Onbevooroordeelde Purina Pro Plan Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Is Purina Pro Plan een veilige, gezonde en hoogwaardige keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Purina Pro Plan kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling Purina Pro Plan op wat belangrijk is

We hebben purina Pro Plan geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 5.8/10

We geven Purina Pro Plan kattenvoer een 36 uit 60 rating of een C + -cijfer.

Over Purina Pro Plan

Zestig jaar nadat het bedrijf zijn eerste dierenvoeding ontwikkelde, lanceerde Purina een merk genaamd Purina Pro Plan. Het merk legt de nadruk op prestaties, uitmuntendheid en expertise. Volgens Purina is elke formule gemaakt met de gecombineerde expertise van meer dan 400 wetenschappers, waaronder voedingsdeskundigen voor huisdieren, dierenartsen en dierengedragsdeskundigen.

In dit artikel leren we meer over Pro Plan en zijn productselectie om te beslissen of dit merk de kwaliteit levert die het belooft.

Inkoop en productie

Purina Pro Plan wordt geproduceerd in de Verenigde Staten in purina-eigendom faciliteiten. Het bedrijf maakt gebruik van ingrediënten afkomstig over de hele wereld.

Is Purina Pro Plan kattenvoer teruggeroepen?

In 2016 werden bakken Purina Pro Plan nat hondenvoer teruggeroepen vanwege onvoldoende niveaus van vitamines en mineralen. Andere Purina-merken zijn meerdere keren teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Purina Pro Plan aan?

Purina Pro Plan biedt nat en droog kattenvoer onderverdeeld in vijf lijnen.

 • De Genieten lijn biedt een verscheidenheid aan aroma’s, smaken en texturen.
 • Focus biedt voeding die is afgestemd op specifieke gezondheidsbehoeften, waaronder haarballen en de gezondheid van de urinewegen.
 • Net als de Focus line, Veterinaire diëten zijn geformuleerd voor katten met allergieën, gastro-intestinale problemen, diabetes en urinewegproblemen. Ze zijn alleen verkrijgbaar met een recept van een dierenarts.
 • De Ware natuur lijn benadrukt instinct-bevredigende, op vlees gebaseerde voedingsmiddelen.
 • De Prime-plus lijn is ontwikkeld voor oudere katten van zeven jaar en ouder.

Purina Pro Plan Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy

Vleesbijproducten blijken de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voedsel uit de Focus-lijn is geformuleerd om de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen. Het bevat zuurteregelaars om een lage urine-pH te behouden en heeft een beperkt magnesiumgehalte in de voeding. Beide kenmerken kunnen de vorming van urinekristallen verminderen.

Zoals veel grof voedsel, draait dit ingeblikte voedsel om een soort gehakt en gevormd vleesproduct. De brokken bestaan uit een mix van vleesbijproducten, kip, tarwegluten, toegevoegde smaken en toegevoegde kleuren.

Als je een voorstander bent van een op vlees gebaseerd dieet voor je obligate carnivoor, voel je je misschien ongemakkelijk bij de nadruk op plantaardige eiwitten en verdikkingsmiddelen. Degenen die potentieel schadelijke additieven vermijden, willen ook uit de buurt blijven van de kunstmatige kleuren en smaken van dit voedsel.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Met meerdere kunstmatige ingrediënten, goedkope dierlijke bijproducten en een hoog koolhydraatgehalte heeft dit product meer dan een paar markers van ondermaats kattenvoer. Niettemin lijken katten er dol op te zijn en meerdere recensenten zeggen dat het hun katten heeft geholpen die vatbaar zijn voor urinewegproblemen.

Het voedsel heeft 75 calorieën per blikje van 3 ounce of 25 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, vleesbijproducten, kip, tarwegluten, maïszetmeel gemodificeerd, kunstmatige en natuurlijke aroma’s, sojameel, kaliumchloride, taurine, tricalciumfosfaat, zout, toegevoegde kleur, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, zinksulfaat, ijzersulfaat, niacine, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, menadion natriumbisulfiet complex (bron van vitamine K activiteit), pyridoxine hydrochloride, mangaansulfaat, kopersulfaat, riboflavine supplement, vitamine B-12 supplement, biotine, foliumzuur, vitamine D-3 supplement, kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 78%

As: 1.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 15.91%

Vezel: 0.91%

Koolhydraten: 21.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.43%

Vet: 33.6%

Koolhydraten: 18.97%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwegluten, maïszetmeel-gemodificeerde, kunstmatige smaakstoffen, sojameel, toegevoegde kleur

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Sommige recensenten zeggen dat het hielp de gezondheid van de urinewegen van hun katten te verbeteren

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat kunstmatige kleur- en smaakstoffen

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit Savor-recept bevat stukjes kip, tarwegluten, lever en vleesbijproducten in een met groenten bestrooide jus.

