10 Beste probiotica voor katten in 2023: onbevooroordeelde beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste probiotica voor katten combineren werkzaamheid, kwaliteitscontrole en smakelijkheid. Ze zijn gemaakt door gerenommeerde bedrijven en gebaseerd op het nieuwste onderzoek. Daarom hebben we het volledige spectrum probioticum van Nom Nom gekozen als het over het algemeen beste probioticum voor katten.

Dit product is geformuleerd door veterinaire voedings- en microbiologie-experts en beschikt over krachtige populaties van zes bekende probiotische soorten.

Maar met beperkte klantrecensies en een hoge prijs is dit probiotische supplement niet voor elke kat. Om u te helpen het juiste probioticum voor uw kat te vinden, hebben we ook nog negen van de beste probiotica op de markt opgenomen.

In één oogopslag: beste probiotica voor katten die vandaag op de markt zijn

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? We hebben enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product belicht. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 25 mensen vandaag!

FullBucket Health Dagelijkse Kat

 • Synergiseren met prebiotica voor maximale werkzaamheid
 • Eenvoudig toe te dienen poederformaat
 • Een bekend en populair supplement

Tweede plaats

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Katachtige Prime

 • 2 miljard CFU’s en vijf stammen
 • Eenvoudig toe te dienen poederformule
 • Bevat runderbottenbouillon

Beste probioticum voor katten met een verlies van eetlust

aac-table__image

9.7

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Fortiflora voedingssupplement voor katten

 • Goed voor onaantrekkelijke katten
 • Bevat een goed gedocumenteerde en goed onderzochte stam van nuttige bacteriën
 • Een bekend product met duizenden authentieke klantrecensies

Beste probiotische gel voor katten en kittens

Beste budget

aac-table__image

9.5

Geplukt door 31 mensen vandaag!

NU Acidophilus 8 miljard

 • Gemaakt voor mensen, wat zich meestal vertaalt in hogere normen voor kwaliteitscontrole
 • Een van de meest betaalbare probiotische supplementen die u kunt kopen
 • Bevat drie heilzame soorten

Het beste voor diarree

aac-table__image

9.4

Geplukt door 31 mensen vandaag!

NU Saccharomyces boulardii

 • S. boulardii is een van de meest goed onderzochte probiotica
 • Ideaal voor katten met diarree
 • Een probioticum van menselijke kwaliteit, wat hogere kwaliteitsnormen suggereert

Beste biologische probioticum

aac-table__image

9.3

Geplukt door 25 mensen vandaag!

FERA Probiotica voor honden en katten

 • Bevat een breed scala aan probiotische stammen
 • Voldoet aan de biologische normen van de USDA
 • Geformuleerd door een dierenarts

Het beste voor kortdurende behandeling

Waarom zou u ons vertrouwen?

Om de top 10 beste probiotica voor katten te vinden, heb ik productvermeldingen onderzocht, experts geraadpleegd, klantrecensies gelezen, kattengezondheidsforums bezocht en in wetenschappelijke publicaties en bronnen gedoken, zoals de Cummings School of Veterinary Medicine, The American Journal of Clinical Nutrition en het diepgaande rapport van de NIH over probiotica.

En omdat de probiotica-ruimte wordt geplaagd door nep-klantrecensies, heb ik de waarheidsgetrouwheid van de beoordelingen op de proef gesteld op FakeSpot.com.

Hebben katten probiotica nodig?

Probiotica kunnen katten ten goede komen, maar is er een historisch of evolutionair precedent voor de consumptie van probiotica bij katten?

Zoals alle dieren heeft de natuurlijke prooi van uw kat zijn eigen microbioom, dat is de populatie van micro-organismen (bacteriën, virussen, protozoa en schimmels) die in het lichaam en op de huid leven. Dus die smakelijke maaltijd bestaande uit een verse muis of vogel komt met een verscheidenheid aan zowel goede als slechte bacteriën. Bovendien is een hapklare zak fermenterend plantenmateriaal en micro-organismen zijn ingebouwd in elke maaltijd.

Uitwendig hebben prooidieren veren, haar, tanden, klauwen en ander onverteerbare dierlijk weefsel. Voor een carnivoor kan dit een doel dienen dat vergelijkbaar is met plantaardige vezels. Vezels zijn een prebioticum en helpen de probiotische activiteit in de darm te bevorderen en voedsel door de darm te verplaatsen.

