NutriSource Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben NutriSource Cat Food beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschiktheid voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze NutriSource Cat Food review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats-standaard – NutriSource-kattenvoer beoordelen op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7/10

In totaal geven we NutriSource Kattenvoer een 43 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over NutriSource Kattenvoer

NutriSource werd opgericht in Perham, Minnesota in 1964. Het bedrijf is al drie generaties in familiebezit, te beginnen met Darrell Nelson. Nadat hij uit een boom was gevallen, bleef Darrell spelen, wat hem de bijnaam ‘Tuffy’ opleverde. Toen hij in 1964 met zijn zoon Kenny zijn eigen dierenvoedingsbedrijf begon, noemden ze het Tuffy’s Pet Foods.

Tegenwoordig maakt NutriSource deel uit van de KLN-merkenfamilie onder leiding van CEO Kenny Nelson. Het hoofdkantoor van het bedrijf is nog steeds gevestigd in Perham, MN, maar het merk is uitgebreid met een verscheidenheid aan producten voor mensen en huisdieren. Andere merken voor dierenvoeding die tot de KLN-familie behoren, zijn Element, Supreme, Premium Tuffy’s en Tuffy’s Gold.

Inkoop en productie

NutriSource beweert toegewijd te zijn aan de gezondheid van huisdieren op de lange termijn. Hun producten zijn gemaakt met hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt, hoewel we geen specifieke informatie konden vinden over de herkomst van deze ingrediënten.

Als een in de VS gevestigd merk produceert NutriSource hun droge voedingsmiddelen in eigen faciliteiten in Perham, MN. Het bedrijf beweert hun natvoer ook in de VS te produceren, maar we konden geen specifieke informatie over de productie ervan vinden.

Geschiedenis herinneren

In de bijna zes decennia durende bestaan van NutriSource heeft het merk geen terugroepactie voor kattenvoerproducten gehad. De enige terugroepactie in de merkgeschiedenis vond plaats in 2009. NutriSource PureVita Salmon Entrée Dog Food werd teruggeroepen voor mogelijk verhoogde niveaus van vitamine D. Er waren geen meldingen van ziekte of letsel.

Welke soorten kattenvoer biedt Nutrisource aan?

NutriSource biedt een royale selectie van droge voedingsmiddelen, ingeblikt voedsel, toppers en traktaties. Deze recepten zijn verkrijgbaar in de volgende twee productlijnen: NutriSource en PureVita.

Elke NutriSource formule begint met een hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten. De NutriSource-productlijn omvat zowel graanvrije als graaninclusieve fomrulas, terwijl PureVita een beperkte ingrediëntenlijn is met zeven graanvrije droge en ingeblikte voedingsmiddelen.

Wat vinden klanten van Nutrisource kattenvoer?

NutriSource biedt een verscheidenheid aan nat en droog voedsel uit beide productlijnen op Amazon en andere dierenwinkels zoals PetFlow. Hun producten hebben een gemiddelde score van 4,5 tot 5 sterren. NutriSource droogvoer lijkt veel populairder op Amazon met de Kip en Rijst Formule met bijna 500 beoordelingen.

De meerderheid van de klanten is tevreden over NutriSource kattenvoer. Velen hebben ontdekt dat hun katten er de voorkeur aan geven in vergelijking met andere merken en verschillende vonden dat het hun katten met overgewicht hielp een gezond lichaamsgewicht te bereiken. Eigenaren van katten met voedselallergieën waarderen ook de single source eiwitrecepten van PureVita.

Als het gaat om negatieve opmerkingen, ontdekten verschillende klanten dat NutriSource kattenvoer GI-problemen verergerde en bijdroeg aan gas en stinkende ontlasting. Zoals altijd zijn er ook opmerkingen over sommige katten die het eten gewoon niet lekker vinden en verschillende klanten vonden het een beetje prijzig.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van NutriSource.

Positieve beoordelingen

“Mijn katten aten dit voedsel enkele jaren, totdat ik een nieuwe kieskeurige eter adopteerde die het niet lekker vond. Ik ben even overgestapt op een paar andere droge kattenvoer die ook graanvrij was, maar al mijn katten kwamen behoorlijk aan. Men ontwikkelde ook enkele urinewegproblemen (ik weet niet of ze gerelateerd waren). Ik ben ongeveer een maand geleden teruggegaan naar Pure Vita en de katten krijgen hun gezonde gewicht terug, ze spelen meer en ze lijken te stoppene gelukkig. Zelfs de kieskeurige eter vindt het nu leuk! Ik hou ook van het feit dat het een echt hersluitbare zak is met een Ziploc-verzegeling. Nooit een probleem gehad met het eten dat op de bodem van de zak kwam.” – Sheina beoordeelt NutriSource PureVita graanvrije zalm en erwten droogvoer

“Mijn vorige kat was allergisch voor kip en degene die ik nu heb, vindt het gewoon niet leuk. Dit is een van de weinige kattenvoer waar eigenlijk helemaal geen kipproducten in zitten. Velen zullen zeggen dat de eiwitbron zoiets als vis is, maar als je de ingrediënten leest, zal het kip vermelden, of het zal ‘natuurlijke smaken’ zeggen, wat vaak kippenbouillon betekent.” – Joschmo beoordeelt NutriSource PureVita graanvrije zalm en erwten droogvoer

Negatieve beoordelingen

“Ik heb onlangs het advies van een dierenwinkel ingeschakeld dat dit goed was. Ik gaf mijn katten vreselijk gas, diarree en ze voelden zich duidelijk ongemakkelijk. Ik kreeg te horen dat ik het een week moet volhouden terwijl ze in transitie zijn, ook al heb ik het gemengd met het andere voedsel. Nog steeds 2 weken in het is nog steeds problematisch en ik had een grote tas gekocht en ik kan het helaas niet retourneren.”Tina Mees beoordeelt NutriSource Kip en Rijst Formule Droogvoer

“Ik ben een Bengaalse kattenfokker en voed al 25 jaar katten op. Ik kocht een aantal verschillende soorten kattenvoer om uit te testen op mijn katten, dit merk was er een van. Ik deed het in een kom voor de meeste van mijn katten en geen enkele kat zou het eten. Ze zouden het ruiken en weglopen. NIEMAND zou het aanraken. Toen ik het rook, had het een vreselijke geur, ik zou het ook niet eten. De ingrediëntenlijst lijkt prima, maar het product zelf heeft een ZEER onaantrekkelijke geur. Ik heb medelijden met elke kat die gedwongen wordt om dit voedsel te eten. Doe geen moeite.” – Karen Waugaman beoordeelt NutriSource Chicken and Rice Formula Dry Food

Wat vonden onze testkatten ervan?

Op het moment van aankoop had ik het moeilijk om NutriSource-droog voedsel te vinden, dus kocht ik twee van hun meest populaire recepten voor natvoer: Lamb &Lamb Liver Select en Country Select.

Terwijl ik mijn katten droogvoer geef als hun basisdieet, vul ik het aan met een breed scala aan natvoer. Zoals elke kat komen ze allemaal aanrennen als ze me een blikje horen opentrekken. De ervaring was niet anders met NutriSource en ze leken vooral geïnteresseerd op basis van het aroma.

Alle drie de katten genoten van het eten – zelfs mijn kat Biscuit, die kipallergieën heeft. Ze kon veilig genieten van het Lamsvlees lever voedsel zonder problemen. Ik was een beetje teleurgesteld dat NutriSource alleen patétextuurvoedsel aanbiedt, maar mijn katten zijn nooit bijzonder kieskeurig geweest.

NutriSource Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 NutriSource Kat &Kitten Kip &Rice Droogvoer

Koop op Amazon Koop op PetFlow

Een van nutrisource’s klassieke droogvoerformules, dit kip- en rijstrecept is qua voedingswaarde compleet voor alle levensfasen. Als u het gedoe van de overgang van uw kitten naar een volwassen recept wilt vermijden, kan dit droogvoer een goede keuze zijn.

Met kip- en kippenmeel als de bovenste twee ingrediënten, is deze formule rijk aan dierlijke eiwitten. Het krijgt ook aanvullende eiwitten uit het menhaden vismeel en gedroogde eiproduct.

Helaas zijn er een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten. Erwten zijn een zetmeelrijk ingrediënt met beperkte voedingswaarde voor katten en er zijn ook verschillende vezelrijke ingrediënten. Hoewel het vezelgehalte van dit recept bepaalde katten met spijsverteringsproblemen ten goede kan komen (en de toegevoegde probiotica geen pijn doen), is het eiwitgehalte waarschijnlijk te hoog voor veel katten.

Ik waardeer de opname van kippenvet als een voedingsrijke bron van essentiële vetzuren en zoals dat deze formule volledig vrij is van kunstmatige additieven. De prijs is ook veel voordeliger dan veel van de andere recepten van NutriSource.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Bruine rijst, Erwten, Kippenvet, Menhaden Vismeel, Gistextract, Natuurlijk Aroma, Gedroogd Eiproduct, Havermout, Gedroogde Tomatenmelaap, Gedroogde Gewone Bietenpulp, Zonnebloemolie, Brouwers Gedroogde Gist, Alfalfameel, Lijnzaad, Fosforzuur, Kaliumchloride, Zout, Irijkproteïne, Zinkproteïne, Koperproteïne, MangaanProteïne, Gedroogde Veenbessen, Taurine, DL Methionine, Vitamine A-acetaat, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Niacine, D-Calcium Pantothenaat, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Gedroogde Cichorei Wortel, Melkzuur, Cholinechloride, Inositol, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Yucca Schidigera Extract, Calcium Iodate, NatriumSeleniet, Rozemarijn Extract, Gist Cultuur, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie Product, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatie Product, Gedroogd Aspergillus Oryzae Fermentatie Extract, Gedroogd Trichoderma Longibrachiatum Fermentatie Extract, Gedroogd Bacillus Subtilis Fermentatie Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 19%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 10%

As: 9.44%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 21.11%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 27.29%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.16%

Vet: 44.93%

Koolhydraten: 23.91%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip

Kip maaltijd

Kippenvet

Menhaden Vismeel

Gedroogd ei product

Bruine rijst

Erwten

Havermout

Kip

Vis

Pros

 • Twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten als hoofdingrediënten
 • Voedingsrijk kippenvet als primaire bron van toegevoegd vet
 • Aangevuld met probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering
 • Volledig vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat een aanzienlijk aantal onnodige plantaardige ingrediënten
 • Geen droogvoer levert het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie

#2 NutriSource graanvrij lamsvlees &lamslever Select ingeblikt voedsel

Koop op Amazon Koop op PetFlow

Als natvoerformule is dit recept veel hoger in vocht dan het vorige droogvoer. Als zodanig is het waarschijnlijker dat het de hydratatie van uw kat ondersteunt.

Dit recept begint met twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten binnen de top twee ingrediënten. Nog beter, ze zijn allebei van dezelfde en enige bron – lam. Dit, in combinatie met de korte ingrediëntenlijst, maakt deze formule een geweldige keuze voor katten met voedselallergieën. Het bevat wel zalmolie, maar het mag geen visallergieën veroorzaken.

Hoewel dit recept rijk is aan eiwitten en gezonde vetten, bevat het wel een paar onnodige plantaardige ingrediënten. Het totale koolhydraatgehalte blijft echter laag, onder de 5% als voeding.

Ingrediënten

Lamsvlees, Lamsbouillon, Lamslever, Kikkererwten, Natuurlijk Aroma, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Tricalciumfosfaat, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Zalmolie, Taurine, Gedroogd Yucca Schidigera Extract, Gedroogd Kelp, Betaïne, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Niacine, Vitamine E-supplement, Mangaanproteïnaat, Koperproteïne, Natriumseleniet, Thiaminemononitraat, Vitamine A-supplement, Biotine, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine B-12 Supplement, Ethyleendamine, Dihydroiodide, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Menadione Natrium Bisulfiet Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.25%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.78%

Vet: 59.13%

Koolhydraten: 6.09%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Lam

Lamslever

Zalmolie

Kikkererwten

Agar-agar

Geen

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Zalmolie biedt een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Beperkte lijst van hoofdingrediënten, licht verteerbaar
 • Bevat het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie

Tegens

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

#3 NutriSource PureVita Graanvrije Zalm &Erwten Droog Kattenvoer

Koop op Amazon Koop op PetFlow

Als onderdeel van nutrisource’s PureVita productlijn bevat dit recept een beperkte lijst met hoofdingrediënten en een enkele bron van dierlijke eiwitten.

Zowel verse zalm als zalmmeel zijn rijke bronnen van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten. Helaas zijn de volgende zeven ingredients zijn plantaardig. Dit omvat een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten en verschillende zetmeelrijke ingrediënten.

Als droogvoer is het niet verwonderlijk om een vrij hoog koolhydraatgehalte te zien. Toch geef ik de voorkeur aan recepten onder de 20% totale koolhydraten of, nog beter, onder de 10%. Dit recept bevat ongeveer 30% koolhydraten zoals gevoed.

Net als het eerste droogvoer bevat dit recept probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering. Wat een beetje zorgwekkend is, is dat het totale vezelgehalte nog hoger is dan de vorige 5%. Katten hebben geen voedingsbehoefte aan voedingsvezels en het is het beste om het onder de 3% in kattenvoer te houden. Het overmatige vezelgehalte van deze formule kan bijdragen aan spijsverteringsproblemen bij sommige katten.

Over het algemeen biedt dit recept een behoorlijke bron van eiwitten, hoewel het moeilijk te zeggen is hoeveel ervan afkomstig is van plantaardige ingrediënten. Het vetgehalte is ook oké, hoewel het alleen afkomstig lijkt te zijn van plantaardige bronnen zoals zonnebloemolie.

Ingrediënten

Zalm, Zalmmeel, Erwten, Zonnebloemmeel, Erwtenmeel, Zonnebloemolie, Lijnzaad, Erwteneiwit, Erwtenzetmeel, Natuurlijk zalmsmaak, Gistextract, Alfalfameel, Brouwers Gedroogde gist, Gedroogde tomatenpoep, Calciumcarbonaat, Fosforzuur, Cholinechloride, Zout, DL Methionine, Gedroogde wortelen, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Taurine, Gedroogde Veenbessen, Gedroogde Abrikozen, Gedroogde Kersen, Kaliumchloride, Kurkuma, Gedroogde Cichoreiwortel, Vitamine A-acetaat, Vitamine D3-supplement, Vitamine E-supplement, Niacine, D-calciumpantothenaat, Thiaminemononitraat, Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12-supplement, Melkzuur, Inositol, Yucca Schidigera-extract, L-Ascorbyl-2-polyfosfaat, Calciumjodaat, Natriumseleniet, Rozemarijnextract, Gistcultuur, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatieproduct, Gedroogd Aspergillus Oryzae fermentatie-extract, gedroogd Trichoderma Longibrachiatum fermentatie-extract, gedroogd Bacillus Subtilis fermentatie-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 31%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 7%

Vocht: 10%

As: 5.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 34.44%

Vet: 20%

Vezel: 7.78%

Koolhydraten: 31.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.03%

Vet: 42.35%

Koolhydraten: 27.61%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Zalm

Zalmmeel

Erwten

Zonnebloemmeel

Erwtenmeel

Zonnebloemolie

Lijnzaad

Erwteneiwit

Erwtenzetmeel

Vis

Pros

 • Twee dierlijke eiwitbronnen als eerste ingrediënten
 • Aangevuld met probiotica ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen, granen en vulstoffen

Tegens

 • Bevat een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten
 • Aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten, hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer bevat het vocht dat uw kat nodig heeft

Hoeveel kost NutriSource Kattenvoer?

Er is een aanzienlijk verschil in prijs per ounce tussen NutriSource droogvoer en natvoer. Beide beoordeelde droogvoerrecepten kosten minder dan $ 0,25 per ounce, de kip- en rijstformule is de goedkopere van de twee. Met $ 0,53 per ounce is NutriSource natvoer veel duurder.

De prijsklasse van NutriSource kattenvoer is vergelijkbaar met bekende merken als Canidae en Blue Buffalo.

Om een kat van 10 pond NutriSource natvoer te geven, zou het je iets meer dan $ 3,00 per dag kosten. NutriSource droogvoer is veel zuiniger. Afhankelijk van welk recept je kiest, zou het tussen de $ 0,31 en $ 0,46 per dag moeten kosten.

Kortom, is Nutrisource Kattenvoer een goede keuze?

Het merk NutriSource heeft een geschiedenis van bijna zes decennia in de huisdiervoedingsindustrie. Binnen die tijd hebben ze slechts één terugroepactie gehad en alleen voor een van hun hondenvoerproducten. Het merk is geliefd bij klanten en het is fijn dat ze hun producten alleen verkopen in onafhankelijke dierenvoedingswinkels.

Als het gaat om de kwaliteit van NutriSource kattenvoer, is er ruimte voor verbetering. Geen van de ingrediënten is bijzonder slecht, maar er is een overvloed aan plantaardige ingrediënten en zorgwekkend hoge niveaus van voedingsvezels. Het is moeilijk te zeggen of dit spijsverteringsproblemen zal veroorzaken, maar het iszou zeker een probleem zijn voor sommige katten.

Over het algemeen is NutriSource zeker niet de meest geschikte keuze voor katten. Zelfs hun natvoerformules die hoger zijn in eiwitten en vocht bevatten nog steeds onnodige plantaardige ingrediënten. NutriSource is vergelijkbaar met Health Extension en Wellness, hoewel het natvoer van NutriSource aanzienlijk duurder is dan een van deze merken.

Waar wordt Nutrisource Kattenvoer verkocht?

NutriSource zet zich in om lokale bedrijven te ondersteunen door hun producten alleen in onafhankelijke dierenvoedingswinkels te verkopen. Als u liever online winkelt, kunt u NutriSource-producten vinden in Amazon.com, PetFlow.com, PetCareRX.com en verschillende feedwinkels.