Let op de mix van duidelijk genoemd spiervlees en anoniem vlees. Dat laatste wijst soms op een product van mindere kwaliteit en slechte verteerbaarheidswaarden, maar dat is niet in steen gebeiteld. Sommige vleesbijproducten kunnen net zo voedzaam zijn als elk ander spiervlees en organen. Hoewel vleesbijproducten niet altijd slecht zijn voor alle katten, is een dergelijke vage etikettering een waarschuwingssignaal voor allergische katten en mensen met voedselintoleranties.

De ingrediëntenlijst bevat een paar tomaten en wortels, een vleugje kalkoen en toegevoegde kleuren en smaken. Het lijkt erop dat de jus is ingedikt met gemodificeerd maïszetmeel, wat het koolhydraatgehalte verder verhoogt.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een matig koolhydraatgehalte.

Met veel plantaardige ingrediënten, kunstmatige additieven en mogelijk dierlijke ingrediënten van lage kwaliteit, lijkt dit Pro Plan-recept niet veel te verschillen van het gemiddelde ingeblikte kattenvoer in de supermarkt.

Het voedsel bevat 65 calorieën per blikje.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kip, tarwegluten, lever, vleesbijproducten, tomaten, wortels, Kalkoen, maïszetmeel gemodificeerd, kunstmatige en natuurlijke aroma’s, zout, calciumfosfaat, soja-eiwitconcentraat, kaliumchloride, toegevoegde kleur, taurine, cholinechloride, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, zinksulfaat, ijzersulfaat, niacine, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K-activiteit), Kopersulfaat, mangaansulfaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine B-12-supplement, biotine, foliumzuur, vitamine D-3-supplement, kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 11.11%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 8.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 61.14%

Vet: 29.69%

Koolhydraten: 9.17%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwegluten, Tomaten, Wortelen, Maïszetmeel-gemodificeerde, Kunstmatige Smaakstoffen, Toegevoegde Kleur

Veel voorkomende allergenen: Kip, Lever, Vleesbijproducten

Pros

 • Katten lijken dit voedsel lekker te vinden

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat kunstmatige smaak- en kleurstoffen

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit is een droog kattenvoer uit de Savor lijn. Het houdt vast aan de belofte van het Purina Pro Plan om vlees, gevogelte of vis als eerste ingrediënt in elk droog recept op te nemen. Kip staat bovenaan de ingrediëntenlijst. Kip wordt gevolgd door brouwers rijst en maïsglutenmeel, die beide dichter, droger ingrediënt zijns en kan in feite een groter deel van het caloriegehalte van het voedsel vertegenwoordigen dan kip.

Maar deze brokjes zijn niet allemaal planten. Het bevat gevogeltebijproductmeel en gedroogd eiproduct als eiwitbronnen en rundvleesvet als primaire vetbron. Later op de ingrediëntenlijst bevat het ook vismeel.

Voor een extra pop van smaak bevat het voedsel “natuurlijke leversmaak”, die hoogstwaarschijnlijk is gemaakt van gehydrolyseerde lever. Kip is een veel voorkomende bron van de lever die wordt gebruikt in kattenvoer, maar afgezien van speculatie blijft de bron anoniem.

Net als andere Pro Plan-voedingsmiddelen bevat dit product kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Hoewel het er niet op lijkt dat kunstmatige smaak schadelijk is, worden sommige kunstmatige kleuren geassocieerd met gezondheidsproblemen bij zowel dieren als mensen.

Naast de standaardvariëteit van toegevoegde vitamines, mineralen en aminozuren, bevat dit voedsel toegevoegde probiotica, die de spijsvertering kunnen ondersteunen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Hoewel het niet bijzonder baanbrekend is, heeft dit eten een paar mooie kwaliteiten. De toevoeging van probiotica is een leuke bijkomstigheid. Het koolhydraatgehalte van het voedsel is iets lager dan dat van de gemiddelde brokjes. Anders lijkt dit eten niet veel te verschillen van de typische brokjes die je in de supermarkt zou vinden.

Het voedsel bevat 492 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, Brouwersrijst, Maïsglutenmeel, Gevogeltebijproductmeel, Gedroogd eiproduct, Rundvleesvet natuurlijk geconserveerd met gemengde tocoferolen, tarwemeel, soja-eiwitisolaat, vismeel, natuurlijke leversmaak, brouwers gedroogde gist, inuline, kaliumchloride, toegevoegde kleur, L-lysinemonohydrochloride, fosforzuur, zout, calciumcarbonaat, VITAMINES [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], Taurine, Cholinechloride, MINERALEN [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (Vitamine C).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 34.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.75%

Vet: 35.7%

Koolhydraten: 27.56%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Rundvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Brouwers Rijst, MaïsGlutenmeel, Tarwemeel, Soja-eiwitisolaat, Toegevoegde kleur

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Bevat toegevoegde probiotica
 • Iets lager koolhydraatgehalte dan andere droge voedingsmiddelen
 • Vertrouwt op dierlijk vet

Tegens

 • Bevat kunstmatige kleur- en smaakstoffen
 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Laag vochtgehalte

Wat vinden klanten van Purina Pro Plan Kattenvoer?

