11 haarloze kattenrassen – Maak kennis met buitengewone katten


Haarloze kattenrassen zijn inderdaad iets speciaals, nietwaar? Ook al lijken ze misschien afstandelijk en hard, te oordelen naar Rachels Sphynx; maar dat is zo ver van de waarheid. Het kunnen serieuze aanhankelijke wezens zijn die graag klimmen en knuffelen.

De meest herkenbare is zeker de Sphynx-kat, maar er zijn anderen die het verdienen om genoemd te worden vanwege hun uniciteit.

Sommige daarvan haarloze kattenrassen kunnen perzikpluis of suède hebben, terwijl andere katten echt zacht en glad als je ze aanraakt. Deze katten zijn echt zeldzaam, dus je zou moeten verwachten dat je meer betaalt voor dit soort katten als je erover denkt er een te krijgen.

We moeten echter opmerken dat geen van die katten compleet zonder haar is, omdat ze wat fijn dons dat ze die zacht-fluweelachtige toets geeft.

Als je hebt besloten dat je een van de haarloze kattenrassen wilt, blijf dan lezen om alles te weten te komen, van rassen tot hun verzorging.

11 haarloze kattenrassen

Hoe komt het dat die haarloze kattenrassen bestaan? Genetische mutatie leidde tot haarloze rassen. Daarom hebben deze katten speciale zorg nodig. Ze hebben problemen om warm te blijven, dus ze hebben truien en uitrusting nodig voor de koude wintermaanden.

Als je haarloze kat graag tijd doorbrengt in de zon, zoals de meeste katten doen, ze heeft zonnebrandcrème nodig. Veel haarloze katachtigen hebben regelmatige baden nodig om olieophoping te voorkomen. Haarloze kattenrassen zoals Peterbald en Donskoy hebben een verscheidenheid aan vachttypen die op lichte vacht lijken.

Houd er rekening mee dat deze katten waarschijnlijk actiever zijn en een hogere stofwisseling hebben, wat vereist goed voedsel van hoge kwaliteit dat aan hun energieniveau voldoet.

Laten we nu eens kijken naar 11 haarloze kattenrassen die je sprakeloos zullen maken.

1. Devon Rex

Devon Rex buiten zitten

De eerste op onze lijst van haarloze kattenrassen is onze lieve Devon Rex. Hun vacht is ongebruikelijk en heeft alleen op sommige delen van het lichaam vlekken van bont, waardoor de vacht erg gevoelig is, dus de verzorgingsroutine moet heel zacht en zacht zijn.

Devon Rex is versierd met vlinderoren en enorme ogen. Hun speelse en aanhankelijke persoonlijkheid zal je hart binnen enkele seconden winnen.

2. Handdoek

Dwelf

De Dwelf is een kruis dat gebeurde onder de Sphynx, Munchkins en American Curl kattenrassen. Enkele mutaties resulteerden hierin elfachtig, haarloos, compact kattenras. Dit droeg echter bij aan veel gezondheidsproblemen, zoals skeletproblemen.

Toch hebben ze een hondachtig persoonlijkheid, zijn klaar om betrokken te zijn bij hun eigenaren en zijn extravert. Door een Munchkin en een Elf, krijg je een kat met korte benen en gebogen oren zoals Elf die je in een paar minuten zult ontmoeten.

3. Lykoi

Lykoi

Nou, maak kennis met de Lykoi of de zogenaamde weerwolf kat.

Lykoi heeft een unieke esthetiek omdat het een gedeeltelijk haarloos kattenras is. Waarom zijn ze speciaal? Omdat ze niet de hele tijd haarloos zijn. Sommige Lykois zijn bedekt met een zwartgrijze vacht dat is heel onderscheidend, terwijl anderen Lykois bijna volledig haarloos zijn. De meeste van die katten hebben geen haar rond de voeten en benen, gezichten en de achterkant van hun oren.

Deze katten zijn sociale en liefdevolle metgezellen die vriendelijk zijn tegenover andere dieren en vreemden. Als je klaar bent om zo’n schattige haarloze kat te hebben, voel je dan vrij om ernaar te zoeken!

4. Elf

Elf kat poseren voor foto

Elf is een kat die je aandacht zal trekken, een hybride tussen American Curl en Sphynx. De look lijkt misschien hard, maar dit haarloze kattenras is eigenlijk een heel speelse elfenkat die met iedereen vrienden zal maken. Het is een grotere versie van de Dwelf.

Hun huid is zacht en ziet eruit als perzikpluis. Sommige elfen hebben lichte vlekken rond staarten, poten, neuzen en oren. Als je ooit Harry Potter of de Lord of the Rings hebt gekeken en Dobby of Gollum, Elf Cat kan de weg naar je hart vinden.

Houd er rekening mee dat dit haarloze kattenras zeer zeldzaam is, maar als je geluk hebt, kun je er een vinden. De Elf is een enorme knuffelaar, vriendelijk en aangenaam; hun favoriete deel van de dag is wanneer ze in het middelpunt van de belangstelling staan.

Ze houden ervan om te klimmen, dus als je deze kat krijgt, zorg er dan voor dat je veel hoge kattenbomen hebt, zodat ze er het meeste van kunnen genieten.

5. Donskoj

Donskoj

Donskoy is bekend onder vele namen, zoals Don hairless, de Russische hairless en de Don sphynx. Het is echter bijzonder anders dan de Sphynx. Hoe? De Donskoy is haarloos door de dominant gen, terwijl de Sphynx geen haar heeft vanwege de recessieve genetische mutatie.

Maar een interessant feit is dat Donskoy-katten zich kunnen ontwikkelen wat winterjas als er koudere tijden komen, en ze werpen het af als de temperatuur niet zo laag is. Sommige van de Donskoy-kittens worden echter geboren met haar, maar ze verliezen het na verloop van tijd.

Dit kattenras heeft een stevig lichaam; het kan helemaal zonder haar zijn of wat haar hebben met kale plekken. Dit haarloze kattenras is herkenbaar vanwege rimpelige huid, lange tenen met zwemvliezen, amandelvormige ogen en grote oren.

Ze staan bekend als intelligent, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn erg sociaal en je kunt verwachten dat ze ten koste van alles loyaal zijn. Ze houden ervan om tijd door te brengen en met hun favorieten te spelen.

6. Bambino

Bambino

Als we het uit het Italiaans zouden vertalen, zou het een kind of een baby zijn. De Bambino is eigenlijk een nieuw haarloos kattenras, bekend sinds 2005, en het kwam tot leven toen mensen besloten om over te steken de Munchkin en de Sphynx. Deze gemengde dwerg heeft wat haar op de staart, benen, gezicht en oren, terwijl andere Bambino-katten helemaal zonder haar zijn.

Deze kat is herkenbaar aan hun korte benen, het nemen van na de Munchkin, en Puntige grote oren, na de Sphynx-ouder. Het temperament van de Bambino-katten zou aanhankelijk, extravert, speels en echt vriendelijk zijn.

AANVERWANT: Hoeveel kost A Munchkin Cat Kosten – Een gids voor alle uitgaven

7. Minskin

Een ander ras ontwikkeld door de Sphynx en Munchkin is de Minskin, een haarloos kattenras dat Birmese en Devon Rex-katten nodig had om te worden zoals het nu is.

De benen zijn weer kort en er is een fijne vacht op hun lichaam, met name op de neus, oren, staart en benen; echter hun magen zijn altijd zonder haar.

Minskins zouden erg aanhankelijke katten die dol zijn op het zijn in de buurt van kinderen, volwassenen, en zelfs andere dieren. Zij begroeten u graag wanneer u de kamer binnenkomt. Hun intelligentie maakt ze gemakkelijk te trainen en ze zijn geweldige knuffelaars. De droom van een kattenliefhebber, nietwaar?

8. De Peterbald

De Peterbald

De Peterbald is een elegant haarloos kattenras, elegant als een Siamese kat uit Rusland. Het ras kwam tot leven na het mengen van de Oosters Korthaar en Donskoj. Sommige Peterbald katten worden geboren met een fijne vacht die ze gedurende het leven behouden of afwerpen tijdens het ouder worden. Het kan ook gebeuren dat Peterbald wordt geboren met een volle vacht, net als elke huiskat.

De Peterbald, een Russische inwoner, wordt verondersteld een zeer loyaal hondachtig kat dat is vol genegenheid. Ze hebben amandelvormige ogen en grote oren, maar een ding waar ze vooral bekend om staan, is dat ze hebben voortenen met zwemvliezen, serieus wendbaar, zodat ze je daadwerkelijk kunnen helpen de deur vast te houden terwijl je de boodschappen draagt. Wie wil er nu geen helpertje?

AANVERWANT: Kunnen katten deuren openen?

9. Oekraïense Levkoy

Oekraïens Levkoy

De Oekraïense Levkoy is een haarloos kattenras dat het gevolg is van het missen van de Scottish Fold en de Donskoy. Met zijn naar binnen vouwende oren als gevolg van Scottish Fold-afstamming, deze kat is een lust voor het oog.

Gefokt in Rusland in 2004, wordt aangenomen dat dit kattenras intelligent, speels en overweg kan met allerlei huisdieren en kinderen.

Oekraïense Levkoy is een middelgroot kat met een volledig haarloos lichaam en een fluwelen jas. Deze kat zal graag genieten knuffelen met jou op schoot, maar het zal ook een soort van Entertainment omdat het speelse karakter serieus is!

Ik zou niet aanraden om verstoppertje te spelen met de Oekraïense Levkoy, omdat ze extreem goed zijn in het vinden van iets, en je moet hier rekening mee houden bij het verbergen van de lekkernijen.

