7 Beste kattenbakken zeven voor geurbestrijding

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Iedere katteneigenaar kent de waarde van een goede kattenbak. Meer dan alleen een bak voor het afval van uw kat, zou een goede kattenbak uw werk van het scheppen en schoonmaken van de doos echter gemakkelijker moeten maken.

Dat is waar het zeven van kattenbakken om de hoek komt kijken.

We hebben de beoordelingen doorzocht en zelf enkele van de meest populaire kattenbakken getest om u onze top 7-keuzes voor de beste zeefbakken te geven.

Snelle blik: best beoordeelde zeef kattenbakken om te kopen

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Huishoudens met meerdere katten

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Hagen Catit SmartSift Kattenbak

 • Eenvoudig en super gemakkelijk te gebruiken
 • Schept kattenbakvulling met de trek van een hendel
 • Verzegeld ontwerp, houdt alles binnen

Waarom we het leuk vinden om kattenbakken te zeven?

Wij toegewijde kattenouders weten allemaal hoeveel tijd het kost om je huisdier op te ruimen.
Het scheppen van klonten en het weggooien van vuil strooisel is een dagelijkse noodzaak, vooral in een huishouden met meerdere katten. In sommige huishoudens kan het zelfs aanvoelen als een bijbaantje.

Als u investeert in een kattenbakvulling van hoge kwaliteit, is het scheppen van de doos vrij eenvoudig en kunt u het schone strooisel nog minstens een paar dagen hergebruiken. Dat gezegd hebbende, het is niet bepaald een van de schoonste banen op de planeet en zeker niet een van de meest aangename.

Katteneigenaren die moe zijn van het gedoe van het met de hand scheppen van de kattenbak, zullen blij zijn te weten dat er een alternatieve optie is – kattenbakken zeven.

Bij een kattenbak zeven is het scheppen van klontjes een makkie omdat je het niet zelf hoeft te doen!

Hoe werkt een kattenbak?

Het zeven van kattenbakken is er in verschillende ontwerpen, maar het belangrijkste idee is hetzelfde.
In plaats van uit een enkele kattenbak te bestaan, bevatten het zeven van kattenbakken een extra zeefpan die u in de vaste pan plaatst. Je vult de pan met strooisel zoals je normaal zou doen, maar als het tijd is om te scheppen, til je gewoon de zeefpan op om klonten te verzamelen en het schone strooisel terug in de pan te laten vallen.

De meeste zeefbakken worden geleverd met twee stevige pannen, dus na het zeven kunt u de zeef in de tweede pan plaatsen en het schone strooisel er weer in gieten. Dan berg je de extra pan er gewoon onder op.

Sommige kattenbakken voor het zeven bevatten functies die u normaal gesproken zou vinden in automatische of zelfreinigende kattenbakken. Sommige hebben een hendel waaraan u trekt om het strooisel automatisch te zeven en een zevende kattenbak heeft zelfs een speciaal rollend ontwerp dat het strooisel zeeft wanneer u de doos op zijn kant kantelt.

Lees ook: Beste kattenbakvullingsmatten – Stop met volgen en verstrooien met deze best beoordeelde matten

De voordelen van het gebruik van een zeefbak:

 • Bespaart tijd. Opruimen nadat je kat snel en gemakkelijk wordt.
 • Gebruiksgemak. Nooit meer rommelen met de rommel van je kat – giet gewoon de klonten uit en voeg indien nodig wat schoon strooisel toe.
 • Verminder zwerfvuilafval. Wanneer u de zeefpan gebruikt om klonten te verzamelen, valt er schoon kattenbakvulling doorheen, zodat het kan worden hergebruikt.
 • Extra functies. Veel zeefbakken hebben handige functies zoals hoezen voor geurbestrijding of verhoogde zijkanten, zodat zwerfvuil niet wordt verspreid.

Lees ook: 15 beste kattenbakken – Geef je kat de perfecte kattenbak

Waar moet je op letten in een kattenbak?

Een kattenbak zeven kan je werk oneindig veel gemakkelijker maken als het gaat om het schoonmaken van de kattenbak, maar niet alle kattenbakken zijn gelijk. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen die uw taak moeilijk maken, maar we hebben enkele van de meest populaire modellen op de markt beoordeeld om u te helpen uw keuzes te beperken.

Voordat we ingaan op onze aanbevelingen, laten we echter enkele dingen bekijken die u moet overwegen bij het winkelen voor een zeefbak.

Duurzame materialen.

Een kattenbak zal je niet veel goeds doen als hij niet bestand is tegen de klauwen en het dagelijkse scheppen van je kat. Zoek naar een zeefbak gemaakt van stevige materialen in een formaat dat kan comforplaats uw kat op een tab. Als de kattenbak te klein is, kan uw kat deze uiteindelijk breken of zal hij het gebruik ervan helemaal vermijden.

Handig ontwerp.

Het hele punt van het kiezen van een zevende kattenbak is voor het gemak, dus zorg ervoor dat het model dat u kiest daadwerkelijk handig en gemakkelijk te gebruiken is. Als je voor een traditioneel kattenbakontwerp gaat, zorg er dan voor dat er een extra bodempan is om de zeef in te plaatsen, zodat je het schone strooisel erin kunt gieten. Als je met een meegeleverde kattenbak gaat, zorg er dan voor dat deze gemakkelijk te gebruiken is om de zeeffunctie te gebruiken.

Gemakkelijk schoon te maken.

Hoewel een zeven kattenbak de tijd die je hebt besteed aan het scheppen van de kattenbak vermindert, moet je hem nog steeds af en toe schoonmaken. Zorg ervoor dat de zeefbak een anti-aanbaklaag heeft, zodat vuil afval er niet in blijft steken en zoek naar functies zoals ergonomische handgrepen die de kattenbak gemakkelijk vast te houden en te verplaatsen maken.

Sterke geurbestrijding.

Het maakt niet uit welke kattenbak je kiest, geurbeheersing is een belangrijk ding om naar te zoeken. Kattenbakken met kap zijn meestal beter in het beheersen van de geur van kattenbakken dan open pannen. Als u echter voor een kattenbak met kap gaat, wilt u er misschien voor zorgen dat deze een filter heeft om dingen fris te houden voor uw kat. Dit is vooral belangrijk als je meerdere katten hebt.

Koop op Chewy Koop op Petco

Het Purina Tidy Cats BREEZE kattenbaksysteem is ontworpen om de kattenbakvullingen van uw kat schoon te houden en het scheppen van de doos een fluitje van een cent te maken. Dit systeem is uniek ontworpen met wegwerp plaspads voor geurbeheersing en herbruikbare pellets die low-tracking en 99% stofvrij zijn.

Hoewel dit strooiselsysteem misschien niet uw typische zeefbak is, vervult het een vergelijkbare functie omdat vloeibaar afval door de pellets naar beneden filtert in een plaskussen eronder. Wanneer de pad verzadigd raakt, verwijdert u deze eenvoudig en verwijdert u deze en vervangt u deze door een nieuwe.

Vast afval wordt opgevangen in de strooiselkorrels in het bovenste gedeelte van het systeem en kan eenvoudig worden weggeschept met de meegeleverde schep. Deze pellets zijn katachtig en ontworpen om vast afval te dehydrateren om het nog gemakkelijker te scheppen.

Wat we leuk vinden:

 • Hoogzijdige kattenbak om verstrooiing en morsen tegen te gaan
 • Herbruikbare pellets zijn low-tracking en stofvrij
 • Vloeistof gaat door naar een plaskussen onder het systeem

Wat we niet leuk vonden:

 • Plaskussen kan snel verzadigd raken in huishoudens met meerdere katten
 • Sommige katten houden niet van de textuur van de pellets

Onze Take:

Dit strooiselsysteem doet geweldig werk om geur te beheersen. Niet alleen drogen de speciale pellets vast afval uit, maar vloeibaar afval filtert ook door naar een absorberend plaskussen eronder dat u kunt weggooien wanneer het verzadigd raakt. Het kan voor sommige katten even wennen aan de pellets, maar het is een geweldige optie voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk alternatief voor kleistrooisel.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Als u op zoek bent naar een betaalbare optie in het zeven van kattenbakken, hoeft u niet verder te zoeken dan de PetMate Arm &Hammer Large Sifting Litter Pan. Dit product heeft een 3-in-1 ontwerp met twee stevige kattenbakken en een zeefbak die het schoonmaken van de kattenbak snel en eenvoudig maakt.

Royaal bemeten en ontworpen met hoge zijkanten, deze kattenbak is een geweldige keuze voor grotere katten. De pannen zijn gecoat met een antimicrobieel materiaal dat helpt bestand te zijn tegen vlekken en geurveroorzakende bacteriën.

Deze kattenbak is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar hij is ook duurzaam gebouwd om lang mee te gaan. Het heeft een versterkte bodem met extra kracht om zwaar zwerfvuil te ondersteunen wanneer u de zeeffunctie gebruikt. Bovendien is het, geprijsd onder de $ 15, moeilijk om een meer betaalbare optie te vinden.

Wat we leuk vinden:

 • Hoogwaardige constructie, duurzaam kunststof
 • Groot formaat met hoge zijkanten werkt goed voor grotere katten
 • Antimicrobiële bescherming tegen geurveroorzakende bacteriën

Wat we niet leuk vonden:

 • Zeefgaten zijn erg klein, vast afval kan vast komen te zitten
 • Sluitingen die de pannen bij elkaar houden, zijn gevoelig voor breken

Onze Take:

Deze zeven kattenbak is zeer betaalbaar en eenvoudig van ontwerp. Met twee stevige pannen en een zeefpan is deze kattenbak gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig schoon te maken. Door het kleine formaat van de zeefgaten kan zachter afval vast komen te zitten, maar verder werkt de zeeffunctie goed. Het biedt ook antimicrobiële bescherming tegen vlekken en geuren, wat essentieel is voor het houden van een schone kattenbak in een huishouden met meerdere katten.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Voor katten die strooisel sproeien en strooien, is een hoogzijdige kattenbak een must. Deze Van Ness Sifting Cat Kattenbak met Frame vervult de functie van een zevend nest doos, maar het heeft ook hoge zijkanten.

Deze zeefbak is gemaakt van 20% gerecyclede materialen, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Het heeft ook een gepolijste afwerking die zowel geur- als vlekbestendig is, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Sommige klanten hebben echter opgemerkt dat bepaalde soorten strooisel vast komen te zitten in de gaten van de zeefbak.

Met zijn eenvoudige ontwerp is deze kattenbak gemakkelijk te gebruiken en is hij betaalbaar geprijsd onder de $ 20.

Wat we leuk vinden:

 • Ingelijst ontwerp helpt de verspreiding van zwerfvuil te verminderen
 • Gemaakt van 20% gerecyclede materialen
 • Betaalbaar geprijsd onder de $ 20

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige soorten strooisel kunnen vast komen te zitten in de zeefgaten
 • Misschien niet groot genoeg voor grote katten

Onze Take:

Als u op zoek bent naar een eenvoudige zeefbak die de klus klaart zonder al te veel toeters en bellen, kan dit een goede optie zijn. Het heeft verhoogde zijkanten die kunnen helpen bij het verspreiden van strooisel en urinespray, maar sommige gebruikers hebben opgemerkt dat het niet genoeg is voor grote katten.

Koop op Amazon Koop op Petco

De Hagen CatIt SmartSift Kattenbak kost misschien iets meer dan de andere zeven kattenbakken op deze lijst, maar er is een goede reden – het werkt echt. Deze kattenbak is voorzien van een intern zeefmechanisme dat u snel en eenvoudig kunt bedienen met het trekken van een hendel.

Deze kattenbak is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar het doet ook geweldig werk om de geur van kattenbakken en de verspreiding van zwerfvuil te beheersen. Het houdt zelfs gebruikt afval in een verwijderbaar afvalcompartiment voor eenvoudige verwijdering.

Deze kattenbak is er in verschillende maten voor huishoudens met meerdere katten en heeft een grote ingang. Het beschikt ook over een geïntegreerd koolstoffilter om dingen fris te houden voor uw kat. Bovendien is er een gemakkelijk toegankelijke onderhoudsdeur, zodat u het strooiselniveau kunt bewaken en meer kunt toevoegen als dat nodig is.

Wat we leuk vinden:

 • Intern zeefmechanisme bediend door een hendel
 • Afgedekt ontwerp minimaliseert geur en verstrooiing
 • Eenvoudig ontwerp is zeer eenvoudig te gebruiken

Wat we niet leuk vonden:

 • Veel duurder dan andere opties
 • Zelfs het extra grote formaat is misschien niet groot genoeg voor sommigen

Onze Take:

Als u bereid bent om een aanzienlijke investering te doen, kan deze kattenbak een goede keuze zijn. Deze kattenbak is voorzien van een intern zeefmechanisme dat eenvoudig kan worden bediend met de trekkracht van een hendel. Met zijn gesloten ontwerp controleert het de verspreiding van zwerfvuil en de geur van kattenbakken zeer goed.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Veel zeefbakken hebben een standaard open panontwerp, maar niet de Van Ness Sifting Enclosed Cat Litter Pan. Deze kattenbakken hebben een gesloten ontwerp met een doorzichtige deur en een stevige handgreep.

Deze kattenbak is gemaakt van lichtgewicht maar duurzame materialen met een vlekbestendige coating. Bovendien helpt het geïntegreerde zeolietluchtfilter geuren te absorberen, de kattenbak fris te houden voor uw kat en geur buiten de doos voor u te elimineren.

Met zijn gesloten ontwerp helpt deze kattenbak om strooiselstrooisel tegen te houden en een put te spuiten. Het heeft een duidelijke toegangsdeur en een grote opening voor katten van alle groottes. Het is ook royaal van formaat en voldoende diep om de hoeveelheid kattenbakvulling die uw katten leuk vinden te huisvesten.

Wat we leuk vinden:

 • Lichtgewicht ontwerp gemaakt van vlekbestendig materiaal
 • Het gesloten ontwerp helpt de geur van de kattenbak onder controle te houden
 • Ideaal voor grote katten en meerdere katten

Wat we niet leuk vonden:

 • Beperkte duurzaamheid, plastic materialen kunnen steviger zijn
 • Grote hoeveelheden vloeistof kunnen kleverig worden

Onze Take:

Als uw kat de voorkeur geeft aan een afgedekte kattenbak, kan dit zeefmodel een goede keuze zijn. Het beschikt over een grote opening met een heldere deur en twee stevige pannen met een zeefpan om het opruimen gemakkelijk te maken. Sommige klanten merken op dat de materialen duurzamer zouden kunnen zijn, maar we ontdekten dat deze kattenbak goed werkte voor de taak waarvoor hij is ontworpen.

Koop op Chewy Koop op Amazon

De Omega Paw Roll’N Clean Cat Kattenbak is een zelfreinigende kattenbak, maar niet volledig automatisch. Het beschikt over een interne grill die samengeklonterd afval schept wanneer u de doos op zijn kant kantelt en in een uittrekbare afvalinzamelbak deponeert.

Het voordeel van deze kattenbak ten opzichte van andere automatische kattenbakken is dat hij geen elektriciteit verbruikt en blijft werken zolang je hem nodig hebt.

Omdat deze kattenbak in twee maten verkrijgbaar is, is hij perfect voor grotere katten en voor huishoudens met meerdere katten. Het doet geweldig werk bij het beheersen van stof- en strooiselgeur, evenals het morsen en verspreiden van zwerfvuil. Het werkt het beste met hoogwaardige klonter cat strooisel of kristalstrooisel.

Wat we leuk vinden:

 • Zelf zeven functie is gemakkelijk te gebruiken
 • Geen speciale voeringen of filters nodig
 • Verkrijgbaar in twee maten, werkt voor grote katten

Wat we niet leuk vonden:

 • Werkt bij sommige nesten beter dan bij andere
 • Moet voorzichtig worden gebruikt om breuk te voorkomen

Onze Take:

Als u op zoek bent naar een zevende kattenbak die het grootste deel van het zware werk doet, is dit een geweldige optie. U kunt de doos eenvoudig kantelen en de interne zeefgrill het werk voor u laten doen. Hoe geweldig het ontwerp van deze kattenbak ook is, er zijn een paar beperkingen.

Eerst en vooral moet het voorzichtig worden gebruikt om te voorkomen dat het interne mechanisme wordt gebroken. Ten tweede lijkt het het beste te werken met hoogwaardig klonterend strooisel – goedkoop strooisel kan de doos minder effectief maken.

Bekijk hier onze volledige review van de Omega Paw Roll’N Clean.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Haal werk helemaal uit de vergelijking met de PetSafe ScoopFree Automatische Zelfreinigende Kattenbak. Deze kattenbak is voorzien van een automatische zeefhark die in wezen de kattenbak voor je schept.

Wat deze kattenbak uniek maakt, afgezien van de automatische harkfunctie, is dat deze gebruik maakt van kristallen kattenbakvulling. Crystal kattenbakvulling droogt uitwerpselen uit en absorbeert vloeibaar afval, waardoor u meer leven uit een enkele zak strooisel kunt halen.

Deze kattenbak heeft een standaard open panontwerp (hoewel zowel hooded- als top-entry-versies beschikbaar zijn) met de hark aan de achterkant en een overdekt afvalcompartiment aan de voorkant. Ongeveer 20 minuten nadat uw kat de kattenbak heeft gebruikt, wordt de hark geactiveerd en veegt hij vast afval in het afvalcompartiment om te helpen met geurbeheersing.

Het nadeel van deze kattenbak is dat u petsafe kristalstrooisel en hun wegwerpbakken moet gebruiken. Je kunt een herbruikbare plastic bak vinden voor $ 50 op Chewy, maar je moet nog steeds kristallen strooisel gebruiken.

Wat we leuk vinden:

 • Kristalstrooisel droogt vast afval uit en absorbeert vloeistof
 • Automatische hark veegt vast afval in een overdekt compartiment
 • Neemt het werk volledig weg van het scheppen van de kattenbak

Wat we niet leuk vonden:

 • Automatische timer is niet instelbaar (ingesteld op 20 minuten)
 • Moet worden gebruikt met kristallen strooisel en wegwerpbakken

Onze Take:

Als u op zoek bent naar een zevende kattenbak die het werk voor u doet, dan is dit het. Deze automatische kattenbakken maken gebruik van kristallen kattenbakvulling die vast afval uitdroogt en helpt om verspild strooisel te verminderen. De automatische hark veegt 20 minuten nadat uw kat hem gebruikt over de doos en duwt vast afval in een afgedekt compartiment dat helpt de geur van de kattenbak tot een minimum te beperken.

Gerelateerde artikelen:

Veelgestelde vragen

Werkt het zeven van kattenbakken?

Ja! Het zeven van kattenbakken kan de tijd en moeite die het kost om de kattenbak te scheppen aanzienlijk verminderen, zolang u het juiste soort strooisel gebruikt. De meeste kattenbakken zeven werken het beste met gewoon strooisel (idealiter klonterend strooisel), hoewel sommige kunnen werken met kristalstrooisel. De sleutel is om een strooisel te vinden dat het geen probleem maakt voor het zeefmechanisme om afval van schoon zwerfvuil te scheiden.

Hoe maak ik een zeefbak schoon?

De meeste zeefbakken zijn voorzien van een 3-pan systeem inclusief twee gewone pannen en een zeefpan. Om de doos schoon te maken, tilt u de zeefpan op om het vuile strooisel van het schone strooisel te scheiden. Gooi de klonten weg en plaats de lege zeefpan in de lege vaste pan. Giet vervolgens het schone strooisel terug in de zeefpan en bewaar de extra stevige pan eronder. Afhankelijk van hoe vies de zeefpan wordt, moet u deze mogelijk tussen gebruik door afspoelen.

Is het zeven van kattenbakken echt de moeite waard?

Dat hangt ervan af. Als je op zoek bent naar een nieuwe kattenbak om de tijd en moeite die het kost om de kattenbak schoon te maken te verminderen, ja, zeker! Als u echter een alternatief nest of niet-klonterend nest gebruikt, werkt het mogelijk niet zo goed als het zou kunnen, en u kunt uiteindelijk teleurgesteld raken.