10 Beste kattenvoer in het VK voor 2023

kattenvoer uk

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Omdat hun qua voedingswaarde complete ingeblikte voedingsmiddelen veel voor de soort geschikte dierlijke eiwitten, vocht en voeding leveren zonder veel plantaardige ingrediënten, raden we KatKin Cat Food aan als het beste kattenvoer in het VK.

Blijf lezen voor tips over waar je op moet letten in het beste kattenvoer en onze andere topkeuzes voor de tien beste voedingsmiddelen voor katten in het VK.

In één oogopslag: beste kattenvoer in het VK om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.9

Geplukt door 18 mensen vandaag!

KatKin Kattenvoer

 • Gepersonaliseerde maaltijdplannen
 • Vers kattenvoer tot aan uw deur
 • Recepten worden zachtjes met stoom gekookt

Tweede plaats

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Ongetemd kattenvoer

 • Tot aan uw deur geleverd
 • Gemaakt met hele vleesingrediënten
 • Rijk aan vocht en smaak

Premium keuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Miauwende hoofden

 • Gemaakt van 93% kalkoen, rundvlees en kip
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen

Beste Droog

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

AATU Droog Kattenvoer

 • Laag koolhydraatgehalte
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Beste geschikte soort

aac-table__image

9.7

Geplukt door 15 mensen vandaag!

Anifit voor katten

 • Verse, hoogwaardige grondstoffen
 • Gemaakt met 90% tot 99% echt vlees
 • Rijk aan smaak, geen kunstmatige toevoegingen

Beste droog kattenvoer

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Ziwi Peak Lamsvlees Recept

 • Laag koolhydraatgehalte in vergelijking
 • Voeden van spiervlees, organen en botten
 • Bevat nieuwe eiwitopties

Beste voor kittens

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Natuur menu

 • Rijk aan verteerbare eiwitten
 • Calorierijk om de groei van kittens te ondersteunen
 • Laag koolhydraatgehalte

Beste natte kattenvoer

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

HiLife Kattenvoer Review

 • Vochtrijk om hydratatie te ondersteunen
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen
 • 100% natuurlijke ingrediënten

Beste variëteit

aac-table__image

9.1

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Farmina Kattenvoer

 • Verschillende productlijnen om uit te kiezen
 • Grote verscheidenheid aan eiwitopties
 • Hoogwaardige dierlijke eiwitbronnen

Wat is echt belangrijk in kattenvoer?

De huisdiervoedingsindustrie is altijd gedreven door trends, hype en het idee dat goede katteneigenaren er alles aan zullen doen om hun katten het beste te geven. In de huidige markt betekent dat een nadruk op alles wat natuurlijk, voorouderlijk geïnspireerd en echt is – wat dat ook betekent.

Om een beter begrip te krijgen van de Britse dierenvoedingsscène, nam ik contact op met Dan Richardson van Tuxedo-Cat.co.uk. Dan bevestigde dat de bloeiende markt voor dierenvoeding steeds meer wordt gedreven door mensen die hun katten de beste voeding willen geven.

“In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe bedrijven op het gebied van dierenvoeding ontstaan in het Verenigd Koninkrijk die ethisch geproduceerde, graan-free (voor katten) diëten met zorgvuldig samengestelde mengsels van groenten. Dit soort bedrijven hebben de laatste tijd veel groei gezien omdat ze tegemoetkomen aan de groeiende vraag die wordt gecreëerd door de toegenomen interesse in FHC (geschikt voor menselijke consumptie) huisdiervoeding van gezondheidsbewuste eigenaren van gezelschapsdieren, “legde Dan uit.

Met labels als “premium”, “ethisch ingekocht” en “hoogwaardig” die overal opduiken en hun betekenissen zo vaag gedefinieerd, kan de markt voor kattenvoer bijna net zo vol hype zijn als de menselijke supplementenbusiness.

Om het beste voedsel voor je kat te vinden, moet je het geroezemoes negeren en je concentreren op wat belangrijk is.

Waar moet je op letten bij kattenvoer? — Kwaliteiten van het beste kattenvoer

Activeer je tunnelvisie, vervaag de trends en kijk naar wat er echt toe doet. Of je kat nu jong of oud is, slank of mollig, of je nu een boerenkooletende yogaleraar bent of je abonneert op New Scientist, de katachtige voedingsprincipes die hieronder worden beschreven, veranderen niet.

1. Voor de soort geschikte macronutriënten

De ingrediëntenlijst is belangrijk, maar voordat u naar de ingrediënten van een voedingsmiddel kijkt, is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat het voedsel zijn macronutriënten goed krijgt. De drie belangrijkste macronutriënten – eiwitten, vetten en koolhydraten – worden op enigszins verschillende manieren gemetaboliseerd door het lichaam van uw kat. Macronutriënten zijn nodig door het lichaam in grote hoeveelheden.

Meerdere studies hebben aangetoond dat katten gedijen op en genieten van een dieet dat rijk is aan eiwitten, met matig vet en een minimaal koolhydraatgehalte. Een dieet met 50% eiwitten, 38% vet en 2% koolhydraten (wat uw kat in het wild zou eten) ondersteunt de spiermassa en voedt uw kat voor lange dagen spelen.

In de praktijk betekent dit dat u moet zoeken naar voedsel in blikken en zakjes, rauw voedsel of zelfs vers gekookte maaltijden. Omdat plantaardige ingrediënten een essentieel onderdeel zijn van het produceren van droog voedsel, zijn brokjes berucht om hun hoge koolhydraatgehalte.

Zelfs Diabetes.co.uk – een goed aangeschreven bron voor mensen met diabetes – erkent dat het voeren van uw kat een droog dieet zijn kansen op het ontwikkelen van de ziekte kan vergroten (houd er rekening mee dat andere factoren, zoals een sedentaire levensstijl en ouderdom, het risico op diabetes bij katten kunnen verhogen). Door uw kat een nat dieet te geven, wordt het koolhydraatgehalte moeiteloos verlaagd en wordt uw kat gezond gehouden. Het kan ook helpen obesitas te voorkomen door overtollige calorieën weg te laten uit het dieet van uw kat.

2. Veel vocht

Hydratatie is van vitaal belang. Zonder voldoende vocht loopt uw kat een verhoogd risico op het ontwikkelen van lagere urinewegaandoeningen, waaronder blaaskristallen en urinewegverstoppingen. Hoewel een waterbak of fontein essentieel is, drinken de meeste katten niet genoeg van hen om een droog dieet te compenseren. Tenzij u haar een voedsel met een hoog vochtgehalte geeft, zal uw kat waarschijnlijk chronische uitdroging op laag niveau ervaren. Nat kattenvoer bestaat voor bijna 80% uit water.

Vooral wanneer u natvoer voor uw kat koopt, moet u ervoor zorgen dat het qua voedingswaarde compleet is volgens de richtlijnen die zijn vastgesteld door de European Pet Food Industry Federation (FEDIAF). Veel natvoer wordt beschouwd als “complementaire” producten en is qua voedingswaarde niet compleet voor fulltime voeding.

3. Veilige ingrediënten

Vermijd ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor uw kat. Potentieel schadelijke ingrediënten zijn kunstmatige kleurstoffen, carrageen en sommige conserveermiddelen, waaronder BHA, BHT en ethoxyquine.

Als algemene regel geldt dat benoemde ingrediënten zoals uitgebeende zalm of kippenmeel de voorkeur hebben boven vaag genoemde ingrediënten zoals gevogeltevet of vleesmeel. Hoewel bijproducten niet per se slecht zijn, als je niet kunt zien van welk dier ze afkomstig zijn, is het een veilige gok dat ze niet van zeer hoge kwaliteit zullen zijn.

4. Productiekwaliteit en bedrijfsreputatie

Wat er in het voer van je kat zit, is belangrijk. Dat geldt ook voor wie het heeft gemaakt. Zoek naar merken met een schone terugroepgeschiedenis, reputaties voor consistente kwaliteitscontrole en een goede klantenservice.

Onze top 10 keuzes voor het beste kattenvoer in het VERENIGD KONINKRIJK

#1 Algemeen Beste: KatKin Cat Food Review

Krijg 20% korting op uw proefbox

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als het gaat om hoogwaardige voeding, is het moeilijk om vers kattenvoer te verslaan. KatKin biedt zacht gestoomde recepten bevroren op het hoogtepunt van versheid en levert ze tot aan uw deur.

Alle recepten van KatKin zijn door dierenartsen geformuleerd om evenwichtige voeding te leveren. Door een eenvoudige vragenlijst in te vullen, kunt u een persoonlijk maaltijdplan voor uw kat maken dat past bij haar leeftijd, energiebehoeften en dieetbeperkingen. KatKin biedt acht verschillende recepten met premium dierlijke eiwitten zoals kip, rundvlees, lamsvlees, eend en varkensvlees die u kunt gebruiken om uw aangepaste doos te vullen. Met behulp van de informatie van uw kat berekent KatKin haar dagelijkse caloriebehoefteements en portioneert haar maaltijden dienovereenkomstig.

Top recept: KatKin Cluck! Verse Kattenvoer Formule

Deze formule bevat verse kippendij, lever en hart als hoofdingrediënten. In feite zijn dat de enige ingrediënten, afgezien van minerale supplementen, die nodig zijn om volledige en uitgebalanceerde voeding te garanderen. Het vleesgehalte van deze formule is erg hoog.

Omdat het boordevol dierlijke eiwitten en gezonde vetten zit, is deze KatKin-formule ongelooflijk geschikt voor soorten. We houden er ook van dat het zachtjes met stoom wordt gekookt om al die voeding te behouden (om nog maar te zwijgen van de natuurlijke kipsmaak) en bevroren op het hoogtepunt van versheid voordat het aan uw deur wordt afgeleverd.

Als vers voedsel is KatKin rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen. De eenvoudige lijst met ingrediënten voor hele voedingsmiddelen maakt het gemakkelijk te verteren. Er zijn geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveermiddelen en geen vulstoffen of plantaardige ingrediënten van welke aard dan ook.

Ingrediënten

Verse kippendij, kippenlever, kippenhart, mineralen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 18%

Ruw vet: 6.1%

Ruwe celstof: 10.1%

Vocht: 73.3%

As: 1.8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.42%

Vet: 22.85%

Vezel: 37.83%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 54.85%

Vet: 45.15%

Wat we leuk vonden:

 • Beperkte lijst van kwaliteitsingrediënten
 • Zachtjes met stoom gekookt om voeding en smaak te behouden
 • Aangepast aan de caloriebehoefte van uw kat
 • Vrij van gluten, granen en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Abonnement vereist voor aankoop
 • Enigszins prijzig

#2 Runner Up: Ongetemd Kattenvoer

Bekijk op Untamed

Lees onze volledige merkbeoordeling

Waarom zou je het gedoe van het maken van een extra reis naar de dierenwinkel doorstaan als dat niet hoeft? Untamed levert kattenvoer van hoge kwaliteit tot aan uw deur.

Ongetemd kattenvoer wordt geformuleerd door veterinaire voedingsdeskundigen en bevat ingrediënten zoals heel vlees. Dit merk biedt een selectie van ingeblikt kattenvoer gemaakt zonder granen, suikers, plantaardige eiwitten of dierlijke bijproducten. Ongetemd kattenvoer is verpakt in jus of gelei. Alles wordt zachtjes gestoomd om versheid en smaak vast te houden en vervolgens aan uw deur te bezorgen volgens het gepersonaliseerde abonnement van uw kat.

Top recept: ongetemde chocka kip in jus ingeblikt voedsel

Dit versnipperde kattenvoer bevat verse kipfilet als hoofdingrediënt. Het bevat ook kippenbouillon voor smaak en vocht en kippenlever voor toegevoegde eiwitten. De enige andere ingrediënten zijn zonnebloemolie, tapioca voor verdikking en voedingssupplementen als dat nodig is voor balans.

Ongetemd kattenvoer zit boordevol voor de soort geschikte voeding van hoogwaardige dierlijke bronnen zoals kip, en hun natvoer is rijk aan het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie. Dit specifieke recept bevat 63% heel vlees en wordt zachtjes gestoofd om de voedingswaarde te behouden.

Als uw kat allergisch is voor kip, biedt Untamed een beperkte selectie van andere eiwitkeuzes, waaronder tonijn, makreel en zalm.

Ingrediënten

Kipfilet, kippenbouillon, kippenlever, zonnebloemolie, tapioca, vitaminen, mineralen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16.5%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 75%

Vet: 11.36%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 71.52%

Vet: 26.32%

Koolhydraten: 2.17%

Wat we leuk vonden:

 • Boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie
 • Beperkte lijst van ingrediënten, geen kunstmatige toevoegingen
 • Verwaarloosbaar koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Beperkte eiwitopties (alleen kip en vis)

#3 Premium Pick: Miauwende hoofden

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Miauwend Hijads is momenteel eigendom van Inspired Pet Nutrition (IPN), een van de grootste producenten van droogvoer voor huisdieren in het Verenigd Koninkrijk. Het merk werd oorspronkelijk opgericht in 2008 toen de drie mede-oprichters hun baan bij een Amerikaans huisdiervoedingsbedrijf verlieten en hun eigen dierenvoeding wilden maken.

Het merk gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten uit het VK, maar geeft geen specifieke informatie over hun ingrediënten, behalve om te zeggen dat hun eiwitten 100% natuurlijk zijn. Het woord “natuurlijk” impliceert echter meer dan het in werkelijkheid betekent, dus deze claims moeten met een korrel zout worden genomen.

Top Recept: Meowing Heads Top-Cat Kalkoen Nat Voedsel

Gemaakt met 93% kalkoen, rundvlees en kip, heeft deze eiwitrijke natte kattenvoerformule een vlezige textuur en een hoog vochtgehalte. Het wordt verkocht in zakjes van 100 g en Meowing Heads suggereert dat de gemiddelde kat van 5 kg 2 zakjes per dag moet krijgen.

Dit natte kattenvoer bevat een zeer eenvoudige lijst met hoofdingrediënten, dus het zou voor de meeste katten gemakkelijk te verteren moeten zijn. Het lijkt ook geen toegevoegde koolhydraten te bevatten. In feite is het enige plantaardige ingrediënt zonnebloemolie. Hoewel we liever geen plantaardige vetten in kattenvoer zien, gaat dit ingrediënt vergezeld van zalmolie als een dierlijke bron van essentiële vetten en omega-3 vetzuren.

Een ding om in gedachten te houden met Meowing Heads kattenvoer is dat het grootste deel van hun natvoer meerdere dierlijke eiwitten bevat, dus ze zijn misschien niet de beste keuze voor katten met voedselallergieën.

Ingrediënten

Compositie: 93% Turkije, Rundvlees &kip omvat – Vers Uitgebeende Kalkoen (28%), Vers Uitgebeend Rundvlees (25%), Kalkoenbouillon (25%), Verse Uitgebeende Kip (15%), Zonnebloemolie, Zalmolie, Mineralen.

Nutritionele additieven (per kg): Taurine 800 mg Vitaminen: Vitamine D3 240 IE, Vitamine E (DL-Alfa-Tocoferylacetaat) 95 mg, Vitamine C (Ascorbinezuur) 550 mg

Sporenelementen: Zink als zinkchelaat van glycinehydraat 13 mg, mangaan (mangaansulfaatmonohydraat) 0,5 mg, koper als kopersulfaat pentahydraat 2 mg, jodium als calciumjodaat watervrij 0,4 mg

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 80%

As: 0.4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55%

Vet: 25%

Vezel: 7.5%

Koolhydraten: 10.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 43.58%

Vet: 48.1%

Koolhydraten: 8.32%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Rundvlees, Kip, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, Kip

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van 93% kalkoen, rundvlees en kip
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen
 • Bevat slechts ongeveer 10% droge stof koolhydraten

Wat we niet leuk vonden:

 • Is misschien niet ideaal voor katten met voedselallergieën

#4 Beste droog: AATU droog kattenvoer

Bekijk op Amazon UK

Lees onze volledige merkbeoordeling

AATU biedt zowel nat als droog voedsel, die allemaal de nadruk leggen op een hoog eiwitgehalte en de graankorrels overslaan die zo vaak voorkomen in andere producten.

Hun natte voedingsmiddelen zijn voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten, met veel vlees, eiwitten en andere voedingsstoffen uit vlees.

Hoewel het een aantal geweldige kwaliteiten heeft, schiet AATU tekort voor onze eerste plaats ranking omdat het naar de gimmicky kant leunt. Hun voedsel is zeker gericht op vlees, maar ze bevatten ook enkele trendy en onnodige items zoals spirulina en tomaten.

Zoals je zou verwachten gezien hun gebruik van deze ingrediënten, zijn AATU-voedingsmiddelen iets duurder dan de meeste. Ook houden niet alle katten van de manier waarop ze smaken.

Top recept: AATU volwassen kattenvoer natte zakjes

Dit voedsel bestaat voor 97% uit vleesingrediënten, waarbij kip, kwartel en kippenbouillon het grootste deel van het recept innemen.

Het bevat ook wat het bedrijf beschrijft als de “super 8”, een mix van acht groenten, kruiden, plantaardige en specerijen. Deze ingrediënten zijn niet nodig voor katten en ze verhogen het koolhydraatgehalte van het voedsel enigszins. Over het algemeen bestaan deze extra ingrediënten echter in voldoende kleine hoeveelheden om het voedsel relatief geschikt te maken voor de soort.

Het voedsel is vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen.

Ingrediënten

97% Kip &kwartel (Inclusief kip 57%, kippenbouillon 30%, kwartel 10%), mineralen, zoete aardappel, wortelen, erwten, appel, luzerne, kikkererwten, tomaat, tapioca, peer, cranberry, bosbes, moerbei, sinaasappel, bosbes, koebes, glucosamine, chondroïtine, peterselie, pepermunt, spirulina, zeewier, oregano, salie, marjolein, tijm, kamille, rozenbottel, yucca, cichorei, anijs, brandnetel, goudsbloem, fenegriek, kaneel, MSM.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.56%

Vet: 21.51%

Vezel: 2.69%

Koolhydraten: 39.25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.55%

Vet: 40.79%

Koolhydraten: 30.65%

Wat we leuk vonden:

 • Laag koolhydraatgehalte
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur
 • Bevat veel donzige, niet-essentiële ingrediënten

#5 Beste geschikte soort: Anifit voor katten

Gebruik couponcode ALLABOUTCATS10 om 10% korting te krijgen op uw eerste bestelling van Anifit kattenvoer!

Als het gaat om soortgeschikte voeding voor huisdieren, is Anifit de expert. Dit huisdiervoedingsbedrijf biedt een verscheidenheid aan natvoer en biologisch geschikte raw food (B.A.R.F.) opties voor katten, gemaakt met tot 99% echte vleesingrediënten.

Anifit kattenvoer wordt gemaakt met de meest verse ingrediënten mogelijk. Dit bedrijf heeft een strikt verbod op dierlijke maaltijden, plantaardig meel, conserveermiddelen, suiker en kunstmatige toevoegingen, zodat u weet dat uw kat alleen het beste krijgt.

Top recept: Fisch A La Mode

Deze formule bevat een eiwitrijke mix van kip, rendieren en vis die 99% van het totale recept uitmaken. We waarderen het dat het werkelijke percentage van elk eiwitingrediënt wordt vermeld en dat er geen kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveermiddelen zijn.

Anifit merkt op dat het spiervlees in hun recepten skelet-, hart- en maagspieren omvat, dus er is zeker geen tekort aan eiwitten. De opname van runderlong en lever helpt ook voor een goede voedingsbalans.

De enige supplementen in deze formule lijken tomatenpoeder te zijn voor vezels, calcium en zout, samen met rozenbottel. Rozenbottel is niet een ingrediënt waar we erg bekend mee zijn, maar het lijkt ontstekingsremmende voordelen te bieden.

Ingrediënten:

Kippenspiervlees (31%), rendierspiervlees (7%), zalm (16%), wijting (16%), runderlong (18%), runderlever (11%), tomatenpoeder, rozenbottel, calcium, zout

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 83%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 58.82%

Vet: 17.65%

Vezel: 1.76%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 52.67%

Vet: 38.37%

Koolhydraten: 8.95%

Wat we leuk vonden:

 • Verse, hoogwaardige grondstoffen
 • Gemaakt met 90% tot 99% echt vlees
 • Rijk aan smaak, geen kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

#6 Beste droog kattenvoer: Ziwi Peak

ZiwiPeak Daily Kattenvoer Zakjes Lam

Bekijk op Amazon UK

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit Nieuw-Zeelandse bedrijf maakt luchtgedroogd en ingeblikt voedsel dat dierlijk spiervlees, organen en groenlipmosselen in de schijnwerpers zet.

Hoewel zowel hun droge als natte voedingsmiddelen een aantal geweldige kwaliteiten hebben, is droogvoer de sterke plek van Ziwi Peak.

Ziwi Peak-voedsel wordt aan de lucht gedroogd, dus het behoudt de voedingswaarde van vers vlees zonder de ziekteverwekkers van rauw voedsel. Het is een goed alternatief voor zowel rauw voedsel als brokjes.

Klik hier om onze volledige review van Ziwi Peak kattenvoer te lezen.

Top recept: Ziwi Peak Kattenvoer Volwassen luchtgedroogd lamsvlees, droogvoer

Hoewel dit luchtgedroogde voedsel net zo vochtarm is als traditionele brokjes, heeft het een paar kwaliteiten die het voor je standaard zak crunchies plaatsen. Het is bijvoorbeeld voornamelijk gemaakt van vlees en heeft een laag koolhydraatgehalte.

Het is made van lamsvlees, lamshart, lamspens, lever, nier, long, bot en groenlipmossel als bron van omega-3 vetzuren.

Al deze ingrediënten zijn voedend en geschikt voor soorten, waardoor dit een goede aanvulling is op natvoer of hoofdgerecht voor katten die weigeren iets anders te eten dan droog voedsel.

Ingrediënten

Lam, Lamshart, Lamspens, Lamslever, Lamsnier, Lamslong, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Lamsbot, Lecithine, Inuline uit Cichorei, Gedroogde Kelp, Mineralen (Dipotassiumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Zink aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Ijzeraminozuurcomplex, Mangaan aminozuurcomplex, Natriumseleniet), Zout, Conserveermiddel (citroenzuur, gemengde tocoferolen), Vitaminen (Cholinechloride, Thiaminemononitraat, Pyridoxine hydrochloride, foliumzuur, vitamine D3 supplement), DL-methionine, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 33%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 14%

As: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.7%

Vet: 38.37%

Vezel: 2.33%

Koolhydraten: 4.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.38%

Vet: 67.27%

Koolhydraten: 3.36%

Wat we leuk vonden:

 • Laag koolhydraatgehalte in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen
 • Maakt gebruik van een verscheidenheid aan voedend spiervlees, organen en botten
 • Een dieet met nieuwe eiwitten voor de meeste katten

Wat we niet leuk vonden:

 • Heeft niet genoeg vocht
 • Duur

#7 Beste betaalbare: Fancy Feast Classic Nat Kattenvoer

 Fancy Feast Klassiek Mals Rundvleesfeest Ingeblikt Kattenvoer

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit bekende merk Purina biedt enkele van de beste economische voedingsmiddelen die u kunt kopen.

Sommige van hun recepten bevatten potentieel schadelijke kleurstoffen en andere bevatten te veel plantaardig materiaal, maar de meeste formules in de Fancy Feast Classics-lijn zijn vleesrijke, voor de soort geschikte recepten. Deze recepten leveren veel voeding zonder veel zetmeel of andere ingrediënten die misschien niet goed zijn voor je kat.

Top recept: Fancy Feast Klassiek Mals rundvleesfeest Ingeblikt kattenvoer

Dit paté-achtige voedsel wordt voornamelijk gemaakt van rundvlees, runderbouillon en lever. Het bevat ook een paar vaag gelabelde ingrediënten die mogelijk geen toevoegingen van topkwaliteit zijn aan het dieet van uw kat. Wat moet dat betekenen? Het voedsel bevat vis, maar het specificeert niet welk type vis erin zit. Het bevat vleesbijproducten, maar zegt niet wat voor soort vlees er in die bijproducten zit.

Deze ingrediënten zijn niet per se verschrikkelijk, maar ze zijn ook niet gegarandeerd bijzonder verteerbaar, voedzaam of veilig behandeld. Zoals veel Fancy Feast recepten bevat het eten een combinatie van kunstmatige en natuurlijke smaken.

Het is verdikt met guargom, wat een veiliger alternatief is voor carrageen, een ander veelgebruikt verdikkingsmiddel dat wordt gebruikt in kattenvoer.

Ingrediënten

Rundvlees, runderbouillon, lever, vis, vleesbijproducten, natuurlijke en kunstmatige smaakstoffen, guargom, kaliumchloride, zout, taurine, vitaminesupplementen (E, A, D3, B12), natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen), thiaminemononitraat (vitamine B1), ijzersulfaat, zinksulfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.18%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 48.43%

Vet: 42.77%

Koolhydraten: 8.81%

Wat we leuk vonden:

 • Stevige voeding op basis van dieren
 • Laag in koolhydraten
 • Vrij van carrageen, een verdikkingsmiddel dat veel voorkomt in goedkopere voedingsmiddelen
 • Betaalbaar

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat kunstmatige smaakstoffen
 • Gemaakt met dierlijke bijproducten, die mogelijk niet zo verteerbaar of voedend zijn als andere stukken vlees

#8 Beste voor kittens: Natures Menu

Natures Menu Kitten Kip

Bekijk op Amazon Nederland

Lees onze volledige merkbeoordeling

Natures Menu verkoopt rauw, gevriesdroogd en nat voedsel, allemaal met de nadruk op stukken vlees van wat ze ethisch gefokte dieren noemen. Of ze nu rauw zijn of niet, alle Nature’s Menu-voedingsmiddelen zijn geïnspireerd op de voedingswaarde van rauw voedsel.

Ze zijn vrij van toegevoegde suikers, gesmolten vlees en kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

Natures Menu-voedingsmiddelen zijn een goede optie voor katten van alle leeftijden, maar hun kittenspecifieke formule onderscheidt zich als een bijzonder eiwitrijke, koolhydraatarme, rijk voedende optie.

Top recept: Natures Menu Kitten Chicken

Wat maakt kittenvoer anders dan volwassen voedsel? Meestal is kittenvoer calorierijker, voedselrijker en soms iets zachter en gemakkelijker te eten dan traditioneel volwassen voedsel.

Dit voedsel wordt voornamelijk gemaakt van kip in bouillon – geen granen, geen aardappelen, met kip als de enige eiwitbron. Het supereenvoudige recept is versterkt voor kittenvoeding en heeft een zachte consistentie die het gemakkelijk maakt om op te lappen.

Idealiter zou kittenvoer een visoliesupplement bevatten als bron van het omega-3-vetzuur DHA, maar dit doet het niet. Als u voor dit kittenvoer kiest, wilt u misschien een zalmoliesupplement toevoegen om het dieet van uw kitten af te ronden.

Ingrediënten

Kip (min 70 procent), Bouillon (28 procent), Vitamine A 3000iu, Vitamine D3 200iu, Vitamine E 30 mg, Taurine 1,5 g. Sporenelementen: Zinksulfaatmonohydraat 15 mg, Mangaansulfaatmonohydraat 3 mg, Calciumjodaat 0,75 mg, Natriumseleniet 0,03 mg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 0.4%

Vocht: 79%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.62%

Vet: 38.1%

Vezel: 1.9%

Koolhydraten: 0.48%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 65.8%

Koolhydraten: 0.34%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan verteerbare eiwitten
 • Caloriedicht om de groei van kittens te ondersteunen
 • Laag koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat geen bron van omega-3 vetzuren
 • Duur

#9 Beste natte kattenvoer: HiLife Kattenvoer

Bekijk op Amazon UK

Lees onze volledige merkbeoordeling

Nat kattenvoer bevat het vocht dat je katachtige vriend nodig heeft voor optimale hydratatie. In vergelijking met het typische droge voedsel, heeft het ook de neiging om lager te zijn in koolhydraten en hoger in eiwitten. HiLife biedt een selectie van natte kattenvoerzakjes en blikjes die boordevol eiwitten en vocht zitten.

HiLife is een familiebedrijf dat bestaat uit eigenaren van gezelschapsdieren die het belang van kwaliteitsvoeding voor huisdieren begrijpen. Ze hebben de reputatie eerlijk, betrouwbaar en deskundig te zijn in de branche. HiLife nat kattenvoer is gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder dierlijke eiwitten van goede kwaliteit zoals hele tonijn en hele kip. Hun recepten worden zachtjes gestoomd in zakjes om de voedingswaarde en de natuurlijke smaak te behouden.

Top recept: HiLife het is alleen natuurlijk The Chicken One Pouches

Verkrijgbaar in kip en kip met rundvleessmaken, is dit kiprecept natvoer gemaakt met 50% verse kip om de vleesetende verlangens van uw kat en haar voedingsbehoeften te bevredigen.

Afgezien van de verse kip, bevat dit recept een beperkt aantal extracten om essentiële voedingsstoffen te bieden, de darmgezondheid te ondersteunen en ontlastingsgeur te verminderen. Zonnebloemolie is inbegrepen om omega-vetzuren te leveren. Hoewel alle andere ingrediënten dan de kip plantaardig zijn, is het totale koolhydraatgehalte van het recept extreem laag.

Verkocht in verpakkingen van 8 of 32 zakjes, HiLife is een betaalbare optie voor eigenaren van gezelschapsdieren. Hoewel de selectie van producten beperkter kan zijn dan bij andere merken, zijn HiLife-zakjes gemakkelijk te serveren en bevatten ze veel van het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie.

Ingrediënten

Kip, gistextract, cassave-extract, mineralen, zonnebloemolie, cichorei-extract, yucca-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.5%

Ruw vet: 4.5%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 84%

As: 1.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.38%

Vet: 28.13%

Fiber: 0.63%

Koolhydraten: 4.38%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.96%

Vet: 51.72%

Koolhydraten: 3.31%

Wat we leuk vonden:

 • Vochtrijk om hydratatie te ondersteunen
 • Gemaakt met 50% verse kip
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen en vulstoffen
 • Betaalbaar geprijsd

Wat we niet leuk vonden:

 • Beperkte productselectie
 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten

#10 Beste variëteit: Farmina Kattenvoer

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u op zoek bent naar een kattenvoermerk dat een breed scala aan opties voor uw kat biedt, overweeg dan Farmina. Dit Italiaanse huisdiervoedingsbedrijf biedt droge en natte kattenvoeropties gemaakt met een breed assortiment premium eiwitten zoals kip, rundvlees, lam, wild zwijn en oceaanvis.

Farmina huisdiervoedingsformules worden ontwikkeld met behulp van wetenschappelijk onderzoek en zijn gericht op het welzijn van huisdieren. Ze bieden zowel graanvrij kattenvoer als graaninclusieve recepten.

Farmina kattenvoer wordt van nature geconserveerd met behulp van stikstof om de afbraak van vetzuren te voorkomen en versheid te behouden – het is hetzelfde proces dat veel wordt gebruikt in menselijke voedselverpakkingen. De meeste Farmina-voedingsmiddelen voor huisdieren zijn ontworpen om laag-glycemisch te zijn en bevatten niet meer dan 20% granen, lager dan het graangehalte van 40% tot 60% in de meeste commerciële dierenvoeding.

Top recept: Farmina Natural &heerlijke lamsgraanvrije formule Droog kattenvoer

Als onderdeel van Farmina’s Natural &Delicious-productlijn is dit lamsrecept droogvoer ontworpen om een lage glycemische impact te hebben. Bovendien is het met 97% van het eiwit uit dierlijke bronnen goed verteerbaar.

Deze droogvoerformule bevat misschien niet het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie, maar het zit boordevol hoogwaardige dierlijke ingrediënten. Vers lamsvlees en gedehydrateerd lamsvlees staan bovenaan de lijst met ingrediënten, met aanvullende eiwitten uit gedehydrateerd ei, haring, gedehydrateerde haring en kippeneiwitconcentraat. De primaire bronnen van toegevoegd vet zijn ook dierlijk.

Hoewel deze formule toegevoegde plantaardige ingrediënten zoals aardappel, wortels en zongezouten alfalfameel bevat, is het geschatte koolhydraatgehalte minder dan 20%, zoals beloofd. Dit is hoger dan we zouden willen, maar nog steeds veel lager dan het gemiddelde commerciële droge kattenvoer.

Ingrediënten

Lamsvlees, gedehydrateerd lamsvlees (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), aardappel, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedehydrateerd eiproduct, haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), gedehydrateerde haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), haring & zalmoliemengsel (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kippeneiwitconcentraat, gedroogde wortelen, zongezouten alfalfameel, cichoreiwortelextract, Fructooligosaccharide, Gistextract (Bron van Mannan-Oligosacchariden), Gedehydrateerde Blauwe bes, Gedehydrateerde Zoete Sinaasappel, Gedehydrateerde Granaatappel, Gedehydrateerde Appel, Gedehydrateerde Spinazie, Psylliumzaad Husk, Gedehydrateerde Zwarte bessenbes, Zout, Brouwers Gedroogde Gist, Kurkuma, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Ascorbinezuur, Niacine, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitraat, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Choline Chloride, beta-caroteen, zinkproteïne, mangaanproteïne, ijzereiwitaat, koperproteïnaat, seleniumgist, dl-methionine, taurine, L-carnitine, aloë vera-gelconcentraat, groene thee-extract, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 10%

As: 8.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.67%

Vet: 22.22%

Vezel: 2%

Koolhydraten: 19.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.94%

Vet: 45.03%

Koolhydraten: 16.04%

Wat we leuk vonden:

 • Twee hoogwaardige dierlijke eiwitten staan bovenaan de lijst
 • Rijk aan omega-3 vetzuren uit dierlijke bronnen
 • Relatief laag in koolhydraten, minder dan 20% (zoals gevoed)
 • Vrij van GGO’s en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Bevat verschillende toegevoegde plantaardige ingrediënten

Wilt u meer weten over kattenvoeding en hoe u uw kat het beste kunt voeden?

We hebben genoeg middelen om te helpen je wordt de slimste shopper op het gangpad van kattenvoer. Bekijk onze gidsen voor het beste droogvoer, beste natvoer en kittenvoer of ontdek onze verzameling merkrecensies en beoordelingen.

Lees ook:

Inhoudsopgave