De 6 beste goedkope kattenvoer dat betaalbaar en gezond is!

In één oogopslag: beste goedkope kattenvoer om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste voor katten met diabetes

Topkeuzes uitgelegd

Na jaren besteed te hebben aan het bestuderen van de kattenvoerindustrie, het identificeren van welke merken wel en niet het geld waard zijn en welke economy-merken stilletjes geweldige producten produceren, heb ik een paar betaalbare voedingsmiddelen geïdentificeerd die beter presteren dan enkele van de duurste producten die je kunt kopen.

Bovenaan onze lijst met de beste goedkope of betaalbare kattenvoer staat Nulo Freestyle Turkey &Chicken Grain-Free Canned Cat and Kitten Food. Voor de prijs van een blikje Fancy Feast krijg je een eenvoudige maaltijd op basis van vlees die vergelijkbaar is met die van spendy merken zoals Tiki Cat en Weruva.

Serieus. Je hoeft niet veel geld uit te geven om je kat het beste te geven.

Hoe vaak heeft iemand reclame gemaakt voor duur voedsel door u te vertellen dat het een investering is in de gezondheid van uw kat?

De implicatie is dat door nu de hoogste dollar te betalen, u later duizenden aan dierenartsrekeningen bespaart. Het is waar dat het kopen van kattenvoer van lage kwaliteit kan leiden tot gezondheidsproblemen en dure behandelingen, maar het is niet waar dat al het goedkope voedsel van lage kwaliteit is.

Lees ook: Hoeveel kost het om een kat te bezitten

Wat voor soort voedsel is een goede investering in de gezondheid van uw kat?

Er is geen bewijs dat goedkope ingrediënten zich direct vertalen in gezondheidsproblemen. U kunt uw kat bijvoorbeeld gemakkelijk voer geven dat vol zit met bijproducten zonder ooit gezondheidsproblemen te zien.

In plaats daarvan zijn de grootste voedingsfactoren voor gezondheidsproblemen een laag vochtgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Zoek naar vochtrijk kattenvoer.

Een droog dieet, of het nu vier cent per ounce of acht dollar per dag kost, zal niet het vocht leveren dat uw kat nodig heeft, waardoor zijn kansen op het ontwikkelen van lagere urinewegaandoeningen toenemen. Urinewegaandoeningen zijn pijnlijk en levensbedreigend.

Het is de moeite waard om te vermijden, ongeacht financiële overwegingen, maar laten we niet voorbijgaan aan het feit dat het behandelen van een urinewegverstopping duizenden dollars kan kosten.

Natvoer is een beetje duurder dan droogvoer, maar het is de extra kosten waard. Het goedkoopste natvoer is beter dan de duurste brokjes.

Lees ook: Nat versus droog kattenvoer: wat is beter voor katten?

Denk aan katjes – blijf uit de buurt van koolhydraatrijk voedsel.

Hoewel de oorzaken van obesitas en diabetes ingewikkeld zijn en niet volledig worden begrepen, weten we wel dat het beheersen van het koolhydraatgehalte kan helpen om de kansen van uw kat om beide te ontwikkelen te verminderen. De waarde van het beheersen van de koolhydraatinname van uw kat is gewoon een andere reden om te kiezen voor natvoer in plaats van droog.

Lees ook: De 10 beste gezonde ingeblikte, zachte en natte kattenvoeding

Een koolhydraatarm droogvoer is een zeldzaamheid en je betaalt er een aardige cent voor. Koolhydraatarm natvoer is echter eerder regel dan uitzondering, vooral bij de goedkoopste merken op de markt.

Als u geld wilt besparen terwijl u de koolhydraatinname van uw kat vermindert, is het kopen van natvoer de gemakkelijkste en meest economische manier om dit te doen.

Vermijd potentieel schadelijke additieven.

Goedkoop kattenvoer krijgt veel slechte pers omdat het de neiging heeft om dierlijke bijproducten te bevatten, maar dit is misschien niet de grootste fout van deze voedingsmiddelen. In plaats daarvan kan hun grootste tekortkoming hun neiging zijn om potentieel schadelijke additieven zoals kunstmatige kleurstoffen, gevaarlijke conserveermiddelen en carrageen te bevatten. Vermijd deze ingrediënten wanneer je maar kunt.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten op volle restaartprijs, en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe inbreng of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 6 beste betaalbare kattenvoer

De volgende zijn vochtrijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen die de gezondheid op lange termijn moeten ondersteunen. Ze zijn ook enkele van de goedkoopste voedingsmiddelen op de markt. Win-win.

Nulo 350

View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Prijs: $0.22 per ounce

Deze ingeblikte voedselformule begint met een voor de soort geschikte lijst van vijf dierlijke ingrediënten. Naast verse kalkoen, kip en tonijn bevat het voedingsrijke kalkoenlever en vochtrijke kalkoenbouillon. Later in de lijst zie je menhaden visolie als een dierlijk vet en een uitstekende bron van huid- en vachtondersteunende omega-3-vetzuren.

Hoewel dit recept minder dan 5% totale koolhydraten bevat zoals gevoed, bevat het wel een paar onnodige plantaardige ingrediënten. Het is ingedikt met guargom en agar-agar – het bevat ook veenbessen, pompoen, tomaat en gedroogde kelp. Over het algemeen is het vezelgehalte echter erg laag, waardoor het voor de meeste katten een verteerbare optie is.

Hoewel veel van nulo’s ingeblikt voedsel wordt verkocht in kleine blikjes van 2,8 ounce, wordt deze formule geleverd in een 12-pack van 12,5-ounce blikjes. Dit recept kost uiteindelijk ongeveer $ 0,22 per ounce. Voor de gemiddelde kat van 10 pond, uw de dagelijkse voedingsprijs zou ongeveer $ 1,24 zijn.

Ingrediënten

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïne, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Wat we leuk vonden:

 • De eerste vijf ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Rijk aan hydraterend vocht
 • Menhaden visolie biedt veel omega-3 vetzuren
 • Minder dan 5% totale koolhydraten zoals gevoed

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een paar onnodige plantaardige ingrediënten
 • Ingedikt met guargom en agar agar

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Prijs: $0.21 per ounce

Hoewel natvoer een meer voor de soort geschikte keuze is voor katten, is het meestal duurder dan droogvoer. Als je met een beperkt budget werkt en de voorkeur geeft aan het gemak van droogvoer, is deze I and Love and You Naked Essentials-formule misschien een goede optie.

Deze formule bevat verse zalm als hoofdingrediënt met aanvullende eiwitten uit kippenmeel, kalkoenmeel en forel. Kippenvet is de primaire bron van toegevoegd vet, aangevuld met zonnebloemolie en visolie.

Met drie dierlijke eiwitten bovenaan de lijst begint dit recept sterk. Helaas staan er ook een handvol zetmeelrijke plantaardige ingrediënten op de lijst, waaronder bonen en erwten. Het totale koolhydraatgehalte van dit recept is erg hoog en, zoals geldt voor alle droge voedingsmiddelen, biedt het niet het vocht dat uw kat nodig heeft voor een goede hydratatie. Het is echter betaalbaar en vrij van kunstmatige toevoegingen.

I and Love and You droog kattenvoer wordt verkocht in zakken van 3,4 pond, 5 pond en 11 pond. Dit Naked Essentials-recept kost ongeveer $ 0,21 per ounce. Voor de gemiddelde kat van 10 pond, uw dagelijkse voeding prijs zou ongeveer $ 0,42 zijn.

Ingrediënten:

Zalm, kippenmeel, kalkoenmeel, gedroogde garbanzobonen, gedroogde erwten, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), erwtenzetmeel, forel, gedroogde gewone bietenpulp, lijnzaad, natuurlijk aroma, zonnebloemolie, visolie, zout, gedroogd eiproduct, gedroogde zoete aardappelen, dl-methionine, mineralen (ijzer aminozuurcomplex, zink aminozuurcomplex, ijzersulfaat, zinkoxide, koper aminozuurcomplex, kopersulfaat, Natriumseleniet, Mangaan aminozuur complex, Mangaanoxide, CalciumJodaat), Gemalen Miscanthus Gras, Gedroogde Cichoreiwortel, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, Menadione Natrium Bisulfiet Complex, Pyridoxine Hydrochloride, D-Calcium Pantothenaat, Riboflavine Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Biotine), Citroenzuur (Conserveermiddel), Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 15.91%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 40.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.69%

Vet: 32.69%

Koolhydraten: 34.62%

Wat we leuk vonden:

 • Betaalbaar geprijsd, ongeveer $ 0,21 per ounce
 • Top drie ingrediënten zijn alle dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen, vulstoffen en conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Bekijk op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Prijs: $0.16 per ounce

Authority is een PetSmart-merk dat beweert hoogwaardige, wetenschappelijk geformuleerde voedingsmiddelen te maken tegen een voordelige prijs. Je kunt dit zien als een iets beter alternatief voor Friskies.

Zoals veel Friskies-recepten bevat het een combinatie van kip, oceaanvis en andere eiwitbronnen. Ondanks dat het een vleesrijk voedsel is, bevat het een kleine hoeveelheid brouwersrijst. Het is gemaakt met menhaden visolie, een goede soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren.

Hoewel het voedsel brouwersrijst bevat, is het nog steeds laag in koolhydraten. Over het algemeen is het niet perfect, maar nog steeds een respectabele keuze voor de voerbak van je kat.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, kippenlever, oceaanvis, brouwersrijst, gedroogd eiproduct, guargom, zout, kaliumchloride, menhadenvisolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), taurine, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), brouwers gedroogde gist, Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, koperproteïnaat, kaliumjodide, mangaansulfaat, natriumseleniet).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.8%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.64%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.73%

Vet: 56.41%

Koolhydraten: 7.86%

Wat we leuk vonden:

 • Laag in koolhydraten
 • Voornamelijk gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten
 • Goede bron van omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat vaag genoemde oceaanvissen
 • Bevat brouwersrijst, een laagwaardig bijproduct van rijstverwerking

#4 Beste voor Paté-liefhebbers: Purina ONE Chicken Recipe Paté Natural Grain-Free Canned Cat Food Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Prijs: $0.36 per ounce

Dit kiprecept paté is vergelijkbaar met de vorige formule in die zin dat het voornamelijk bestaat uit kip en kippenlever. Deze formule bevat ook vis, maar het bevat niet de zetmeelrijke rijst die in het bovenstaande recept wordt aangetroffen. Over het algemeen is de carb content van dit Purina One recept is lager – ongeveer 5% op basis van droge stof.

Niet alleen is dit natvoer koolhydraatarm, maar het is ook vrij van het carrageen dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in veel ander goedkoop kattenvoer. Het bevat twee vaag genoemde dierlijke ingrediënten (lever en vis), maar alle hoofdingrediënten zijn dierlijk.

Purina ONE kattenvoer is gemakkelijk te vinden in dierenwinkels, maar ook in grote dozenwinkels en sommige boodschappen. Als u op zoek bent naar een betaalbare optie en uw kat toevallig de voorkeur geeft aan het zachtere paté-achtige voedsel, kan dit kiprecept een goede keuze zijn.

Ingrediënten

Kip, Lever, Kippenbouillon, Varkenslongen, Vis, Natuurlijke Aroma’s, MINERALEN [Potassium Chloride, Magnesium Proteinate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Potassium Iodide], Guargom, Taurine, VITAMINEN [Vitamin E Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement], Cholinechloride, Zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.64%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 6.09%

Wat we leuk vonden:

 • Alle vijf de hoofdingrediënten zijn dierlijk
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Betaalbaar geprijsd en gemakkelijk te vinden in winkels en online
 • Zeer laag koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat vaag genoemde dierlijke ingrediënten

Wellness Complete Health Pate Chicken Entree Graanvrij Kattenvoer in blik

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Prijs: $0.25 per ounce

Deze Wellness paté is gemaakt van een mix van kip, kippenlever en kalkoenvlees. Het recept bevat enkele ingrediënten die er goed uitzien op het etiket, maar geen carnivoor-geschikte toevoegingen zijn aan de kom van uw kat. Veenbessen, wortels en gemalen lijnzaad voegen wat voedingsstoffen en vezels toe, maar ze verhogen ook het koolhydraatgehalte van het voedsel en zijn geen normaal onderdeel van het kattendieet.

Over het algemeen is dit voedsel een van de goedkoopste op de markt en, zonder kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveermiddelen en een ingrediëntenlijst rond vers spiervlees en organen, is het een voedende optie voor uw kat.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kalkoen, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Guargom, Veenbessen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, CassiaGom, Xanthaangom, Cholinechloride, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Beta-Caroteen, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Kopereiwitaat, Mangaaneiwitaat, Natriumseleniet, Niacine, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat een mix van spiervlees en organen
 • Voornamelijk gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten
 • Relatief laag koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele decoratieve plantaardige ingrediënten

Fancy Feast Flaked Fish &Shrimp Feast Ingeblikte Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Prijs: $0.30 per ounce

We raden dit voedsel aan als een van de beste opties voor katten met diabetes, wat veel zegt over het koolhydraatgehalte. Het is een van de koolhydraatarme voedingsmiddelen op de markt. In tegenstelling tot veel andere Fancy Feast-voedingsmiddelen, heeft dit gevlokte recept geen kunstmatige kleuren of smaken.

Het wordt voornamelijk gemaakt van oceaanvis en garnalen. Oceaanvis is een vage naam die wordt toegewezen aan een verscheidenheid aan vissoorten die worden gebruikt in kattenvoer. Het zijn vaak goedkope vissen die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, maar dat betekent niet dat het geen voedzame ingrediënten zijn in kattenvoer.

Het voedsel is ingedikt met guargom en verrijkt met synthetische vitamines en aminozuren.

Ingrediënten

Oceaanvis, visbouillon, garnalen, plantaardige olie, tricalciumfosfaat, guargom, cholinechloride, vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin, Vitamin A Supplement, Thiamine Mononitrate, Calcium Pantothenate, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin Supplement, Biotin, Vitamin B-12 Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Folic Acid, Vitamin D-3 Supplement]Mineralen [Ferric Pyrophosphate, Zinc Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], Natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17.5%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 79.55%

Vet: 9.09%

Vezel: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 78.27%

Vet: 21.73%

Wat we leuk vonden:

 • Extreem laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van carrageen, kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen en andere potentieel schadelijke additieven
 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten

Wat we niet leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van vaag benoemde oceaanvissen, die laagwaardige visdelen kunnen bevatten