Blue Buffalo Carnivora Woodland Cat Food Review – Stopgezet

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Blue Buffalo Carnivora is stopgezet vanwege de lage vraag. Bekijk hier onze andere Blue Buffalo kattenvoer review.

Blue Buffalo kan worden omschreven als een holistische fabrikant van dierenvoeding die geeft om de gezondheid en het welzijn van honden en katten. Het bedrijf is er trots op dat het alleen hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten in hun voedsel gebruikt, terwijl het garandeert dat de hele bron van eiwitten het eerste ingrediënt op het etiket is. Ze bieden formules voor katten in alle stadia van het leven, evenals speciale formules voor katten met dieetbeperkingen.

De Carnivora-lijn is onlangs ontwikkeld als “prooistijl” afgeleid van meer dierlijke ingrediënten. Het is gericht op eigenaren van gezelschapsdieren die hun katten een eiwitrijke voedselmix willen geven. Het is gemaakt van vlees, voedzame organen, vitamines, mineralen en kraakbeen, dat goed is voor de gewrichten van huisdieren.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 3/10

Algemene score: 6.2/10

Over Blue Buffalo Carnivora

Blue Buffalo werd in 2003 opgericht door Bill en Jackie Bishop nadat hun geliefde Airedale Terrier, Blue, overleed. Blue was gediagnosticeerd met kanker, wat hen aanmoedigde om onderzoek te doen naar voeding voor huisdieren en het verband met bepaalde soorten kanker. Dit leidde tot de oprichting van Blue Buffalo pet food company, evenals de Blue Buffalo Foundation for Cancer Research.

Het doel van Blue Buffalo is om hun huisdiervoeding zo gezond, holistisch en natuurlijk mogelijk te maken door alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken die door Amerikaanse leveranciers worden geleverd. Ze gebruiken ook enkele van de toonaangevende dierenartsen en diervoedingsdeskundigen van het land om hun gepatenteerde LifeSource-bits® te maken, die in elke zak voedsel te vinden zijn. Deze stukjes zitten vol met vitamines en mineralen die specifiek kanker bestrijden.

Inkoop en productie

Blue Buffalo betrekt en produceert al hun belangrijke voedingsmiddelen uit hun eigen faciliteiten in Wilton, Connecticut of hun Amerikaanse partners. Ze besteden de productie van hun recepten uit aan andere Amerikaanse fabrikanten, waaronder: Ainsworth, ANI / Vita-Line, CJ Foods, Triple T Foods en Tuffy’s.

Blue Buffalo is vaag over de specifieke herkomst van de kleinere ingrediënten. Er zijn ook weinig details op hun website over productverpakkingen.

Wat is Blauwe Carnivora?

BLUE Carnivora is een super-premium voedsel gemaakt om te voldoen aan het natuurlijke instinct van uw kat om zich te voeden met een verscheidenheid aan prooien. Het is ontwikkeld met het gevarieerde terrein van Amerika en de dieren in het wild die daar rondzwerven in gedachten.

Carnivora-recepten bevatten meerdere vleessoorten, waaronder eiwitrijke dierlijke bronnen, voedzame organen en gewrichtsvoedend kraakbeen en zijn graanvrij. Verrijkt met toegevoegde vitaminen, mineralen en aminozuren, carnivora is een uitgebalanceerde voedselbron voor uw kat.

Carnivora komt in nat en droog voedsel voor drie levensfasen: volwassene, kitten en senior. Het komt ook in twee mengsels voor katten, Woodlands en Coastal.

1. Woodlands Mix- richt zich op het natuurlijke instinct van uw kat om een verscheidenheid aan prooien te eten en tegelijkertijd de ontwikkeling van hersenen en ogen te ondersteunen. Deze mix haalt 94% van zijn eiwitten uit 11 verschillende dierlijke bronnen, waaronder verse, rauwe en gedroogde kip, kalkoen, zoutwatervis en eend.  Het bevat ook voedingsrijke organen en kraakbeen, vitamines en mineralen zonder granen, erwten of aardappelen.

2. Kust blend- is gemaakt om tegemoet te komen aan het natuurlijke instinct van uw kat om maaltijden op basis van vis te consumeren. Deze mix haalt 90% van zijn eiwitten uit 11 verschillende dierlijke bronnen, waaronder gedroogde en rauwe in het wild gevangen koolvis, tong, heilbot, zoutwatervis en tonijn. Samen met vis bevat het voedingsrijke organen en kraakbeen, vitamines en mineralen zonder granen, erwten of aardappelen.

