6 Beste kattenvoer voor pancreatitis

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

*Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel veterinair advies, diagnose of behandeling.

Het beste kattenvoer voor katten met chronische pancreatitis is residuarm, smakelijk en gemakkelijk te verteren. Op onze lijst van de top 6 beste voedingsmiddelen voor katten met pancreatitis, gaat de nummer één plek naar Smalls Fresh Ground Bird, een ultraverteerbaar voedsel dat zeer smakelijk is en vrij van inflammatoire ingrediënten.

Voordat we onze lijst met de beste producten lezen, laten we meer te weten komen over pancreatitis, hoe het verband houdt met voeding en hoe u het beste voedsel voor katten met deze aandoening kunt kiezen.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor pancreatitis om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraatgehalte
 • Verzonden naar uw deur met aangepaste maaltijdplannen

Vereist goedkeuring op recept

Wat is Pancreatitis?

De term pancreatitis verwijst naar elke ontsteking van de alvleesklier. De alvleesklier is een klein, cruciaal orgaan dat insuline en spijsverteringsenzymen afscheidt en uw kat helpt zijn voedsel te verteren.

Pancreasontsteking komt het meest voor bij katten ouder dan 10 jaar en is vaak comorbide met andere ontstekingsaandoeningen, met name inflammatoire darmaandoeningen en cholangitis.

De meest voorkomende symptomen van pancreatitis zijn lethargie en een verlies van eetlust. Katten met pancreatitis kunnen ook braken, maagpijn hebben, koorts hebben of andere ziektesymptomen vertonen.

Pancreatitis kan acuut zijn en verschijnen met ernstige symptomen of het kan chronisch zijn, wat leidt tot periodieke episodes van mild of matig ongemak.

Wat zijn de oorzaken Pancreatitis?

De alvleesklier scheidt insuline en spijsverteringsenzymen af. Dr. Karen Becker betoogt dat een met jcarbohydraat beladen, sterk bewerkt dieet onnodige stress op de alvleesklier legt. Het is immers de taak van de alvleesklier om spijsverteringsenzymen te produceren en insuline af te geven.

Een sterk verwerkt dieet bevat geen spijsverteringsenzymen en overspoelt het lichaam meestal met koolhydraten, waardoor de alvleesklier overuren moet maken bij het produceren van enzymen en insuline. Uiteindelijk, betogen Dr. Becker en anderen, slijt dit dieet de alvleesklier na verloop van tijd.

Hoe overtuigend het argument ook klinkt, er is geen bewijs dat een verwerkt dieet pancreatitis veroorzaakt. In feite is het uiterst moeilijk om te identificeren wat pancreatitis bij een bepaalde patiënt veroorzaakt. De oorzaken van pancreatitis zijn divers.

Een paar oorzaken van pancreatitis:

 • Schade aan de alvleesklier veroorzaakt door darmontsteking
 • Fysiek trauma aan de buik
 • Infectieziekten, waaronder toxoplasmose, FIP en herpesvirus
 • Parasitaire infectie
 • Hepatische lipidose
 • Colangitis
 • Drugsgebruik, waaronder fenobarbital, katabole steroïden en diuretica

Kwaliteiten van het beste kattenvoer voor pancreatitis

Brits-Korthaar-Katten-nat-voedsel

Tijdens een opflakkering van pancreatitis moet uw kat een flauw dieet eten.

Katten met pancreatitis hebben mogelijk geen zin om te eten, waardoor ze een risico lopen op hepatische lipidose. Deze aandoening treedt op wanneer een kat niet genoeg eet en zijn eigen vet als energie moet metaboliseren. Zonder voldoende eiwitinname wordt het vet niet goed in de bloedbaan gestuurd en verzamelt het zich in de lever, waardoor een gezonde orgaanfunctie wordt verstoord.

Lees ook: Leververvetting bij katten: oorzaken, symptomen en behandeling

Afhankelijk van de algehele gezondheid en lichaamsconditie van de kat, kan hepatische lipidose zich ontwikkelen na twee tot tien dagen niet eten.

Sommige patiënten hebben een voedingssonde en vloeistoftherapie nodig, terwijl anderen die lijden aan een milder geval van chronische pancreatitis mogelijk zelfstandig kunnen blijven eten. Als uw kat braakt tijdens een opflakkering, moet hij mogelijk een paar dagen gi-rust nemen. Doe anders je best om een voedsel te vinden dat je kat bereid is te eten. Katten met pancreatitis zijn vaak onaantrekkelijk, dus dit kan een cha zijnuitdag.

Smakelijke voedingsmiddelen die gemakkelijk zijn voor het maagdarmkanaal:

 • Vleesgebaseerde, ongekruide babyvoeding
 • Gekookt en ongekruid kippenvlees
 • Ander vlees, gebakken of gekookt
 • Bottenbouillon

Bezoek onze gids voor het beste kattenvoer voor gevoelige magen.

Katten hebben geen vetarm dieet nodig.

