Zijn Bombay katten zeldzaam? Uniciteit & Interessante feiten

De Bombay-kat is een zeldzame katachtige die eruitziet als een kleine zwarte panter. Het zijn echter gedomesticeerde katten en hebben geen wildheid in zich. Bombay-katten zijn het op een na beste ding voor eigenaren van gezelschapsdieren die van grote katten houden en wensen dat ze een wilde zwarte panter kunnen bezitten. Ze zijn slank, zwart, schattig en veel minder gevaarlijk dan het bezitten van een panter.

Met zijn koperen ogen en korte zwarte haar ziet het eruit als een zwart luipaard, en omdat het zijn naam dankt aan de Indiase stad Bombay, past het. Deze prachtige kat is een geweldig huisdier en is vrij populair maar zeldzaam. Maar hoe zeldzaam is de Bombay-kat? In feite zijn Bombay-katten vrij zeldzaam, omdat er niet veel gecertificeerde fokkers in de VS zijn. Laten we eens kijken naar dit zeldzame kattenras.

3 kat face divider

Alles over de Bombay Cat

De Bombay kat is een kruising tussen een zwarte Amerikaanse Korthaar en een sabel Birmees. Het resultaat is een slanke, prachtige kat die je gelukkig voor altijd thuis zou geven. Deze kat werd oorspronkelijk gefokt in de jaren 1950 en is vrij klein met 9 tot 13 centimeter lang en tussen 7 en 12 pond wanneer hij volgroeid is.

Dit is geen afstandelijke kat, omdat ze hunkeren naar aandacht en niets liever doen dan in de buurt van hun huisdierouders zijn. Als je de hele dag weg bent en zelden thuis bent, is de Bombay misschien niet de beste keuze voor huisdieren.

Als u echter het grootste deel van de tijd thuis bent, is de Bombay het perfecte gezelschapsdier voor gezinnen en individuen. Als u ervoor kiest om er een te bezitten, heeft uw Bombay kattenvoer van hoge kwaliteit, dagelijkse lichaamsbeweging, regelmatige verzorging, tandheelkundige zorg en regelmatige controles bij uw dierenarts nodig.

Bombay Kat
Afbeelding Credit: Piqsels

Hoe zeldzaam zijn Bombay-katten?

Bombay-katten zijn een vrij zeldzaam ras. In feite zijn er slechts een handvol Bombay-fokkers in de Verenigde Staten. Tenzij u buiten de VS gaat om een fokker te vinden, kunt u verwachten dat u op een wachtlijst van ten minste 12 maanden wordt geplaatst.

Je moet voorzichtig zijn bij het kiezen van een fokker, omdat er zo weinig zijn in de Verenigde Staten. Doe ook je onderzoek als je besluit om buiten de Verenigde Staten te gaan om een fokker te zoeken, omdat je nooit weet in wat voor soort omstandigheden de katten worden gefokt en zelfs als je krijgt waar je voor hebt betaald.

Hoeveel kost een Bombay Cat?

U kunt verwachten tussen de $ 1.500 en $ 2.000 te betalen voor een Bombay-kitten van een gerenommeerde fokker. Dit hangt af van de locatie en of het ras show- of gezelschapsdieren grootbrengt. Wanneer u op zoek bent naar een fokker, zorg er dan voor dat degene die u kiest een goede reputatie heeft. Als u om een rondleiding door de faciliteiten vraagt en wordt geweigerd, kunt u het beste een andere fokker zoeken.

Bombay kat die buiten op gras zit
Image Credit: Viktor Sergejevitsj, Shutterstock

Wordt de Bombay Cat herkend?

Ja, de Bombay-kat wordt door verschillende verenigingen erkend. De oorspronkelijke fokker van Bombay-katten had echter een probleem met het feit dat het ras de kampioensstatus kreeg. Pas in 1976 werd een Bombay geregistreerd bij de Cat Fancier’s Association. Het duurde 18 jaar voordat de kat eindelijk werd erkend en de kampioensstatus kreeg, maar zoals je kunt zien, wordt de Bombay tegenwoordig door velen erkend.

Hier is een lijst met verenigingen die de Bombay-kat herkennen:

  • Canadese Kattenvereniging (CCA)
  • Amerikaanse Vereniging van Kattenliefhebbers (AACE)
  • Amerikaanse Kattenvereniging (ACA)
  • American Cat Fanciers Association (ACFC)
  • Kattenliefhebbers Vereniging (AFC)
  • Cat Fanciers Federatie (CFF)
  • De International Cat Association (TICA)
  • Verenigde Katachtige Organisatie (UFO)
  • Nationale Vereniging van Kattenliefhebbers (NCFA)
Bombay Cat loungen buiten
Afbeelding credit: Lolame, Pixabay

Dingen om te overwegen bij het adopteren van een Bombay Cat

Zoals met elke kat, zijn er een paar dingen die je moet overwegen voordat je besluit om een Bombay-kat een eeuwig thuis te geven. Ten eerste is dit niet het type kat dat tevreden zal zijn met gewoon zitten wachten om gevoed te worden. De Bombay is een zeer sociaal dier en ze eisen aandacht van hun huisdierouders. Als je niet wilt dat je Bombay last heeft van verlatingsangst, moet je elke dag tijd doorbrengen met spelen met je huisdier.

Bombay-katten kunnen uitstekend overweg met kinderen; U moet de kat echter al vroeg socialiseren en uw kinderen leren omgaan met een kat, zodat er geen verwondingen optreden. Omdat dit een alert en nieuwsgierig ras is, moet u ervoor zorgen dat u voldoende entertainment biedt terwijl u niet thuis bent. Kattenpuzzels, een krabpaal en speelgoed houden je kleine Bombay gelukkig totdat je terugkeert.

Bombay katten zijn meestal vrij gezonde katten. Er zijn echter ziekten die ze kunnen inHerit van hun ouders. Deze omvatten tandheelkundige problemen, hypertrofische cardiopathie en ademhalingsproblemen vanwege hun korte snuiten. De beste manier om op zoek te gaan naar een van deze aandoeningen bij uw Bombay-kat is door de kat regelmatig te controleren bij uw dierenarts.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Bombay-katten zijn prachtige wezens die eruit zien als kleine panters, wat betekent dat ze voor veel eigenaren van gezelschapsdieren bovenaan hun verlanglijstje staan. Hoewel het krijgen van een van deze zeldzame kittens mogelijk is, is er een behoorlijke wachtlijst in de Verenigde Staten. Het is mogelijk, maar hoogst onwaarschijnlijk, dat je een Bombay-kat in een lokaal opvangcentrum zult vinden, omdat de meeste eigenaren van gezelschapsdieren die de hoge prijs voor deze katachtige betalen, de neiging hebben om hun katten vast te houden. De Bombay is echter een uitzonderlijk huisdier dat vele jaren veel liefde en entertainment zal bieden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: xiclografie, Pixabay