Purina Pro Plan wordt beschouwd als een van purina’s hoogste kwaliteitsmerken en wordt door de meeste klanten goed geaccepteerd.

De meeste Purina Pro Plan-productvermeldingen ontvangen hoge beoordelingen en positieve feedback. Op consumentenzaken ontvangt het merk een mix van negatieve en positieve recensies, waarbij dingen neigen naar negativiteit. De meeste klachten zijn van mensen van wie de katten ziek zijn geworden na het eten van Purina Pro Plan, hoewel er geen duidelijke verbanden lijken te zijn tussen de ziekte en het voedsel. Een recensent vond in 2017 stukjes plastic in hun Purina Pro Plan kattenvoer. Een ander in 2015 zei dat hun tas vol zat met maden.

Positieve beoordelingen

“Mijn 3 katten eten dit voedsel zonder problemen. Het is geen schandalig geprijsd boetiekvoedsel. Purina laat zijn honden- en kattenvoer streng testen. Ze volgen de richtlijnen van WSAVA (.org) en zijn een van de 4 bedrijven die dit in de VS doen.” – Queensnake88, reviewing Purina Pro Plan Savor Chicken &Rice Formula

“Mijn 20-jarige kat is dol op de jus en eet dit meteen op. Ik kan zijn medicijnen mengen en weet dat hij het allemaal krijgt.” – Jeanie, reviewing Purina Pro Plan Savor Adult White Meat Chicken &Vegetable Entree in Jus

Negatieve beoordelingen

“Ik bestel de kip al 2 jaar in jussmaak. Merkte op dat de prijs aanzienlijk omhoog ging 3 van de katten aten de kip elke ochtend in jus – gedeeld 1 blik in aparte kommen – ze aten de kommen schoon. Nu snuiven of nemen ze ome lik en lopen weg. Ik kocht de kleinere 12 pk variëteit pack (met de rundvlees smaak paté, kalkoen paté, kip w / jus ) om te zien of ze gewoon moe waren van de smaak – Nee… Alle 3 weigerden amy van de smaken te eten, inclusief de kippen die ze zijn voor 2 jaar Hebben ze de ingrediënten veranderd? Bron van ingrediënten ? Gewoon vreemd dat ze altijd klaar waren met hun kommen en nu snuffelend wegliepen.” – Onylme, reviewing Purina Pro Plan Focus Adult Urinary Tract Health Formula Chicken Entree in Jus

“Mijn kat houdt van de smaak van dit voedsel, dus ik kocht het. Na het lezen van de ingrediënten, vind ik het jammer dat ik dat heb gedaan! Het heeft geen betere voedingsstoffen dan winkelmerken of zeg maar, miauwmix. Geweldige prijs, goede smaak voor een kat, maar een lijst met ingrediënten die katten niet nodig hebben om te leven. Te veel koolhydraten!! Pro Plan is GEEN “premium” ingrediënt voedsel. Kijk zelf maar.” – Pam67, reviewing Purina Pro Plan Savor Chicken &Rice Formula

Hoeveel kost Purina Pro Plan Kattenvoer?

Purina Pro Plan is een tikkeltje duurder dan de meeste andere merken in de Purina-familie. Op een dagelijkse basis zou het ongeveer kosten $3.55 per dag om een kat van 10 pond een van de natte voedingsmiddelen van Purina Pro Plan te voeren en ongeveer $0.58 per dag om haar een van hun droge recepten te voeren.

Kortom, is Purina Pro Plan een goede keuze?

Ondanks dat het duurder is en op de markt wordt gebracht voor een kwaliteitsgerichte consument, bevatten Purina Pro Plan-voedingsmiddelen dezelfde soorten ingrediënten die je zou verwachten te vinden in Purina Cat Chow of Fancy Feast.

Sommige Purina Pro Plan Veterinaire Dieetvoeding kan aantrekkelijk zijn voor katten met bepaalde gezondheidsproblemen. Purina Pro Plan Veterinary Diets NF Kidney Function Advanced Care kan bijvoorbeeld een goede optie zijn voor katten met een nierziekte.

Voor de gemiddelde koper lijkt Purina Pro Plan echter niet een van de beste merken op de markt te zijn.

Waar koop je Purina Pro Plan Kattenvoer?

Purina Pro Plan wordt verkocht in grote dierenwinkelketens en enkele onafhankelijke dierenspeciaalzaken. Klik hier om een Pro Plan-dealer bij u in de buurt te vinden. Als u liever online winkelt, kunt u Purina Pro Plan kopen via Amazon, Chewy en PetSmart.

Klik hier om te winkelen voor Purina Pro Plan kattenvoer op Chewy