#1 Carnivora Woodland Blend Droog Kattenvoer

Ingrediënten:

Kip zonder been, Gedroogde kip, Uitgebeende Kalkoen, Kippenmeel, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tapiocazetmeel, Kippenlever en harten, Gedroogd eiproduct, Gedroogde tomatenpulp, Tuinbonen, Gelatine, Uitgebeende eend, Lijnzaad (bron van omega 6-vetzuren), Natuurlijk aroma, Linzen, Gedroogde koolvis, gedroogde tong, Gedroogde heilbot, gedroogde kabeljauw, visolie (bron van omega 3-vetzuren), kaliumsulfaat, cholinechloride, kalkoenlever, gedroogde varkenslever, gedroogde kippenlever, gedroogde tonijn, gedroogde sardine, kippenkraakbeen, essentiële voedingsstoffen en andere ingrediënten: dicalciumfosfaat, zout, mineralen [Calcium Carbonate, Iron Amino Acid Chelate, Zinc Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Calcium Iodate, Sodium Selenite]Vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B3), Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Biotin (Vitamin B7), Vitamin A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement, Vitamin B12 Supplement, Folic Acid (Vitamin B9)], Gedroogde cichoreiwortel, taurine, geconserveerd met gemengde tocoferolen, kurkuma, bosbessen, veenbessen, appels, bramen, granaatappel, spinazie, pompoen, wortelen, gedroogde boerenkool, zonnebloempitten, pompoenpitten, L-carnitine, gedroogde kelp, gerstgras, peterselie, yucca schidigera-extract, gedroogde gist, gedroogde enterococcus faeciumfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd aspergillus nigerfermentatie-extract, gedroogd trichoderma longibrachiatumfermentatie-extract, Gedroogd Bacillus Subtilis Fermentatie Extract), Olie van Rozemarijn.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 7.5%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.35%

Vet: 15.38%

Vezel: 8.24%

Koolhydraten: 28.02%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.51%

Vet: 32.85%

Koolhydraten: 24.64%

De Woodland Blend Dry Cat Food is de focus van deze review. Mijn katten leken in het begin aarzelend, maar aten het uiteindelijk net als elke andere droge brok. Ik moet eraan toevoegen dat het geen kieskeurige eters zijn, maar waarvan bekend is dat ze in het verleden bepaalde brokjes weigeren.

Dit droogvoer bevat een combinatie van verse, rauwe en gedroogde kip, kalkoen, eend, evenals chicken lever en harten. Gedroogde kip wordt beschouwd als een vleesconcentraat en bevat meer dan vier keer zoveel eiwitten als verse kip.

Gedroogd eiproduct is een uitgedroogde vorm van schaalvrije eieren. Eieren van lagere kwaliteit kunnen afkomstig zijn van commerciële broederijen, waardoor de kwaliteit moeilijk te meten is. Hoe dan ook, het is zeer goed verteerbaar en biedt een geweldige bron van antioxidanten en voedingsstoffen.

Tuinbonen zijn peulvruchten en van nature rijk aan voedingsvezels en andere gezonde voedingsstoffen. Vergeet niet dat bonen ongeveer 25% eiwit bevatten, waarmee rekening moet worden gehouden bij het beoordelen van het vleesgehalte van dit voedsel.

Lijnzaad is een van de beste plantaardige bronnen van gezond omega-6 vetzuren. Net als tuinbonen bevat lijnzaad ongeveer 19% eiwit en moet het worden overwogen bij het beoordelen van het werkelijke vleesgehalte van dit voedsel.

Een ander heilzaam ingrediënt is omega-3 vetzuren die afkomstig zijn van de dkoolvis, dried tong, dgedroogde heilbot, gedroogde kabeljauw, en fish olie, die zowel de huid als de vacht van uw kat zal verbeteren.

Dichter bij de top is er voedingsrijk kraakbeen en organen, die helpen bij de gewrichten van uw katten en zorgen voor een compleet en uitgebalanceerd dieet.

Verderop in de lijst vinden we er enkele koolhydraat ingrediënten zoals pompoen, blueberries, cransbesseneenpples, bontbrekende bessen, pomegranaat, wortelen, zonnebloempitten en spinazie. Ze worden allemaal beschouwd als een voedzame toevoeging met veel complexe koolhydraten, bètacaroteen en voedingsvezels.

Het enige twijfelachtige ingrediënt dat hoog op de lijst staat, is tomatenpulp, dat wordt beschouwd als een bijproduct dat overblijft na verwerking van tomaten tot sap, soep en ketchup. Sommigen beweren dat het rijk is aan vezels en voedingsstoffen.

#2 Carnivora Woodland Blend Nat Kattenvoer

Ingrediënten:

Kip, Kalkoen, Kalkoenbouillon, Gedroogd Ei Product, Kalkoenlever, Kippenhart, Kippenlever, Eend, Makreel, Natuurlijke Smaak, Pompoen, Wortelen, Carrageen, Cassia Gom, Kaliumchloride, Taurine, Guargom, Mineralen [Iron Amino Acid Chelate, Zinc Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Sodium Selenite, Potassium Iodide], Cholinechloride, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Niacin Supplement (Vitamin B3), Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Riboflavin Supplement (Vitamin B2), Vitamin A Supplement, Biotin (Vitamin B7), Vitamin D3 Supplement, Vitamin B12 Supplement, Folic Acid (Vitamin B9)]Zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.43%

Vet: 55.74%

Koolhydraten: 9.84%

Vervolgens hebben we de Carnivora Wood Blend Wet Cat food getest. De geur en textuur was als elk ander ingeblikt kattenvoer met een vleugje rauwe kippengeur. Mijn katten waren erg enthousiast over dit natte voedsel en konden nauwelijks wachten tot ik het in hun kommen zou doen. Toen ik het blikje opende, moeten ze kip, kalkoen en eend hebben geroken. Dit ging veel sneller naar beneden dan de hierboven genoemde droogvoermix.

Het eiwit is afkomstig van kip en kalkoen, gedroogd ei evenals bouillon en lever. Kip en kalkoen zijn de eerste ingrediënten die beide goede bronnen van eiwitten zijn. Helaas gaat na het koken het meeste vocht verloren, waardoor het vleesgehalte wordt teruggebracht tot slechts een fractie van het oorspronkelijke gewicht. Dit is waar de bouillon zou helpen.

Gedroogd eiproduct is een uitgedroogde vorm van schaalvrije eieren. Zoals hierboven vermeld, kan het eiproduct van lagere kwaliteit afkomstig zijn van commerciële broederijen, waardoor de kwaliteit moeilijk te meten is. Hoe dan ook, het is zeer goed verteerbaar en biedt een geweldige bron van antioxidanten en voedingsstoffen.

Kippenlever, hart en kalkoenlever, is een goede bron van koper, ijzer, niacine, fosfor en zink, evenals rijk aan eiwitten, vetten en vitamine A.

Eend is van nature rijk aan de tien essentiële aminozuren en is een kwaliteitseiwit, met ook mineralen en complexe B-vitamines.

Makreel is een vette zoutwatervis die van nature rijk is aan eiwitten en omega-3-vetzuren, een essentieel vet dat katten nodig hebben.

Er zijn er een paar koolhydraat ingrediënten zoals pompoen en worteltjes die rijk zijn aan complexe koolhydraten, bètacaroteen en voedingsvezels.

Guar en cassia gom zijn geleer- of verdikkingsmiddelen die in veel nat voedsel voor huisdieren worden aangetroffen. Geraffineerd van gedehuskeerde guarbonen, guargom en cassia-gom wordt gezegd dat ze voedingsvezels toevoegen aan elk product.

Het enige controversiële ingrediënt dat wordt gevonden, is carrageen waarvan bekend is dat het gastro-intestinale ontstekingen en andere maagproblemen bij katten veroorzaakt.

Wat is er goed aan?

 • Het vlees en de producten zijn afkomstig van Amerikaanse leveranciers
 • Graanvrije recepten
 • Genoemd vlees is de belangrijkste bron van dierlijke eiwitten
 • Geen kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige conserveermiddelen of anonieme vleesingrediënten

Wat is niet zo goed?

 • Geen informatie over de herkomst van kleine ingrediënten
 • De kosten zijn hoog voor zowel nat als droog voedsel
 • Het natvoer bevat wel carrageen

Conclusie

Ervoor zorgen dat uw kat een gezond en uitgebalanceerd dieet vol eiwitrijke ingrediënten krijgt, is cruciaal voor zijn algehele gezondheid en welzijn. De Carnivora Blend valt zeker in die categorie.

Over het algemeen zijn er weinig ingrediënten in de Carnivora-voedsellijn die twijfelachtig zijn. Dit is een kattenvoer van zeer hoge kwaliteit, maar tegen een hoge prijs, vooral voor een niet-receptplichtig voer.

* FTC Disclosure: We ontvingen een monster blik en zak ter beoordeling zonder kosten van Chewy. We’re all About Cats is affiliate partner van Chewy. Dit betekent dat als u besluit om via een van onze links te kopen, we een kleine commissie krijgen. We verspreiden alleen het woord over producten en diensten die we zelf hebben gebruikt of zouden gebruiken. Al onze beoordelingen zijn onbevooroordeeld, ongeacht de ontvangen betaling, en weerspiegelen altijd onze eerlijke mening of de mening van onze katten.