Felix Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Felix beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschiktheid voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Felix kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats-beoordeling van Felix over wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 5/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 6.17/10

In totaal geven we Felix kattenvoer een 37 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Felix

Als je een katteneigenaar in het Verenigd Koninkrijk bent, heb je gehoord van Felix. Felix, een Europees kattenvoermerk dat eigendom is van Nestle Purina PetCare, maakt deel uit van het dieet van meer dan een derde van alle katten in het VK (volgens de website van Purina). Hoewel Felix oorspronkelijk een droog kattenvoermerk was, biedt het nu uitsluitend natte kattenvoervariëteiten aan.

Hoewel Felix nu misschien wel een van de populairste kattenvoermerken in het Verenigd Koninkrijk is, was dat niet altijd het geval. In feite werd het bijna van de lijst gehaald door grote retailers voor slechte verkopen in de jaren 1980. Felix werd in 1989 opnieuw gelanceerd met een nieuwe mascotte – een zwart-witte kat genaamd Felix. In 1996 had Felix de vorige merkleider in het Verenigd Koninkrijk (Whiskas) ingehaald en blijft een van de grootste merken in het Verenigd Koninkrijk.

Inkoop en productie

Oorspronkelijk geproduceerd in Biggleswade, Bedfordshire, is het Felix kattenvoerbedrijf in de loop der jaren verschillende keren van fabrikant veranderd. Meest recent werd het merk verkocht aan Nestle in 1997. We konden niet precies bepalen waar Felix-producten worden gemaakt, maar de meeste Purina-producten lijken in de VS en Canada te worden vervaardigd.

Purina stelt dat de kwaliteit en veiligheid van hun producten hun eerste prioriteit is. Ze voeren elke dag 300 tests uit op hun grondstoffen en verpakkingsmaterialen, samen met 1.100 controles per dag in het productieproces en op afgewerkte producten. Ze hebben ook een extern laboratorium in dienst genomen om monsters van Felix-producten zonder problemen te analyseren op zware metalen, mycotoxinen en andere verontreinigingen.

Geschiedenis herinneren

Hoewel het bedrijf Purina niet onbekend is met het terugroepen van producten, konden we geen informatie vinden die suggereert dat het merk Felix ooit is teruggeroepen.

Er zijn het afgelopen jaar zorgen van klanten geweest over katten die Felix-producten weigeren of ziek worden na het eten ervan, maar er is geen terugroepactie gedaan.

In feite heeft Purina een verklaring gepubliceerd met de titel “Huisdieren veilig houden – De feiten over Felix Kattenvoer”, die deze zorgen aanpakt. Daarin, zegt Purina, “Er is geen bewijs om een link met onze voedingsmiddelen te ondersteunen en er zijn geen kwaliteits- of voedselveiligheidsproblemen gevonden met onze Felix-producten. Beweringen van het tegendeel zijn niet gebaseerd op feiten.”

Wat voor kattenvoer biedt Felix aan?

Felix is een merk dat alleen voor nat voedsel is in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2018 worden alle natte voedingsmiddelen die voor de Britse markt zijn gemaakt, verkocht in zakjes in plaats van blik. De meeste van hun natte voedingsmiddelen zijn verpakt in gelei of jus, met smaken zoals kip, rundvlees, lamsvlees en vis. Felix biedt een verscheidenheid aan recepten voor alle levensfasen en verschillende kittenvoeding.

Wat vinden klanten van Felix Cat Food?

Klantrecensies voor Felix kattenvoer hebben het afgelopen jaar een duik genomen. Hoewel Purina toegeeft dat ze hun formule onlangs hebben veranderd, beweren ze dat de enige verandering die ze hebben aangebracht, het uiterlijk van het product was. Ze verwijderden de kleurstoffen, maar brachten verder geen wijzigingen aan in het recept.

Of dit waar is of niet, is moeilijk te onderscheiden, hoewel het duidelijk is dat veel klanten op dit moment ontevreden zijn over het merk.

Purina’s beoordeling op TrustPilot in het VK is getankt naar 1,1 van de 5 met iets minder dan 350 beoordelingen – meer dan 90% van de recensenten heeft het merk een 1-ster of “slechte” beoordeling gegeven.

Dat gezegd hebbende, sommige klanten zijn perfect tevreden met het merk en voeren het al jaren zonder problemen aan hun kat.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van TrustPilot voor Felix.

Positieve beoordelingen

Mijn kat eet verder niets!!!! Mijn kat is er dol op! Probeerde haar eerder op andere producten en ze zou gewoon haar neus opsteken. Aangezien ze een zwerfster was, zou ik gedacht hebben dat shij zou alles hebben gegeten! Nee! Het moet alles purina zijn! Sge houdt van zo goed als het eruit ziet. Felix GoodyBag. Purina Een Bifensis. Dubbel lekker. Haar jas is zo zacht en ze ziet er nu prachtig uit! Ik zou haar niets anders geven! Nou, ze zou het toch niet eten!”– Joy Childs, januari 2021

“Het lijkt erop dat hier wat bangmakerij aan de gang is. Mijn beide katten zoemen door het huis met de snelheid van het licht op Felix zo goed als het eruit ziet? Niet eentje die enge dingen volgt op Facebook, eerder de feiten.”– Sarah, augustus 2021

Negatieve beoordelingen

“Twee katten moesten dagelijks overgeven, krabden dagelijks en hadden diarree na het eten van Felix kattenvoer. Overgestapt naar een ander merk (na goed gekeken te hebben naar de ingrediënten) en dit is gestopt. Ik begrijp dat er een ingrediëntverandering was die dit veroorzaakte, dwz. suiker. Ik begrijp niet waarom je een ingrediënt zou toevoegen dat goed is voor mensen, maar om toe te voegen aan kattenvoedsel dat een catastrofale en mogelijk fatale gevolgen heeft veroorzaakt. “– Choy Lai Cheung, oktober 2021

“Ik heb mijn kat Felix Doubly Delicious de afgelopen vier jaar zonder problemen gevoerd, plotseling toen ze was begonnen met het ‘nieuwe recept’ dat beweert dat alleen kleurstoffen zijn verwijderd, begon ze het grootste deel van het voedsel te verlaten en was ze de meeste dagen ziek. Ik dacht gewoon dat ze onwel was, nam haar mee naar de dierenartsen die bloedonderzoek deden en niets mis met haar kon vinden. Ze stelden een flauw voedsel voor, dus voor een paar dagen voedde ik haar thuis gekookt en ze was binnen een dag in orde. Ik ben haar toen weer de Felix gaan voeren en binnen 2 dagen werd ze weer ziekelijk.”– Angela, oktober 2021

Felix Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Felix dubbel heerlijke oceaanrecepten in gelei

Koop op Amazon

De Doubly Delicious-productlijn van Felix belooft “overheerlijke smaken en texturen” die net zo goed smaken als ze eruit zien. Het probleem is dat al die veronderstelde smaak afkomstig lijkt te zijn van een aantal behoorlijk twijfelachtige ingrediënten.

Verkocht in een vier-pack van smaken, zijn deze oceaanrecepten vernoemd naar verse vis zoals koolvis, zalm, haring, forel, kabeljauw en makreel. Helaas komt geen van die ingrediënten ergens op de ingrediëntenlijst voor. De primaire ingrediënten zijn vlees, vis en dierlijke bijproducten – met andere woorden, de restanten van de menselijke voedingsindustrie. Deze ingrediënten zijn misschien nog steeds geschikt voor menselijke consumptie, maar het zijn de delen van het dier dat mensen niet willen eten.

Over het algemeen is dit recept erg bijproductzwaar, boordevol vaag genoemde dierlijke ingrediënten en plantaardige eiwitten.

Ingrediënten

Vlees en dierlijke bijproducten, plantaardig eiwitextract, vis en visderivaten, mineralen, verschillende suikers.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11.5%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.05%

Vocht: 82%

As: 2.25%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.89%

Vet: 13.89%

Vezel: 0.28%

Koolhydraten: 9.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.67%

Vet: 31.5%

Koolhydraten: 8.82%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Geen Vlees en dierlijke bijproducten
Plantaardig eiwitextract
Vis en visderivaten
Diverse suikers
Vis

Pros

 • Bevat verwaarloosbare koolhydraten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Betaalbaar geprijsd

Tegens

 • Geen hoogwaardige of benoemde ingrediënten
 • Hoge insluitsels van bijproducten
 • Bevat een aanzienlijk gehalte aan plantaardige eiwitten
 • Bevat toegevoegde suiker

#2 Felix zo goed als het eruit ziet vlezige selectie in jelly

Koop op Amazon

Hoewel dit variëteitspakket smaken zoals kip, eend, varkensvlees en ham bevat, zijn de ingrediënten en gegarandeerde analyse identiek aan het vorige product. Alles wat we zien zijn vlees-, dierlijke en visderivaten samen met plantaardig eiwitextract.

Als je naar het productetiket voor elke smaak kijkt, zie je dat 4% van die vlees- en dierlijke bijproducten in elk recept afkomstig is van het dier dat in de smaak wordt genoemd. Het Chicken in Jelly-recept vermeldt bijvoorbeeld vlees en dierlijke bijproducten als eerste ingrediënt, maar merkt op (waarvan kip 4%).

Nogmaals, we kunnen niet met zekerheid zeggen dat deze vaag genoemde ingrediënten van slechte kwaliteit zijn, maar we hebben reden om aan te nemen dat ze dat niet zijn. Als algemene regel raden we geen huisdiervoedingsproducten aan die geen hoogwaardige bron van benoemde dierlijke eiwitten bevatten als eerste ingrediënt.

Algeheel, dit recept is erg bijproduct zwaar, vol met vaag genoemde dierlijke ingrediënten en plantaardige eiwitten.

Ingrediënten

Vlees en dierlijke bijproducten, plantaardig eiwitextract, vis en visderivaten, mineralen, verschillende suikers.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11.5%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.05%

Vocht: 82%

As: 2.25%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.89%

Vet: 13.89%

Vezel: 0.28%

Koolhydraten: 9.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.67%

Vet: 31.5%

Koolhydraten: 8.82%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Geen Vlees en dierlijke bijproducten
Plantaardig eiwitextract
Vis en visderivaten
Diverse suikers
Vis

Pros

 • Bevat verwaarloosbare koolhydraten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Betaalbaar geprijsd

Tegens

 • Geen hoogwaardige of benoemde ingrediënten
 • Hoge insluitsels van bijproducten
 • Bevat een aanzienlijk gehalte aan plantaardige eiwitten
 • Bevat toegevoegde suiker

#3 Felix Tasty Shreds Farm Selection Nat Kattenvoer

Koop op Amazon

De Tasty Shreds-lijn van Felix bevat natte kattenvoerzakjes gevuld met “malse versnipperde stukjes in een smakelijke jus.” Het Farm Selection-variëteitspakket bevat rundvlees-, kip-, eend- en kalkoensmaak.

Wat de Tasty Shreds-productlijn onderscheidt van de andere productlijnen, is dat het op de markt wordt gebracht omdat het vrij is van toegevoegde kleur, smaak en conserveermiddelen. Helaas lijkt de werkelijke kwaliteit van deze producten niet hoger te zijn. Ze zijn nog steeds gevuld met vlees en dierlijke bijproducten, vis en visderivaten en nu bijproducten van plantaardige oorsprong.

Vergeleken met 12% vlees en dierlijke bijproducten uit het eerste recept en 14% uit het tweede, bevat de Tasty Shreds-productlijn 18% vlees en dierlijke derivaten. Ongeveer 4% daarvan komt van het dier dat in de smaak wordt genoemd (d.w.z. rundvlees, kip, eend of kalkoen).

Hoewel meer van het product afkomstig lijkt te zijn van dierlijke ingrediënten, is het koolhydraatgehalte eigenlijk een beetje hoger. We houden ook niet van de vaag genaamde “oliën en vetten” die in dit recept worden toegevoegd.

Algeheel, dit recept is erg bijproduct zwaar, vol met vaag genoemde dierlijke ingrediënten en plantaardige eiwitten.

Ingrediënten

Vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige eiwitextracten, vis en visderivaten, verschillende suikers, mineralen, oliën en vetten, bijproducten van plantaardige oorsprong.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13.5%

Ruw vet: 2.6%

Ruwe celstof: 0.05%

Vocht: 78%

As: 2.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 61.36%

Vet: 11.82%

Vezel: 0.23%

Koolhydraten: 14.77%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 58.53%

Vet: 27.38%

Koolhydraten: 14.09%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Geen Vlees en dierlijke bijproducten

Plantaardig eiwitextract

Vis en visderivaten

Diverse suikers

Vis

Pros

 • Bevat verwaarloosbare koolhydraten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Betaalbaar geprijsd

Tegens

 • Geen hoogwaardige of benoemde ingrediënten
 • Hoge insluitsels van bijproducten
 • Bevat een aanzienlijk gehalte aan plantaardige eiwitten
 • Bevat toegevoegde suiker

Hoeveel kost Felix Kattenvoer?

Felix is een betaalbaar kattenvoermerk vergelijkbaar met discount- en supermarktmerken zoals Whiskas en Meow Mix. Voor een zakje van 20 gram betaal je ongeveer £ 10, of ongeveer £ 0,50 per zakje.

Kortom, is Felix Cat Eten een goede keuze?

Hoewel Felix een bescheiden verscheidenheid aan productkeuzes lijkt te bieden, zijn ze allemaal bijna identiek wanneer je ze opsplitst in de lijst met ingrediënten.

Ze bieden verschillende texturen en sommige producten komen in jus versus gelei, maar ze zijn allemaal gemaakt met dezelfde vaag genoemde vlees- en visingrediënten met een beetje plantaardig eiwitextract, vetten en oliën en toegevoegde suikers.

Felix is misschien een betaalbaar merk kattenvoer dat sommige katten leuk lijken te vinden, maar recente zorgen van klanten doen ons afvragen of het lage prijskaartje het risico waard is. De enige goede dingen die we over het merk te zeggen hebben, hebben te maken met het lage koolhydraatgehalte en het hoge vochtgehalte van hun recepten. Over het algemeen kun je het een stuk beter doen dan Felix kattenvoer en waarschijnlijk voor een vergelijkbare prijs.

Waar wordt Felix Kattenvoer verkocht?

Omdat Felix een Brits merk is, is de beste plek om het te kopen in lokale dierenwinkels in het VK of bij in het VK gevestigde online retailers. Je kunt Felix online kopen bij The Pet Express, PetShop.co.uk of VetShop.co.uk.