Beste kattenbakmeubels &behuizingen in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste kattenbakverblijven zijn zorgvuldig ontworpen, goed gebouwd en ze passen bij uw interieur. Het juiste verblijf zal ook dienst doen als functioneel meubelstuk en een schuilplaats voor de kattenbak van uw kat.

Van zelfreinigende kattenbakken tot design kattenbakmeubels die zijn gemaakt om direct in uw interieur op te gaan, eigenaren van gezelschapsdieren kunnen nu meer dan ooit genieten van het leven met hun katten. Hier is een lijst van 10 kattenbakbehuizingen die het uiterlijk van smaakvol meubilair geven.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenbakmeubels

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

tuft + poot Rifuiti Kattenbak Behuizing

 • Gemaakt van stevig berken multiplex met UV-coating
 • Eenvoudig te monteren in 30 minuten of minder
 • Strak en stijlvol ontwerp, ziet eruit als echte meubels

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Goede huisdier spullen verborgen kat kattenbak

 • Verdubbelt als plantenbak voor extra decor
 • Ontworpen voor grote katten en huishoudens met meerdere katten
 • Betaalbaar geprijsd in vergelijking met vergelijkbare maten

Budgetkeuze

aac-table__image

9.6

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Trixie Pet Homes Kattenbak Behuizing

 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 100
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, met of zonder extra opslagruimte
 • Ventilatiegaten voor luchtcirculatie

Beste in design

aac-table__image

9.3

Geplukt door 31 mensen vandaag!

tuft + paw Haven Kattenbak Behuizing

 • Tijdloos design met eenvoudige bediening
 • Gemaakt van premium multiplex met essenfineer
 • Geventileerd voorpaneel om de luchtstroom te vergemakkelijken

Beste voor zelfreinigende kattenbakken

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Nest-Robot Kattenbak Credenza

 • Groot genoeg voor automatische kattenbakken
 • Stijlvol boerderijontwerp met witte plankenafwerking
 • Drie frontpanelen voor gemakkelijke toegang tot de kattenbak

Het beste voor grote kattenbakken

Beste topinzending

aac-table__image

8.8

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Trixie 2-verdiepingen kattenbakbehuizing

 • Ruimtebesparend ontwerp met twee niveaus
 • Geschikt voor middelgrote tot grote top-entry boxen
 • Verkrijgbaar in drie kleuren: bruin, grijs en wit

Top 10 Best Cat Kattenbakmeubels en -behuizingen beoordeeld

Het hebben van een kattenbak is een noodzaak voor katteneigenaren, maar dat betekent niet dat je er elke dag de hele dag naar moet staren (of ruiken). Het juiste kattenbakverblijf kan de kattenbak aan het zicht onttrekken zonder het gebruik ervan te belemmeren.

Hier zijn onze topkeuzes voor de beste kattenbakmeubelbehuizingen voor kattenbakken:

Koop op tuftandpaw.com

Een geweldige kattenbakbehuizing moet zowel aantrekkelijk als functioneel zijn en daarom is deze Rifuiti-kattenbakbehuizing van tuft + poot onze topkeuze. Het omsluit niet alleen volledig een kattenbak van standaardformaat, maar het klassieke ontwerp past ook bij een verscheidenheid aan decorschema’s van modern tot retro.

Gemaakt van stevig berken multiplex met een gladde UV-coating, is deze behuizing duurzaam zonder veel extra vloeroppervlak in beslag te nemen. Het oppervlak is eenvoudig schoon te vegen met een vochtige doek en de geïntegreerde kattenbak helpt tracking en verstrooiing te voorkomen.

De Rifuiti kattenbakbehuizing is zorgvuldig ontworpen voor zowel vorm als gemak. De binnenruimte is verdeeld in twee compartimenten, wat helpt bij geurbeheersing en tracking. De kattenbak zelf staat op een uitschuifbare bak en er is ruimte onder pveter een extra kattenbak, mocht je daarvoor kiezen.