Als u bekend bent met pancreatitis bij honden of mensen, weet u dat overmatig vet in de voeding een veel voorkomende bijdrage levert aan de aandoening. Pancreatitis-patiënten worden meestal aangemoedigd om een vetarm dieet te eten. Katten zijn anders. Bij katten is er geen duidelijk verband tussen vet in de voeding en pancreatitis.

Kleine, frequente maaltijden zijn beter dan grote.

Uw kat dwingen om lange tijd zonder eten te gaan, zal hormoonpieken veroorzaken, die niet goed zijn voor katten met pancreatitis. Katten met chronische pancreatitis moeten ongeveer zes kleine maaltijden per dag eten.

Extra spijsverteringsenzymen kunnen helpen.

Omdat de alvleesklier van nature spijsverteringsenzymen produceert, kan het toevoegen van enzymen aan het dieet van uw kat de last op hun lichaam verlichten. Katten krijgen van nature spijsverteringsenzymen binnen in de maagdarmkanalen van hun prooi.

Hoewel de effecten van deze enzymen niet goed worden begrepen, is het mogelijk dat ze de alvleesklier kunnen ondersteunen. Spijsverteringsenzymen zijn verkrijgbaar in poedervorm of als onderdeel van het voedsel van uw kat. Groene pens is een natuurlijke bron van spijsverteringsenzymen.

Naast spijsverteringsenzymen kunt u probiotische suppletie overwegen. Deze nuttige organismen kunnen mogelijk ontstekingen in het lichaam minimaliseren.

Klik hier voor onze gids voor de beste probiotica voor katten.

Vermijd inflammatoire ingrediënten.

Aangezien pancreatitis fundamenteel een ontstekingsziekte is, moet u alle ingrediënten vermijden die kunnen bijdragen aan ontstekingen. Deze omvatten carrageen, toegevoegde zoetstoffen en enkele kunstmatige kleuren.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 6 Beste kattenvoer voor pancreatitis

Omdat zoveel katten met pancreatitis ook lijden aan diabetes en inflammatoire darmaandoeningen, zijn de voedingsmiddelen op deze lijst ook geschikt voor katten met deze veel voorkomende comorbiditeiten.

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: kip, kippenlever, sperziebonen, erwten, water (voldoende voor verwerking)

Als een licht verteerbaar dieet vol met hoogwaardige, dierlijke eiwitten, is Smalls ‘ Fresh Bird kattenvoer het type voedsel dat katten met pancreatitis nodig hebben.

Dit vers gekookte recept bevat kippendij, borst en lever als primaire ingrediënten. Ook inbegrepen zijn sperziebonen, erwten, boerenkool en plantaardige olie. Hoewel er verschillende plantaardige ingrediënten in dit recept zitten, ligt het totale koolhydraatgehalte onder de 5%.

Het voedsel is vrij van additieven of vulstoffen en u zult geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen vinden die de gezondheid van uw kat in de loop van de tijd negatief kunnen beïnvloeden.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Pros

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraatgehalte
 • Verzonden naar uw deur met aangepaste maaltijdplannen
 • Gemaakt van 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit

Tegens

 • Behoorlijk prijzig in vergelijking met in de winkel gekocht kattenvoer
 • Smalls heeft een reputatie voor slechte klantenservice

Bekijk op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: kip, kippenbouillon, eend, eendenlever, pompoen

Dit natte voer op basis van kip is voornamelijk gemaakt van voor de soort geschikt gevogelte en levert de voeding die uw kat nodig heeft in een licht verteerbaar formaat. Naast verse kip bevat het voedsel verse eend, eendenlever en gedroogd ei. Het bevat ook pompoen als een voedzame bron van voedingsvezels.

Tiki Cat-voedsel bevat geen carrageen of andere ingrediënten die kunnen bijdragen aan ontstekingen zoals kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Het voedsel is geformuleerd voor oudere katten met zachte lagen mousse, gladde bouillon en kleine stukjes vlees. Het bevat ook verlaagde niveaus van fosfor om de nierfunctie bij oudere katten te ondersteunen.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Eend, Eendenlever, Pompoen, Gedroogd Ei, Kokosolie, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Xanthaangom, Taurine, Cholinechloride, Zout, Magnesiumsulfaat, Kurkuma, Tonijnolie, Groene Thee-extract, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Ijzersulfaat, Niacine (Vitamine B3), Zinkoxide, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Manganousoxide, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Koper aminozuur chelaat, natriumseleniet, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, kaliumjodide, vitamine D3-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 80%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 25%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.9%

Vet: 46.45%

Koolhydraten: 7.65%

Pros

 • Voor de soort geschikte bron van dierlijke eiwitten
 • Zachte textuur en goed verteerbaar recept
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Tegens

 • Belangrijkste bron van toegevoegd vet is plantaardig
 • Duur, meer dan $ 0,75 per ounce

Lotus Just Juicy Venison Stoofpot Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: hertenvlees, hertenbouillon, calciumlactaat, wortelen, aardappelzetmeel

Dit voedsel wordt voornamelijk gemaakt van hertenvlees, wat een nieuw eiwit is voor de meeste katten en daarom kan helpen om gevoelige magen te kalmeren.

