10 manieren om je kat te laten zien dat je van haar houdt

Ik geef toe dat ik mijn katten een beschamend aantal keren per dag “Ik hou van je!” zeg. Ik verwacht dat veel kattenliefhebbers zich kunnen identificeren.

Het is duidelijk dat ze me niet begrijpen – katten hebben veel slimme en subtiele manieren om te communiceren, maar het spreken van menselijke taal is er niet een van. Dus, hoe laten we onze prachtige katachtigen zien dat we dol op ze zijn en alles voor ze zouden doen?

Snel overzicht

01

Katten kunnen sterke sociale banden vormen en zijn goed in het interpreteren van tekenen van genegenheid van mensen.

02

De beste manier om je kat te laten zien dat je van hem houdt, is door hem te knuffelen, met hem te spelen, hem te verzorgen en smakelijke lekkernijen aan te bieden.

03

Katten tonen hun liefde door gemakkelijk oogcontact te houden met veel langzame knipperingen, iets wat je terug kunt doen om te laten zien dat je van ze houdt.

Welnu, het blijkt dat er verschillende manieren zijn om onze genegenheid te communiceren op een manier die onze katten kunnen begrijpen, van quality time met hen doorbrengen tot het gebruik van onze kennis van kattencommunicatie.

Hier zijn enkele belangrijke manieren om uw kat zich geliefd en aanbeden te laten voelen, precies zoals ze zouden moeten zijn, en sommige manieren waarop katten van ons houden.

#1 De Liefde Blink

Katten knipperen langzaam naar hun favoriete mensen om genegenheid te tonen, en we kunnen het meteen terug doen naar hen.

Heb je je kat ooit slaperig en ontspannen zien kijken, ogen half gesloten maar naar je kijkend als ze een reeks langzame knipperingen geven? Gefeliciteerd, je kat houdt van je! Die ontspannen, slaperige blik met langzaam knipperen is een belangrijk teken van genegenheid bij katten. Je kunt de liefdesfactor verhogen door wat langzame knipperingen terug te knipperen en je kat zal de warme fuzzies voelen.

Lees ook: Waarom knipperen katten met hun ogen?

#2 Deel wat ruimte

waarom slaapt mijn kat op mijn hoofd

Als je kat het leuk vindt, is aaien en knuffelen een geweldige manier om te laten zien dat je van hem houdt.

Studies naar kattengedrag laten ons zien dat katten die sterk verbonden zijn met een andere kat veel tijd samen doorbrengen, vaak fysiek aanraken – verzorgen, slapen en spelen. Tijd doorbrengen met je kat, aaien en aaien zal je kat niet alleen plezier geven in de aandacht, maar ook de band tussen katten- en kattenouders versterken.

Door je kat toe te staan je te koppen en zijn hoofd en gezicht tegen je aan te wrijven, komen ook feromonen vrij uit hun geurklieren, die gevoelens van liefde, comfort en veiligheid aanmoedigen. Omarm de kat knuffelen!

Lees ook: Waarom slaapt mijn kat op mijn hoofd?

#3 Playtime

Speeltijd is een geweldige manier om een band met je kat op te bouwen en je genegenheid te uiten.

Veel katten houden van spelen en wat actief plezier is uitstekend voor zowel hechting, verrijking als lichaamsbeweging! Mijn beste tips zijn om het kattenspeelgoed te blijven draaien, zodat je kat zich niet verveelt van het gebruik van bijvoorbeeld de laserpointer elke dag, en om wat tijd te besteden aan het uitzoeken wat zijn favoriete type spel is.

Het heeft geen zin om te proberen ze geïnteresseerd te krijgen in een toverstokspeelgoed als ze echt een muis aan een touwtje willen, en vice versa. Dit kan in het begin wat vallen en opstaan vergen, maar de meeste katten zullen wat speelgoed vinden dat bij hen past en hoe ze willen spelen. Dus, waar wacht je nog op? Graaf de kattenspeeltjes uit en ga spelen!

