10 rassen van schildpadkatten (met foto’s)

Schildpadkatten zijn katten met mooie en unieke tweekleurige, soms driekleurige, vachten die vaak zwart en oranje of bruin en goud zijn, soms met wit erin gestrooid. De meerderheid van de schildpadkatten is vrouwelijk en het is uiterst zeldzaam om een mannelijke schildpadkat te vinden. Dit komt omdat het vachtkleurgen wordt aangetroffen in het X-chromosoom. Omdat vrouwelijke katten twee X-chromosomen hebben, kunnen ze van elk chromosoom een andere kleur erven, wat resulteert in het schildpadpatroon.

Omdat de term “schildpad” verwijst naar een specifieke vachtmarkering die wordt veroorzaakt door de chromosomen en genetische samenstelling van een kat, kunnen katten van verschillende rassen schildpadjassen hebben 1. Hier zijn enkele kattenrassen die je kunt vinden met de schildpad vachtmarkeringen.

3 kat face divider

1. Amerikaans Korthaar

tortoishell amerikaans korthaar
Afbeelding credit: Anna Krivitskaya, Shutterstock

De Amerikaanse korthaar is een veel voorkomend en populair kattenras. Ze zijn vaak gemakkelijk in de omgang en geschikt voor onervaren kattenbezitters. Van deze katten is bekend dat ze redelijk aanpasbaar en goed uitgebalanceerd zijn. Ze zijn onafhankelijk, maar ze hebben ook de neiging om sterke loyaliteitsbanden te ontwikkelen met een of twee mensen in hun familie. Ze zijn speels, maar ze zijn niet behoeftig en zullen niet constant je aandacht opeisen.

Hoewel Amerikaanse kortharen meestal stil zijn, zijn ze niet zo onafhankelijk dat ze niet met je zullen communiceren. Ze vinden het leuk om in de buurt van hun familie te zijn en hebben het ook niet moeilijk om met andere katten en huisdieren te leven.

thematische pauze

2. Brits Korthaar

jong kind dat een schildpad borstelt Britse korthaar kat
Afbeelding credit: Tommy Larey, Shutterstock

Britse kortharen staan bekend als fel loyaal en selectief met hun aandacht. Hoewel ze aanhankelijk zijn voor hun familieleden, kunnen ze een goede hoeveelheid tijd nodig hebben om op te warmen voor nieuwe mensen. De Britse korthaar is het type kat dat aanwezig en speels zal zijn als ze gewoon bij hun familie zijn. Ze kunnen er echter de voorkeur aan geven zich te verbergen of uit het zicht te blijven als gasten in huis zijn.

Britse kortharen zijn katten met een gemiddelde energie. Ze zullen het dus leuk vinden om met je te spelen, maar ze vragen vaak niet veel van je aandacht. Ze zijn aangename metgezellen die gewoon genieten van het zijn in dezelfde kamer als hun familieleden.

thematische pauze

3. Birmaans

bruine Schildpad birmees
Image Credit: ag-foto, Shutterstock

Birmezen staan bekend om hun intelligentie en gezelligheid. Sommigen kunnen hondachtige persoonlijkheden hebben en genieten van het spelen en leren van trucs. Birmezen zijn ook nieuwsgierig en zelfverzekerd, en veel eigenaren hebben succes gehad met het feit dat ze zich goed hebben aangepast aan het leven met andere katten en honden.

Omdat ze behoorlijk sociaal zijn, doen ze het niet goed om te lang alleen te zijn. Ze zijn meestal te vinden bij de deur wanneer hun eigenaren thuiskomen en zullen hen van kamer naar kamer volgen. Ze staan er ook niet om bekend dat ze verlegen zijn rond vreemden. Hun nieuwsgierigheid krijgt vaak het beste van hen, en ze zullen vaak eindigen met het betrekken en spelen met nieuwe mensen die ze ontmoeten.

thematische pauze

4. Cornish Rex

Tabby Cornish Rex
Afbeelding credit: Elena Loginova, Shutterstock

Cornish Rexen hebben een uitgesproken uiterlijk en unieke jassen. Terwijl de meeste kattenrassen drie lagen in hun vacht hebben, hebben Cornish Rexen een enkele laag zacht krullend haar. Omdat ze niet zoveel haar hebben als de meeste andere kattenrassen, zijn ze vaak op zoek naar warmte en waarderen ze vaak een verwarmingskussen, een warmwaterkruik of het dragen van een trui.

Cornish Rexen hebben speelse en leuke persoonlijkheden en zijn intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze zijn meestal sociaal en vinden het leuk om in de buurt van mensen te zijn, en ze kunnen leren leven met veel andere verschillende soorten huisdieren.

thematische pauze

5. Japanse Bobtail

Japans Bobtail kattenras
Fotocredit: Japanse Bobtail en normale staartkat door Chris 73 gelicentieerd door CC 3.0

Japanse Bobtails hebben speelse en liefdevolle persoonlijkheden en ze genieten ervan om in de buurt van mensen te zijn. Ze zijn zeer intelligent en zullen het waarderen om games te spelen en deel te nemen aan verschillende verrijkingsactiviteiten die hen aanmoedigen om hun hersenen te gebruiken.

Deze katten zijn ook vaak goed met kinderen en kunnen leren om harmonieus te leven met andere katten en huisdieren. Ze kunnen lange of korte vachten hebben en beide soorten Japanse Bobtails zijn in staat om schildpadpatronen te hebben.

thematische pauze

6. Maine Coon

Schattige Kittens Lieve Baby Kat Maine Coop Kitty Tortie
Afbeelding credit: Lana Kud, Shutterstock

Maine Coons staan bekend als de vriendelijke reuzen van de kattenwereld. Ze zijn een zelfverzekerd en onafhankelijk ras, terwijl ze ook aanhankelijk zijn met hun families en geduldig met kinderen. Maine Coons zijn zeer intelligent en kunnen speels zijn, maar ze zijn ook gemakkelijk in de omgang en aanpasbaar. Deze eigenschappen maken ze geweldige metgezellen voor nieuwe kattenbezitters. Het is alleen belangrijk om in gedachten te houden dat ze kunnen uitgroeien tot vrij groot. Het is dus belangrijk om je leefruimte aan te passen en ervoor te zorgen dat ze voldoende ruimte hebben om te bewegen en te bewegen.

thematische pauze

7. Perzisch

Een Tortie Perzische kat
Afbeelding credit: coryr930, Pixabay

Perzen zijn loyale katten die zeer volgzaam en aanhankelijk kunnen zijn met hun families. Ze kunnen er echter voor kiezen om vreemden uit de weg te gaan en zich meer afstandelijk om hen heen te gedragen. Ze zijn een beetje selectief met hun vertrouwen en het kan enige tijd duren voordat ze zich opwarmen voor mensen.

Perzen zijn meestal kalm en stil, maar ze hebben wel spurts van speelse energie gedurende de dag. Deze katten staan bekend als schootkatten die niets liever willen dan op je of bij je in de buurt zitten en uiteindelijk een dutje doen.

thematische pauze

8. Ragamuffin

tabby ragamuffin kat
Afbeelding credit: Benjamin B, Shutterstock

Ragamuffins zijn een ander groter kattenras en ze kunnen tot 20 pond wegen. Ze zijn zachtaardig en gemakkelijk in de omgang en ze hebben de neiging om veel geduld te hebben rond kinderen. Deze katten hebben de neiging om sociaal te zijn, en hoewel ze misschien niet midden in de actie willen zijn, vinden ze het nog steeds leuk om in de buurt van mensen te zijn. Ze zijn zeer aanpasbaar en zijn een goed ras om te overwegen als je andere huisdieren in huis hebt.

thematische pauze

9. Schotse Vouw

Schotse vouw schildpad
Afbeelding credit: Denys-R, Shutterstock

Scottish Folds staan vooral bekend om de unieke vorm van hun oren. Ze zijn vrij zeldzaam, dus het is een extra traktatie om er een te zien met een schildpadvacht.

Deze katten houden ervan om in de buurt van mensen te zijn, maar ze vragen niet veel aandacht. Ze zullen dol zijn op knuffelen en huisdieren ontvangen, maar ze zullen ook perfect tevreden zijn om gewoon in dezelfde kamer als jij te zijn terwijl je werkt. Scottish Folds zijn behoorlijk aanpasbaar en ze kunnen meestal overweg met andere huisdieren en zijn geduldig met kinderen.

thematische pauze

10. Siamees

tortie point Siamese kat in bed
Afbeelding credit: Sari ONeal, Shutterstock

Hoewel Siameses het meest bekend staan om hun colorpoint vachtmarkeringen, kun je er nog steeds enkele vinden met schildpadpatronen. Van deze katten is bekend dat ze heldere persoonlijkheden hebben en graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Ze zijn meestal speels en vocaal met hun familie, maar ze kunnen een beetje verlegen en gereserveerd zijn tegenover vreemden. Het kan enige tijd duren voordat ze zich opwarmen voor nieuwe mensen, maar zodra ze dat doen, zullen hun speelse en vermakelijke persoonlijkheden onvermijdelijk naar voren komen.

kattenpootverdeler

Conclusie

Veel prachtige kattenrassen kunnen schildpadvachten hebben. Dit prachtige vachtpatroon is niet ongewoon, dus je kunt gemakkelijk schildpadkatten vinden in dierenopvangcentra en adoptiecentra die klaar zijn om te worden geadopteerd.

Omdat er veel verschillende soorten rassen van schildpadkatten zijn, moet u onderzoek doen naar specifieke kattenrassen voordat u er een mee naar huis neemt. Het vinden van een kat die bij uw levensstijl past, zorgt ervoor dat zowel u als uw nieuwe kat harmonieus kunnen leven en samen veel gelukkige herinneringen kunnen delen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Imaza Images, Shutterstock