Cornish Rex vs Devon Rex: welke is jouw keuze?


Cornish Rex en Devon Rex – hebben deze twee katten iets gemeen naast een deel van hun namen?

Nou, dat doen ze; Het zijn allebei vriendelijke katten die geweldige huisdieren zijn. Het is dus waarschijnlijk geen gemakkelijke beslissing om slechts één van hen te kiezen!

Daarom zal ik je beide katten in dit artikel presenteren. Je komt alles te weten over hun grootte, persoonlijkheid, fysieke verschijning, gezondheid en levensduur.

Al deze informatie kan u helpen beslissen welke Rex beter bij u en uw gezin past!

Cornish Rex Vs Devon Rex: Rasoverzicht

Laten we eerst eens kijken naar een kort overzicht van deze twee katten.

Cornish Rex vs Devon Rex_ welke zal uw Choice_

De rasgeschiedenis

Kristen Drummey legt uit hoe het Cornish Rex-ras is ontwikkeld als gevolg van een natuurlijke mutatie.

Toen een schildpadkat Serena in 1950 in het Verenigd Koninkrijk een nest van vijf kittens had, merkte haar eigenaar op dat één kitten een opvallende vacht had.

Toen raadpleegde hij een geneticus en besloot dit kitten met zijn moeder te paren om een nieuw nest te produceren met kittens met een zeldzame, krullende vacht. Daarna werden de vroege Cornish Rex-kittens gefokt met een paar andere kattenrassen, zoals Russian Blues en Siamese katten.

Een paar jaar later importeerde een vrouw uit Californië een Cornish Rex uit het Verenigd Koninkrijk – deze kat baarde een nest kittens dat bekend werd als de eerste Cornsih Rex-katten in de Verenigde Staten.

VCA Animal Hospitals wijst erop hoe de Devon Rex een decennium na de Cornish Rex opdook.

Dit ras is ontstaan in Devon, Engeland, waar een krullend kitten werd geboren in een nest steilharige katten. De eerste keer dat een Devon Rex in de Verenigde Staten verscheen was in 1968.

Uiterlijk

Deze twee rassen zijn vergelijkbaar in grootte; Cornish is iets groter dan Devon met een gemiddeld gewicht van 6 tot 10 pond, terwijl Devon meestal maximaal 9 pond weegt.

Cornish heeft een klein hoofd, grote ogen en oren en lange benen. Haar vacht is kort, krullend en zacht, Dat maakt deze kat beter geschikt voor binnenshuis.

De vacht van deze kat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, blauw, chocolade, wit, oranje en alle vormen van tabby.

De Devon Rex-kat heeft ook grote oren en ogen, een slank lichaam en hoge jukbeenderen. Haar vacht is kort en golvend en is verkrijgbaar in bijna alle beschikbare kleuren, waaronder zwart, blauw, kaneel, lila en wit.

De vacht is het kenmerk dat de meeste mensen zal helpen de Cornish Rex van Devon Rex te scheiden. Terwijl de Cornish een fijnere vacht heeft, heeft de Devon een golvende.

Devon Cat is een geweldige keuze voor mensen met allergieën. Hoewel kortharige katten ook verharen, althans tot op zekere hoogte, werpt een Devon Rex veel minder dan andere katten met een langere vacht – wat betekent dat ze minder snel allergische reacties bij mensen veroorzaakt.

Temperament

Cornish Rex Vs Devon Rex

De Cornish Rex is een intelligent, aanhankelijk en zeer sociaal ras. Hoewel veel mensen zouden zeggen dat alle katten afstandelijk zijn, is dit niet helemaal waar met het Cornish Rex-ras.

Deze katten raken zeer betrokken bij hun eigenaren. Ze vinden het leuk om de hele tijd bij hen in de buurt te zijn – hun favoriete activiteit is om de hele dag met hun ouders te spelen!

Cornish Rexen zijn ook geweldig met kinderen en andere huisdieren.

De Devon Rex loopt qua temperament niet ver achter op de Cornish. Dit ras is even vriendelijk en extravert en brengt graag tijd door met knuffelen en spelen met zijn eigenaren.

Deze kat is erg energiek, actief en grappig; Ze staat altijd klaar om haar mensen een aantal leuke optredens te geven!

