Hoe u uw kat kunt trainen om een luik te gebruiken

hoe u uw kat kunt trainen om een luik te gebruiken

Katten houden ervan om de buitenkant te verkennen, omdat ze kunnen zwerven, klimmen, jagen en patrouilleren in hun territorium.

Voor een binnen- / buitenkat is het gebruik van een luik een essentiële vaardigheid die een kat moet verwerven om hen de onafhankelijkheid te geven om terug te komen en te gaan wanneer ze willen, bovendien geeft het hen de mogelijkheid om hun plaats op gezette tijden te beschermen om de kans te verkleinen dat ze andere katten tegenkomen die hetzelfde gebied bevolken.

Volg deze eenvoudige stapsgewijze handleiding om te leren hoe u uw kat kunt trainen om een luik te gebruiken!

Soorten kattendeuren

Het kiezen van het juiste kattenluik voor uw individuele kat is belangrijk. Besteed aandacht aan maatvoering, functionaliteit, duurzaamheid samen met geschiktheid voor huizen met meerdere katten.

Bepaalde kattenluiken bieden een beperkt gezichtsveld buiten of bieden helemaal geen zicht, doorschijnende deuren zijn gunstig omdat ze vertrouwen stimuleren bij het gebruik van de deur.

De Sure Petcare Microchip Kattenluik is voordelig voor huishoudens met meerdere katten, omdat het conflicten tussen katten zal verminderen door een specifieke kat te ontsnappen aan een stressvolle situatie en ongewenste bezoekers te beletten uw huis binnen te komen.

Welk type kattenluik u ook koopt, plaats het kattenluik uit de buurt van voedsel, water, kattenbakken en rustplaatsen en zorg er bovendien voor dat de klep niet te hoog is geïnstalleerd, waardoor het moeilijk is voor uw kat om in / uit te gaan.

Trainingsrichtlijnen

Geduld, consistentie, doorzettingsvermogen en je cool niet verliezen zijn de sleutel!

Props

Als uw kat clicker- of targettraind is, bereid dan alle rekwisieten, favoriete traktaties en traktatiezakjes voor de trainingssessie voor.

Gebruik lof en beloningen

Krab in krabpaal

Katten zoals honden reageren op positieve bekrachtiging en gebruiken daarom lof, een favoriete voedselbeloning of verenstokspeelgoed en zelfs een kinwrijven nadat ze het gewenste gedrag hebben bereikt. Schreeuw of straf je kat nooit omdat hij je aanwijzingen niet opvolgt, maar neem in plaats daarvan een pauze en probeer het nog een dag opnieuw.

Houd trainingssessies kort

Training moet leuk zijn voor zowel eigenaar als kat, houd trainingssessies kort maar frequent, niet meer dan 5 minuten per dag, pas ze aan de individuele stemming van uw kat aan.

Let op lichaamstaal voor tekenen van vermoeidheid of frustratie

Let op de lichaamstaal van uw kat voor tekenen van vermoeidheid, zoals het niet nemen van traktaties, afgeleid raken en het niet voltooien van de relevante taak.

Kijk ook uit voor verplaatsingsacties (repetitief gedrag buiten de context) zoals neuslikken, hun flanken of rug verzorgen en gapen uit de context, wat kan wijzen op angst en zelfs frustratie.

Hoe een kat stap voor stap te trainen om een luik te gebruiken

Train uw kat om een luik te gebruiken in 13 stappen

Stap 1: Stel het luik voor aan uw kat terwijl deze zich nog in de doos bevindt.

Stap 2: Haal het uit de doos, laat het buiten staan en laat ze een paar dagen met de doos spelen.

Stap 3: Bouw een positieve associatie op met het kattenluik door simpelweg je kat te behandelen terwijl ze naar de deur kijken, het opsnuiven, over hun geur wrijven, ermee omgaan, enzovoort.

Stap 4: Plaats de deur op zijn plaats, verwijder echter het kattenluik. Als u de klep niet kunt verwijderen, zet u de deur open met een pin, potlood of tape, zodat de ingang wijd open staat en de rug van de kat niet raakt of de staart van de kat in de deur klem komt te zitten.

Stap 5: Wanneer het thuis rustig is en er geen afleiding is, begint het trainingsproces door je kat te bellen en hem een traktatie aan te bieden.

Stap 6: Plaats een paar van hun favoriete lekkernijen op de bodem direct voor het kattenluik. Herhaal dit een paar keer.

Stap 7: Plaats een paar traktaties op het onderste frame van het kattenluik zelf en moedig eten aan, herhaal meerdere keren en prijs je kat.

Stap 8: Zodra uw kat zich op zijn gemak voelt bij het consumeren van traktaties uit het frame, ga dan naar buiten of vraag een vriend om te helpen (laat uw kat binnen), plaats nog een paar traktaties of hun favoriete speeltje weer op de rand.

Stap 9: Terwijl je buiten bent, stap dan een beetje weg van het kattenluik (blokkeer de katten niet het buitenaanzicht), roep ze zachtjes en lok ze met een traktatie of een speeltje wanneer ze door de deur naar de tuin / het dek komen.

Stap 10: Wanneer uw kat buiten is, keert u terug naar binnen en herhaalt u stap 9 door hem naar u toe te roepen, opnieuw belonen met een traktatie of speeltijd. Laat de klep een paar dagen open en moedig uw kat aan om terug te keren en verder met traktaties, speelgoed en veel lof.

Stap 11: Zodra uw kat volledig zelfverzekerd is om door de open opening te gaan / binnen te gaan, installeert u de klep en laat u deze geleidelijk naar beneden vallen en zet u de deur minder wijd open, laat de kat door gaan door het gevoel van de klep op zijn rug te voelen. Beloon met een traktatie of speeltijd als ze naar buiten gaan en binnenkomen.

Stap 12: Oefen dagelijks met de flap verlaagd of gesloten met veel aanmoediging en traktaties.

Stap 13: Zodra uw kat vaak toegang krijgt via de volledig gesloten klep, activeert u het vergrendelingsmechanisme.

Trainingstips en -trucs

Tips en trucs om uw kat te trainen om het luik te gebruiken

Pak je kat niet fysiek op en plaats hem door de opening, omdat dat angst en een negatieve associatie met de flap zal creëren,

Als je een angstige of nerveuze kat hebt, knip dan een gat in een kartonnen doos uit en bevestig een vershoudfolie die een flap simuleert zoals te zien tijdens deze trainingsvideo, laat je kat heen en weer gaan door de holte om zijn zelfvertrouwen te vergroten voordat hij daadwerkelijk wordt geïnstalleerd.

Voor bange katten, vervang de flap door een vershoudfolie of lichte doek tijdens de trainingsfase.

Pak je kat niet fysiek op en plaats hem door de opening, want dat zal angst creëren plus een negatieve associatie met de flap.

Om een kat te helpen zich veiliger te voelen tegen mogelijke angsten bij het verlaten van een deur met een beperkt gezichtsveld van buitenaf, is het bieden van privacy met potplanten direct naast de uitgang om uw moggie in staat te stellen verborgen te blijven terwijl u de tuin evalueert op veiligheid.

Bevestig een kattenluik voor artritische katten. Stappen voor huisdieren of een hellingbaan kunnen worden toegevoegd aan een ingang en aan de andere kant om de toegankelijkheid voor oudere katten te verbeteren.

Als je allerlei technieken hebt geprobeerd en je kat blijft bang of weigert het kattenluik te gebruiken, laat dan een raam of deur op een kier staan, zorg er dan voor dat je kat niet gevangen of gesloten kan worden zonder dat iemand het doorheeft.

Conclusie

hoe katten te helpen met elkaar om te gaan twee katten die op een bed liggen

Zorgvuldige overweging moet worden gemaakt voordat de installatie en training in het gebruik van een luik voor huisdieren wordt gebruikt, omdat het een positieve toevoeging aan uw huis kan zijn, terwijl het op dezelfde manier een inbreuk op de beveiliging kan vormen en omgeleide agressie naar een andere kat kan veroorzaken als andere dieren het huis kunnen binnenkomen.

Over het algemeen biedt een dierenluik je kat zowel mentale als fysieke stimulatie, samen met de vrijheid om de planeet op hun eigen voorwaarden te verkennen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat een kat gewend is aan een kattenluik?

De meeste zelfverzekerde uitgaande katten gaan er op natuurlijke wijze mee om, terwijl ze angstig, angstig of degenen die een negatieve ervaring hebben gehad in eerste instantie aarzelend kunnen zijn, maar met de juiste training en motivatie zullen ze genieten van grenzeloze mogelijkheden om hun natuurlijke avontuurlijke gedrag in een week tijd te uiten.

Is het moeilijk om een kat te leren een kattenluik te gebruiken?

Het is niet moeilijk om een kat te trainen om een kattenluik te gebruiken met een beetje geduld. De truc is om je kat vertrouwd te laten raken met het kattenluik zonder dat de flap heen en weer gebruik aanmoedigt met behulp van traktaties, kruiden, kattenkruid of speelgoed.

Kun je een kat leren om een hondendeur te gebruiken?

Hondendeuren zijn meestal groter dan kattenluiken, waardoor ze gemakkelijker te trainen zijn om een kat te gebruiken en wanneer uw kat ziet dat de hond het al gebruikt, bootsen ze gewoon het gedrag van de hond na en volgen ze de tuin in. Als je kat weinig aarzelt, verleid hem dan met traktaties of lof.

Bronnen weergeven

Atkinson, T. (2018). Praktisch kattengedrag. Wallingford, Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk: CABI. Geraadpleegd op 05 september 2021

Care, I. C. (2020, 15 september). Geavanceerd kattengedrag voor dierenartsen, Module 5 Het creëren van een katvriendelijk huis deel 1 en 2. (ISFM, samensteller) Verenigd Koninkrijk. Geraadpleegd op 08 september 2021