hapjes die qua consistentie extreem lijken op de ouderwetse semi-vochtige producten. Lees meer over Freshpet in onze volledige merkrecensie.

Je kunt ook rauw voedsel overwegen, dat beschikbaar is in een wereld van consistenties en stijlen. Een dik rauw voedsel is zowel zacht als substantieel. Vergeet niet om altijd met uw dierenarts te praten voordat u uw kat een rauw voedseldieet geeft.

Gevriesdroogd voedsel kan ook passen bij de rekening. Meestal worden deze voedingsmiddelen gerehydrateerd en gepureerd tot iets dat lijkt op een ingeblikte paté-achtige voeding, maar je kunt ze ook rehydrateren zonder te pureren of te breken, waardoor je kleine stukjes lichtverzacht voedsel krijgt.

Probeer semi-vochtige traktaties te gebruiken om uw kat aan te moedigen natvoer te proberen.

Als uw kat weigert om zowel droog als natvoer te eten, is de oplossing misschien geen vochtig voedsel, maar gewoon het vinden van een manier om uw kat te overtuigen om nat voedsel te eten.

Uw kat overtuigen om een nieuw voedsel te eten is een relatief complexe kwestie en we kunnen hier niet veel dieper op ingaan. Maar een van de gemakkelijkste manieren om aan de slag te gaan, is door iets te strooien dat je kat leuk vindt bovenop het ding dat hij niet leuk vindt.

Hoewel semi-vochtige diëten uit de mode zijn geraakt, bestaan er nog steeds vochtige en zachte traktaties. Je kunt deze lekkernijen over het voedsel van je kat strooien om hem te verleiden het uit te proberen. Semi-vochtige traktaties zijn Pet Greens Cat Craves en Blue Buffalo Kitty Yums.

Inhoudsopgave