Kijk maar eens naar de kleine Devon Rex-komiek in de video hieronder.

Video

Zorg

Cornish Rex heeft een onderhoudsarme vacht; Je zult dus niet veel tijd besteden aan het verzorgen van deze kat. Een ding om in gedachten te houden is echter dat De vacht van deze kat is erg dik, wat betekent dat ze altijd warm moet zijn.

Het beste zou zijn om deze kat uitsluitend binnen te houden. Omdat dit een actief ras is, is een Cornish Rex moet minstens 30 minuten activiteit per dag hebben – zoals spelen met speelgoed of rondspringen.

Deze kat heeft geen specifieke dieeteisen; Het beste zou zijn om haar een combinatie van droog en nat voedsel te geven, om ervoor te zorgen dat ze gehydrateerd is genoeg.

De Devon Rex vereist ook minimale verzorging. Normaal gesproken mag je je binnenkat niet wassen, behalve in een specifieke situatie, zoals als de kat extreem vies is geworden, of als ze oud of te zwaar is en niet in staat is om zichzelf te verzorgen.

Toch ligt dat anders bij de Devon Rex. Omdat deze kat een dunne vacht heeft, kan haar huid vettig en jeukend worden. Om dit te voorkomen, zou het het beste zijn om deze kat minstens één keer per maand te wassen.

Deze kat heeft veel aandacht en stimulatie, Het is dus noodzakelijk om haar te voorzien van interessant speelgoed, krabpalen, krabbomen en zelfs wat dierlijk gezelschap!

Haar voedingsbehoeften zijn hetzelfde als bij de Cornish Rex – houd haar gewoon op een gezond gewicht en zorg ervoor dat ze een op vlees gebaseerd dieet krijgt, met een kleine hoeveelheid koolhydraten en een matige hoeveelheid vet.

Levensduur en gezondheidsproblemen

Welke van deze rassen zal naar verwachting langer leven?

Cornish Rex is een winnaar op dit gebied. Haar levensverwachting is 15 tot 20 jaar, terwijl een Devon Rex meestal 9 tot 13 jaar leeft.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in Cornish Rex zijn progressieve retinale atrofie en polycystische nierziekte. De Devon Rex, aan de andere kant, kan te maken hebben met heupdysplasie, myopathie en doofheid.

Natuurlijk willen alle kattenouders hun best doen om hun huisdieren zo lang mogelijk bij zich te houden.

RSPCA stelt voor om uw kat naar de dierenarts te brengen zodra u iets ongewoons opmerkt, zoals gedragsveranderingen of veranderingen in de verzorgingsgewoonten van de kat.

Ook moet u altijd alleen het geneesmiddel gebruiken dat door uw dierenarts is voorgeschreven; Gebruik nooit medicijnen voor mensen of honden op uw kat!

Prijs

het verschil tussen een Cornish Rex en een Devon Rex

Als u een Cornish Rex-kitten van een respectabele fokker wilt kopen, kunt u verwachten dat u betaalt $800 tot $1.200.

Een Devon Rex is meestal wat goedkoper, met een gemiddelde prijs van $ 600 tot $ 1.000.

Natuurlijk is dit slechts de initiële prijs voor een kitten. Vergeet niet dat je ook items moet kopen zoals voer- en waterbakken, kattenvoer, een bed, een kattenbak, speelgoed, enz.

En het hebben van een kitten in uw huis betekent dat u zich op lange termijn inzet om voor haar gezondheid en welzijn te zorgen.

Zorg ervoor dat u ook rekening houdt met al deze factoren bij het nemen van uw beslissing om een kitten te kopen – welke van deze twee rassen u ook kiest.

Laatste woorden

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat beide katten indrukwekkend zijn en geweldige huisdieren zullen zijn.

Dus, wie is de winnaar in de strijd: Cornish Rex vs Devon Rex?

Dit zal uiteindelijk afhangen van jou en je levensstijl.

Deze twee rassen lijken behoorlijk op elkaar, maar misschien zal een detail dat je in dit artikel hebt gevonden, de overhand hebben in je uiteindelijke beslissing. Dit kan de verwachte levensduur van een kat, het activiteitenniveau, de prijs en zoveel andere dingen zijn.

Welke Rex je ook kiest, ik wens je veel leuke en leuke momenten met je toekomstige kitten!