Lees ook: De 5 beste interactieve kattenspeeltjes voor verveelde katten

#4 Grooming

Veel katten genieten van het gevoel dat je ze borstelt en het is een daad die je genegenheid kan overbrengen.

Katten zijn vaak goed in het uitvoeren van hun eigen vachtonderhoud, maar dat betekent niet dat ze niet genieten van een beetje hulp. Verwilderde katten die aan elkaar vastzitten, zijn vaak allogroom, dat is wanneer ze wat tijd doorbrengen met elkaar likken en verzorgen, vaak spinnend terwijl ze dat doen. Als je niet de gewoonte hebt om je kat te verzorgen, ga dan eerst voorzichtig en bouw de ervaring langzaam op.

Je kat zal je met zijn lichaamstaal laten zien of hij ervan geniet, en als hij er eenmaal aan gewend is, zal hij vaak de eerste stap zetten om een verzorgingssessie van jou aan te moedigen. Regelmatige verzorging is ook een uitstekende gelegenheid om hun vacht te controleren op matten, wonden of huidproblemen.

Lees ook: Waarom beschermt mijn kat me als ik naar de badkamer ga?

#5 Verrijking

Vul de wereld van je kat met prachtige dingen om mee te spelen, te klimmen en op te zitten.

Zelfs de meest toegewijde katteneigenaar zal waarschijnlijk niet de hele dag bij zijn kat kunnen zijn, elke dag. Katten kunnen zich vervelen en eenzaam worden, dus toon de liefde door ze wat verrijking te geven. Een krabpaal, kattenspeelgoed, een krabpaal – zelfs een kartonnen doos! Door ervoor te zorgen dat ze wat entertainment hebben, blijft uw kat gelukkiger en helpt ongewenst gedrag te voorkomenrs die voortkomen uit verveling en frustratie.

Lees ook: 8 Purrfect-spellen die je met je kat kunt spelen

#6 Kattenkruid

Veel katten vinden kattenkruid leuk, dus biedt een aantal aan je kat om ze te laten zien dat je om hem geeft.

Kattenkruid (Nepeta cataria) is een kruid, behorend tot de muntfamilie. Het is geliefd bij allerlei kattensoorten, van onze huiskatten tot hun grote kattenneefjes. Het is een natuurlijke stemmingsverbeteraar en katten gaan er over het algemeen wild van.

Individuele reacties variëren, waarbij sommige katten euforisch en hyperactief worden, waarbij anderen een slaperigere en slaperigere reactie hebben. Kattenkruid kan rechtstreeks aan katten worden gegeven, op een kattenbed worden geplaatst, in of in speelgoed worden gewreven of op de vloer worden gestrooid rond krabpalen of kattenbomen.

Lees ook: De 6 beste kattenkruidtraktaties

#7 Kattentraktaties

Niets zegt “Ik hou van je” als een smakelijke traktatie. Zorg er wel voor dat je porties klein houdt, zodat je het dieet van je kat niet verstoort.

Sommige katten zijn echte fijnproevers, kijken constant of hun voerbak is bijgevuld en geven een hoopvolle miauw als er een kast wordt geopend. Je kat trakteren op een aantal smakelijke kattensnacks kan een mooie manier zijn om een band op te bouwen en liefde te tonen terwijl ze spinnen op hun geluk. Vergeet echter niet om met mate te voeden, omdat obesitas een reëel en groeiend probleem is in de kattenpopulatie.

Lees ook: De 7 beste kattentraktaties voor training

#8 Cat Communicatie

Het begrijpen van de lichaamstaal van katten kan u helpen beter met uw kat te communiceren.

Leren communiceren met uw kat is zowel fascinerend als nuttig bij het vormen van een sterke band tussen huisdier en eigenaar. Katten gebruiken subtiele lichaamstaal, gedrag en gezichtsuitdrukkingen om ons hun stemming en intentie te vertellen, en het kunnen lezen van deze tekens is essentieel om te begrijpen wanneer uw kat genegenheid wil, wanneer ze met rust gelaten willen worden en wanneer ze willen spelen.

Katten hebben er een hekel aan om genegeerd te worden, en als je op de juiste manier reageert op de signalen van je kat, laat je ze zien hoeveel je om hem geeft. Meer informatie over katachtige communicatiemethoden om een kattenchatgoeroe te worden!

Lees ook: Waarom kopt mijn kat tegen mij?

#9 Laat je kiezen

Accepteer de pogingen van je kat om zijn liefde te tonen en beantwoord met aaien en knuffelen.

Katten kunnen hun liefde voor ons op mysterieuze manieren tonen, en dit maakt het gemakkelijk om per ongeluk hun avances af te slaan. De meeste kattenmensen zijn gewend aan hoofdgorzen, gekneed worden met hun klauwen, katten die tussen je benen zwaaien en zelfs een kattenpeuk in je gezicht krijgen.

Dit zijn allemaal een teken van liefde van katten, geloof het of niet. Het is gemakkelijk om sommige van deze tekens verkeerd te lezen en weg te lopen, maar als je je eenmaal realiseert dat je kat gewoon probeert zijn liefde te tonen, is het op de een of andere manier veel gemakkelijker om dit enigszins vreemde gedrag te tolereren.

Lees ook: Waarom kneedt mijn kat niet?

#10 Breng ze naar de dierenarts

Katten houden misschien niet van uitstapjes naar de dierenarts, maar op de hoogte blijven van de gezondheid van je kat is de allerbeste manier om je liefde te tonen.

Dit lijkt misschien geen daad van liefde, en je kat zal het zeker niet als één beschouwen, maar een belangrijk onderdeel van het bezit van huisdieren is om je kat zo gezond en gelukkig mogelijk te houden. Regelmatige controles bij een dierenarts, inclusief vaccinaties en parasietpreventie, maken allemaal deel uit van verantwoord huisdierbezit en de hoogste vorm van liefde die je kunt tonen.

Lees ook: Top 10 dingen die uw dierenarts wenst dat u wist

Laatste gedachten

Meer dan woorden, nabijheid kan je kat echt laten weten hoeveel je van hem houdt.

Er zijn tal van manieren om je kat te laten zien dat je van hem houdt, volgens huisdierexperts. Katten zijn aanhankelijke wezens en brengen graag tijd door met degenen met wie ze dicht bij zijn, en houden er absoluut van om aandacht terug te krijgen. Wat liefde geven op de kattenmanier is makkelijk. In wezen moet je je innerlijke kat kanaliseren en meer kat zijn: verzorgen, spelen, knuffelen en traktaties eten. Het is geen slecht leven, echt waar!

Lees ook: 7 tekenen dat je kat niet genoeg liefde krijgt

Veelgestelde vragen

Hoe laat ik mijn kat zien dat ik van haar hou?

Toon je kat wat liefde door tijd met hem door te brengen: knuffelen, spelen en verzorgen. Laat ze op je slapen en in contact met je zijn, en geef ze veel lange, langzame knipperingen.

Wat is I love you in kattentaal?

Katten tonen hun liefde door een gemakkelijk oogcontact te houden met veel langzame knipperingen. Ze houden er ook van om te headbuten en hun gezichten op je te wrijven, waardoor liefdevolle en gelukkige feromonen vrijkomen.

Hoe laat je je kat zeggen dat ik van je hou?

Je kunt liefde niet afdwingen, maar de beste manier om je te binden met je kat is om veel tijd met hem door te brengen: spelen, verzorgen, aaien en knuffelen. Een liefhebbende kat zal genegenheid tonen door langzaam te knipperen, fysiek contact en zijn gezicht over je te wrijven.

Weten katten dat ze geliefd zijn?

Katten kunnen sterke sociale banden vormen en zijn goed in het interpreteren van tekenen van genegenheid zoals verzorging, spelen en knuffelen. Toon je kat wat liefde door hem wat lange, langzame knipperingen en voldoende tijd en aandacht te geven.