De montage is vrij eenvoudig en kan in ongeveer 30 minuten worden voltooid. Deze behuizing biedt plaats aan standaard kattenbakken tot 22″x18″x9″ inch. Wanneer volledig geassembleerd, staat het apparaat 20 centimeter hoog en is het geschikt voor katten tot 15 pond.

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van stevig berken multiplex met UV-coating
 • Eenvoudig te monteren in 30 minuten of minder
 • Strak en stijlvol ontwerp, ziet eruit als echte meubels
 • Geïntegreerde kattenvanger en uittrekbare bak voor gemak

Wat we niet leuk vonden:

 • Misschien niet ideaal voor grotere katten
 • Aanzienlijk duurder dan veel modellen

Goede huisdier spullen verborgen kat kattenbak

Bekijk op Chewy View op Amazon

Traditionele kattenbakbehuizingen zijn geweldig, maar als je op zoek bent naar iets unieks, probeer dan deze verborgen kattenbak van Good Pet Stuff. Het verbergt niet alleen je kattenbak – het functioneert als een kattenbak op zichzelf met een plantenbak erop.

Deze kattenbak is perfect afgerond, zodat deze in een hoek kan worden geplaatst of kan worden opgenomen in andere elementen van uw interieur. Het is veel discreter dan een traditionele kattenbak en heeft het toegevoegde element van een nepplant bovenop.

De basis van de plantenbak functioneert als een grote, diepe kattenbak die ongeveer 19 bij 19 inch meet. Voor katten om graag te graven, is er voldoende diepte voor enkele centimeters nest. Het heeft een brede opening voor gemakkelijke toegang en dagelijks scheppen, evenals een gefilterd ventilatiesysteem dat helpt stof en geur onder controle te houden.

Sommige gebruikers vonden het een uitdaging om het deksel na het schoonmaken goed op de basis te plaatsen en het kan een beetje een gedoe zijn om het deksel te moeten verwijderen om überhaupt te scheppen. Het mos dat de basis van de nepplant aan de bovenkant bedekt, kan voor sommige katten verleidelijk zijn om op te kauwen, dus u kunt overwegen om het te verwijderen of te vervangen.

Wat we leuk vonden:

 • Verdubbelt als plantenbak voor een extra decorelement
 • Ontworpen voor grote katten en huishoudens met meerdere katten
 • Betaalbaar geprijsd in vergelijking met vergelijkbare maten
 • Diepe bak kan goed zijn voor katten die graag graven

Wat we niet leuk vonden:

 • Deksel moet worden verwijderd om te scheppen, kan een gedoe zijn
 • Plastic materialen kunnen zich in de loop van de tijd ophopen van urine en bacteriën

Bekijk op Chewy View op Amazon

Een goede kattenbakbehuizing moet functioneel zijn en mag geen afbreuk doen aan uw interieur, maar u hoeft geen arm en been te betalen voor deze functies. De Trixie Pet Homes Kattenbakbehuizing is een eenvoudige maar stijlvolle optie die betaalbaar is, ruim onder de $ 100, afhankelijk van welke kleur u kiest.

Om ervoor te zorgen dat er een match is voor elk decorschema, is deze kattenbakbehuizing verkrijgbaar in drie kleuren: espressobruin, grijs en wit. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen uit twee verschillende maten, met of zonder extra opslagruimte bovenop.

Gemaakt van massief MDF-hout met een gladde fineerafwerking, is deze kattenbakbehuizing misschien niet zo duurzaam als massief hout, maar de prijs is goed. Mogelijk moet u voorzichtig zijn met het gebruik ervan in gebieden met een hoge luchtvochtigheid en de fineerafwerking is mogelijk niet bestand tegen zwaar geklem. Dat gezegd hebbende, het is snel en eenvoudig te monteren met duurzame hardware en het wordt geleverd met een garantie van 1 jaar.