Just zoals mensen al duizenden jaren probiotisch rijk gefermenteerd voedsel eten, zo hebben katten in het verleden probiotisch materiaal geconsumeerd. Dit suggereert dat een modern dieet de nuttige organismen mist die worden aangetroffen in de natuurlijke prooi van een kat. Helaas mist een modern dieet de nuttige organismen die worden aangetroffen in de natuurlijke prooi van een kat.

Hier is hoe probiotica kunnen helpen

Je hebt waarschijnlijk enkele van de grandioze claims gehoord van probiotische marskramers.

In werkelijkheid is het microbioom en de relatie met het maagdarmkanaal, het immuunsysteem en elk ander deel van het lichaam onmogelijk complex. Het is logisch om te anticiperen op voordelen van het gooien van extra insecten in de miljarden die het lichaam al bevolken, maar we weten niet precies hoe ver die voordelen gaan.

Gezien het belang van het microbioom, is het aannemelijk dat probiotica een impact kunnen hebben op de emotionele gezondheid, bot- en spierkracht en andere aspecten van de algemene gezondheid, maar deze voordelen zijn in dit stadium weinig meer dan hypothetisch.

Onderzoekers hebben alleen het oppervlak van het menselijke microbioom bekrast en we weten nog minder over het katachtige microbioom.

Katten kunnen zeker baat hebben bij probiotische suppletie, vooral als ze lijden aan diarree of andere vormen van spijsverteringsproblemen. Als uw kat inflammatoir darmsyndroom (IBS) of inflammatoire darmziekte (IBD) heeft, moet probiotische suppletie deel uitmaken van uw behandelplan.

Probiotica voor IBS, IBD en algemene GI-problemen

Omdat probiotica zowel een gezonde gemeenschap van micro-organismen bevorderen als barrières in het spijsverteringskanaal stabiliseren, kunnen ze het lichaam beschermen tegen ontstekingsstoffen, de microbiota helpen bloeien na antibioticatherapie en helpen bij het herstel na spijsverteringsstoornissen.

Volgens verschillende gecontroleerde onderzoeken kan probiotische suppletie de transittijd van voedsel door het maagdarmkanaal verminderen, de consistentie van de ontlasting verbeteren en de ontlastingsfrequentie verhogen. Dit betekent dat probiotica, naast het verminderen van diarree, constipatie kunnen behandelen.

Probiotica voor immuunfunctie

Bepaalde genen en verbindingen afgeleid van probiotica bemiddelen immunoregulerende effecten, verbeteren de aangeboren immuniteit (de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen vreemde indringers) en moduleren ontstekingen. Daarom kunnen probiotica katten helpen met immuungerelateerde ziekten zoals allergieën of infecties.

Probiotica voor chronische nierziekte

Bij chronische nierziekte (CKD) hebben de nieren een verminderd vermogen om het lichaam te ontgiften. In plaats van te worden uitgefilterd in de nieren, hebben bacteriën en endotoxinen (toxines die vrijkomen door bacteriën) geen andere keuze dan de darm binnen te dringen. Theoretisch kan probiotische suppletie een soort “enterische dialyse” uitvoeren, waarbij in de darm wordt gedaan wat de nieren niet meer kunnen.

Katten met een nierziekte krijgen vaak een synergetisch prebioticum en probioticum genaamd Azodyl als onderdeel van hun dieet. Azodyl wordt specifiek voor deze katten op de markt gebracht en kan volgens sommige onderzoeken helpen om gifstoffen en bacteriën uit de darm en bloedbaan te verplaatsen, waardoor uw kat zich beter voelt.

De werkzaamheid van Azodyl is onduidelijk, maar het doet je kat geen pijn. En als ze lijden aan een chronische ziekte zoals CKD, kan het geen kwaad om het uit te proberen. Probiotica kunnen een algeheel gevoel van welzijn verhogen, wat zeker een goede zaak is voor CKD-katten en elke kat.

Probiotica voor katten op antibiotica

Antibiotica kunnen zowel goede als slechte bacteriën uitroeien. Regelmatige doses van een probiotisch supplement helpen om de vriendelijke populaties vernietigd tijdens antibioticatherapie opnieuw op te bouwen.

Probiotica en antibiotica kunnen vrienden zijn als je ze samen aan je kat geeft. U hoeft niet te wachten tot de antibioticatherapie is voltooid. Geef uw kat in plaats daarvan een probioticum een paar uur voor of na elke antibioticabehandeling. Uw dierenarts kan u advies geven over hoe u probiotica kunt geven tijdens een antibioticabehandeling.

Hoe kies je probiotica voor je kat?

Zoek naar bacteriesoorten met een reputatie voor effectiviteit

Momenteel is de enige manier waarop u dit kunt doen, door middel van een fecale transplantatie. Omdat de uitwerpselen afkomstig zijn van een gezond dier van dezelfde soort, vertegenwoordigen fecale transplantaties het volledige scala aan microbiota in de kattendarmen.

In plaats van te verwachten dat mensen erachter komen wat er precies aan de hand is in oF de darm van uw kat en repliceer het, deze transplantatie stelt ons in staat om uit te tekenen wat er is, genoemd of naamloos, en het van de ene kat naar de andere te verplaatsen.

Probiotische supplementen missen deze verfijning.

Omdat we niet genoeg weten over het katachtige microbioom om dit droomsupplement te maken, kiezen de meeste mensen voor de shotgun-aanpak en selecteren ze het probioticum met de meeste stammen.
Vergeet niet dat u levende organismen introduceert in het innerlijke ecosysteem van uw kat, en net als elk ander ecosysteem is het microbioom van uw kat concurrerend. Als je probeert te koloniseren met te veel soorten, kunnen concurrentie en verdunning het gevolg zijn. Bovendien is het waarschijnlijk dat je slechts een kleine hoeveelheid van elke stam krijgt en daarom niet het volledige therapeutische effect van elke stam krijgt.

Zoek naar probiotica gemaakt met verschillende grondig onderzochte soorten en stammen.

Onderschat het belang van probiotische levensvatbaarheid niet. Kolonievormende eenheden (CFU’s) zijn een maat voor die levensvatbaarheid en geven het aantal levende en actieve bacteriën per probiotische dosis aan.

Vergeet niet dat wanneer u een probiotisch supplement koopt, u geen capsules van inert wit of bruin poeder koopt. Je koopt een potje kleine beestjes. Tenzij voorzichtig behandeld, zullen de ontberingen van opslag en transport hen doden voordat ze hun potentiële thuis in het lichaam van uw kat bereiken.

Toen Labdoor microbiologische tests uitvoerde op 37 van de best verkopende probiotica van de Verenigde Staten, ontdekten ze dat: “Totaal levensvatbare bacteriën varieerden van 0% tot 308% van de vermelde labelclaims van de producten.”

Dode insecten zijn niet zo gunstig als levende, dus je moet ervoor zorgen dat je goed behandelde, humaan behandelde probiotica krijgt.

Zonder de mogelijkheid om een probiotisch supplement in een laboratorium te testen, is dat moeilijk te doen.

Laat in plaats daarvan de reputatie van het product u een deel van het verhaal vertellen.

Hoewel deze factoren geen garantie voor kwaliteit zijn, kunnen producten van menselijke kwaliteit en producten met het kwaliteitskeurmerk van de National Animal Supplement Council (NASC) eerder de beloften op het etiket waarmaken.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw probiotica correct worden opgeslagen.

Terwijl sommige – waaronder gist en gevriesdroogde probiotica in tabletten of capsules – vers op de plank blijven, vereisen andere probiotica koeling om vers te blijven. Als u een probioticum koopt dat moet worden gekoeld, zorg er dan voor dat het onder koeling wordt bewaard en zo snel mogelijk wordt verzonden.

Zal de melktest me vertellen of de probiotica al dan niet leven?

Deze test omvat het mengen van een probiotisch supplement met melk, het 24 uur laten zitten en observeren of de melk al dan niet in yoghurt fermenteert. Als de melk zuur en romig wordt, worden de probiotica levensvatbaar geacht. Zo niet, dan worden ze doodverklaard.

Hoewel de test een waardevolle indicator is van levensvatbaarheid in bepaalde probiotische stammen, is het niet universeel betrouwbaar. Niet alle probiotische stammen fermenteren melk en sommige niet-probiotische additieven doen dat. Coatings en supplementformaat kunnen ook het vermogen van de bacteriën om melk te fermenteren belemmeren.

U kunt klantrecensies niet altijd vertrouwen

Beoordelingen van probiotica zijn over het algemeen minder betrouwbaar dan die van andere producten. Dit is waarom charlatans dol zijn op supplementen.

Of gezondheidssupplementen nu worden verkocht voor katten of mensen, hun vermeende voordelen zijn meestal vaag, waardoor die voordelen gemakkelijk te overdrijven en moeilijk te weerleggen zijn. En omdat probiotica zo weinig worden begrepen, maar zo vol potentieel zitten, is het gemakkelijk om gewaagde claims te maken zonder pushback.

Gushy-beoordelingen kunnen een weerspiegeling zijn van een product van hoge kwaliteit, maar ze kunnen misleidend zijn.

Voordat ik een product toevoegde aan onze lijst met top probiotica, controleerde ik het vertrouwensscore op FakeSpot om ervoor te zorgen dat de positieve beoordelingen betrouwbaar waren. Wanneer je je eigen boodschappen doet, is dit altijd een goed idee, vooral wanneer je winkelt voor iets dat als wondermiddel wordt gepusht.

Kunnen katten menselijke probiotica gebruiken?

Alles wat we weten over probiotica voor katten is gebaseerd op onze ervaring met mensen en andere dieren.

Het kopen van probiotica voor huisdieren betekent niet dat je een mix van stammen krijgt die gericht is op het katachtige microbioom, omdat mensen niet genoeg weten over het kattenmicrobioom om zo’n supplement te maken.

Daarom zijn katachtige probiotica niet noodzakelijkerwijs beter voor uw kat dan een supplement verpakt voor mensen. Sterker nog, mensgerichte producten geven je vaak een betere kwaliteit voor een lagere prijs.

Katspecifieke probiotica hebben echter een voordeel op de smaakafdeling. Dit brengt ons bij ons volgende punt.

Zoek naar smakelijke, gemakkelijk te voeden probiotica.

Probiotica zijn er in een verscheidenheid van foRms. Je kunt ze krijgen in pillen, poeders en vloeistoffen. Probiotica voor huisdieren kunnen op smaak worden gebracht met dierlijke spijsvertering, die is gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel en ongelooflijk lekker is voor katten. Als je je kat ooit een Temptations-traktatie hebt gegeven, weet je hoeveel katten van dit smaakadditief houden.

Zijn er bijwerkingen en hoeveel moet u uw kat geven?

Voor gezonde katten zijn bijwerkingen zeldzaam. Als uw kat een zwak systeem heeft, kunnen probiotica hem overweldigen en hem ziek maken of, in zeldzame gevallen, een infectie ontwikkelen. Er zijn geen officiële doseringsrichtlijnen voor katten, maar het wordt aanbevolen dat u uw kat een supplement geeft dat gegarandeerd tussen de 1 miljard en 5 miljard CFU’s per dag bedraagt.

Top 10 beste probiotica voor katten

Alle volgende probiotica voldoen aan onze normen voor veiligheid, levensvatbaarheid en effectiviteit.

Voer AAC20 in om 20% korting te krijgen

Overzicht:

 • Formatteren:Poeder
 • CFU’s per portie: 2,5 miljard
 • Aantal stammen: 1
 • Typische kosten per dag: 0,98 dollar

Geformuleerd voor dagelijks onderhoud, dit supplement is een 4-in-1 probiotisch poeder dat de gezondheid van uw kat ondersteunt door te helpen bij de vertering van voedingsstoffen en de vorming van een gezond darmmicrobioom.

Elke kuip van 87 g bevat ongeveer 30 porties, of een voorraad van een maand voor volwassen katten en een voorraad van twee maanden voor kittens. De formule is volledig natuurlijk, gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen. Het enige inactieve ingrediënt is lijnzaadmeel.

Het belangrijkste ingrediënt in deze probiotische mix is micro-ingekapseld Saccharomyces cerevisiae (S. cerevisiae) in een dosering van ten minste 2,5 miljard CFU per portie. Het is echter vermeldenswaard dat terwijl S. cerevisiae wordt vermeld vanwege beperkingen op de etikettering van gezelschapsproducten, de specifieke stam die wordt gebruikt is Saccharomyces cerevisiae boulardii (S. Boulardii). De twee stammen zijn bijna identiek op moleculair niveau en S. Boulardii is een op gist gebaseerd probioticum, waarvan de spijsverteringsvoordelen worden ondersteund door een schat aan wetenschappelijk onderzoek.

Naast probiotica bevat dit dagelijkse supplement ook prebiotica om de microflora-balans in de darm te ondersteunen, L-glutamine voor gastro-intestinale gezondheid en spijsverteringsenzymen om de opname van voedingsstoffen te bevorderen.

Pros

 • Bevat zowel prebiotica als probiotica voor de darmgezondheid
 • Bevat spijsverteringsenzymen om de opname van voedingsstoffen te stimuleren
 • Eenvoudig toe te dienen poederformule
 • Micro-ingekapseld om probiotica te beschermen tegen hitte en vocht

Tegens

 • Kan duur zijn bij gebruik tweemaal daags
 • Sommige katten houden misschien niet van de smaak

Klik hier om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Overzicht:

 • Formatteren: Poeder
 • CFU’s per portie: 2 miljard
 • Aantal soorten: 5
 • Typische kosten per dag: $2.33/dag

Deze probiotische enzymmix van Dr. Marty is een poedervormig supplement dat is ontworpen om de darmgezondheid te ondersteunen. Door het evenwicht in het spijsverteringskanaal van uw kat te herstellen, kan dit supplement helpen bij het oplossen van veelvoorkomende spijsverteringsproblemen zoals stinkende ontlasting, diarree en constipatie, evenals andere problemen zoals huidproblemen en een slechte adem.

Elke pot bevat 30 porties aangedreven supplement dat rechtstreeks in het voedsel van uw kat kan worden gemengd.

Elke portie bevat ongeveer 2 miljard CFU’s van de volgende vijf probiotische stammen:

 • Bacillus coagulans
 • Lactobacillus acidophilus
 • Bifidobacterium lactis
 • Bifidobacterium longum
 • Lactobacillus plantarum |

Naast deze probiotica bevat Feline Prime een aantal natuurlijke enzymen zoals protease, amylase en lipase. Hoewel enzymen zoals deze diarree en andere spijsverteringssymptomen kunnen helpen verminderen, produceert het lichaam van uw kat ze al in aanzienlijke hoeveelheden.

De probiotica in dit supplement hebben meer kans om de spijsvertering van uw kat ten goede te komen dan deze enzymen.

Hoewel Feline Prime veel ingrediënten bevat om de spijsvertering van uw kat te stimuleren, is het een van de duurdere supplementen op deze lijst. Geprijsd meer dan $ 2,00 / dag, zit het misschien niet in het budget van elke katteneigenaar.

Pros

 • Bevat 2 miljard CFU’s aan katvriendelijke probiotica
 • Aangevuld met bottenbouillon en vezels om de spijsvertering te stimuleren
 • Eenvoudig toe te dienen poedervorm

Tegens

 • Vrij duur per dag
 • Kan de spijsverteringssymptomen in het begin verhogen

Bekijk op Chewy View op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren:Poeder
 • CFU’s per portie: 5 miljard
 • Aantal stammen: 10
 • Typische kosten per dag: 0,45 dollar

Geformuleerd met 5 miljard CFU’s van probiotica per portie van 1 schep, bevat dit supplement ook actieve gedroogde gist (Saccharomyces cerevisiae |) waarvan is aangetoond dat het prebiotische ondersteuning biedt voor darmmicrobiota.  De poedervormige formule maakt het gemakkelijk om over het voedsel van uw kat te strooien of te mengen en het is van nature op smaak gebracht met kippenlever en hartvertering om het vleesetende gehemelte van uw kat aan te spreken.

Dit probioticum bevat een mix van de volgende bacteriestammen:

 • Lactobacillus acidophilus
 • Bifidobacterium longum
 • Bifidobacterium bifidum
 • Lactobacillus bulgaricus
 • Lactobacillus plantarum |
 • Lactobacillus fermentum
 • Lactobacillus casei |
 • Lactobacillus Brevis |
 • Lactobacillus reuteri
 • Enterococcus lactis

In tegenstelling tot veel supplementen voor huisdieren, is dit probioticum van PetHonesty vrij van chemische vulstoffen, agressieve conserveermiddelen en kunstmatige kleuren of smaakstoffen. De aanbevolen portie is één schep van 1 gram tweemaal daags voor katten gedurende zes maanden, wat in totaal 10 miljard CFU’s per dag combineert.

Pros

 • Poedervormig supplement is gemakkelijk toe te dienen
 • Natuurlijk op smaak gebracht met kip en vis
 • 5 miljard CFU’s per schep van 1 gram

Tegens

Purina Pro Plan Veterinaire Diëten FortiFlora Probiotische Katten Supplement

Bekijk op Chewy View op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren:Poeder
 • CFU’s per portie: 100 miljoen
 • Aantal stammen: 1
 • Typische kosten per dag: 1,03 dollar

Dit bestverkopende probiotische supplement wordt vaak aanbevolen door dierenartsen en is waarschijnlijk het eerste product waar mensen aan denken bij het bespreken van probiotica gemaakt voor katten. Fortiflora verschilt in meerdere opzichten van andere probiotica.

Allereerst bevat het niet de meerdere soorten waar we meestal naar op zoek zijn. In plaats daarvan bevat elk sachet 100 miljoen CFU’s van een enkele bacteriesoort:Enterococcus faecium. Omdat E. Faecium heeft bekende voordelen voor katten en honden die lijden aan spijsverteringsproblemen, het wordt aanbevolen voor katten met diarree of andere spijsverteringsproblemen. Het kan ook een gezonde immuunfunctie bevorderen.

Ook is dit probioticum gemaakt met gehydrolyseerd dierlijk weefsel, een gek geconcentreerd smaakadditief dat katten wild drijft. Om deze reden staat Fortiflora bekend als een eetlustopwekkend middel en wordt het veel gebruikt bij katten met een nierziekte en daaruit voortvloeiend verlies van eetlust.

Sommigen protesteren tegen dierlijke spijsvertering en zeggen dat het is gemaakt van dierlijke ingrediënten van onbekende kwaliteit. Dit is waar – we weten niet welke dieren in dit smaaksap zijn gegaan. De kans bestaat dat de gebruikte dieren niet van de kwaliteit zijn die u verkiest. U hoeft zich echter geen zorgen te maken dat de dierlijke spijsvertering de allergieën van uw kat zal irriteren. Hydrolyse maakt dierlijke eiwitten niet-allergeen, dus dat is geen probleem.

Pros

 • Goed voor onaantrekkelijke katten
 • Bevat een goed gedocumenteerde en goed onderzochte stam van nuttige bacteriën
 • Een bekend product met duizenden authentieke klantrecensies
 • Wordt geleverd in gemakkelijk te serveren pakketten poeder

Tegens

 • Duur
 • Bevat slechts één probiotische soort
 • Relatief lage CFU’s

Bekijk op Chewy View op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren: Zachte kauw
 • CFU’s per portie: 120 miljoen
 • Aantal stammen: 1
 • Typische kosten per dag: 0,20 dollar

Probiotische zachte kauwen bevatten meestal niet zoveel CFU’s per portie als poedersupplementen, maar ze zijn een handig alternatief voor katten die geen poeder accepteren. Deze zachte kauwen met eendensmaak van Pet Naturals bevatten 120 miljoen CFU’s van Bacillus coagulans in elke portie van 1 stuk.

Naast probiotica bevatten deze zachte kauwen prebiotische vezels om een gezonde darmflora te ondersteunen. Het is vermeldenswaard dat vezelrijke plantaardige ingrediënten zoals havermeel, rijstmeel, roggemeel en gerstmeel bijdragen aan het koolhydraatgehalte van de kauwen, maar de portiegrootte is zo klein dat het niet significant zal bijdragen aan het algehele dieet van uw kat.

De aanbevolen portiegrootte voor dit product is één zachte kauw van 1,2 gram per dag.

Pros

 • Easy-to-administer zachte kauw
 • Bevat probiotica en prebiotica
 • Betaalbaar geprijsd rond de $ 0,20 per kauw

Tegens

 • Lager in CFU’s dan poedervormige supplementen
 • Hoog koolhydraatgehalte

PetAg Bene-Bac Plus FOS &Probiotica Gel Supplement, 15g spuit

Bekijk op Chewy View op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren:Gel
 • CFU’s per portie: 20 miljoen/g
 • Aantal stammen: 7
 • Typische kosten per dag: 0,63 dollar/g

Deze bekende probiotische gel bevat zeven nuttige micro-organismen. Elke gram gel bevat 20 miljoen CFU’s van levensvatbare bacteriën. Het wordt aanbevolen dat volwassen katten 1 gram nemen voor elke 10 pond lichaamsgewicht.

Deze probiotische gel bevat zeven soorten nuttige bacteriën:

 • Lactobacillus cAsei
 • Lactobacillus fermentum
 • Lactobacillus eenCidophilus
 • Lactobacillus pLantarum
 • Enterokokken fAecium
 • Bifidobacterium bIfidum
 • Pediococcus eencidilactici

De gelspuit is een goede keuze voor katten die geen probiotica in hun voedsel kunnen of willen nemen, zoals kittens die flesvoeding geven. Omdat deze kittens geen inenting van bacteriën uit hun moedermelk ontvangen, kan een probiotisch supplement de groei van goede GI-bacteriën helpen ondersteunen.

De gel is gegarandeerd levensvatbaar gedurende 1 jaar na de fabricagedatum die op de verpakking is afgedrukt.

Pros

 • Ideaal voor kittens
 • Dial-a-dose spuiten zijn gemakkelijk te gebruiken
 • Relatief betaalbaar
 • Gemaakt met het prebioticum FOS
 • Bekend en gerespecteerd

Tegens

 • Bevat kunstmatige kleur
 • Sommige katten zullen de spuittoepassing niet leuk vinden
 • Relatief lage CFU’s

NU Acidophilus 8 miljard

Bekijk op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren: Capsules
 • CFU’s per portie: 8 miljard
 • Aantal soorten: 3
 • Typische kosten per dag: $ 0,06 / dag

Als u een probioticum van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs wilt krijgen, slaat u de huisdierenafdeling over. Menselijke probiotica bevatten dezelfde organismen en zijn vaak strakker gereguleerd dan supplementen voor huisdieren.

Met elke capsule die 8 miljard CFU’s van enkele van de bekendste probiotische soorten levert, pakt dit supplement een probiotische punch.

De formule bevat de volgende soorten:

 • Lactobacillus acidophilus
 • Bifidobacterium longum
 • Bifidobacterium lactis

Lees ook: Beste goedkope kattenvoer: Top 5 betaalbaar (en gezond!) Voedingsmiddelen

Met $ 14,00 voor 120 capsules is dit een van de beste waarden op de markt. De meeste katten hebben slechts de helft van een capsule per dag nodig.

Pros

 • Gemaakt voor mensen, wat zich meestal vertaalt in hogere normen voor kwaliteitscontrole
 • Een van de meest betaalbare probiotische supplementen die u kunt kopen
 • Bevat drie heilzame soorten

Tegens

 • Bijna alle beoordelingen zijn van mensen die het voor zichzelf gebruiken en het probioticum niet aan hun katten geven

NU Saccharomyces Boulardii

Bekijk op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren: Capsules
 • CFU’s per portie: 5 miljard
 • Aantal soorten: 1
 • Typische kosten per dag: $0.15/dag

Als uw kat diarree heeft – chronisch of acuut –S. Boulardii is het probioticum om te gebruiken. Deze probiotische gist heeft een lange geschiedenis van het behandelen en voorkomen van diarree bij zowel mensen als katten.

Dit NOW probioticum wordt verkocht voor mensen, maar het is een goede oplossing voor katten die een geconcentreerde dosis van S. Boulardii. Elke capsule bevat 5 miljard CFU’s, waardoor uw kat een gunstige dosis van de probiotische gist krijgt.

Pros

 • S. Boulardii is een van de meest onderzochte probiotica
 • Ideaal voor katten met diarree
 • Een probioticum van menselijke kwaliteit, wat hogere kwaliteitsnormen suggereert

Tegens

Bekijk op Chewy View op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren: Poeder
 • CFU’s per portie: 5 miljard
 • Aantal soorten: 12
 • Typische kosten per dag: $0.33/dag

Naast het feit dat het een goed afgerond probiotisch supplement is met een gevarieerde mix van nuttige bacteriën en gist, heeft dit supplement een aantal certificeringen die het onderscheiden van de rest. Het is USDA-gecertificeerd biologisch en heeft het kwaliteitskeurmerk van de NASC verdiend. De formule is gemaakt door een dierenarts.

Elke portie geeft uw kat 5 miljard CFU’s van de volgende twaalf stammen:

 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus casei |
 • Saccharomyces boulardii |
 • Lactobacillus plantarum |
 • Bifidobacterium infantis
 • Lactobacillus bulgaricus
 • Bifidobacterium bifidum
 • Bifidobacterium longum
 • Enterococcus faecium
 • Lactobacillus Brevis |
 • Lactobacillus rhamnosus
 • Streptococcus thermophilus

Lees ook: Beste biologische kattenvoer

De probiotica zijn synergetisch met prebiotica voor optimale prestaties.

Pros

 • Bevat een breed scala aan probiotische stammen
 • Voldoet aan de biologische normen van de USDA
 • Geformuleerd door een dierenarts
 • Synergistisch met de prebioticaFOS en inuline

Tegens

 • Iets duurder dan sommige vergelijkbare probiotische supplementen

Bekijk op Chewy View op Amazon

Overzicht:

 • Formatteren: Capsules
 • CFU’s per portie: 5 miljard
 • Aantal soorten: 7
 • Typische kosten per dag: $0.50/dag

Probiotische supplementen voor katten kunnen helpen bij het beheersen van de symptomen van chronische spijsverteringsproblemen, maar sommige katten hebben gewoon geen dagelijkse, langdurige behandeling nodig. Een kortdurende kuur van probiotica kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsstoornissen in verband met veranderingen in het dieet, stress of af en toe losse ontlasting. Deze probiotische capsules zijn individueel verpakt, zodat ze vers blijven totdat je ze nodig hebt.

De volgende soorten komen voor in de capsules:

 • Bifidobacterium bifidum
 • Enterococcus faecium
 • Enterococcus thermophilus
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus bulgaricus
 • Lactobacillus casei |
 • Lactobacillus plantarum |

Lees ook: Diarree bij katten: oorzaken, symptomen en behandeling

Elke capsule bevat 5 miljard CFU’s om de gezonde darmbalans van uw kat te helpen herstellen. Het product bevat ook pectine en kaolien om losse ontlasting te verstevigen en het spijsverteringskanaal te kalmeren. Om toe te dienen, opent u eenvoudig de capsule en strooit u het poeder over het voedsel van uw kat.

Pros

 • Individueel verpakt om vers te blijven tussen gebruik
 • Eén capsule bevat 5 miljard CFU’s
 • Kan helpen bij het verlichten van af en toe dunne ontlasting en spijsverteringsstoornissen

Tegens

 • Sommige katten lijken een hekel te hebben aan de smaak

Het cultiveren van een gezonde darmflora

Als je eenmaal het beste probioticum voor je kat hebt gekozen, onthoud dan dat het creëren van een gezond microbioom meer kost dan suppletie alleen. Kies in plaats daarvan voor een holistische benadering door uw kat een dieet te geven dat een goede bacteriegroei bevordert en de groei van slechte bacteriën ontmoedigt.

Hier zijn enkele andere tips voor het kweken van een gezonde darmflora bij uw kat:

 • Vermijd overmatige antibioticatherapie. Als antibiotica worden voorgeschreven, zorg er dan voor dat ze geschikt zijn voor de gegeven aandoening en richt je op de boosdoenerbacteriën. Uw dierenarts zou wat extra tests moeten doen om de boosdoenerbacteriën te identificeren en te bepalen welk antibioticum het meest effectief zou zijn.
 • Voed een gevarieerd dieet van gevarieerde hele voedingsmiddelen. Meerdere bronnen van dierlijke eiwitten kunnen helpen om een gevarieerde darmflora aan te moedigen.
 • Speel met je kat en moedig hem aan om te sporten. Enkele studies hebben aangetoond dat fysieke activiteit darmbacteriën kan veranderen en de darmgezondheid bij mensen kan verbeteren.
 • Vermijd kattenvoer dat toegevoegde suikers bevat. Suiker is niet alleen onnodig in het voer van je kat, maar ook een Onderzoek uit 2012 suggereerde dat het de groei van ongezonde darmbacteriën kan bevorderen.

Neem uw kat mee voor regelmatige veterinaire controles. Dit zal uw dierenarts helpen de algehele gezondheid van uw kat nauwlettend in de gaten te houden en de specifieke gezondheidsproblemen van uw kat te controleren.