Brits Langhaar Gemengd Kattenras Foto’s, Kenmerken, en Feiten

De Brits Langhaar is een gemengde raskat-een kruising tussen de Brits Korthaar en Perzische kattenrassen. Vriendelijk, onafhankelijk en aanhankelijk, deze katten erven een aantal van de beste eigenschappen van hun beide ouderrassen.

U kunt deze katten vinden in asielen en rasspecifieke opvangcentra, dus denk eraan om altijd te adopteren! Winkel niet als u op zoek bent om een van deze kittens aan uw huis toe te voegen!

De Brits Langhaar is een gemoedelijke kat die eruit ziet als een pluche teddybeer in katachtige vorm! Deze katten genieten van menselijk gezelschap, maar ze zijn ook onafhankelijk en bescheiden genoeg om voor langere periodes van de dag alleen gelaten te kunnen worden. Onthoud wel dat wanneer je te maken hebt met een langharige kat, er extra verzorging nodig is.

Bekijk alle kenmerken van de Brits Langhaar gemengde kattenrassen hieronder!

Meer over dit ras

Geschiedenis

Als het gaat om de geschiedenis van de Brits Langhaar, begint het allemaal met het ouderras dat deze katten hun naam geeft – Brits Korthaar. Ergens tussen 1914 en 1918, begonnen fokkers de Brits Kortharen te kruisen met de Perzen in een poging om een kat met langer haar te produceren. De Brits Langhaar was het resultaat, en het ras heeft sindsdien gefloreerd als een super populaire huiskat!

In 2009 kreeg de Brits Langhaar officieel de kampioenschapsstatus toegekend door de International Cat Association (TICA).

Tegenwoordig vind je Britse Langharen in asielen of bij reddingsgroepen. Overweeg adoptie als je besluit dat dit het ras voor jou is!

Grootte

De Brits Langhaar is een middelgroot tot groot kattenras dat vaak wat aan de gedrongen kant is. Zoals altijd het geval is, kan de exacte grootte variëren.

De meeste Brits Langharen wegen tussen de 9 en 18 pond. Velen kunnen echter kleiner of groter zijn dan gemiddeld.

Persoonlijkheid

In de kern is de Brits Langhaar een liefhebbende en vriendelijke kat die ook veel tolerantie aan de dag legt. Ze zijn sociaal naar mensen toe als ze in de buurt zijn, maar het ras geniet ook graag van hun eigen tijd, wat ze een verstandige keuze maakt voor iemand die door werkverplichtingen lange tijd van huis weg is.

Hoewel de Brits Korthaar een relaxte aard heeft, is het belangrijk om het ras aan te moedigen om actief te blijven en aan lichaamsbeweging te doen. Beschouw de Brits Korthaar als een kattenras waar u wat tijd en moeite in moet investeren als u bij ze in de buurt bent om het beste uit ze te halen.

Houd er ook rekening mee dat de Brits Langhaar een aanhankelijke kat is, maar dat ze over het algemeen niet graag worden opgepakt of rondgedragen. Ze zijn een ras dat misschien beter geschikt is voor een volwassen levensstijl dan voor een huis waar het voortdurend gonst van de kinderen.

Gezondheid

Brits Langhaar wordt over het algemeen beschouwd als een gezonde kat; hoewel het belangrijk is om regelmatig een bezoek te brengen aan de dierenarts van uw kat.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar Brits Langharen aan lijden zijn:

  • Polycystose van de nieren
  • Neonatale Isoerythrolyse

Verzorging

De Brits Langhaar moet een beetje overgehaald worden om ervoor te zorgen dat ze actief blijven en voldoende beweging krijgen. Anders kunnen zwaarlijvigheid en andere gerelateerde gezondheidsproblemen de kop opsteken.

Een slimme manier om het ras aan te moedigen tot beweging is het gebruik van spelletjes en speelsessies met traktaties. Overweeg ook interactieve voederapparaten als het lijkt alsof uw Brits Langhaar een beetje te veel een loungekat wordt.

Naast de jaarlijkse bezoeken aan de dierenarts, moeten de nagels van uw Brits Langhaar regelmatig worden nagekeken en geknipt. Als het onderhoud van uw kat nieuw voor u is, kan uw dierenarts u laten zien wat de veiligste manier is om dit te doen. Het toevoegen van een krabpaal aan uw leefomgeving kan ook helpen om gezond krabben te bevorderen en de nagels van de kat in goede conditie te houden.

Naast nagelverzorging moet u om de paar weken de oren van de Brits Langhaar onderzoeken op tekenen van vuilophoping of mogelijke infectie. Het is ook verstandig om met uw dierenarts te overleggen over een regelmatig tandenpoetsschema dat geschikt is voor uw Brits Langhaar.

Vachtkleur en vachtverzorging

De vacht van de Brits Langhaar kan in een groot aantal kleuren voorkomen, hoewel blauw de meest populaire kleur is. Andere veel voorkomende kleuren zijn tabby, wit, crème, en zwart.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Brits Langhaar een langharige kat wiens luxueuze vacht het noodzakelijk maakt om hem dagelijks te borstelen. Dit is noodzakelijk om de vorming van vervilting tegen te gaan, en in tijden van seizoensgebonden verharing, moet u zich bezighouden met langere borstelsessies dan normaal. Regelmatig borstelen vermindert ook de kans op het ontstaan van haarballen.

Wat het klimaat betreft, wordt de Brits Langhaar over het algemeen beschouwd als een kat die zich goed kan aanpassen en die in de meeste klimaten gelukkig kan leven. Zorg wel altijd voor voldoende schaduw en vers water als de temperatuur hoog oploopt.

Kinderen en andere huisdieren

De Brits Langhaar kan goed samenleven met kinderen. Hoewel deze over het algemeen tolerante kat er vaak niet goed tegen kan om te worden opgepakt en rondgedragen. Zorg dus voor een vroege socialisatie en een goede afbakening van de grenzen aan beide kanten, en houd toezicht op de vroege interacties tussen kinderen en katten.

Als het op andere huisdieren aankomt, vindt de Brits Langhaar het meestal prima om de leefruimte te delen. U zult echter ook toezicht moeten houden op de vroege interacties tussen de nieuwe kat en de bestaande huisdieren.

Uiteindelijk loont vroege socialisatie echt bij dit ras. Zorg ervoor dat u uw Brits Langhaar beloont voor goed gedrag wanneer u hem in huis haalt!