Deze unit is aan alle vier de zijden ingesloten met een deur die aan de voorkant opent en vastzet met een magnetische sluiting. Het standaardmodel meet 19,25x20x20 inch, terwijl de opslagoptie 20,25x19x22,75 inch meet.

Wat we leuk vonden:

 • Eenvoudig, stijlvol ontwerp verkrijgbaar in drie kleuren
 • Optionele opbergplank aan de bovenkant
 • Voordeur voor gemakkelijke toegang met magnetische sluiting
 • Betaalbaar geprijsd ruim onder de $100

Wat we niet leuk vonden:

 • MDF-materialen zijn mogelijk niet bestand tegen zwaar morsen of krassen
 • Misschien niet groot genoeg voor grote katten en kattenbakken

Zicht op Nestrobot

Als je bereid bent om er iets meer voor te betalen, kun je een kattenbakbehuizing vinden die er geweldig uitziet en ook dienst doet als functioneel meubelstuk. De Litter-Robot Coffee Oak Storage Cabinet is prachtig ontworpen met een koffie eiken afwerking. Naast het verbergen van uw kattenbak, biedt het een optioneel hokaccessoire voor opbergruimte bovenop het apparaat.

Deze kattenbakbehuizing is ontworpen om de Litter-Robot II Connect te verbergen, maar kan worden gebruikt met andere automatische kattenbakken en afgedekte kattenbakken. De kast zelf meet 30,7×28,1×34,3 inch, zodat hij zelfs de grootste kattenbakken gemakkelijk kan huisvesten. Het optionele hok voegt een extra hoogte van 36 inch toe met twee planken, elk 17 inch inches diep.

Deze kattenbakbehuizing is gemaakt van composiethout en is ontworpen om bestand te zijn tegen kleine krassen en kleine morsen. Het chique, stijlvolle ontwerp werkt goed met vele stijlen van woondecoratie en het is gemakkelijk toegankelijk voor uw kat om te komen en te gaan wanneer hij wil.

Het belangrijkste nadeel van deze optie is dat het erg prijzig is. De kast alleen al kost $ 329 en het hok kost je nog eens $ 50.

Omdat de behuizing is ontworpen voor gebruik met de Litter-Robot, wordt één hele kant opengelaten. Als u een gewone open kattenbak gebruikt, kan het zijn dat deze niet zo goed geur verbergt als een afgedekte kattenbak of automatische kattenbak.

Wat we leuk vonden:

 • Stijlvol en functioneel design met een koffie eiken afwerking
 • Speciaal ontworpen om de Litter-Robot te verbergen
 • Gemakkelijke toegang via verwisselbare open zijingang
 • Planken bovenop voor extra opbergruimte

Wat we niet leuk vonden:

 • Aanzienlijk duurder dan andere opties
 • Neemt een aanzienlijke hoeveelheid vloer- en wandruimte in beslag

Bekijk op Chewy View op Amazon

Als het gaat om de kattenbak van je kat, kan het behoorlijk rommelig worden. Tussen verspreid strooisel en urinespray heb je een kattenbakbehuizing nodig die niet alleen de rommel bevat, maar ook afstoot. De New Age Pet ecoFLEX Habitat N’ Home Litter Look is duurzaam opgebouwd uit een milieuvriendelijk composietmateriaal dat bestand is tegen vocht, geurabsorptie voorkomt en schoonveegt.

Deze kattenbakbehuizing heeft een eenvoudig maar stijlvol ontwerp. De standaardmaat meet ongeveer 23,6×18,5×22 inch met een 8×8-inch opening aan de voorkant voor toegang.

Het ingesloten ontwerp van dit stuk helpt de verspreiding van strooisel tegen te houden, maar de bovenste paar centimeter aan weerszijden zijn open, wat geurophoping in de doos helpt voorkomen. Het voorpaneel klapt naar beneden om u toegang te geven tot de kattenbak voor reiniging en het stevige blad kan worden gebruikt als bijzettafel.

