Beste kattenbak voor meerdere katten 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Op zoek naar de beste kattenbak voor meerdere katten?

Wanneer er twee, drie, vier of vijftien katten in je huis wonen, lopen kattenbakken snel vol en kan de trope van een reekinghuis vol katten gemakkelijk je realiteit worden. Het kiezen van de juiste kattenbak maakt deel uit van het gelukkig houden van je kattenstam en je huis fris laten ruiken.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenbak voor meerdere katten

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel

Beste grote kattenbak

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Nature’s Miracle Hoogzijdige kattenbak

 • Een van de grootste kattenbakken op de markt
 • Voorzien van een antimicrobiële coating voor geurbestrijding
 • Hoge zijkanten helpen om zwerfvuil binnen de perken te houden

Beste overdekte kattenbak

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Petphabet Overdekte Kattenbak

 • Voorzien van een doorschijnende hoes
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Groter dan veel andere overdekte kattenbakken

Beste automatische kattenbak

Dit is wat u moet zoeken in een kattenbak voor meerdere katten

Zoek naar grote kattenbakken

Grote kattenbakken zijn makkelijker schoon te maken en vullen niet zo snel als kleine. Omdat ze niet toestaan dat afval zich ophoopt in een enkel klein gebied, voelen grote kattenbakken hygiënisch aan, waardoor ze katvriendelijker worden.

Tenzij u weet dat uw katten ze leuk vinden, vermijd dan bedekte dozen

Katten spelen dominantiespellen in de badkamer. Wanneer een agressieve kat een andere kat in de kattenbak zet, wordt de passieve kat gedwongen om in zijn eigen toilet te kruipen. Het is een angstaanjagende en demoraliserende ervaring die bètakatten onderaan de katachtige machtshiërarchie houdt.

Afgedekte dozen maken de situatie erger, waardoor bètakatten nergens kunnen rennen wanneer een agressieve huisgenoot ze in de kattenbak stopt. Hoewel ze gespannen relaties niet genezen, geven open kattenbakken je katten de bewegingsvrijheid waar ze naar hunkeren.

Zoek naar kattenbakken die een goede geurbestrijding bieden

Wanneer meerdere katten hun behoefte doen in hetzelfde huis, kan geurbestrijding een worsteling worden. Hoewel dagelijks scheppen de hoeksteen is van geurbestrijding, maken sommige kattenbakken het werk gemakkelijker.

Zoek naar kattenbakken met antimicrobiële en antiaanbaklagen. Deze coatings zijn geen vervanging voor regelmatige reiniging, maar ze kunnen helpen om geurophoping in een huis met meerdere katten te minimaliseren.

Werk binnen uw budget – zoek goedkope kattenbakken

Wanneer je drie of meer kattenbakken koopt, lopen de kosten snel op. Kattenbakken variëren van $ 5 voor standaard pan-stijl dozen tot bijna $ 500 voor top-of-the-line automatische kattenbakken. Het kiezen van goedkopere modellen zal u helpen om talloze dozen door het hele huis te rechtvaardigen.

Top 5 kattenbakken voor meerdere katten

Nu we een beetje meer hebben geleerd over de kattenbakbehoeften van huizen met meerdere katten, laten we eens kijken naar onze keuzes voor de top 5 beste kattenbakken voor meerdere katten.

Petmate Giant Nestpan met Microban

Koop op Amazon

Met 34,8 x 19,5 x 9,8 inch is deze kattenbak ongeëvenaard in grootte door vrijwel elke andere kattenbak op de markt. Het bedrijf zegt dat de doos meer dan 30 pond zwerfvuil kan bevatten, maar klantrecensies geven aan dat je deze doos mogelijk kunt vullen met 65 pond of meer.

Deze kattenbak is meer dan 9 centimeter diep, dus hij is groot genoeg om veel afval te bevatten zonder overmatige verstrooiing. De verlaagde voorkant geeft kittens en katten met mobiliteitsproblemen toegang tot de kattenbak.

Om die meerdere kattengeuren onder controle te houden, is de kattenbak voorzien van een antimicrobiële coating. Deze Microban coating helpt ook om vlekken te voorkomen.

Merk op dat deze kattenbak een handige zijbak heeft die is ontworpen om uw kattenbak, vuilniszakken en andere accessoires te bevatten. Aan de negatieve kant neemt deze caddy ruimte in beslag die zwerfvuil kan bevatten. Tegelijkertijd kan het hebben van een huis met meerdere katten je gefrustreerd achterlaten en kun je alle organisatorische hulpmiddelen gebruiken die je kunt krijgen.

Pros

 • Een van de grootste dozen op de markt
 • Open doosontwerp is meervoudig katvriendelijk
 • Voorzien van een antimicrobiële coating

Tegens

 • De caddy neemt ruimte in beslag die kan worden gebruikt voor het indammen van zwerfvuil

Koop op Chewy Koop op Amazon

Deze kattenbak is niet zo fors als onze topkeuze, maar hij is een paar centimeter groter dan de gemiddelde doos. Met 22,8 x 17,8 x 11 inch is deze kattenbak groot en diep. Het is perfect voor fanatieke gravers en katten die de neiging hebben om over de rand van de doos te plassen.

Om katten van alle leeftijden en mobiliteitsniveaus toegang te geven tot de kattenbak, heeft de Nature’s Miracle High-Sided kattenbak een verlaagde ingang.

Antiaanbaklaag plastic helpt de opbouw van zwerfvuil op de binnenwanden van de doos te ontmoedigen, terwijl een antimicrobiële coating helpt om geurvorming te stoppen.

Pros

 • Een van de grootste kattenbakken op de markt
 • Voorzien van een antimicrobiële coating voor geurbestrijding
 • Hoge zijkanten helpen om zwerfvuil binnen de perken te houden

Tegens

 • Verlaagde ingang kan nest laten ontsnappen

Koop op Amazon

Als u en uw katten van afgedekte kattenbakken houden, kunt u deze extra grote pan met kap proberen.

Deze kattenbak meet 24,8″ x 20″ x 16,5″ rond de “taille” waar de hoes en onderkant elkaar ontmoeten. Omdat de kattenbak een uitlopend ontwerp heeft, is deze aan de onderkant iets kleiner, met een deuropening van 8,2 x 7,8 inch.

Het is verkrijgbaar in twee kleuren: marineblauw en beige. Beide kleuren worden geleverd met een doorschijnende capuchon, waardoor uw kat de buitenwereld kan zien terwijl hij zijn badkamer gebruikt.

De kap klikt vast met polyethyleen sloten met hoge dichtheid. Klantrecensies suggereren dat deze sloten kwetsbaar zijn en de neiging hebben om gemakkelijk te breken. Duurzaamheidsproblemen worden herhaaldelijk genoemd in beoordelingen – een zei: “Je kunt het zeker niet oppakken als het vol is. Het zou ontploffen!’

De kattenbak heeft antiaanbakoppervlakken voor eenvoudiger schoonmaken.

Pros

 • Voorzien van een doorschijnende hoes
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Groter dan veel andere overdekte kattenbakken

Tegens

 • Recensenten zeggen dat de zijsloten onbetrouwbaar zijn

Koop op Amazon

Als het opruimen na meerdere katten een gedoe is geworden, wilt u misschien een automatische kattenbak gebruiken.

Als disclaimer: geen enkele automatische kattenbak krijgt consequent positieve beoordelingen. Automatische kattenbakken beloven veel en voldoen zelden aan de verwachtingen. Individuele resultaten worden grotendeels bepaald door het type nest dat u gebruikt en hoeveel uw katten hun kattenbak gebruiken.

Dit LitterMaid model is gemaakt voor meerdere kattenhuishoudens. Het extra grote bassin bevat 50% meer strooisel dan het traditionele LitterMaid, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik in een huis met meerdere katten. De kattenbak meet 17 x 14 x 9,8 inch, dus hij is respectabel groot, maar niet de grootste op de markt.

Zoals alle LitterMaid-units is deze automatische kattenbak voorzien van een sensor die de aanwezigheid van uw kat in de doos detecteert. Tien minuten nadat uw kat het heeft gebruikt, start de kattenbak een reinigingscyclus. Een hark loopt over het strooiselbed, schraapt samengeklonterd strooisel op en deponeert de klonten in een geurgestuurde recipiënt.

Deze kattenbak is compatibel met elk klonterend of silicagelkristallen strooisel, maar werkt het beste in combinatie met een hardklonterend, snelwerkend product.

Pros

 • Compatibel met het nest van uw keuze
 • Ontworpen voor huishoudens met meerdere katten
 • Ideaal voor mensen die een hekel hebben aan scheppen

Tegens

 • Strooisel heeft de neiging om te versmelten met de hark

Koop op Chewy Koop op Amazon

Zeefboxen zijn een relatief betaalbaar en betrouwbaar alternatief voor automatische kattenbakken.

De Omega Paw Roll’N Clean is een innovatief ontwerp waarmee u uw dagelijkse schepsessies kunt vervangen door een eenvoudige rollende beweging. Elke keer dat je over de bijgeleverde kattenbak rolt, gaat de inhoud door een rooster. Samengeklonterd strooisel scheidt van schoon strooisel en deponeert in een afvallade.

Dit ontwerp is efficiënt en gemakkelijk te gebruiken.

De doos is verkrijgbaar in zowel een normaal als een groot formaat, dus zorg ervoor dat u de grote selecteert voor uw meerdere katten. Het grote formaat meet ongeveer 23 “x 20”.

Pros

 • Heeft een grote strooiselcapaciteit
 • Heeft een ruim interieur voor meerdere katten
 • Snel, eenvoudig en efficiënt

Tegens

 • Strooisel kan door de naden lekken
 • Katten konden zich gevangen voelen onder de koepelvormige hoes

Kattenbak Tips voor meerdere katten

Gebruik één doos voor elke kat, plus een extra doos

Uw huis moet één kattenbak bevatten voor elke katachtige lid van het huishouden, plus een extra doos voor noodgevallen, gemak en variatie. Drie kittens hebben vier dozen nodig en dertien katten hebben veertien dozen nodig.

Realistisch gezien kunnen de meeste mensen met grote kattenfamilies hun huis niet volproppen met meer dan drie of vier kattenbakken. Grote dozen en frequente reiniging kunnen een kattenbak in elke kamer van het huis vervangen.

Plaats kattenbakken strategisch om de rust in het huishouden te bewaren

Als meervoudig kattenhoeder is een van je primaire rollen als vredeshandhaver, het onderhouden van gezonde relaties tussen van nature territoriale en marginaal sociale dieren. Als een centraal onderdeel van het kattenleven en een van de belangrijkste plekken waar katten hun territorium markeren, is de badkamer een van de belangrijkste slagvelden voor territoriale gevechten.

Verdedig het psychologische welzijn van je katten door ze het privé-territorium te geven waar ze naar hunkeren. Plaats de kattenbakken indien mogelijk ver uit elkaar. Uw katten kunnen ervoor kiezen om een kattenbak te delen, maar deze afstand geeft uw katten de mogelijkheid om aparte ruimtes te gebruiken.

Door op elke verdieping van het huis een kattenbak te plaatsen, geeft u verschillende katten de mogelijkheid om favoriete vloeren te claimen en dat territorium op de juiste manier als hun eigen territorium te markeren.

Bewaar de kattenbakken op koele, droge locaties

Wanneer je in een huis met meerdere katten woont, heb je een goede geurbeheersingsstrategie nodig. De plaatsing van je kattenbakken is onderdeel van die strategie. Warme, vochtige gebieden stimuleren de groei van bacteriën en verergeren geurproblemen.

Je hebt geleerd over de beste kattenbakken, maar heb je de beste kattenbakvulling voor meerdere katten gekozen? Klik hier voor onze gids voor de beste kattenbakvulling voor meerdere katten.

Gerelateerde artikelen: