Skip to Content

5 betrouwbare fokkers die hypoallergene katten te koop aanbieden


Er zijn zoveel mensen die worstelen met kattenallergieën, maar toch graag een schattig klein kitten in hun huis verwelkomen.

Natuurlijk zullen deze mensen waarschijnlijk onvermoeibaar googlen hypoallergene katten te koop bij mij in de buurt.

Maar welke katten zijn eigenlijk hypoallergeen? Hoe weet je zeker dat een specifieke kat geen allergische reacties bij je veroorzaakt?

Er is een mogelijkheid dat elk ras milde allergiesymptomen bij mensen veroorzaakt, maar er zijn katten die als een goede optie worden beschouwd, zelfs voor mensen met een allergie.

Laten we eens kijken welke deze rassen zijn en de locaties van betrouwbare fokkers die deze katten grootbrengen.

1. Astra Siam, New York City

Portret van de Siamese kat over wazige bruine achtergrond, een hypoallergeen ras

Astra Siam is een kleine cattery in de staat New York die Siamese kittens grootbrengt in vier hoofdkleuren : Chocolade, Blauw, Lilac Point en Seal.

Siamezen zijn middelgrote katten met blauwe ogen met een korte vacht, die niet zwaar verharen – wat betekent dat deze kittens meestal geschikt zijn voor mensen met allergieën.

Alle kittens van Astra Siam cattery zijn geregistreerd bij de Kattenliefhebbers Federatie. Ze testten ook negatief op hartworm, Feline Immunodeficiency Virus en Feline Leukemia Virus.

Hun katten zijn raszuiver, afkomstig uit Amerikaanse, Britse, Australische en Russische bloedlijnen. Deze fokkers streven ernaar om het oorspronkelijke uiterlijk van Siamese katten te behouden.

De prijs voor een Siamees kitten uit deze cattery is $ 2.000, inclusief een niet-restitueerbare aanbetaling van $ 250.

Astra Siam-fokkers geven er de voorkeur aan dat kopers de kittens alleen komen ophalen, maar als ze dat niet kunnen, zijn ze bereid om te leveren.

Kittens zijn klaar om met hun eigenaren mee te gaan op de leeftijd van 10 weken.

Fokker Info

Locatie: Amsterdam, NY 12010

Website: Astra Siam

Facebook: Astra Siam

E-mailadres: AstraSiaminfo@gmail.com

2. DreamDevonRex Cattery, Californië

Devon rex kitten staart naar een boek alsof hij het leest.

DreamDevonRex cattery is gevestigd in Los Angeles en produceert al jaren gezonde en goed gesocialiseerde Devon Rex kittens.

De Devon Rex is een van de rassen die een goede keuze maken voor mensen met een allergie, dankzij hun korte en golvende vachten die minimaal verharen.

Deze fokkers kiezen hun fokkatten zorgvuldig – ze fokken alleen katachtigen met een uitstekend temperament en degenen die geen tekenen van genetische aandoeningen vertonen.

DreamDevonRex-fokkers leggen uit hoe dit ras relatief gemakkelijk te verzorgen is, dus ze zullen de juiste keuze zijn, zelfs voor nieuwe eigenaren van gezelschapsdieren of mensen met drukke schema’s.

Vanwege hun delicate immuunsysteem moeten deze kittens echter in schone, warme en droge omgevingen worden gehouden.

Fokker Info

Locatie: Los Angeles, Californië,

Website: DreamDevonRex Cattery

E-mailadres: Wonderdevonrex@gmail.com

Telefoonnummer: +1 (310) 795-9845

3. Lap Leopard Bengals, Georgië

Vrolijke vrouw voedt Bengaalse kat op staand in de keuken

Lap Leopard is een cattery gelegen op de grens tussen Georgia en Florida die Bengaalse kittens fokt. Maar wacht, zijn Bengalen echt hypoallergeen?

Deze fokkers leggen uit hoe Bengaalse katten unieke vachten hebben die niet zoveel onderhoud nodig hebben als andere rassen.

Als gevolg hiervan verzorgen Bengalen zichzelf niet zo vaak als andere katten, waardoor hun Bont bevat minder allergeenrijk speeksel. Ook werpt dit ras niet veel af, dus de huidschilfers van hun vacht worden niet verspreid.

Er is een theorie dat Bengalen hypoallergeen zijn vanwege hun oorsprong – het zijn gedeeltelijk huiskatten en gedeeltelijk Aziatische luipaardkatten, dus er is ook een mogelijkheid dat hun allergeenveroorzakende eiwitten verschillen van andere rassen.

Dit is niet bewezen, dus we kunnen alleen maar raden of dit waar is!

Lap Leopard-fokkers streven ernaar om goed gesocialiseerde Bengalen met een groot temperament groot te brengen. Ze bieden katten in kleuren die je niet gemakkelijk zult vinden, zoals bruin, zilver, houtskool, blauw en rook.

Hun kittens worden gevaccineerd en ontwormd voordat ze hun cattery verlaten. Ze worden ook geleverd met een gezondheidsgarantie van twee jaar.

De prijs voor hun kittens is de volgende: 4.000 dollar voor fokkerskwaliteit, $ 3.000 voor showkwaliteit en $ 2.000 voor huisdierkwaliteit.

Fokker Info

Locatie: Kingsland, GA

Website: Lap Leopard Bengalen

Facebook: Lap Leopard Bengalen

E-mailadres: LapLeopardBengals@aol.com

Telefoonnummer: +1 912-464-2691

4. Mishka’s Russen, Ohio

een grijze Russische blauwe kat ligt in een speciaal hangmatbed voor katten

Dit is een kleine, TICA-geregistreerde, familiebedrijf cattery in Ohio. Deze fokkers voeden Russische blauwe kittens op in een huiselijke omgeving, samen met andere huisdieren.

My Russian Blue legt uit dat Russian Blue-katten bekend staan om hun dichte, korte en pluche vacht. Ze werpen minimaal af en produceren minder allergene eiwitten in vergelijking met andere rassen, waardoor ze beter verdraagzaam zijn voor mensen met een allergie.

De Russische fokkers van Mishka wijzen erop dat deze kittens erg liefdevol zijn en de neiging hebben om zich zeer nauw met hun familie te verbinden – ze zullen je zeer waarschijnlijk van kamer naar kamer volgen!

Ze benadrukken ook hoe allergiereacties voor elk individu anders zijn, maar volgens hun ervaring vonden ze de laagste allergenen bij vrouwen en katten met de lichtste kleuren.

Als u een Russisch blauw kitten van deze fokkers wilt kopen, U moet een niet-restitueerbare aanbetaling van $ 300 betalen.

Kittens zijn klaar om de cattery te verlaten nadat ze hun vaccinatieprik hebben ontvangen, die meestal ongeveer 10 weken oud is.

Fokker Info

Locatie: Dayton, OH

Website: Mishka’s Russen

5. WynnHeart Siberiërs, Missouri

Zittend Siberisch kitten op een bank

Deze cattery is gevestigd in Kansas City en is opgericht in 2017.

Wynn Heart-mensen zijn hobbyfokkers die hun Siberische kittens thuis opvoeden.

Volgens Stefano Sartore [1], Siberische katten hebben mutaties in de genen Ch1 en Ch2 – genen die coderen voor Fel d 1-allergeen. Fel d 1 is het eiwit dat verantwoordelijk is voor allergische reacties op katten bij mensen. Katachtigen verspreiden dit eiwit door hun speeksel, huidschilfers en haar.

Dit betekent dat Siberiërs veel minder Fel d 1-eiwit produceren dan andere kattenrassen. Daarom worden deze katachtigen als hypoallergeen beschouwd.

Het belangrijkste doel van Wynn Heart-fokkers is om gezonde, liefdevolle en uitzonderlijke Siberische kittens te fokken die jarenlang geweldige metgezellen zullen zijn voor hun toekomstige eigenaren.

Hun bedrijfsfilosofie is gebaseerd op drie hoofdprincipes:

•Hart: WynnHeart cattery begon met een Siberische kat genaamd Cossette die de harten van deze fokkers won. Tegenwoordig geven ze hun best voor mensen met kattenallergieën om ten volle te genieten van het leven met een hypoallergeen kitten.

•Eerlijkheid: Deze fokkers fokken niet onethisch katachtigen om wat geld te verdienen. Ze voeden alleen Siberiërs op omdat ze willen dat andere mensen ook genieten van het gezelschap van dit prachtige ras.

•Gezondheid: Hun topprioriteit is de gezondheid van hun katten. Dit is de reden waarom ze ze allemaal nemen voor regelmatige dierenartscontroles en om hun vaccinaties te ontvangen.

WynnHeart’s Siberian zijn geprijsd vanaf $1.800 tot $2.500 op basis van geslacht, kleur en leeftijd.

Fokker Info

Locatie: Kansas City

Website: WynnHeart Siberiërs

Facebook: WynnHeart Siberiërs

E-mailadres: WynnHeartSiberians@gmail.com

Conclusie

Dus, is het mogelijk om hypoallergene katten te koop te vinden?

Het lijkt erop dat het zo is – omdat deze gerenommeerde fokkers er zeker van zijn dat zelfs mensen met een allergie hun leefruimte met hun kittens kunnen delen!

Deze rassen zijn een goede optie voor alle mensen die lijden aan een kattenallergie, maar toch een harige vriend willen bezitten.

Ik raad je aan om contact op te nemen met een van deze fokkers om te controleren of ze kittens beschikbaar hebben!

Het is ook een goed idee om wat tijd door te brengen met uw potentiële toekomstige kitten om er zeker van te zijn dat het een goed idee is om er een in uw huis te verwelkomen.

Als je nog vragen hebt, weet ik zeker dat deze fokkers het geluk zullen hebben om je alle uitleg te geven.

Verwijzingen:
[1] Sartore S, et. al. Polymorfisme Analyse van Ch1 en Ch2 Genen in de Siberische kat. Vet Sci. 2017 Dec 1;4(4):63. DOI, Geraadpleegd op 2 juni 2023.