4 betrouwbare fokkers met Havana bruine katten te koop


Elke kattenliefhebber die op zoek is naar een unieke en zeldzame kat zal blij zijn met Havana Brown cat!

Dit ras staat bekend om zijn elegante en opvallende uiterlijk en opvallende bruine vacht. Ze werd ontwikkeld in de jaren 1950 in het Verenigd Koninkrijk door de Siamees te kruisen met de binnenlandse zwarte kat.

Havana Brown is ook een intelligent, speels en energiek kitten met een aanhankelijke aard. Ze staat erom bekend dat ze vooral met één persoon banden aangaat en zich voor de rest van haar leven aan haar hecht. Dit is dus een extreem loyaal ras.

Omdat Havana Brown zo zeldzaam is, zul je het helaas niet zo gemakkelijk vinden. Eigenlijk zijn er niet eens veel fokkers van deze kat in de Verenigde Staten.

Toch heb ik het voor elkaar gekregen om 4 gerenommeerde fokkers met Havana Brown katten te koop in twee Amerikaanse staten. Laten we ze eens bekijken!

1. ComponistCat (Illinois)

Havana bruine kat op beige achtergrond

Deze cattery is eigendom van Bill en Leann Rupy en is gevestigd in Chicago.

ComposerCat is een kleine, familiale fokker die al meer dan 15 jaar prachtige Havana Brown katten grootbrengt.

Deze fokkers werken hard aan diversiteit en aan het waarborgen van de gezondheid in hun bloedlijnen – dus fokken ze slechts een paar nesten per jaar.

Ik denk dat je een beter idee krijgt van hoe zeldzaam dit ras is uit de gegevens die zijn verkregen door de Fancier Breeder Referral List, volgens welke er vandaag waarschijnlijk minder dan 1.000 Havana Brown-katten bestaan.

Dus ik denk dat je je kunt voorstellen hoe hard de fokkers van ComposerCat werken om dit geweldige ras te behouden!

Deze fokkers wijzen erop hoe Havana Browns ideale metgezellen zijn voor gezinnen – Ze zijn erg actief, onderhoudend en houden ervan om lekker in bed te kruipen met hun eigenaren. Ze zijn zelfs prima met reizen!

Alle mensen die op zoek zijn naar een therapie- of emotionele ondersteuningshond zullen ook niet verkeerd gaan als ze voor dit zeldzame kattenras kiezen.

ComposerCat fokkers bieden zowel fok- als showkatten aan. Al hun katten zijn DNA-gescreend op alle bekende genetische aandoeningen.

Hun kittens worden grootgebracht in de Verenigde Staten, maar ook in vele andere delen van de wereld, zoals Engeland, Dubai, Denemarken, enz.

Deze fokkers richten zich op de gezondheid, de gezindheid en het volgzame temperament van hun kittens. Hun cattery is open, dus alle potentiële katteneigenaren zijn vrij om pasgeboren kittens te komen bezoeken.

Fokker Info

Locatie: Chicago, Illinois

Website: ComposerCat

E-mailadres: LeAnnRupy@Gmail.com

Telefoonnummer: +1 848-667-0804

2. Kaffee Katze, Indiana

Havana bruine kat

Kaffee Katze is een cattery in het noordoosten van Indiana. Deze fokkers fokken Havana Brown-katten van showkwaliteit die voldoen aan de normen van de International Cat Association (TICA) en de Cat Fanciers ‘Association.

De familie achter deze cattery was gefascineerd door het Havana Brown-ras nadat ze een bruine kat van gemengd ras hadden geadopteerd. Bruine katten zijn zo zeldzaam omdat hun vacht het resultaat is van een mutatie van het gen dat zwart pigment produceert.

Geen wonder dat elke kattenliefhebber blij zal zijn met het ontmoeten van een bruine kat!

Kaffee Katze fokkers houden hun Havana Browns binnen en ze zeggen eerlijk hoe ze hun kittens verwennen en willen ze een thuis vol geluk en liefde bieden.

Hun belangrijkste doel is om de levensduur en gezondheid van het Havana Brown-ras te behouden. Ze beperken hun fokkerij tot één tot twee nesten per jaar.

Een van hun katten genaamd Caffery Coffee is een nationale winnaar van 2021-2022. Deze kat nam het op tegen duizenden andere prachtige katten in CFA.

Kaffee Katze-fokkers wijzen erop dat ze enorm trots zijn dat hun kat deze prestigieuze prijs heeft gekregen.

Fokker Info

Locatie: Angola, IN 46703

Website: Kaffee Katze

Facebook: Kaffee Katze

E-mailadres: smueller3590@gmail.com

Telefoonnummer: +1 260-316-3535

3. Phos Hilaron, Indiana

Havana bruine kat kijkt opzij

Phos Hilaron is een cattery in Fort Wayne, Indiana. Het belangrijkste doel van deze fokkers is om Havana Brown katten van topkwaliteit aan te schaffen die voldoen aan de TICA- en CFA-normen.

Deze cattery is opgericht in 2014. Hun belangrijkste focus ligt op de gezondheid, het temperament en de structurele degelijkheid van hun Havana Browns.

De katten van Phos Hilaron komen uit stamboomlijnen die erkend worden als regionale en nationale winnaars. Deze fokkers wel hun beste voor dit ras om een van de gezondste stamboomrassen te blijven.

Ze produceren meestal slechts één nest per jaar. Hun kittens worden in hun huis gehouden en vanaf jonge leeftijd gesocialiseerd met mensen en andere huisdieren.

Phos Hilaron fokkers zijn sinds 2014 lid van de Cat Fanciers Association en Havana Brown Fanciers’ Cat Club.

De prijs voor een kitten uit deze cattery is $ 1.600, met de extra kosten voor sterilisatie. Alle Phos Hilaron-kittens worden door de dierenarts gecontroleerd, gechipt en gevaccineerd voordat ze klaar zijn om de cattery te verlaten. Ze zijn ook CFA-geregistreerd.

Fokker Info

Locatie: Fort Wayne, Indiana

Website: Phos Hilaron

Facebook: Phos Hilaron

E-mailadres: akherman@gmail.com

Telefoonnummer: +1 260-312-4012

4. 5-Acre Farm Havana Browns, Illinois

Havana bruine kat ontspannen thuis

Rod Kroemer en Jim Wuersch zijn fokkers achter de 5-Acre Farm Havana Browns cattery. Ze richten zich op bevestiging, vitaliteit en temperament in hun fokprogramma.

Ze volgen de CFA Havana Brown rasstandaard in hun fokproces.

Rod en Jim hebben hun hele leven veel verschillende katten gehad en hadden een speciale band met het Siamese ras. Ze ontmoetten hun eerste Havana Brown-kat in 2017 en werden nog meer verliefd op dit ras!

De prijs voor een Havana Brown-kitten van de 5-Acre Farm Havana Browns-cattery is $ 1.400. Potentiële kopers zijn verantwoordelijk voor de sterilisatiekosten, evenals eventuele extra reiskosten.

Zodra u de bevestiging krijgt dat uw kitten is gereserveerd, moet u binnen 5 werkdagen een aanbetaling van 50% van de totale prijs betalen.

Alle kittens worden gechipt en gevaccineerd voordat ze klaar zijn om met hun nieuwe eigenaren te vertrekken. Ze krijgen ook CFA-registratiedocumenten.

Fokker Info

Locatie: Champagne, Illinois

Website: 5-Acre Boerderij Havana Browns

E-mailadres: jimwuersch3459@yahoo.com

Telefoonnummer: +1 217-649-6711

Inpakken

Het vinden van een ras kan een uitdaging zijn. Het maakt niet uit of er veel opties beschikbaar zijn – u kunt nog steeds twijfelen of een fokker waar u voor kiest om een kitten te kopen, betrouwbaar en eerlijk is.

Maar het vinden van een Havana Brown-kat te koop kan bijzonder moeilijk zijn. Dit ras is zo zeldzaam dat het zelfs wordt beschouwd als een van de bedreigde kattensoorten.

Je zult dus waarschijnlijk enige tijd moeten wachten om je Havana Brown te krijgen.

Toch is dit niet onmogelijk, want zoals we hadden kunnen zien, zijn er 4 betrouwbare fokkers in Illinois en Indiana die hun best doen om dit unieke en mooie ras te behouden.

Misschien moet je even wachten om je Havana Brown-kitten te krijgen, maar ik weet zeker dat we het erover eens zijn dat dit wachten absoluut de moeite waard is!

Deze speelse, extraverte en aanhankelijke kat is een geweldige metgezel voor gezinnen en biedt een speciale traktatie voor alle kattenliefhebbers die graag een echt uniek ras willen bezitten.