Het is een goed verteerbaar voedsel met weinig resten dat het systeem van uw kat minimaal belast.

Om ontstekingen te helpen bestrijden, bevat het voedsel omega-3-vetzuren en is het vrij van potentiële ontstekingsingrediënten zoals carrageen en andere onnodige additieven.

Aan de negatieve kant is het eten duur en inconsistent. Klanten zeggen dat sommige blikjes fijn versnipperd vlees bevatten, terwijl andere brokken bevatten.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.09%

Vet: 13.64%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 50.42%

Vet: 28.25%

Koolhydraten: 21.33%

Pros

 • Gemaakt van een enkel dierlijk eiwit voor gevoelige katten
 • Vrij van potentieel inflammatoire ingrediënten
 • Goed verteerbaar
 • Katten houden van de smaak

Tegens

 • Duur
 • Inconsistente textuur

View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 Ingrediënten: Rabbit With Gemalen bot, olijfolie, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat monobasisch

Velen suggereren dat pancreatitispatiënten baat hebben bij een minimaal verwerkt dieet dat rijk is aan de enzymen en voedingsstoffen in rauw vlees. Dit gevriesdroogde voedsel is een handig alternatief voor rauwe maaltijden. Het wordt voornamelijk gemaakt van konijn, wat een natuurlijk onderdeel is van het kattendieet en een goed verteerbare voedingsbron.
Het wordt aangevuld met probiotica, die kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Het voedsel is vrij van potentieel inflammatoire ingrediënten.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Pros

 • De meeste katten houden van de smaak van konijnenvoer
 • Gemaakt met licht verteerbaar konijn
 • Vrij van potentieel inflammatoire ingrediënten

Tegens

 • Duurt een paar minuten om te rehydrateren

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: eend, kalkoenlever, eendenbouillon, gemalen lijnzaad, montmorillonietklei

Eend en kalkoen vormen 95% van het hele recept, wat betekent dat het voor katten gemakkelijk te verteren en te gebruiken is. Naast eend en kalkoen bevat dit voedsel ook plantaardige ingrediënten die niet nodig of gunstig zijn voor een obligate carnivoor.

Dat gezegd hebbende, het is vrij van potentieel inflammatoire ingrediënten zoals carrageen, kunstmatige kleuren en chemische conserveermiddelen. Het bevat menhaden visolie, een soort-geschikte bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 31.82%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.03%

Vet: 58.62%

Koolhydraten: 10.34%

Pros

 • 95% goed verteerbare eend en kalkoen
 • Vrij van potentieel inflammatoire ingrediënten
 • Aangevuld met ontstekingsremmende menhaden visolie
 • Relatief betaalbaar

Tegens

Royal Canin Veterinair Dieet Gastro-intestinale Matige Calorie Ingeblikt Kattenvoer

View On Chewy View On Petco.com

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: water voldoende voor verwerking, varkensvleesbijproduct, kip, kippenlever, maïsmeel

Hoewel er geen receptvoedsel is dat speciaal is gemaakt voor pancreatitis, kunnen degenen die aan de aandoening lijden baat hebben bij een recept GI-dieet zoals dit. Receptdiëten worden zelden gemaakt van premium ingrediënten en zijn vaak qua voedingswaarde onvolmaakt, maar sommige katten hebben er veel succes mee.

Dit voedsel bevat enkele minder dan optimale ingrediënten zoals maïsmeel, gemodificeerde maïzena en cellulose in poedervorm. Ondanks deze voedingsfouten zeggen veel recensenten dat het hun katten hielp met pancreatitis en andere ontstekingsaandoeningen.

Chewy gebruiker “Twink” zegt dat “Mijn geweldige dierenarts zette mijn lieve jongen, Bubba, op dit voedsel, omdat hij diabetisch is, hyperthyroid en over zijn tweede aanval van pancreatitis heen komt. Hij houdt van dit eten! Ik ben zo ontzettend blij dat hij eet, en het is met hem eens! Ik zou wel willen dat het in meer smaken kwam. Ik ben bang dat hij er ziek van wordt.”

Met name dit is een zeer vetarm voedsel met ongeveer 9,7% minimaal eiwit op basis van droge stof.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 6.5%

Ruw vet: 1.6%

Ruwe celstof: 1.7%

Vocht: 83.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 39.88%

Vet: 9.82%

Vezel: 10.43%

Koolhydraten: 39.88%

Calorische WeigHt Basis

laadprogramma

Eiwit: 38.49%

Vet: 23.01%

Koolhydraten: 38.49%

Pros

 • Geformuleerd voor katten met GI-ontsteking
 • Klantrecensies suggereren dat het voedsel katten met pancreatitis kan helpen
 • Biedt EPA en DHA
 • Bevat prebiotica ter ondersteuning van een gezonde darmflora

Tegens

 • Bevat vleesbijproducten
 • Gemaakt met laagwaardige plantaardige ingrediënten
 • Alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar