Kattenvoer maken: zelfgemaakte en rauwe kattenvoer diëten uitgelegd

Is het goed om mijn kat zelfgemaakt kattenvoer te geven

Zelfgemaakt kattenvoer maakte me vroeger bang. Ik was bang voor onevenwichtigheden in voedingsstoffen, wist niet welke apparatuur ik nodig had en was niet klaar om uren per maand kattenvoer te bereiden.

De vragen waren eindeloos.

Zijn er nutritioneel uitgebalanceerde recepten die er zijn of volgt iedereen degene die “eruit ziet” het is logisch?

Is het goed om je kat met bacteriën besmet rauw voedsel te geven? Kunnen mensen met bescheiden financiële middelen het zich veroorloven om zelfgemaakt kattenvoer te maken?

Om de antwoorden op deze vragen en meer te vinden, heb ik onderzoeksartikelen geraadpleegd van bronnen zoals het British Journal of Nutrition, het Journal of Feline Medicine and Surgery en BMC Veterinary Research. Ik heb forumthreads en persoonlijke accounts van kattenvoermakers verkend. Ik heb urenlang gepraat met experts in kattenvoeding.

Deze bron is het resultaat van dat onderzoek. Het is gemaakt voor iemand die overweegt om zijn eigen kattenvoer te maken, maar zijn kat niet wil doden door hem een onevenwichtig dieet te geven. Misschien ben jij dat wel. Als dat zo is, blijf dan lezen om wat antwoorden te krijgen en misschien een beetje vertrouwen in kattenvoer.

Tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit artikel, zul je:

 • Weet of zelfgemaakt kattenvoer geschikt is voor jou.
 • Heb een beter begrip van de verschillen tussen zelfgemaakt en commercieel verkrijgbaar kattenvoer.
 • Wees bekend met de verschillende soorten zelfgemaakt kattenvoer.
 • In staat zijn om een boodschappenlijstje samen te stellen voor uw eerste partij zelfgemaakt kattenvoer.
 • Zorg voor meerdere beproefde recepten om een bladwijzer te maken of af te drukken voor toekomstig gebruik.

Waarom zelfgemaakt kattenvoer maken?

Zelfgemaakte kattenvoer Recepten

Wanneer u uw eigen kattenvoer maakt, bepaalt u wat er in het lichaam van uw kat gaat. Je wordt de fabrikant van kattenvoer, dus je kunt de dingen op jouw manier doen.

Hier zijn een paar soorten katten en mensen die kunnen profiteren van zelfgemaakt kattenvoer:

Katten die lijden aan allergieën.

Omdat je met het maken van je eigen kattenvoer de eiwitten in de kom van je kat kunt kiezen, is zelfgemaakt kattenvoer perfect voor allergische katten. In 2013 bleek uit DNA-testen dat de meeste diëten met beperkte ingrediënten of hypoallergene diëten eiwitten bevatten die niet op het etiket werden vermeld. Ironisch genoeg bleek uit de studie dat van alle niet-gelabelde ingrediënten die in dierenvoeding werden gedetecteerd, kip de meest voorkomende was. Dat klopt – een van de toonaangevende kattenallergenen.

Katten die lijden aan IBD, PDS of een gevoelige maag.

Of uw kat nu chronische ontstekingen heeft of acute GI-nood ervaart, door thuis voedsel te maken, kunt u zijn dieet aanpassen om harmonieus met zijn lichaam te werken.

Vergeet niet dat hoewel zelfgemaakt kattenvoer een goede keuze kan zijn voor katten met gezondheidsproblemen, geen enkel recept geschikt is voor elke kat. Katten met CKD hebben bijvoorbeeld een unieke balans van fosfor, magnesium en andere voedingscomponenten nodig. Niet elk recept zal aan deze behoeften voldoen.

Iedereen die gefrustreerd is door de dierenvoedingsindustrie.

Als u wordt overtroffen door constante terugroepacties en geen voedsel kunt vinden dat aan uw normen voldoet, dan is zelfgemaakt voedsel misschien uw oplossing.

Zelfgemaakt kattenvoer is niet perfect, en commercieel voedsel ook niet.

Zelfgemaakt kattenvoer vs. in de winkel gekocht

Zelfgemaakt kattenvoer kan het grootste geschenk zijn dat je je kat ooit zult geven of het kan het meest schadelijke zijn dat je hem kunt aandoen. De meeste mensen zouden niet met die verantwoordelijkheid willen omgaan. In plaats daarvan laten de meesten van ons het aan experts over om het voedsel van onze katten te formuleren en te produceren.

Maar het idee dat commercieel kattenvoer veiliger is dan zelfgemaakt voedsel is een verkeerde benaming. Makers van massaal geproduceerd commercieel kattenvoer glijden elke dag uit. Terugroepacties kunnen iedereen raken en ze gebeuren de hele tijd, maar denk niet dat ze het volledige verhaal zijn. Als een kat ziek wordt na het eten van een slecht blikje voedsel, wie zal het dan weten?

Op een dag laat een productiemedewerker haar kauwgom in het kattenvoer vallen. De volgende dag krijgt iemand anders de thiaminespiegels niet helemaal goed. Menselijke fouten komen voor bij voedselbereidingsactiviteiten op elk niveau.

Een paar voorbeelden van waarom je niet volledig moet vertrouwen in de huisdiervoedingsindustrie:

Zelfs de slordigste huisvoedselmaker zou het voedsel van hun kat niet vullen met melamine-besmette “tarwegluten”.

Het is onmogelijk om te weten hoeveel katten en honden stierven na het eten van huisdiervoer doorspekt met giftige melamine in 2007. Degenen die zich deze massale herinnering herinneren, kennen het gevoel van verraad dat wordt ervaren door huisdierbeschermers in Noord-Amerika, Australië en China. Dit voedsel moest veilig, leuk en gezond zijn – niemand vermoedde dat het zou zijn oorzaak acuut nierfalen.

Fabrikanten van kattenvoer produceerden taurine-deficiënte diëten in de late jaren 1980.

Wanneer mensen waarschuwen dat tekorten veel voorkomen bij zelfgemaakt voedsel, vergeten ze dan dat taurinetekorten pas in de late jaren 1970 werden erkend, lang nadat de huisdiervoedingsindustrie goed ingeburgerd was en qua voedingswaarde ontoereikende brokjes en ingeblikt voedsel produceerde?

Na het erkennen van de betekenis van taurine in 1976, waren de richtlijnen van de NRC nog steeds los en vaag over taurine, waardoor meer katten konden sterven aan hartaandoeningen geassocieerd met taurinedeficiëntie.

Een artikel uit 1987 in de Los Angeles Times zegt dat Duizenden van de sterfgevallen van katten werd veroorzaakt door taurinedeficiëntie. De getroffen katten aten voedsel van toonaangevende merken zoals Hill’s Science Diet, Purina Cat Chow, 9 Lives en Fancy Feast.

Al het droge voedsel heeft een tekort aan water, maar wie lijkt het uit te maken?

Uw dierenarts kan u ontmoedigen om zelfgemaakt kattenvoer te maken vanwege de potentieel om voedingstekorten aan te moedigen, maar wat vinden ze van het feit dat droog kattenvoer een schandalig tekort aan water heeft – de belangrijkste voedingsstof van allemaal? Droogvoer is gekoppeld aan chronische uitdroging en een verhoogd risico op katachtige lagere urinewegaandoeningen.

Gemiddeld vochtgehalte versus type voedsel

Gemiddeld % vochtgehalte van kattenvoer

Commercieel kattenvoer draagt bij aan de kattenobesitasepidemie.

Volgens het State of Pet Health-rapport van Banfield is het aantal katten met overgewicht de afgelopen 10 jaar met 169% toegenomen. Naar schatting een op de drie katten is zwaarlijvig. Dat is niet schattig. Het is een epidemie.

Kattenobesitas / overgewicht in de loop van de tijd

Kattenobesitas overgewicht in de loop van de tijd
Gegevensbronnen: Vereniging voor obesitaspreventie-enquêtes bij huisdieren 2007-2017, Lund EM (2005): Prevalentie en risicofactoren voor obesitas bij volwassen katten uit particuliere Amerikaanse dierenartspraktijken. Internationaal tijdschrift voor toegepast onderzoek in de diergeneeskunde 3, 88-96.

Meer katten leven binnenshuis dan ooit tevoren, en ze zijn voor het eerst in de geschiedenis vrijwel afhankelijk van mensen voor voedsel. Ze sporten nauwelijks en ze laden zich op met koolhydraten beladen voedsel en lekkernijen. Wanneer een obligate carnivoor met nul fysieke behoefte aan suikers of zetmeel droog voedsel eet, zal hun lichaam het overtollige koolhydraat op natuurlijke wijze omzetten in vet.

Soortgeschikte voeding zou het groeiende katachtige diabetesprobleem kunnen corrigeren.

Dr. Elizabeth Hodgkins, kattenvoedingsexpert en auteur van Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life beschrijft kattendiabetes als “een door de mens veroorzaakte ziekte die katten doodt.” Droog kattenvoer – en wat met koolhydraten beladen ingeblikt voedsel – overspoelt het systeem van uw kat met 500% – 1000% meer calorieën uit koolhydraten dan ze van nature zouden eten. Een koolhydraatrijk dieet kan het risico op diabetes van uw kat verhogen en het verhoogt het risico om aan de aandoening te blijven lijden.

Lees ook: Feline Diabetes: diagnose, behandeling en remissie gedemystificeerd

Het alomtegenwoordige label “compleet en uitgebalanceerd” betekent minder dan je zou denken.

In de Verenigde Staten wordt kattenvoer geformuleerd volgens de voedingsprofielen die zijn vastgesteld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Deze voedingsprofielen bieden een waardevolle richtlijn voor de voedingsbehoeften van kattenvoer, maar Niet doen garanderen dat het geëtiketteerde voedsel qua voedingswaarde onberispelijk is.

Voedingsmiddelen worden getest op voedingsprofielen of onderworpen aan een voedingsproef van 26 weken. Bij deze proef zijn acht katten betrokken, waarvan er twee mogen afhaken. Als de katten aan het einde van de proef niet meer dan 15% van hun lichaamsgewicht hebben verloren en het bloedwerk van hun kat weer normaal wordt, wordt het voedsel geschikt geacht voor de markt.

Het is duidelijk dat nutritionele toereikendheid in de loop van zes maanden nauwelijks indicatief is voor het levenslange voedingspotentieel. Katten met een crimineel tekort aan diëten kunnen gezond bloedonderzoek produceren totdat het tekort een kritieke fase heeft bereikt.

Gezien het feit dat de meeste regelgevende instanties voor huisdiervoeding en toezichtgroepen geen rekening houden met de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen, voedingswaarden na het koken en nauwelijks legitieme voedingsproeven vereisen, is er geen autoriteit die ervoor zorgt dat commercieel kattenvoer geschikt is voor dagelijkse voeding voor het leven van uw kat.

Nogmaals, zelfgemaakt kattenvoer is niet perfect. Maar ook niets op het kattenvoerpad.

Ik heb geprobeerd je vertrouwen in commercieel kattenvoer te ondermijnen, niet omdat commercieel voedsel allemaal slecht is – het kan heel, heel goed zijn – maar om je te helpen zien dat geen enkel voedsel vlekkeloos of volkomen veilig is.

Soorten zelfgemaakt kattenvoer

kat rauw dieet

Zelfgemaakt kattenvoer kan zo tijdrovend of zo eenvoudig zijn als je wilt. Je hoeft geen eindeloze vrije tijd te hebben of een voedingsexpert te zijn om voedsel voor je kat te bereiden. Je kunt gekookt voedsel, rauw voedsel of halfgekookt voedsel maken.

Huisgemaakt Raw

Dit is het meest populaire type zelfgemaakt kattenvoer. Het vereist minimale suppletie in vergelijking met gekookt voedsel. Dat betekent niet dat rauw voedsel alleen een adequaat dieet is. Je moet nog steeds supplementen toevoegen om ervoor te zorgen dat het voedsel qua voedingswaarde compleet is.

Hoewel sommigen zich zorgen maken over het potentiële bacteriegehalte van rauw vlees, is het belangrijk om te onthouden dat het maagzuur van uw kat ongeveer 10 keer geconcentreerder is dan dat van een mens. Katten eten al duizenden jaren dode dieren. Bacteriën zijn meer een zorg voor jou dan voor hen.

Zelfgemaakte halfgekookte

Halfgekookt voedsel ondergaat een kort bakproces, dat oppervlaktebacteriën doodt en het voedsel veiliger maakt dan een puur rauw product. Het introduceert echter enkele voedingsvariabelen. Het is moeilijk om precies te weten hoeveel voedingswaarde wordt vernietigd tijdens het voorkoken.

Zelfgemaakt gekookt

Zelfgemaakt gekookt voedsel is geweldig voor mensen die zich zorgen maken over pathogene bacteriën, parasieten en andere organismen die hen of hun katten ziek kunnen maken. Het is echter moeilijker om een compleet en uitgebalanceerd zelfgemaakt gekookt dieet te krijgen dan een rauw dieet.

Hoe weet u dat uw zelfgemaakte kattenvoer qua voedingswaarde compleet en gezond is?

Niet alle zelfgemaakte recepten voor kattenvoer zijn qua voedingswaarde compleet en ze zijn ook niet allemaal in balans. Toen onderzoekers van de Universiteit van Californië, Davis School of Veterinary Medicine 200 verschillende zelfgemaakte recepten voor hondenvoer in kookboeken en online gidsen analyseerden, ontdekte het team dat 95% ten minste één belangrijke voedingsstof miste. Slechts vier van de geanalyseerde recepten waren qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd.

Lees ook: 6 heerlijke zelfgemaakte recepten voor kattenvoer (dierenarts goedgekeurd)

Om je te helpen slechte recepten van goede te scheiden, zijn hier een paar voedingsregels.

Onze katten zijn genetisch bijna identiek aan Afrikaanse wilde katten. In tegenstelling tot honden zijn hun voedingsbehoeften niet geëvolueerd uit hun oude wortels. Inderdaad, katten eten alleen commercieel door mensen gemaakt voedsel voor de laatste eeuw. Daarvoor aten ze wat ze altijd hebben – hagedissen, knaagdieren, vogels en insecten.

Na het samenstellen van 27 studies over het dieet van vrij rondlopende katten, kwamen de auteurs van een artikel gepubliceerd in het British Journal of Nutrition tot enkele conclusies over de voedingsbehoeften van de natuur.

Ze ontdekten dat het macronutriëntengehalte van het dieet van een verwilderde kat, met in wezen geen toegang tot menselijk voedsel of afval, 52% ruw eiwit, 46% ruw vet en slechts 2% calorieën uit N-vrij extract was, een term die verwijst naar alles wat geen vet, vezel of eiwit is.

Macronutriënten vergelijkingstabel – Zelfgemaakt versus commercieel kattenvoer

Om u te helpen begrijpen hoe zelfgemaakt kattenvoer zich verhoudt tot commercieel voedsel, is hier een vergelijkingstabel met de verschillen tussen macronutriëntenwaarden die in verschillende voedingsmiddelen worden aangetroffen.

Wat heb je nodig om zelfgemaakt kattenvoer te maken?

Zelfgemaakt kattenvoer

Vleesmolen (optioneel, maar aanbevolen)

Als u het voedsel van uw kat kookt, is het goed om ze voorgemalen vlees te voeren met supplementen gemengd. Als je het rauw voert, maal het dan zelf op de dag dat je het voedsel bereidt.

Wanneer de meeste slagers vlees malen, weten ze dat het vlees zal worden gekookt voordat iemand het eet. Dit betekent dat gemalen vlees wordt gehouden aan een lage sanitaire standaard in vergelijking met vlees dat wordt gemalen om rauw te eten.

Idealiter gebruik je een krachtige vleesmolen om je vlees te malen met de botten intact. Als je geen grinder hebt die sterk genoeg is om botten te verwerken, moet je upgraden of een grindervrije methode gebruiken.

Weston Butcher Series #32 Elektrische Vleesmolen

Bekijk op Amazon

Deze krachtige molen heeft genoeg spieren om botten en grote hoeveelheden vlees te verwerken. Het kost meer dan $ 500, dus als je een krap budget hebt, kun je kiezen voor de Sunmile SM-G50.

Zelfgemaakt kattenvoer maken zonder een molen

Als u een Vitamix of even krachtige blender of keukenmachine hebt, kunt u deze gebruiken in plaats van een vleesmolen. Andere minder krachtige blenders kunnen de botten niet aan, dus riskeer het niet.

Als u geen Vitamix of molen hebt, kunt u uw kattenvoer zonder botten maken.

In plaats van de ultra-natuurlijke aanpak te volgen en het vlees en de botten samen te malen, kunt u vlees zonder been en een botvervanger zoals beendermeelpoeder of eierschaalpoeder gebruiken. Een route is om een keukenmachine of blender te gebruiken om het vlees en de organen zonder been te malen. Terwijl het zal neem meer tijd, je kunt het vlees ook met een mes hakken. Hier is een gids voor het met de hand malen van vlees.

Welke methode je ook kiest, ik raad aan om een paar brokken vlees voor je kat te laten kauwen en knagen. Dit is goed voor hun tanden en, geloof ik, emotioneel voedend voor je kat.

Snijplank

Bij grote hoeveelheden rauw vlees maakt een grote snijplank het leven echt comfortabeler. Ongeacht de grootte moet uw snijplank vaatwasmachinebestendig zijn, zodat u deze gemakkelijk grondig kunt reinigen.

Bekijk op Amazon

Na het gebruik van een kleine snijplank en me constant zorgen te maken over vlees dat op het aanrecht glijdt, heb ik uiteindelijk geïnvesteerd in deze grote plank. Het heeft mijn houding ten opzichte van het bereiden van zelfgemaakt kattenvoer veranderd.

Keukenweegschaal (optioneel)

Hiermee kunt u precieze hoeveelheden vlees en organen meten, zodat het recept in balans is. Je weegt grote hoeveelheden vlees, dus zorg ervoor dat je er een koopt die minstens 10 lbs aankan. Als u geen keukenweegschaal heeft en niet bereid bent om er nu een te kopen, kunt u uw slager vragen om specifieke hoeveelheden vlees en organen te meten.

Digitale keukenweegschaal / voedselweegschaal - ultraslank, multifunctioneel, gemakkelijk schoon te maken, groot display

Bekijk op Amazon

Deze economische keukenweegschaal heeft een capaciteit van 11 lb, dus je kunt er veel ingrediënten mee wegen. Sommigen geven de voorkeur aan een weegschaal met een ingebouwde kom, maar ik geef de voorkeur aan de platte bovenkant, zodat ik deze kan combineren met mijn kommen of opslagcontainers.

Uw ingrediënten kiezen

Zodra je je checklist met bereidingsbenodigdheden hebt doorlopen, is het tijd om wat ingrediënten in handen te krijgen.

De prooi van een kat is ongeveer 83% vlees, vet, huid, sinew, bindweefsel en hart, met 7% eetbaar bot, 5% lever en 5% andere afscheidende organen. Je moet spiervlees, botten, organen en supplementen opnemen.

Welk type vlees is het beste?

Om te voorkomen dat uw kat voedselallergieën ontwikkelt, moet u een rotatiedieet volgen en niet afhankelijk worden van één dierlijke eiwitbron.

Kip

Kip is een economisch, gemakkelijk te vinden vlees. Kippenorganen zijn gemakkelijk te vinden in de meeste supermarkten, dus het is niet nodig om een slagerij te zoeken of je best te doen om lever en andere organen te vinden.

Een ander leuk ding over kip en gevogelte, in het algemeen, is dat het een hoge vlees-tot-botverhouding heeft. Botten zijn een essentieel onderdeel van een zelfgemaakt dieet, maar het is mogelijk om uw kat te veel te geven, wat resulteert in constipatie of overmineralisatie. Dit laatste kan leiden tot urinekristallen.

U kunt hele karkassen of delen van de vogels gebruiken. Als u ervoor kiest om stukken gevogelte te kopen, voer dan ongeveer 75% donker vlees en 25% wit vlees.  Donker vlees heeft meer geschikte vetniveaus, is voedzamer en bevat meer taurine, maar wit vlees heeft methionine, wat kan helpen om FLUTD te voorkomen.

Turkije

Kalkoendijen, borstvlees en organen zijn meestal erg smakelijk voor katten en kunnen een goed alternatief zijn voor kip voor pluimveeminnende katachtigen. Als je geen kalkoenharten of levers kunt vinden, kun je kipdelen vervangen.

Konijn

Wat geweldig is aan konijn, is dat het een natuurlijk onderdeel is van het kattendieet. Sommige gedomesticeerde katten doden en eten wilde konijnen die half zo groot zijn.

Konijn is mager en wordt gevild voorafgaand aan de verwerking, dus je zult extra dierlijk vet van pluimvee of andere dieren willen toevoegen. Vergeet ook niet dat konijn een hogere bot-vleesverhouding heeft dan gevogelte, dus misschien wilt u een deel van de botten verwijderen voordat u zelfgemaakt kattenvoer op basis van konijnen bereidt.

Andere opties

U kunt uw kat bijna elk type vlees voeren dat bij u past. Bij het voeren van wild is het belangrijk om het vlees in te vriezen om parasieten te doden voordat u het voedsel van uw kat bereidt.

Vlees om te vermijden

Voer je kat geen wild zwijn, varken, beer of – als je het kunt krijgen – walrusvlees. Deze kunnen pseudorabies overbrengen. Voer uw kat ook geen eekhoorn, vanwege het potentieel voor leptospirose overdracht.

Hoewel het heerlijk is en een geweldige snack is, is oceaanvis besmet met zware metalen en gifstoffen, waardoor het een ongeschikte keuze is voor dagelijkse voeding. Katten die een rauw dieet consumeren dat voornamelijk uit vis bestaat, lopen het risico op thiaminetekort.

Orgels en harten

Lever

Lever zit boordevol voedingsstoffen. Het is een uitstekende bron van vitamine A en D, samen met koper en zink. Kippenlever is het meest beschikbare type, maar je kunt het van bijna elk ander dier krijgen. Het is belangrijk op te merken dat runderlever meer koper heeft dan lever van andere dieren. Als u uw kat voedt een op rundvlees gebaseerd dieet, zorg ervoor dat je lever van een andere soort koopt.

Harten zijn spieren, geen organen. Ze zijn een belangrijke bron van taurine.

Harten zijn spiervlees, maar in tegenstelling tot andere soorten spiervlees is het hart rijk aan taurine. Katten kunnen dit aminozuur niet synthetiseren, maar het is essentieel voor een goede gezondheid. Kippenharten zijn de gemakkelijkste soorten harten om te vinden, maar ze zijn niet zo taurine-dicht als een muizenhart. Om deze reden kun je niet alleen op harten vertrouwen als bron van taurine. Het is belangrijk om een taurinesupplement toe te voegen.

Zelfgemaakte kattenvoer Recepten

Merk op dat als u uw kat af en toe zelfgemaakt kattenvoer geeft als aanvulling op een qua voedingswaarde compleet product, u zich geen zorgen hoeft te maken over het volgen van een compleet en uitgebalanceerd recept.

Als uw kat echter een week of langer elke dag rauw voedsel eet, moet u een goed recept volgen. U kunt kiezen uit recepten vergezeld van een voedingsanalyse, wat ideaal is, of een beproefde volgen. Sommige recepten zijn geen van beide, en dit zijn degenen die je moet vermijden.

De volgende recepten werden gekozen op basis van een combinatie van reputatie en schijnbare kwaliteit.

Zelfgemaakt kattenvoer op het web – Receptengids

Hoe zelfgemaakt kattenvoer te maken – met recept en foto’s?

Dit recept voor rauw kattenvoer is aangepast van een recept dat is gepubliceerd door de Feline Nutrition Foundation, een non-profitorganisatie onder leiding van dierenartsen en andere mensen die gepassioneerd zijn door kattenvoeding.

Het recept maakt genoeg om één kat ongeveer twee weken te voeren.

Ingrediënten

 • 2 kg of 4,5 lbs kippendijen met been, met 20-25% van het bot verwijderd OF 4 lbs of 1,3 kg botloos donker pluimveevlees, 1/2 van de huid verwijderd
 • 200 g of 7 oz rauwe kippenlever
 • 400 g of 14 oz rauwe kippenharten
 • .24 liter of 8 oz water
 • 4 rauwe eierdooiers
 • 2000 mg taurine
 • 4000 mg zalmolie
 • 200 mg vitamine B complex
 • 200 IE vitamine E
 • 8,4 g of 1 1/2 theelepel lite zout
 • BIJ GEBRUIK VAN VLEES ZONDER BEEN: 2 1/4 theelepel eierschaalpoeder

Aanwijzingen

1. Stel uw werkruimte in.

Kattenvoer maken is zoveel makkelijker als je klaar bent! Ik heb ontdekt dat het bedekken van het werkstation met krantenpapier of een andere wegwerpbedekking een geweldige manier is om de opruimtijd te minimaliseren nadat je klaar bent met het maken van het voedsel.

Als je je vooral zorgen maakt over bacteriën en infecties, draag dan handschoenen. Vergeet niet om de handschoenen tijdens uw proces te vervangen om kruisbesmetting te voorkomen.

2. Weeg, tel en meet je ingrediënten.

3. Gebruik een scherp mes om ongeveer een kwart van het spiervlees in stukken te hakken.

Brokken geven uw kat iets om op te kauwen, wat helpt om de opbouw van tandsteen te minimaliseren en een goede mondgezondheid bevordert. Begin met kleine stukjes of reepjes en werk je een weg naar grotere stukken waar je kat aan kan knagen.

Brokken kip

4. Maal de rest van het spiervlees met de organen.

Nogmaals, je hebt hier een paar opties. Tenzij je een zeer krachtige blender hebt, moet je een molen gebruiken om de botten af te breken.

Je wilt dat de botstukken vrij klein zijn. Alle botten die in de molen achterblijven, moeten worden weggegooid.

Degenen die een botloze interpretatie van het recept bereiden, kunnen een keukenmachine of blender gebruiken om het vlees af te breken tot een zachte, mengbare maling.

5. Klop de vitamines, eierdooiers en water samen in een middelgrote kom.

Als je vlees zonder been gebruikt, zou je hier het eierschaalpoeder in mengen. Als je in de botten maalt, gebruik dan gewoon taurine, visolie, vitamine E, B-complex en licht zout.

Supplementen (1)

6. Meng alles samen in de grootste mengkom die je bezit.

Deze fase kan rommelig worden, dus kies een enorme kom om morsen te minimaliseren. Gebruik een grote lepel om de vitamine slurry voorzichtig en grondig op te nemen in het spiervlees en de organen. Het is erg belangrijk om goed te mengen – je wilt niet dat je kat een voedingsarme maaltijd heeft en een andere die overmatig wordt aangevuld. Het idee is dat alles volledig wordt opgenomen voor een uitgebalanceerd dieet.

7. Breng het voedsel over in uw opslagcontainers.

Trek uw opslagcontainers uit, plaats ze dicht bij de kom om rommeligheid te voorkomen en begin met het overbrengen van het afgewerkte zelfgemaakte voedsel in uw opslagcontainers. Een voedselweegschaal is hier nuttig. Zonder een weegschaal zou je je maatbeker vies moeten maken of op giswerk moeten vertrouwen om je kat dagelijks porties rauw voedsel te geven.

Met een voedselweegschaal kunt u het zelfgemaakte voedsel in de container meten – u hoeft niet meer gerechten te wassen of u af te vragen of uu geeft uw kat de juiste hoeveelheid voedsel.

8. Vries in wat je niet kunt gebruiken binnen de komende 48 uur en ruim het vervolgens zelf op.

Ik gebruik meestal ontsmettende doekjes om kleine rommel op te ruimen terwijl ik aan het werk ben en gebruik vervolgens zeep en water om het aanrecht, de gootsteen en andere vervuilde gebieden grondig schoon te maken als ik klaar ben. Als ik me vooral zorgen maak over sanitaire voorzieningen, gebruik ik een oplossing van water en bleekmiddel bovenop al het andere.

Ik realiseer me dat veel lezers deze giftige schoonmaakmiddelen niet rond hun katten willen gebruiken. Als u zich zorgen maakt dat uw kat deze reinigingsmiddelen inneemt, werkt een azijn- en wateroplossing ook.

Hoeveel zelfgemaakt kattenvoer moet je voeren?

De meeste volwassen katten hebben ongeveer 200 calorieën per dag nodig. Dit vertaalt zich meestal in 6 oz zelfgemaakt kattenvoer, maar natuurlijk variëren de hoeveelheden op basis van uw recept. Het bovenstaande recept voor rauw kattenvoer van de Feline Nutrition Foundation bevat ongeveer 35 calorieën per ounce.

Lees ook: De complete voedingsgids van kittens tot senioren

Kittens voeren

Vraag uw dierenarts of een gerespecteerde veterinaire voedingsdeskundige om uw zelfgemaakte dieet te evalueren op kitten-geschiktheid. Vergeet niet dat de voedselbehoeften van uw kitten worden berekend op basis van hun voorspelde volwassen gewicht, niet hun huidige gewicht. Ze moeten elke dag ongeveer 5% van hun voorspelde volwassen gewicht eten.

Als u denkt dat uw kitten zal opgroeien tot een gezond gewicht van 10 lbs, moet hij dagelijks ongeveer 8 oz eten. Een kitten van een groot ras zoals een jonge Savannah heeft misschien 13 oz of meer nodig.

Hoeveel kost zelfgemaakt kattenvoer?

Het antwoord op deze vraag is uiterst variabel. Het hangt af van de prijs van vlees waar je woont, welke soorten vlees je gebruikt en op welk recept je vertrouwt.

Hier is een prijsvergelijkingstabel om u te helpen begrijpen hoe zelfgemaakt kattenvoer zich verhoudt tot andere soorten voedsel. Alle gemiddelden werden berekend voor een kat van 10 pond en gebaseerd op prijzen in oktober en november 2018.

Vergelijkingstabel voor dagelijkse voerkosten van kattenvoer

prijsvergelijkingstabel

Commercieel rauw kattenvoer: 5,30 dollar
Gevriesdroogd kattenvoer: 3,67 dollar
Premium Ingeblikt: 2,85 dollar
Economie Nat: 1,22 dollar
Zelfgemaakt kattenvoer: 0,81 dollar
Premium/graanvrij droog: 0,70 dollar
Economy DroogVanaf $ 0,33

Lees ook: Hoeveel kost het om een kat te bezitten in 2022

Verrassend genoeg is zelfgemaakt kattenvoer een van de goedkoopste opties in deze grafiek. Toegegeven, dit is aan de onderkant van het spectrum van de zelfgemaakte voedselprijs. Door biologische nieuwe eiwitten op te nemen, kunt u de prijs gemakkelijk dichter bij het premium-einde brengen.

Er is meer dan één manier om uw kat een geweldig dieet te geven. Het hoeft niet allemaal rauw, allemaal gekookt of zelfs allemaal zelfgemaakt te zijn. En het kan in de loop van de tijd veranderen.

Voel geen druk om nu “all in” te gaan. Er is geen morele tweedeling tussen rauw, gekookt en commercieel voedsel. Het is prima om je kat een mix van al deze dingen te voeren. In feite is het voeren van een gevarieerd dieet aan uw kat een geweldige manier om ervoor te zorgen dat ze gedurende het hele leven gezond en aanpasbaar blijven.

Voor degenen die bang zijn dat ze de dingen niet goed zullen doen, zijn er enkele geweldige opties die minder vatbaar zijn voor onevenwichtigheden en menselijke fouten.

U kunt een premix gebruiken van bedrijven zoals TCFeline, EZComplete en Alnutrin.

Deze supplementmengsels nemen een deel van de angst weg bij het maken van het voedsel van uw kat. Omdat alles vooraf wordt gemeten voor optimale voeding, zijn de resultaten altijd vrijwel hetzelfde, waardoor het potentieel voor tekorten in de loop van de tijd afneemt.

Of u kunt de “box cake mix” -benadering overslaan en gewoon kiezen voor een geweldig commercieel voedsel.

Overweeg Smalls. Dit bedrijf maakt en verkoopt menselijke kwaliteit, zelfgemaakte voedingsmiddelen. Net als voedsel dat je thuis kunt maken, wordt elk zakje van hun eten op bestelling gemaakt in kleine batches van ingrediënten van restaurantkwaliteit.

Inhoudsopgave