Beste kattenvoer voor hairball control 2023: niet-geïsedeerde beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Haarballen – ook bekend als trichobezoars (uitgesproken als trike-oh-bee-zohrs) – worden beschouwd als een normale eigenaardigheid van het zijn van een kat, maar ze zeggen meer over de spijsvertering van uw kat dan u zou verwachten.

Chronische haarballen die meer dan een of twee keer per maand voorkomen, worden geassocieerd met slechte voeding en spijsverteringsproblemen. In dit artikel leren we hoe haarballen zich verhouden tot voeding en welke voedingsmiddelen kunnen helpen om de haarbalproblemen van uw kat te verminderen.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor het beste kattenvoer voor haarbalcontrole om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten

Zijn haarballen normaal en wat hebben ze te maken met dieet?

Ingrid King, een veterinair journalist en maker van ConsciousCat.net, dacht dat regelmatige haarballen een normaal verschijnsel waren totdat ze de verschillen zag tussen haar katten die rauw voedsel kregen en degenen die door de dierenarts aanbevolen brokjes aten.

Haar eerste kat, Feebee, at een door de dierenarts aanbevolen droog kattenvoer en hakte een paar keer per week haarballen, ondanks regelmatige doses van een op aardolie gebaseerde haarbalbehandeling. Nadat ze meer had geleerd over kattenvoeding, schakelde King haar twee katten Amber en Buckley over op een graanvrij ingeblikt dieet. Na de overgang werd het opknappen van een haarbal een zeldzame gebeurtenis.

En Ingrids huidige katten, Allegra en Ruby? De twee torties werden opgevoed met rauw voedsel en hadden, toen Ingrid in 2012 over het onderwerp schreef, nog nooit een haarbal overgegeven.

Dit verhaal kan een aaneenschakeling van toevalligheden zijn, maar het kan ons ook iets vertellen over het verband tussen haarballen en spijsvertering.

Haarballen gaan normaal gesproken door de darmen en verlaten het lichaam van je kat via hun poep. Als deze beweging wordt onderbroken of vertraagd, kunnen de haren samensmelten met vet in de maag, waardoor een trichobezoar wordt gevormd. Meestal veroorzaakt dit kokhalzen, waardoor de massa door de slokdarm en omhoog uit de mond van uw kat wordt gedwongen.

Nogmaals, elke keer dat een haarbal op deze manier “omhoog komt”, duidt op een anomalie in het spijsverteringsproces. In een stuk gepubliceerd in Veterinary Practice News, Gary D. Norsworthy, doet DVM deze verrassende bewering:

“Ik ben ervan overtuigd dat het braken van haarballen een teken is van chronische dunne darmziekte als het twee keer per maand of meer voorkomt bij een kat; of als het eens in de twee maanden of meer voorkomt bij kortharige katten; of als het voorkomt bij katten die geen kieskeurige trimmers zijn, d.w.z. gepresenteerd met veel matten in hun haarvacht of met zware roos.”

Kortom, eens per maand of minder een haarbal is geen reden tot zorg. Vaker suggereert dat er iets niet klopt.

Werken Hairball Home Remedies en supplementen echt?

Haarbalbehandelingen opereren op een van de twee locaties.

 • De eerste is de vezeltheorie, die dicteert dat vezelsuppletie helpt om enkele strengen haar te binden aan voedseldeeltjes, die hen versnellen op hun reis naar de dikke darm en in de kattenbak. Vergeet niet dat meer tijd doorgebracht in het lichaam van uw kat zich vertaalt in meer mogelijkheden voor het haar om te versmelten tot een haarbal.
 • Het tweede geloof is dat oliën, wassen of vaseline de haren smeren en voorkomen dat ze samensmelten tot een trichobezoar.

Hier zijn enkele veelgebruikte behandelingen voor haarballen:

Pompoen

Als vezelbron helpt pompoen om haren door het lichaam te dragen. Ingeblikte gepureerde pompoen is het meest populaire vezelsupplement voor haarbalgevoelige katten, maar sommige gebruiken andere vezelbronnen zoals psylliumschilpoeder of kokosvezel.

Hairball-specifieke smeermiddelen

Deze glijmiddelen bedekken het haar in het spijsverteringskanaal en helpen het door het systeem te gaan. Ze zijn meestal gemaakt van vaseline van farmaceutische kwaliteit, minerale olie of een combinatie van de twee.

Boter en olie

Instead van het smeren van haarballen zoals sommigen suggereren, boter en olie worden verteerd en geabsorbeerd door het lichaam voordat ze enig effect kunnen hebben. Te veel vetsuppletie kan uw kat een hele nieuwe reeks spijsverteringsproblemen opleveren.

Glibberige iep

Dit supplement smeert de binnenoppervlakken van het maagdarmkanaal (GI) en helpt haarballen in de juiste richting te laten glijden.

Eierdooiers of eigeel lecithine supplementen

Eierdooiers bevatten twee micronutriënten die kunnen helpen om haarbalproblemen te minimaliseren: choline en lecithine. De cholinecomponent – acetylcholine – helpt de peristaltiek te verhogen, de spiersamentrekkingen in het maagdarmkanaal die voedsel en haar naar beneden en naar buiten stuwen.

Lecithine emulgeert het vet dat haarballen samenbindt.

U kunt deze voedingsstoffen leveren door eierdooiers toe te voegen aan het voedsel van uw kat of door een eigeel lecithinesupplement te verstrekken. Vergeet niet om eigeel lecithine te kiezen in plaats van lecithine uit andere bronnen zoals zonnebloem of soja.

Praat eerst met uw dierenarts voordat u een van deze haarbalbehandelingen probeert. Uw dierenarts kan u adviseren over de meest geschikte behandeling voor uw kat en hoe u deze moet toedienen.

Kwaliteiten van het beste voedsel voor haarballen

Het beste kattenvoer voor haarballen bevordert de algehele spijsvertering.

Wetende dat haarballen een symptoom kunnen zijn van spijsverteringsproblemen, is het voeden van een kat met chronische haarballen vergelijkbaar met het voeden van een kat met andere symptomen van GI-ontsteking. Uw doel is om uw kat voer te geven dat overeenkomt met hun fysiologie. Dit betekent dat je je vleesetende kat een dieet moet geven dat voornamelijk bestaat uit vlees en zo min mogelijk plantaardige ingrediënten.

Hypoallergene voedingsmiddelen kunnen helpen.

Net als diarree of braken zijn haarballen een teken van ontsteking die kan wijzen op voedselallergieën. Overweeg om over te schakelen naar een beperkt ingrediënt of hypoallergeen voedsel dat vrij is van de potentieel allergene ingrediënten, zoals kip, die uw kat het vaakst eet.

Toegevoegde vezels kunnen helpen.

De meeste voedingsmiddelen die worden verkocht voor haarbalcontrole zijn vezelrijke producten. Vezeladditieven helpen voedsel en haar door het maagdarmkanaal te bewegen.

Hoewel er bewijs is dat onverteerbare materie kan helpen bij het spijsverteringsproces van katten, is een dagelijks regime van pompoen, bietenpulp en cellulose niet noodzakelijkerwijs wat uw kat nodig heeft.

Als uw kat een typisch commercieel kattenvoer heeft gegeten met ingrediënten zoals biergist, tarwe-middlings en gedroogde bietenpulp, krijgen ze al meer onverteerbaar plantenmateriaal dan welke kat dan ook nodig heeft. Begin met het geven van een optimaal verteerbaar dieet aan uw kat. Als de haarballen aanhouden, kunt u proberen een kleine hoeveelheid vezels toe te voegen.

Breng uw kat naar uw dierenarts voordat u uw kat een haarbalbehandeling geeft of zijn dieet verandert. Uw dierenarts zal de algehele gezondheid van uw kat beoordelen en de ernst van het haarbalprobleem bepalen. Zij zullen u begeleiden bij het beste haarbalbehandelingsplan voor uw kat.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 6 Beste Kattenvoer voor Haarballen beoordeeld

#1 Algemeen Beste: Smalls Cat Food

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking)

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, waaronder premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Klein kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het pakket een nacht in de koelkast ontdooienvoorvoeding. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice.

Naast hun verse voedsel biedt Smalls ook een selectie van gevriesdroogd kattenvoer, traktaties en maaltijdtoppers. Ze zijn onlangs ook begonnen met de verkoop van gierst- en silicakattenbakvulling.

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit dit verse voedsel boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten en ze zijn van nature graanvrij en rijk aan voedingsstoffen.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht, wat de spijsvertering en een gezonde huid en vacht helpt ondersteunen. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat (Vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (Vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (Vitamine B7), Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Waarom we het product leuk vinden:

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten
 • Verhoogt de energie en ondersteunt de gezondheid van huid en vacht

Waarom we het product niet leuk vonden:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

#2 Runner Up: Tiki Cat Koolina Luau Kip met Ei in Kip Consomme Graanvrije Ingeblikte Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Gedroogd Ei, Tricalciumfosfaat

Dit kale recept van Tiki Cat heeft verschillende kwaliteiten die je haarbalgevoelige katachtige kunnen helpen.

Als de haarballen van uw kat worden veroorzaakt door spijsverteringsproblemen, kunt u de eenvoud en verteerbaarheid van dit recept waarderen. In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen die de nadruk leggen op laagwaardige plantaardige eiwitten, draait het recept helemaal om het vlees. Kip staat centraal en dwergt alle andere insluitsels en biedt een soort-geschikte bron van eiwitten en voedingsstoffen.

Natuurlijk komt op kip gebaseerd voedsel altijd met een voorbehoud. Het is waarschijnlijk geen goede keuze voor katten met vermoedelijke voedselallergieën en is uit den boze voor katten met een bevestigde kippenallergie. Omdat kip zo vaak voorkomt in kattenvoer, is het een van de beste voedselallergenen voor katten.

Omdat dit voedsel gedroogd ei bevat, is het een bron van choline en lecithine die helpen om haarballen te voorkomen.

Aan de negatieve kant is het gemaakt met zonnebloemolie in plaats van dierlijke vetten. Kippenvet, visolie en andere dierlijke vetten zijn optimaal verteerbaar voor katten.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Gedroogd Ei, Tricalciumfosfaat, Cholinechloride, Kaliumchloride, Taurine, Magnesiumsulfaat, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B3), Biotine, Kopersulfaat, Vitamine B12 Supplement, Natriumseleniet, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat, Mangaansulfaat, Vitamine D3-supplement, Vitamine A-supplement, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Kaliumjodide, foliumzuur, vitamine K3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17%

Ruw vet: 2.9%

Vocht: 79%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 80.95%

Vet: 13.81%

Koolhydraten: 0.48%

Calorisch gewicht BAsis

laadprogramma

Eiwit: 70.41%

Vet: 29.17%

Koolhydraten: 0.41%

Waarom we het product leuk vinden:

 • Eenvoudig, goed verteerbaar recept
 • Beperkte ingrediëntenlijst
 • Bevat ei
 • Hydraterende

Waarom we het product niet leuk vonden:

 • Bevat plantaardig vet
 • Duur

#3 Value Pick: Nulo Freestyle Turkije &Kip Recept Graanvrije Ingeblikte Kat &Kitten Food Review

Nulo Freestyle Kalkoen & Kip Recept Graanvrije Ingeblikte Kat &Kitten Food

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn

Omdat chronische haarballen kunnen wijzen op spijsverteringsproblemen, is het een goed idee om voedingsmiddelen te kiezen met een positieve reputatie bij katten met GI-problemen. Deze kip en kalkoenpastei van Nulo heeft zo’n reputatie.

Het wordt voornamelijk gemaakt van kalkoen- en kippenvlees, samen met tonijn. De verscheidenheid aan eiwitbronnen kan dit voedsel een problematische keuze maken voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden. Maar voor degenen die het aankunnen, doet dit voedsel het goed in smaaktests en lijkt het het spijsverteringskanaal te kalmeren.

Samen met snufjes andere plantaardige ingrediënten bevat het voedsel pompoen, wat een vaak aanbevolen behandeling is voor haarballen.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïne, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Waarom we het product leuk vinden:

 • Hydraterend ingeblikt voedsel
 • Populair bij katten met spijsverteringsproblemen
 • Bevat pompoen, die kan helpen haarballen te verminderen
 • Goedkoper dan vergelijkbare voedingsmiddelen

Waarom we het product niet leuk vonden:

 • Bevat wat plantinhoud
 • Meerdere eiwitbronnen

#4 Hound &Gatos Turkije &Turkije Lever Ingeblikt Kattenvoer Review

Hound &Gatos Turkije &Turkije Lever Ingeblikt Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon Koop op OnlyNaturalPet

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Turkije, Turkije Bouillon, Turkije Lever, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride

Omdat het is gebouwd volgens wat het bedrijf een paleolithisch voedingsmodel noemt, is dit voedsel vooral populair bij katten met inflammatoire darmaandoeningen en andere spijsverteringsproblemen.

Dit voedsel met beperkte ingrediënten is gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten. Kalkoen is niet een van de beste allergenen voor katten en is een goed alternatief voor kip.

Het recept is een van de eenvoudigste op de markt, met kalkoenvlees, organen en bouillon, samen met bindmiddelen en supplementen. Het is vrij van groenten en fruit. Voor een obligate carnivoor betekent dit een gemakkelijke spijsvertering en idealiter minder haarballen.

Hoewel weinig recensenten de voedingswaarde van dit voedsel beargumenteren, zeggen sommigen dat de paté een vreemde, stevige textuur heeft en dat hun katten het niet graag aten.

Ingrediënten:

Turkije, Turkije Bouillon, Turkije Lever, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Agar-Agar, Cholinechloride, Zalmolie, Taurine, Zout, IjzerProteïne, ZinkProteïne, Mangaan Proteïnaat, KoperProteïne, MagnesiumProteïne, Magnesium Proteïnaat, Natriumseleniet, CalciumJodaat, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine A Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 38.64%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.63%

Vet: 67.37%

Waarom we het product leuk vinden:

 • Gemaakt van kalkoen, wat een goed alternatief is voor kip
 • Vrij van vaak irriterende ingrediënten
 • Beperkte ingrediëntenlijst
 • Goed verteerbaar

Waarom we het product niet leuk vonden:

 • Sommige katten houden niet van de smaak of textuur
 • Een van de duurste voedingsmiddelen op de markt

#5 Stella &Chewy’s Gevriesdroogde Rauwe Absoluut Konijn Diner Hapjes Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Konijn met gemalen bot, olijfolie, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat monobasisch

Vriesdrogen vernietigt pathogene organismen zonder de voedings- en textuurkwaliteiten van vers rauw vlees te veranderen, waardoor dit stella en chewy’s recept een zeer verteerbare keuze voor katten is.

De hapjes bestaan voornamelijk uit konijnenvlees en botten. Omdat de meeste katten niet regelmatig konijnen eten, is het niet een van de belangrijkste allergenen en is het onwaarschijnlijk dat het allergieproblemen veroorzaakt.

Dit recept bevat olijfolie en pompoenpitten. Deze plantaardige ingrediënten zijn niet ideaal voor een obligate carnivoor, maar het is vermeldenswaard dat pompoenpitten vezelrijk zijn en mogelijk kunnen helpen om haren door het lichaam van uw kat te spoelen.