Klanten hebben opgemerkt dat het apparaat eenvoudig te monteren is (zonder gereedschap) en het vochtbestendige materiaal betekent dat u het in de badkamer kunt gebruiken. Sommige gebruikers hadden moeite met urine die over de zijkanten van de kattenbak zelf werd gespoten, maar u kunt een plaskussen of kattenbak onder de lade plaatsen om de basis van het apparaat verder te beschermen.

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van stevig, milieuvriendelijk, gerecycled materiaal
 • Eenvoudige montage, geen gereedschap nodig
 • Bevat strooiselverstrooiing en voorkomt geurophoping
 • Verkrijgbaar in twee maten en vier verschillende kleuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten kunnen strooisel over de zijkant van de bak spuiten
 • Het kan langer duren voordat sommige katten eraan wennen

Zicht op plukje + poot

Een goed ontworpen kattenbakbehuizing moet hoogwaardige materialen, een tijdloos ontwerp en functionele bruikbaarheid bevatten. Alle producten van tuft + paw zijn ontworpen met esthetiek in gedachten, maar ze bevatten ook doordachte details die katteneigenaren waarderen.

De Haven kattenbak behuizing van plukje + poot heeft een eenvoudig, intuïtief ontwerp dat katten gemakkelijk te gebruiken vinden en hun eigenaren gemakkelijk vinden om naar te kijken. Deze behuizing is gemaakt van hoogwaardig multiplex met essenfineer en een wit, halfglans metalen ventilatiepaneel aan de voorkant.

Uw kat komt binnen via een opening linksvoor op het apparaat, stapt over een metalen rooster de kattenbak in. Het geventileerde rooster aan de voorkant vergemakkelijkt de luchtcirculatie, terwijl het rooster op de vloer helpt voorkomen dat het afval wordt gevolgd. Om de kattenbak schoon te maken, trekt u eenvoudig aan het handvat op het neerklapbare voorpaneel.

Vanwege zijn eenvoud is het een beetje verrassend dat de Haven kattenbakbehuizing zo duur is. Voor $ 699 zouden we nog een paar toeters en bellen verwachten, maar het lijkt goed gemaakt en gemakkelijk te gebruiken.

Wat we leuk vonden:

 • Tijdloos design met eenvoudige bediening
 • Gemaakt van premium multiplex met essenfineer
 • Geventileerd voorpaneel om de luchtstroom te vergemakkelijken
 • Gemakkelijke toegang via een vervolgkeuzelijst op het voorpaneel

Wat we niet leuk vonden:

 • Aanzienlijk duurder dan veel modellen
 • Vrij simplistisch voor de prijs

Zicht op Litter-Robot

Veel katteneigenaren hebben de overstap gemaakt naar automatische en zelfreinigende kattenbakken zoals de Litter-Robot III Connect. Deze kattenbakken nemen het gedoe weg van het schoonmaken van de kattenbak, wat geweldig is, maar dat gemak heeft een prijs. Deze kattenbakken zijn niet alleen prijzig, maar ze zijn meestal ook behoorlijk groot.

Als u op zoek bent naar een grote kattenbakbehuizing voor een zelfreinigende kattenbak, maar u wilt iets dat geen afbreuk doet aan uw interieur, biedt Litter-Robot een selectie van stijlvolle kattenbak enclosures. Deze credenza heeft een moderne boerderijstijl met een witte plankenafwerking en is speciaal ontworpen voor de Litter-Robot III Connect.

Deze credenza-stijl kattenbakbehuizing is gemaakt van composiethout met wit plankenfineer en meet 43,1×28,1×33,1 inch. Het interieur is ongelooflijk ruim, waardoor het perfect is voor grote, afgesloten en automatische kattenbakken. Afhankelijk van wat voor soort kattenbak je gebruikt, heb je misschien zelfs ruimte over om accessoires en extra afval op te bergen.

Uw kat komt binnen via de open grootte van deze credenza en u kunt toegang krijgen tot de binnenruimte via een van de drie panelen aan de voorkant. Dit meubelstuk kost $ 349 en neemt een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag, maar als u een zeer grote kattenbak wilt verbergen, is dit een geweldige optie.

Wat we leuk vonden:

 • Groot genoeg voor automatische kattenbakken
 • Stijlvol boerderijontwerp met witte plankenafwerking
 • Drie frontpanelen voor gemakkelijke toegang tot de kattenbak

Wat we niet leuk vonden:

 • Aanzienlijk duurder dan veel opties
 • Neemt een aanzienlijke hoeveelheid verticale en horizontale ruimte in beslag

Bekijk op Chewy View op Amazon

Het hebben van een kattenbak is een noodzaak voor katteneigenaren, maar dat betekent niet dat je het wilt zien. En het betekent zeker niet dat je wilt dat het waardevolle vloerruimte in je huis in beslag neemt. Als er ruimte in uw huis is, kunt u een ruimtebesparende behuizing zoals de Penn-Plax Contemporary Home Cat Litter Enclosure waarderen.

Deze kattenbakbehuizing meet 37,7 inch hoog, 20 inch breed en 15 inch diep. Je kat komt de bodem van de kast binnen via een opening aan weerszijden en er is een binnenplank erboven om essentiële zaken zoals je kattenbakje in op te bergen. Dit apparaat heeft ook een opberglade aan de bovenkant van het apparaat.

Om de kattenbak schoon te maken, opent u eenvoudig de geventileerde deur aan de voorkant. Het blad van de behuizing kan worden gebruikt voor potplanten of een lamp – het is ook een geweldige bijzettafel voor de slaapkamer.

Klantrecensies vermelden dat de behuizing vrij eenvoudig te monteren is, maar het materiaal kan van hogere kwaliteit zijn. Omdat de grootte zo beperkt is, is het misschien niet geschikt voor grote katten of grote kattenbakken, maar het kan goed zijn voor een kitten of een kleine kat.

Wat we leuk vonden:

 • Ruimtebesparend ontwerp voor kleine huizen
 • Opbergplank aan de binnenkant en extra lade bovenop
 • Twee zijingangen voor gemakkelijke toegang voor uw kat
 • Geventileerde deuropeningen voor gemakkelijke toegang

Wat we niet leuk vonden:

 • Materialen kunnen van stevigere kwaliteit zijn
 • Misschien niet ideaal voor grote katten

Bekijk op Chewy View op Amazon

De Refined Feline kattenbakbehuizing is absoluut een premium keuze, zowel in prijs als in ontwerp. Met zijn cottage-stijl ontwerp en mahonie afwerking, het is zeer aangenaam om naar te kijken en gemakkelijk te mengen met uw hele huis decor.

Deze kattenbakbehuizing is verkrijgbaar in twee maten (groot en x-large) en u kunt kiezen uit verschillende afwerkingen. Kies uit voeten uit het midden van de eeuw, tulpenvoeten, taps toelopende voeten, vierkante voeten of helemaal geen voeten. Het grote formaat meet 27,5x28x20 inch, terwijl de x-large 33,5×28,5×23 inch is.

Door zijn royale formaat is deze behuizing ideaal voor grote kattenbakken. Het X-large formaat kan zelfs plaats bieden aan enkele automatische kattenbakken.

Naast het functioneren als een kleine doosbehuizing, wordt dit meubelstuk geleverd met een interne golfkartonnen voering om zwerfvuilverstrooiing en urinespray te helpen voorkomen. U kunt een aparte nestvangst kopen om buiten de ingang te plaatsen, als u dat wilt. Achtersleuven aan de achterkant van het apparaat vergemakkelijken de luchtstroom en kunnen worden gebruikt met koolstofgeurfilters (niet inbegrepen).

Hoewel u iets meer dan $ 300 betaalt voor deze behuizing, wordt deze geleverd met een verscheidenheid aan geïntegreerde functies die veel vergelijkbare modellen niet bevatten. Het is een zeer groot meubelstuk, dus zorg ervoor dat je de ruimte hebt om het te huisvesten, maar als je op zoek bent naar iets met een luxe gevoel, is dit een goede optie.

Wat we leuk vonden:

 • Plastic voering aan de binnenkant helpt zwerfvuil te bevatten
 • Bovenste opberglade biedt handig plaats aan kattenbakaccessoires
 • Omkeerbare wanden zorgen voor linkse of rechtse toegang
 • Goed ontworpen met stevige materialen, stijlvol ontwerp

Wat we niet leuk vonden:

 • Montage-instructies kunnen duidelijker zijn
 • Lage invoer kan zwerfvuilverstrooiing een probleem maken

Bekijk op Amazon

Strooiselverstrooiing is altijd een zorg voor katteneigenaren, maar velen vinden dat het overschakelen naar een kattenbak met een topinvoer de truc is. Omdat uw kat moet opspringen om de kattenbak te verlaten, vervaagt een deel van het nest dat zich aan de poten vastklamptgaat terug in de doos of komt vast te zitten in het deksel.

Kattenbakken met de bovenste ingang zijn geweldig, maar de meeste kattenbakbehuizingen zijn niet ontworpen om ze te huisvesten. Je kunt een eenvoudige kattenbakbehuizing met topinvoer kopen, zoals deze bij LitterWorks, maar als je op zoek bent naar iets stijlvoller, probeer dan deze kattenbakbehuizing met 2 verdiepingen van Trixie.

Verkrijgbaar in espresso bruin, wit en grijs, deze kattenbak behuizing ziet eruit als twee gestapelde blokjes met een deur van twee verdiepingen aan de voorkant. Uw kat komt het verblijf binnen via een ronde opening op het bovenste niveau en springt vervolgens door een andere ronde opening in de middelste plank naar beneden naar de kattenbak eronder. Hoewel deze behuizing niet specifiek is ontworpen voor gebruik met kattenbakken met de bovenste ingang, moet deze behuizing geschikt zijn voor middelgrote tot grote modellen zoals de Iris Top Entry Cat-kattenbak.

Deze behuizing meet 20,75×23,5×35,25 inch en beide binnenruimtes meten ongeveer 19x22x16,5 inch. Een nadeel is dat de middelste plank niet verplaatsbaar is, dus je zult ervoor moeten zorgen dat je kattenbak in de kast past.

Wat we leuk vonden:

 • Ruimtebesparend ontwerp met twee niveaus
 • Geschikt voor middelgrote tot grote top-entry boxen
 • Verkrijgbaar in drie kleuren: bruin, grijs en wit

Wat we niet leuk vonden:

 • Materialen kunnen van hogere kwaliteit zijn
 • Urine die over de zijkant wordt gespoten, kan zich ophopen in de bodem

Laatste gedachten

Het kiezen van een kattenbakbehuizing is grotendeels een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Denk na over waar u van plan bent om de behuizing te plaatsen en kies iets dat overeenkomt met, of in ieder geval geen afbreuk doet aan, uw interieur in dat gebied.

Als je geluk hebt, vind je iets dat past bij zowel je persoonlijke stijl als de kattenbak van je kat.

Vergeet niet dat het feit dat de kattenbak van je kat uit het zicht is, niet betekent dat je weg kunt komen zonder hem te onderhouden. Uw kat verdient een frisse, schone kattenbak waarin hij zijn behoefte kan doen, dus zorg ervoor dat u een behuizing kiest die gemakkelijk toegankelijk is.

Relevante artikelen: