Whole Earth Farms Cat Food Review – Stopgezet

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Zou dit merk Merrick de juiste keuze kunnen zijn voor uw kat? Ontdek het in onze Whole Earth Farms kattenvoer review.

Opmerking: Vanaf mei 2022 heeft Merrick de stopzetting van de Whole Earth Farms kattenvoerlijn aangekondigd. Bekijk hier onze Merrick Cat food review.

De We’re All About Cats-standaard – Beoordeling van Whole Earth Farms op wat belangrijk is

We hebben Whole Earth Farms geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 6/10

Algemene score: 7.7/10

We geven Whole Earth Farms kattenvoer een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over Whole Earth Farms

Whole Earth Farms is eigendom van en wordt geproduceerd door Merrick Pet Care, dat sinds 2015 eigendom is van Nestle Purina.

Het bedrijf is open over wat Whole Earth Farms is – het is voedsel voor mensen die van het idee van natuurlijke ingrediënten houden en er niet veel geld aan willen uitgeven.

Het merk wordt op de markt gebracht als het leveren van “goedheid van de aarde tegen een grote waarde”, maar er is niet veel vlees in die verklaring. We gaan Whole Earth Farms evalueren op wat belangrijk is, zoals de veiligheidsgeschiedenis en echte ervaringen van de mensen die het gebruiken.

Inkoop en productie

Merrick Pet Care belooft samen te werken met lokale telers in de Verenigde Staten, maar het bedrijf haalt uit de hele wereld. Al hun recepten, inclusief de Whole Earth Farms-voedingsmiddelen, worden gemaakt in de keukens van het bedrijf in Hereford, Texas. Deze keukens zijn Safe Quality Food (SQF) Level 3-gecertificeerd en gecertificeerd door het USDA National Organic Program.

Is het kattenvoer van Whole Earth Farms teruggeroepen?

Hoewel Whole Earth Farms nooit is teruggeroepen, zijn andere Merrick-merken meerdere keren uit de winkelschappen gehaald.

In 2010 werden Merrick-traktaties teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting. Het jaar daarop werden twee extra soorten traktaties teruggeroepen, opnieuw vanwege salmonellabesmetting. In 2018 werden verschillende merrick-rundvleesgerelateerde traktaties teruggeroepen vanwege mogelijk verhoogde niveaus van schildklierhormoon voor rundvlees.

Welke soorten kattenvoer biedt Whole Earth Farms aan?

Whole Earth Farms biedt vijf droge recepten en vijftien ingeblikte producten. Whole Earth Farms brokjes en ingeblikt voedsel zijn gemaakt van wat het bedrijf volledig natuurlijke ingrediënten noemt.

Het is een glibberige term, maar Whole Earth Farms lijkt het te gebruiken om te betekenen dat het voedsel is gemaakt zonder kunstmatige kleuren of kunstmatige conserveermiddelen. Whole Earth Farms doet nog een paar beloften over hun voedsel – ze bevatten geen maïs, tarwe, soja of bijproducten.

Whole Earth Farms Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Productnaam Type voedsel Prijs per Ounce Ons cijfer
Whole Earth Farms Graanvrij Real Salmon Recept Droog Kattenvoer Droog 0,16 dollar C +
Whole Earth Farms Graanvrij Echt gezond kitten recept ingeblikt kattenvoer Nat 0,36 dollar B-
Whole Earth Farms Duck Pate Recept Ingeblikt kattenvoer Nat 0,36 dollar B-

#1 Whole Earth Farms Graanvrij Real Salmon Recept Droog Kattenvoer Review

Whole Earth Farms Graanvrij Real Salmon Recept Droog Kattenvoer

Zalmmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit Whole Earth Farms-recept is een graanvrij droogvoer met zalmmeel als hoofdingrediënt. Andere eiwitbronnen zijn kalkoenmeel, zalm en erwteneiwit.

Hoewel het vlees en vleesmaaltijden als primaire ingrediënten bevat, is het geen plantaardig of koolhydraatarm voedsel. Het voedsel bevat gedroogde aardappelen, erwten en biologisch gedroogd alfalfameel, allemaal minimaal voedzame ingrediënten die het koolhydraatgehalte verhogen.

Omdat het voedsel meerdere peulvruchten bevat, including geconcentreerd erwteneiwit, het is rijk aan plantaardig eiwit en kan abnormaal hoge niveaus van fytinezuur en lectines hebben, die de opname van voedingsstoffen kunnen verstoren. Koken en verwerken lijkt deze antinutriënten te verminderen, maar elimineert ze niet.

Zalmolie dient als een bron van omega-3-vetzuren, die de gezondheid van huid en vacht ondersteunen en ontstekingen bestrijden.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit zijn je typische graanvrije brokjes. Het ziet af van maïs, soja en tarwe ten gunste van peulvruchten en aardappelen, die evenzeer soortenongepast zijn en hun eigen reeksen problemen met zich meebrengen. Met meer dan 30% koolhydraten is het een zetmeelrijk, hoog-glycemisch voedsel dat de bloedsuikerspiegel van uw kat verhoogt en zijn kansen op het ontwikkelen van diabetes kan vergroten.

Het voedsel bevat 346 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Zalmmeel, Kalkoenmeel, Gedroogde aardappelen, Erwten, Zalm, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Erwteneiwit, Natuurlijk Aroma, Erwtenvezel, Gedroogde Gistcultuur, Zout, Organisch Gedroogd Alfalfameel, Cholinechloride, Mineralen (Ijzer aminozuurcomplex, Zink aminozuurcomplex, Natriumseleniet, Mangaan aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Kaliumjodide, Kobaltproteïne, Kobaltcarbonaat), Taurine, Zalmolie, gemengde tocoferolen (een conserveermiddel), Yucca Schidigera-extract, vitamines (vitamine E-supplement, vitamine B12-supplement, vitamine A-acetaat, D-calciumpantothenaat, niacine, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, vitamine D3-supplement, foliumzuur, pyridoxinehydrochloride), gedroogd lactobacillus plantarumfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus casei-fermentatieproduct, gedroogd enterococcus faeciumfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 39.33%

Vet: 13.48%

Vezel: 4.49%

Koolhydraten: 42.7%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.27%

Vet: 28.53%

Koolhydraten: 37.2%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Kippenvet, Zalmolie, Probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde aardappelen, erwten, erwteneiwit, biologisch gedroogde alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Bevat geen dierlijke bijproducten van lage waarde
 • Noemt alle eiwitbronnen
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveermiddelen
 • Aangevuld met probiotica

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Droogvoer is niet ideaal voor katten
 • Bevat verschillende bronnen van plantaardige eiwitten

#2 Whole Earth Farms Graanvrij Echt gezond kitten Recept Ingeblikt kattenvoer Review

Whole Earth Farms Graanvrij Echt gezond kitten recept ingeblikt kattenvoer

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voer wordt op de markt gebracht voor kittens en is volgens AAFCO voedingsprofielen compleet en uitgebalanceerd voor alle levensfasen. Dit betekent dat het de voedingswaarde moet hebben om katten gezond te houden, ongeacht de leeftijd.

Zodat ze kunnen uitgroeien tot gezonde, sterke volwassenen, hebben kittens meer eiwitten, calorieën, calcium en fosfor nodig. Ze hebben veel vet nodig, met name het omega-3 vetzuur DHA. Dit vetzuur helpt de vitale ontwikkeling van hersenen en ogen te ondersteunen.

Het voedsel is relatief eiwitrijk met kip, kippenbouillon en kippenlever die centraal staan op de ingrediëntenlijst. Het voedsel bevat gedroogde eiproducten als een extra bron van eiwitten. Zalmolie dient als een bron van omega-3 vetzuren, waaronder vitale DHA.

Het voedsel is voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten, maar het bevat biologisch gedehydrateerd alfalfameel. Dit ingrediënt voegt wat voedingswaarde toe, maar het is ook een bron van koolhydraten en geen ideale aanvulling op het dieet van uw kitten.

Het voedsel bevat verschillende verdikkingsgom, waaronder guargom, agar-agar, johannesbroodpitmeel en xanthaangom.

Over het algemeen heeft dit natvoer een hoog eiwitgehalte met matig vet en een matig koolhydraatgehalte.

Het heeft de kwaliteiten die je wilt in een kittenvoer, maar met meer dan 13% koolhydraten op basis van droge stof bevat dit voedsel meer koolhydraten dan we zouden willen.

Het voedsel heeft 133 calorieën per blikje van 5,5 ounce.

Ingrediënten

Kip, Kip Broth, Kippenlever, Natuurlijk Aroma, Gedroogd EiProduct, Calciumcarbonaat, Organisch Gedehydrateerd Alfalfameel, Natriumfosfaat, Guargom, Zalmolie, Kaliumchloride, Zout, Cholinechloride, Taurine, Agar-Agar, Gemalen lijnzaad, Johannesbroodpitmeel, Xanthaangom, Yucca Schidigera Extract, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine B12 Supplement, Vitamine A Supplement, Riboflavine Supplement, Foliumzuur, Biotine, Pyridoxinehydrochloride, Menadione Sodium Bisulfite Complex (bron van Vitamine K), Vitamine D3 Supplement), Mineralen (Zinc Amino Acid Complex, Sodium Seleniet, Manganese Amino Acid Complex, Iron Amino Acid Complex, Copper Amino Acid Complex, Kobalt Glucoheptonate, Potassium Iodide).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 18.18%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.45%

Vet: 44.74%

Koolhydraten: 13.82%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Biologische gedehydrateerde alfalfameel, guargom, johannesbroodpitmeel, xanthaangom

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Bevat zalmolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Geformuleerd voor kittens
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoger dan ideaal koolhydraatgehalte
 • Bevat verschillende verdikkingsgom

#3 Whole Earth Farms Graanvrije Real Duck Pate Recept Ingeblikt Kattenvoer Review

Whole Earth Farms Graanvrij Real Duck Pate Recept Ingeblikt Kattenvoer

Eend lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voedsel bevat verschillende eiwitbronnen, waaronder eend, kip, kippenlever en gedroogd eiproduct als eiwitbronnen.

Net als het laatste ingeblikt voedsel op de lijst, bevat het biologisch gedehydrateerd alfalfameel. Dit ingrediënt verhoogt het koolhydraatgehalte van het voedsel zonder veel voedingswaarde toe te voegen. Het voedsel bevat zalmolie als bron van omega-3 vetzuren. Deze essentiële vetzuren helpen de gezondheid van de huid en vacht te ondersteunen en tegelijkertijd ontstekingen te verminderen.

De paté is verdikt en gestabiliseerd met verschillende gommen, waaronder guargom, agar-agar, johannesbroodpitmeel en xanthaangom. Samen met gemalen lijnzaad verhogen deze gommen het vezelgehalte van het voedsel en brengen het op droge stofbasis met meer dan 6%.

Hoewel deze hoeveelheid vezels sommige katten met constipatie of haarbalproblemen kan helpen, is het waarschijnlijk overmatig voor de meeste katten.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Met minder dan 10% koolhydraten op basis van droge stof en veel eiwitten en vetten uit dierlijke bronnen, is dit voedsel een relatief carnivoor geschikt product. Het is aan de vezelrijke kant, dus het kan een goede optie zijn voor katten met constipatie of frequente haarballen.

Het voedsel heeft 133 calorieën per blikje van 5 ounce.

Ingrediënten

Eend, kippenbouillon, kip, kippenlever, gedroogd eiproduct, natuurlijk aroma, calciumcarbonaat, organisch gedehydrateerd alfalfameel, natriumfosfaat, guargom, zalmolie, kaliumchloride, zout, cholinechloride, taurine, agar-agar, gemalen lijnzaad, johannesbroodpitmeel, xanthaangom, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacine, d-calciumpantothenaat, vitamine B12-supplement, vitamine A-supplement, riboflavinesupplement, foliumzuur, Biotine, Pyridoxine Hydrochloride, Menadione Sodium Bisulfite Complex (bron van Vitamine K), Vitamine D3 Supplement), Yucca Schidigera Extract, Mineralen (Zink Aminozuur Complex, Sodium Seleniet, Manganese Amino Acid Complex, Iron Amino Acid Complex, Copper Amino Acid Complex, Kobalt Glucoheptonate, Potassium Iodide).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1.4%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 18.18%

Vezel: 6.36%

Koolhydraten: 34.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.2%

Vet: 36.92%

Koolhydraten: 28.88%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, Kip, Kippenlever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Biologische gedehydrateerde alfalfameel, guargom, johannesbroodpitmeel, xanthaangom,

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Voornamelijk gemaakte dierlijke ingrediënten
 • Rijk aan soorten geschikte eiwitten en vetten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen die uw kat kunnen schaden

Tegens

 • Een hoog vezelgehalte is misschien niet geschikt voor elke kat

Wat vinden klanten van Whole Earth Farms Kattenvoer?

Whole Earth Farms kattenvoer gaat goed over bij de meeste klanten. Het is niet voor iedereen een goede match. Sommigen keerden de merken Merrick de rug toe na de overname van Nestlé in 2015. Anderen beweren dat Whole Earth Farms te sterk afhankelijk is van plantaardige ingrediënten. Sommigen hebben inconsistente kwaliteit opgemerkt en een paar anderen zeggen dat hun katten niet houden van de manier waarop het voedsel smaakt.

Maar de meesten zijn het erover eens dat Whole Earth Farms een fatsoenlijk merk is tegen een fatsoenlijke prijs.

Laten we eens kijken wat een paar echte klanten te zeggen hebben over Whole Earth Farms.

Positieve beoordelingen

“Dit is een van mijn favoriete kattenvoer om toe te voegen aan mijn rotatie. Zo blij dat Merrick een meer betaalbare optie maakte met stellaire ingrediënten voor mijn furbabies. Mijn katten vonden het *helemaal* niet zo lekker als sommige andere merken, maar ze aten de hele zak op. Ik vind het erg leuk dat het ook graanvrij is. Ik heb een aantal jaren bij een dierenwinkel gewerkt en dit was altijd een van mijn go-to’s voor mensen die kwaliteitsingrediënten wilden zonder een stevig prijskaartje.” – Mango, reviewing Whole Earth Farms Grain-Free Real Salmon Recept Dry Cat Food

“Een van mijn katten heeft een vroeg stadium van chronische nierziekte en zal het voorgeschreven niervoedsel niet eten, maar beide katten zullen dit eten. Dit product heeft vergelijkbare aantallen als nierdiëten in termen van fosfor, een beetje hoger met eiwitten maar niet te hoog, en veel gezondere ingrediënten in het algemeen. Ik voeg water toe aan de bodem van hun kommen (ze geven er niet om dat het in het voedsel zelf wordt gemengd … het leert waarschijnlijk de geur en smaak een beetje), dus ze krijgen extra vocht, omdat het een behoorlijk dicht voedsel is. Het enige waar ik niet om geef, is dat het moeilijker is om de blikjes schoon te maken voor recycling. De meeste andere voedingsmiddelen kan ik er water in doen, mijn had bovenop houden en de voedselresten losschudden. Met dit voedsel moet ik de binnenkant van het blik en de deksels van het blikje afvegen en moet ik oppassen dat ik mezelf daarbij niet snijd. Dit is een redder in nood na proeven met tientallen voedingsmiddelen en veel onderzoek naar niervriendelijke diëten. Ik probeer nog steeds af en toe de Rx KD-voeding uit, om te zien of ik hem weer kan interesseren, maar het belangrijkste is dat hij eet!” – Blackcats2, reviewing Whole Earth Farms Grain-Free Real Duck Pate Recept Ingeblikt kattenvoer

Negatieve beoordelingen

“Ik heb een paar weken geleden mijn autoship pack van de eendensmaak ontvangen. De vuist twee blikjes zijn erg donker van kleur geweest en de kat zal het niet aanraken. Ik opende een ander blikje en vond wat alleen kan worden omschreven als een hockeypuck. Meestal zijn de blikjes tot aan het deksel vol en bevatten ze genoeg vloeistof dat ze vochtig zijn. Ze zijn gemakkelijk in de brokken te snijden voor mijn kat. Het hockeypuck-uitziende voedsel leek erg droog en miste de hoeveelheid die in het blikje zou moeten zitten. Ik ging door en schudde de andere overgebleven blikjes in het peloton en vond nog twee hockeypucks. Ik maak me zorgen hoe de rest van de blikjes eruit zullen zien, of ze genoeg jus zullen hebben en of ze zelfs veilig zijn voor mijn kat.” – Porkchop, reviewing Whole Earth Farms Grain-Free Real Duck Pate Recept Ingeblikt kattenvoer

“Het had een lichte kartongeur? Rook niet echt naar eten voor mij. Mijn kitten is opgegroeid met een verscheidenheid aan nat voedsel en houdt van alles wat ik voor haar neerzet. Maar voor dit eten haalde ze haar neus op. Uit honger at ze een halve portie, maar liet de rest ongemoeid. Misschien vinden sommige katten het leuk, maar mijn kitten eet serieus alles van pitabrood tot rucola en allerlei soorten voedsel, en vond dit niet lekker.” – Anna, reviewing Whole Earth Farms Grain-Free Real Healthy Kitten Recept Canned Cat Food

Hoeveel kost Whole Earth Farms Kattenvoer?

Hoewel het op de markt wordt gebracht als een economische keuze, bevindt het zich zeker in een hogere prijsklasse dan de meeste voedingsmiddelen die je in de supermarkt koopt. Het is duurder dan Fancy Feast, Friskies en de meeste Wellness Complete Health-voedingsmiddelen.

In plaats daarvan bevindt Whole Earth Farms zich aan de onderkant van de premium prijsklasse. Hun natte voedingsmiddelen kosten ongeveer $2.16 per dag om een kat van 10 pond te voeren en hun droogvoer zou ongeveer kosten $0.32 per dag.

Over het algemeen, is Whole Earth Farms een goede keuze?

Whole Earth Farms is een acceptabele keuze, maar het is niet uitstekend. Beschouw het als een goed alternatief voor Wellness Complete Health, Crave of Simply Nourish.

Waar koop je Whole Earth Farms Kattenvoer?

U kunt Whole Earth Farms kopen in dierenwinkelketens zoals Petco en PetSmart, samen met geselecteerde diervoederwinkels en onafhankelijke dierenspeciaalzaken. Klik hier om te zoeken naar een winkel bij jou in de buurt.

Als u liever online winkelt, vindt u Whole Earth Farms op Chewy, Amazon, PetSmart, Petco en PetFlow.