Het voedsel bevat probiotica, die de algehele spijsvertering kunnen verbeteren. Hantering, verwerking en opslagomstandigheden kunnen deze micro-organismen doden, dus het is onduidelijk hoe levensvatbaar ze zullen zijn tegen de tijd dat ze de voerbak van uw kat bereiken.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Waarom we het product leuk vinden:

 • Konijn is een nieuw eiwit – ideaal voor katten met voedselallergieën
 • Pompoenpitten kunnen helpen haarballen te minimaliseren
 • Toegevoegde probiotica
 • Goed verteerbaar

Waarom we het product niet leuk vonden:

 • Rehydratatie duurt enkele minuten

#6 Primal Turkey Formula Nuggets Graanvrije rauwe gevriesdroogde kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Turkije, Turkije Nekken, Turkije Harten, Turkije Levers, Biologische Collard Greens

Deze gevriesdroogde nuggets zijn voornamelijk samengesteld uit kalkoen spiervlees en organen. Kalkoen is geen topallergeen voor katten, dus het is een goed alternatief voor kip voor katten met een bekende of vermoedelijke voedselallergie.

Omdat 96% van het eiwit in dit recept afkomstig is van dierlijke bronnen, weet je dat het goed verteerbaar en voedend is voor je kat. Het eten is echter niet allemaal vlees. Het bevat kleine hoeveelheden biologische collard greens, squash, selderij, cranberries, en sporen van andere groenten en fruit.

Deze koolhydraatarme plantaardige ingrediënten maken het voedsel qua voedingswaarde compleet in plaats van synthetische vitamines en mineralen.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kalkoenhalzen, Kalkoenharten, Kalkoenlevers, Biologische Collard Greens, Biologische Squash, Biologische Selderij, Veenbessen, Bosbessen, Biologische Pompoenpitten, Biologische Zonnebloempitten, Montmorilloniet Klei, Biologische Appelciderazijn, Sardineolie, Taurine, Biologische Quinoa Sprout Powder, Gedroogde Biologische Kelp, Biologische Koriander, Biologische Kokosolie, Levertraan, Biologische Gember, Vitamine E Supplement, Gemengde Tocoferolen (Natuurlijk Conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.75%

Vet: 24.18%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 18.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.53%

Vet: 45.11%

Koolhydraten: 14.35%

Waarom we het product leuk vinden:

 • Voedsel met beperkte ingrediënten
 • Vrij van veel voorkomende allergenen en irriterende stoffen
 • Goed verteerbaar

Waarom we het product niet leuk vonden:

 • Vereist rehydratatie
 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten

Handige tips voor het minimaliseren van haarballen

#1 Verzorg je kat regelmatig.

Katten krijgen haar binnen tijdens zelfverzorging, dus een van de beste manieren om haarballen te voorkomen, is door het haar zelf af te borstelen. In plaats van het maagdarmkanaal van uw kat binnen te gaan, waar het in een haarbal zal veranderen, zal het haar in plaats daarvan rechtstreeks in de prullenbak gaan.

Klik hier voor onze gids voor de beste kattenborstels en deshedding tools

# 2 Zorg voor een gezonde vacht om overmatig afstoten te voorkomen.

Een levendig gezonde kat werpt minder dan zijn minder gezonde tegenhanger. Hier zijn een paar manieren om de vacht van uw kat sterk en gezond te houden:

 • Identificeer eventuele voedselallergieën of -gevoeligheden en elimineer irriterende ingrediënten.
 • Introduceer een omega-3 vetzuursupplement. Voor de soort geschikte bronnen van omega-3 vetzuren zijn krill, zalm en andere vis. Vermijd lijnzaadolie en andere plantaardige bronnen van deze vetzuren.
 • Voed een voedzaam dieet dat rijk is aan dierlijke eiwitten.
 • Sluit gezondheidsproblemen uit die kunnen bijdragen aan overmatige uitscheiding.

Inhoudsopgave