Je kunt hier de 8 beste hoge kattenbomen bekijken die hen ervan weerhouden de muren te beklimmen.

10. De Sphynx

De Sphynx

En ten slotte kwamen we bij het populairste haarloze kattenras, met zijn oorsprong in Toronto, Canada. De Sphynx is waarschijnlijk de kat waar we ons het meest voor zullen vergissen als we andere haarloze kattenrassen zien. Vroeger, toen ik niet veel over katten wist als ik een kat zonder haar zag, dacht ik instinctief dat het de Sphynx was.

De haarloosheid van de Sphynx was het gevolg van de genetische mutatie toen kortharige katten werden gekruist. Maar het resulteerde ook in een gezonde en brede afstamming. Sommige Sphynx-katten worden geboren met vachten of haarvlekken op de staart, benen en gezicht.

Hun ogen zijn citroenvormig en hun lichaam is fijnbeend met lange benen. Als het gaat om hun temperament, staan ze erom bekend ondeugend en extravert, en ze willen eigenlijk tijd doorbrengen met hun eigenaren en knuffelen. Beoordeel de Sphynx-kat niet door Rachel’s Whiskerson in “Die met de bal.”

De Sphynx-kat kan zeer vocaal zijn, dus let op om te controleren of er iets ongewoons aan de hand is met hun gezondheid.

In 2016 rangschikte cat fanciers’ association de Sphynx-kat als het 8e meest populaire kattenras vanwege zijn unieke uiterlijk en liefdevolle temperament.

AANVERWANT: Hoeveel kost A Sphynx Kat Kosten? Alles wat u moet weten

11. Sphynx Hybriden

Sphynx Hybriden

Fokkers produceren nog steeds veel Sphynx-hybriden en mengen ze met verschillende kattenrassen. Zo kwamen fokkers in 2015 op het idee om te mixen. Amerikaanse Bobtail en de Sphynx. Het kostte veel eigenschappen van de Sphynx, maar na de Amerikaanse Bobtail-ouder was er een korte, bobbelige staart of helemaal geen staart nodig.

Hoewel veel hybriden niet officieel worden erkend, zijn er veel die eigenlijk geen haar hebben.

Zijn haarloze katten hypoallergeen?

Het is een vrij populaire mening dat haarloze kattenrassen hypoallergeen zijn, maar kattenallergieën en allergenen zijn complexer dan we denken.

Mensen met kattenallergieën zijn in feite niet allergisch voor de vacht van de kat, maar voor een allergeen dat vrijkomt nadat de kat haar vacht heeft gelikt. Het ding dat na de verzorging wordt vrijgegeven, is eiwitten in de huid van de kat of zogenaamde Huidschilfers gemengd met speeksel. Er is echter iets met minder vacht; mensen hebben de neiging om minder gevoelig te zijn voor katten zonder haar, omdat er minder vacht is, katten de neiging hebben om minder te verharen en te likken.

Volgens dat is er geen kattenras dat in volle omvang hypoallergeen is, maar er zijn katten die min of meer hypoallergeen zijn, en volgens dat moeten mensen met allergieën kiezen.

Hoe zorg je voor haarloze katten?

Je bent bekend met het verzorgen van langharige en kortharige katten, maar hoe zit het met haarloze kattenrassen? Het is waar dat je hun vacht niet hoeft te borstelen, maar je zult die tijd doorbrengen baden ze omdat alle haarloze katten overtollige olie hebben omdat hun huid wordt blootgesteld.

Er wordt ook van u verwacht dat u wat koopt Truien voor katten omdat ze een droge huid hebben en snel zonnebrand kunnen krijgen. En nog iets, hoewel je niet hoeft te zoeken naar vlooien in hun vacht, moet je een vlooienbehandeling hebben, omdat ze de neiging hebben om een allergische reactie op vlooien te hebben.

AANVERWANT: Kan ik babyshampoo op mijn kat gebruiken

Inpakken

Niet iedereen is dol op haarloze kittens, maar sommige mensen weten niet wat ze missen. Haarloze kattenrassen zijn zo uniek in hun uiterlijk en hun karakters.

Deze katten zijn niet zo gemakkelijk te vinden en omdat ze raszuiver zijn, zal de prijs hoger zijn. Mensen met allergieën moeten deze haarloze katten echter zoeken, omdat ze minder “gevaarlijk” zijn met hun huidschilfers.

Het lijdt geen twijfel dat deze katten liefdevolle en vriendelijke familieleden zullen zijn, dus zorg ervoor dat je deze ook zoekt, niet alleen harige kattenhuidjes!

Gerelateerde inhoud

Best Kattenvoer Zonder Kip

Waarom vallen katten om als je kleren aantrekt?

Controleren katten hun staarten?