Onbevooroordeelde Weruva Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Weruva onder de loep genomen en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, productvariëteit, prijs, ingrediëntkwaliteit, klantervaring en herinneringsgeschiedenis.

De We’re All About Cats-beoordeling van Weruva op wat belangrijk is

We hebben Weruva kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben beoordeeld op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 4/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 6.2/10

In totaal geven we Weruva kattenvoer een 41 uit 60 rating of een B-cijfer.

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Weruva biedt een verscheidenheid aan nat kattenvoer dat geschikt is voor diersoorten met minimale plantaardige ingrediënten. Het scoort goed in soort-geschiktheid en ingrediëntkwaliteit, maar de hoge prijs en recente betrokkenheid bij een ernstige terugroepactie kunnen reden tot bezorgdheid zijn. Lees verder om meer te weten te komen over Weruva en of het een goede keuze is voor uw kat.

Over Weruva

Weruva werd in 2006 opgericht door David en Stacie Forman. De naam van het bedrijf is afgeleid van de namen van de drie katten van David en Stacie, WijBster, Rudi, en VaNessa.

Weruva is gespecialiseerd in vochtrijke voedingsmiddelen gemaakt met eenvoudige dierlijke ingrediënten en een relatief laag plantgehalte. Al hun voedingsmiddelen zijn vrij van kunstmatige ingrediënten, vleesbijproducten en carrageen.

Inkoop en productie

Weruva werkt samen met een faciliteit voor de verwerking van voedsel voor huisdieren en mensen in Thailand.De faciliteit heeft een “A” -aanduiding verdiend van de British Retail Consortium (BRC) -standaard voor menselijke consumptie.

Het merk gebruikt kip en eend afkomstig uit de buurt van de Thaise productiefaciliteit, rundvlees en lamsvlees uit Australië en Nieuw-Zeeland en kalkoen uit de Verenigde Staten. Hun visingrediënten zijn afkomstig uit de Stille Oceaan.

Is Weruva kattenvoer teruggeroepen?

Weruva kattenvoer is nooit teruggeroepen, maar het B.F.F.-merk van het bedrijf werd in 2017 teruggeroepen vanwege lage thiamineniveaus. Onvoldoende niveaus van vitamine B1 (thiamine) waren gekoppeld aan honderden gevallen van ziekte en verschillende sterfgevallen. De terugroepactie betrof alleen een exclusieve productlijn uit Australië. De getroffen producten werden vervaardigd in een enkele faciliteit die geen andere Weruva-producten verwerkt.

Welke soorten kattenvoer biedt Weruva aan?

Weruva beschrijft hun voedsel als “geschikt voor menselijke consumptie”, “geschikt voor mensen” en specificeert dat hun producten worden gemaakt in “menselijke voedselfaciliteiten”, maar blijft weg van het label “menselijke kwaliteit”.  Hun voedsel is voornamelijk gemaakt van vlees met minimale groenten en fruit.

Weruva biedt geen droog voedsel aan. Al hun voedingsmiddelen zijn vochtrijk en verkrijgbaar in zakjes of blikjes.

Weruva Kat Origineel

 • Klassieke Kat – Weruva’s Classic Cat-voedsel bevat vijf recepten op basis van kip en zeven op vis gebaseerde recepten. Ze zijn allemaal schilfers of fijngehakt voedsel met een vlezige textuur.
 • Weruva Kat Patés – Het bedrijf legt uit dat deze recepten bevatten dezelfde ingrediënten die worden gebruikt in hun Weruva-kattenrecepten, maar met een gepureerde textuur voor katten die de voorkeur geven aan iets gladder. De patés zijn verkrijgbaar in zes ingeblikte smaken en acht smaken in zakjes.
 • Weruva Kattenstoofpot! – Weruva Cat Stews zijn extra sappig met stukjes of snippers vlees, waaronder kip, kalkoen en rundvlees. Er zijn zes stoofschotels in zakjes en zes in blikjes.

Katten in de keuken

 • Originelen– Cats in the Kitchen Originals laten zich inspireren door huisgemaakte familiemaaltijden, met receptnamen als Lamb Burger-ini en Chicken Frick ‘A Zee. Deze voedingsmiddelen bevatten snippers, vlokken en brokken waar je kat in kan bijten. Tien van deze recepten zijn verpakt in blikjes en zes ervan komen in zakjes.
 • Katten in de keuken Paté Pouches – Weruva’s Cats in the Kitchen paté voedingsmiddelen zijn verpakt in zakjes met één portie. Alle zes patérecepten zijn vernoemd naar hitfilms uit de jaren 1980, met titels als Meowiss Bueller en Cattyshack.

Truluxe

Truluxe wordt beschreven als “premium voeding voor de meest discriminerende huisdieren” en bevat duur vlees dat niet in andere Weruva-producten voorkomt. Er zijn tien ingeblikte voedingsmiddelen in deze lijn. Recepten zijn onder andere Peking Chicken, On the Cat Wok en Meow Me a River met Basa in Jus.

Weruva Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Weruva-Paw-Lickin-Chicken-Canned-Cat-FoodKoop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voedsel bevat kipfilet zonder been en zonder vel als het primaire ingrediënt. Het geraspte vlees wordt gezet in kippenbouillon ingedikt met aardappelzetmeel en xanthaangom. Zonnebloemolie wordt gebruikt als de primaire vetbron. Een dierlijk vet zou de voorkeur hebben.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd kattenvoer met een hoog eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte in vergelijking met ander ingeblikt voedsel.

Weruva Paw Lickin’ Chicken bestaat voor 85% uit water, wat betekent dat het minder calorieën bevat dan minder vochtrijk voedsel. Elk blikje van 5,5 oz bevat 105 calorieën of 19 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip (zonder been, borst zonder vel), kippenbouillon, aardappelzetmeel, zonnebloempitolie, calciumlactaat, xanthaangom, tricalciumfosfaat, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, ijzersulfaat, nicotinezuur (vitamine B3), thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine A-supplement, mangaansulfaat, vitamine D3-supplement, foliumzuur, Kaliumjodide, Natriumseleniet, Biotine, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 1.4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

As: 1.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 9.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 12.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 65.36%

Vet: 22.22%

Koolhydraten: 12.42%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Hoog eiwitgehalte
 • Gemaakt met dierlijke eiwitbronnen
 • Minimaal plantaardig eiwit
 • Geen kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Onnodig hoog koolhydraatgehalte
 • Duur

Weruva Katten in de Keuken Love Me Tender Cat Food PouchesKoop op Chewy Koop op Amazon

Kip, tonijn en eend lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voedsel wordt voornamelijk gemaakt van kipfilet zonder been, zonder vel, tonijn en eend. De vleesingrediënten worden versnipperd en in een dikke bouillon gezet met tapiocazetmeel, zonnebloempitolie, xanthaangom en alle vitamines, mineralen en aminozuren die katten nodig hebben.

Over het algemeen is dit op vlees gebaseerde voedsel uitzonderlijk hoog in eiwitten, laag in vet en, dankzij de aanwezigheid van zetmeel en verdikkingsmiddelen, relatief hoog in koolhydraatgehalte.

Dit is een caloriearm voedsel met 64 calorieën per zakje van 3 oz of ongeveer 21 calorieën per ounce. Omdat de gemiddelde kat ongeveer 200 calorieën per dag nodig heeft, moet u uw kat mogelijk dagelijks drie zakjes of meer geven. Dit komt neer op veel scheuren, gieten en geld uitgeven.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kip (zonder been, skinless Breast), Tonijn, Eend, Tapiocazetmeel, Zonnebloemzaadolie, Calciumlactaat, Tricalciumfosfaat, Xanthaangom, Cholinechloride, Taurine, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Nicotinezuur (Vitamine B3), Ijzersulfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Vitamine D3 Supplement, Kopersulfaat, Foliumzuur, Kaliumjodide, Biotine, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 1.4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 9.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 62.07%

Vet: 23.45%

Koolhydraten: 14.48%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Eend

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Geen plantaardige eiwitvullers
 • Geen kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Ongeveer 20% koolhydraten op basis van droge stof
 • Duur
 • Het kan moeilijk zijn om al het voedsel uit de buidel te schrapen

Weruva Katten in de Keuken Kip Frick 'A Zee Aus JusKoop op Chewy Koop op Amazon

Labrapport bekijken

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit is een eenvoudig voedsel op basis van kip met geraspte kip in een saus gemaakt van kippenbouillon en verdikkingsmiddelen. Om het voedsel in te dikken en te binden, bevat het recept meerdere kauwgom. Johannesbroodpitmeel, xanthaangom en guargom verschijnen allemaal op de ingrediëntenlijst.

In tegenstelling tot de meeste andere Weruva-voedingsmiddelen bevat dit recept naast zonnebloempitolie ook visolie. Het is goed om dierlijke vetten in kattenvoer te zien.

De ingrediëntenlijst eindigt met vitamines, mineralen en aminozuren die het voedsel qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd voedsel met een hoog eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een laag koolhydraatgehalte. Zoals de meeste Weruva-voedingsmiddelen, is het een caloriearm voedsel met 143 calorieën per blikje van 6 oz of ongeveer 24 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Johannesbroodpitmeel, Tricalciumfosfaat, Xanthaangom, Visolie, Guargom, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Nicotinezuur (Vitamine B3), Ijzersulfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide, NatriumSeleniet, Biotine, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

As: 1.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 16.67%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 3.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 60.34%

Vet: 36.64%

Koolhydraten: 3.02%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke eiwitbronnen
 • Rijk aan eiwitten
 • Visolie als bron van voor de soort geschikte omega-3-vetzuren
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Geen kunstmatige ingrediënten

Tegens

Wat vinden klanten van Weruva Kattenvoer?

Weruva is een gerespecteerd kattenvoermerk dat voornamelijk positieve recensies ontvangt op productvermeldingen en in online discussies.

Om een idee te krijgen van wat echte klanten zeggen over Weruva, zijn hier een paar beoordelingen geselecteerd uit verschillende populaire recepten die op Amazon en Chewy worden vermeld.

Positieve beoordelingen

“Ik prijs Weruva. Ze zijn een geweldig merk, laag fosforgehalte en allemaal natuurlijk Ingrediënten. Dat merk je ook, want het eten ruikt echt. Dit is mijn finnickys jongen favoriete smaak van het stel. Er is echte reepjes kip en een lichte bouillon. Purrfect om te gebruiken als topper om te brokken, of op zichzelf. Ook als uw kat gevoelig is voor kristallen, geef hem dan deze formule. Je poesje zal het vocht nodig hebben en ze zullen gek worden van die lekkere smaak.” – Dana, recensie weruva Paw Lickin’ Chicken

“Ik zweer dat dit spul kitty crack is. Serieus, ze moeten deze zakjes groter maken voor degenen onder ons met meer dan één of deze smaak en formule in grotere blikjes aanbieden. Gezond en ze verslinden het.” – Wobbely, recensie weruva Love Me Tender Chicken & Duck

Negatieve beoordelingen

“Persoonlijk ben ik geen grote fan van deze smaak, maar mijn katten lijken er dol op te zijn. Het is hun huidige favoriet en we hebben de laatste tijd veel merken en smaken geprobeerd. Bijna elk blikje heeft van die vervelende gelei-achtige substantie erop die ik eraf moet schrapen, en het eten op de bodem van het blikje is bruinachtig (wat ik er ook af moet schrapen). Maar mijn katten lijken het niet erg te vinden en het lijkt ze niet ziek te maken.” – GuyReviewing, recensie weruva cats in the kitchen Chicken Frick ‘A Zee

“Het ziet eruit als geraspte kip, maar de snippers zijn zo taai dat slechts één van mijn 6 katten het zou eten, hoewel ze allemaal dol waren op het sap. De kat die het daadwerkelijk at, gaf de volgende dag een paar van de snippers in zijn poep door. Dat is een stoere vogel!” – Hairball, recensie weruva Paw Lickin’ Chicken

Hoeveel kost Weruva Kattenvoer?

Volgens weruva’s voedingsinstructies van een ons per pond lichaamsgewicht per dag, zullen de meeste van hun voedingsmiddelen tussen $3.10 en $3.90 per dag om de gemiddelde kat van 10 pond. Voedingsmiddelen uit de super-premium Truluxe-lijn zullen meer kosten rond 5,50 dollar daags.

Over het algemeen, is Weruva een goede keuze?

Als u op zoek bent naar een vochtrijk voedsel dat voornamelijk is gemaakt van vlees met een minimaal plantgehalte, is Weruva misschien een goede keuze. Veel van hun producten zijn vrijwel plantvrij en bevatten weinig koolhydraten, waardoor ze geschikt zijn voor uw obligate carnivoor.

Aan de negatieve kant zijn hun voedingsmiddelen duur en laag in calorieën, wat betekent dat ze meer dan kosten $ 3 en tot $ 5,50 of meer per dag. Veel van hun recepten bevatten zetmeel en verdikkingsmiddelen, waardoor het koolhydraatgehalte oploopt tot ongeveer 20% op basis van droge stof.

Waar wordt Weruva Kattenvoer verkocht?

Weruva verkocht door de “beste gespecialiseerde dierenspeciaalzaken over de hele wereld.” Het wordt verkocht in winkels in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Koeweit en Zuid-Afrika. Klik hier om een winkel bij u in de buurt te vinden.

Je kunt het online bestellen via Chewy, Amazon en Petco.com.

Klik hier om te winkelen voor Weruva kattenvoer op Chewy