8 verrassende Ragdoll-feiten (je wist er nooit van!)

Ragdoll katten zijn pluizig en schattig en zijn geweldige huisdieren. Ragdoll-eigenaren houden zeker van hun katachtige familieleden en velen zijn tegen de zorg voor een ander ras. De blauwe ogen, zijdeachtige vacht en charmante persoonlijkheid van de kat zullen ervoor zorgen dat elke kattenliefhebber rechtop gaat zitten en opvalt. Als je je ooit hebt afgevraagd of je wat informatie over je Ragdoll-kat mist, hebben we acht verrassende Ragdoll-feiten die je je huisdier misschien nog meer waarderen.

3 katten gezichtsverdeler

De 8 meest verrassende feiten over Ragdoll-katten

1. Ragdolls hebben allemaal prachtige blauwe ogen

Ragdoll blue point katje in een studio
Afbeelding Credit: dezy, Shutterstock

Hoewel dit voor de meesten van ons niet verrassend is, hebben Ragdolls prachtige blauwe ogen. Alle kittens worden geboren met blauwe ogen, maar de mooie ogen van de Ragdoll blijven zijn hele leven blauw. De ogen van de katten zijn er in verschillende vormen en tinten, maar ze zijn allemaal blauw.

Het is belangrijk op te merken dat alle raszuivere Ragdolls blauwe ogen hebben. Als je naar je Ragdoll kijkt en ze heeft vlekken van groen of geel in haar blauwe ogen, is ze waarschijnlijk een gemengd ras, geen raszuivere kat.

thematische pauze

2. De eerste Ragdoll-kat kwam uit Californië

De eerste Ragdoll werd gefokt door Anne Baker uit Riverside, Californië, in de jaren 1960. Ze heeft vervolgens een handelsmerk van de naam Ragdoll gemaakt en geregistreerd. Ze zette haar eigen register op, dat strikte richtlijnen oplegt aan iedereen die een kat onder de ragdoll-naam wil fokken of verkopen. Dat betekent dat de voorouders van je kleine Ragdoll uit Californië komen.

thematische pauze

3. De Ragdoll wordt geleverd in verschillende kleuren en patronen

3 Ragdoll kittens op een rij op blauwe achtergrond
Afbeelding Credit: Linn Currie, Shutterstock

Het Ragdoll kattenras is er in verschillende kleuren en patronen. Met zes kleuren en vier patronen kun je niet anders dan een Ragdoll vinden waar je zeker van zult houden. Ze zijn verkrijgbaar in rode, zegel-, chocolade-, blauwe, lila en crèmekleuren.

De vier patronen omvatten bestelwagen, bi-color, kleurpunt en mitted. Wanneer u op zoek bent naar een Ragdoll van een fokker, kunt u misschien een van de Ragdoll-kittens in uw favoriete kleur en patroon krijgen om een eeuwig thuis te geven.

thematische pauze

4. De Ragdoll is een van de grootste huiskatten

Veel eigenaren van gezelschapsdieren realiseren het zich niet, maar de Ragdoll is een van de grootste huiskatten. Net als de Main Coon is deze kat enorm en moeilijk te negeren. Een volgroeide Ragdoll-kat weegt 8 tot 20 pond, waarbij de mannetjes een stuk groter worden dan de vrouwtjes.

thematische pauze

5. Ragdolls houden van water

Wees niet verbaasd als je onder de douche staat of in bad ligt en je Ragdoll plotseling met je meespringt. Hoewel mensen meestal denken dat katten water haten, bewijzen Ragdolls dat die theorie onjuist is. Net als de populaire Savannah Cat houden Ragdolls van water en spelen ze er graag in. Uw huisdier kan nog meer genieten van badtijd dan u.

thematische pauze

6. Ragdolls zijn puppy-achtige katten

bicolor ragdoll |
Image Credit: Tekst en Tulp, Shutterstock

Ragdolls worden beschouwd als veel op honden en sommigen gebruiken de term “puppy-achtige katten” om hun huisdieren te beschrijven. Ze houden ervan om geknuffeld, opgepakt en mee gespeeld te worden. Je kunt verwachten dat je Ragdoll-baby je van kamer naar kamer volgt, bij de deur wacht en je begroet als je thuiskomt en bij je slaapt. Deze kat kruipt zelfs als een baby op je schoot terwijl je tv bingewatcht.

thematische pauze

7. Ragdolls worden slap als je ze oppakt

Ragdolls zijn vernoemd naar een van hun meest duurzame eigenschappen. In tegenstelling tot andere katten die je armen proberen uit te knijpen of alleen maar tolereren dat ze worden opgepakt, gaan Ragdolls slap in je armen en lijken ze ervan te genieten.  Het zal slap worden als je er een oppakt, net als een ragdoll. Ze zijn comfortabeler in de buurt van mensen dan sommige rassen en zelfs vriendelijk voor vreemden en andere huisdieren.

thematische pauze

8. Ragdolls zijn stil

In tegenstelling tot veel rassen die vocaal en luidruchtig zijn, is het Ragdoll-ras erg stil. Sommige fokkers zeggen dat het Ragdoll-ras zo stil is dat het niet miauwt of huilt als het ziek is of pijn heeft, wat de zaken voor eigenaren kan bemoeilijken.

Tot op zekere hoogte verbergen alle katten hun pijn, maar het is het beste om het gedrag van je Ragdoll nauwlettend in de gaten te houden op verontrustende tekenen, zoals een gebrek aan eetlust, kattenbakproblemen, diarree, braken en lethargie. U kunt contact opnemen met uw dierenarts voor een afspraak als u tekenen van ziekte opmerkt, maar het handhaven van tweejaarlijkse veterinaire bezoeken zal ook zorgen voor je Ragdoll blijft gezond.

Redenen om een Ragdoll Cat te adopteren

Er zijn veel redenen om een Ragdoll-kat te adopteren en we hebben een paar van onze favorieten op een rijtje gezet.


  • Het zijn ongelooflijk vriendelijke katten

  • Ze houden van spelen

  • Ze houden van mensen

  • Ze kunnen goed overweg met andere katten

  • Ze kunnen goed overweg met honden

  • Ze zijn erg liefdevol

  • Ze genieten van luie middagen op de bank

  • Ze hebben de neiging om hechte banden te vormen met één persoon

  • Ze zijn erg goed met kinderen

kattenpootverdeler

Conclusie

Ragdoll katten zijn grote en schattige katachtigen met prachtige blauwe ogen. Als je hebt overwogen om een van deze lieve katten te adopteren, hopen we dat ons artikel je ervan heeft overtuigd dat het uitzonderlijke huisdieren zijn. Zoals je hebt gezien, zijn er verschillende redenen waarom een Ragdoll-kat een geweldig huisdier is. Voordat u op zoek gaat naar Ragdoll-fokkers, neemt u contact op met uw lokale reddingen en schuilplaatsen om te zien of u een Ragdoll kunt vinden om een nieuw lid van uw gezin te worden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Nils Jacobi, Shutterstock