7 tekenen dat je kat niet genoeg liefde krijgt

kattenliefde

Ondanks de algemene misvatting dat katten afstandelijk en asociaal zijn, kan dit niet verder van de waarheid zijn. Katten hunkeren naar interactie met zowel de huisdieren als de mensen in hun huis, en wanneer uw kat niet genoeg liefde krijgt, zijn er tekenen die ze zullen vertonen die dienen als kreten om hulp. Je kat heeft je nodig om hem liefde te geven , zelfs als het meestal op hun voorwaarden is. Als je nieuwsgierig bent naar de tekenen dat je kat niet genoeg liefde krijgt, blijf dan gewoon lezen.

#1 Katten die niet genoeg liefde krijgen, kunnen ’s nachts uithuilen

tekenen dat je kat niet genoeg liefde krijgt

Hoewel katten door velen als stoïcijnse wezens worden beschouwd, betekent dit niet dat ze niet om hulp zullen schreeuwen – letterlijk.

Hoewel katten door velen als stoïcijnse wezens worden beschouwd, betekent dit niet dat ze niet om hulp zullen schreeuwen – letterlijk. Een van de veelbetekenende tekenen dat je kat niet genoeg liefde krijgt, is dat hij ’s nachts in zijn huis zal huilen.

Katten zullen dit doen als een teken van verdriet, en het is hun manier om je te vertellen dat ze eenzaam zijn en zich niet gewaardeerd voelen. Als je kat echter aan het joggen is, is dit heel anders. Jodelen in een veranderde kat is een klassieke oproep om hulp, en ze moeten zo snel mogelijk worden gezien door een professional in de huisdierengezondheidszorg.

#2 U verwaarloost zijn / haar medische zorg

Vergeet niet dat de juiste zorg die u aan uw kat geeft, uw beste kans is om u tweeën een lang en gelukkig negen leven samen te laten leiden.

Als de gezondheid van je kat uit de weg gaat, kan dit ook een teken zijn dat je kat niet genoeg liefde krijgt. Hoewel katten over het algemeen voor het grootste deel gezond zijn, betekent dit niet dat u kunt afzien van hun dierenartsbezoeken en kattenverzekering. Dit geldt vooral als het gaat om oudere katten die 2x per jaar naar de dierenarts moeten in plaats van alleen jaarlijks.

Uw kat heeft u nodig om hun gezondheidsadvocaat te zijn, dus het is belangrijk dat u hem laat zien dat u van hem houdt door voor hem te zorgen door middel van dierenartsbezoeken, tandheelkundige zorg en vlooien- en tekenpreventie. Vergeet niet dat de juiste zorg die u aan uw kat geeft, uw beste kans is om u tweeën een lang en gelukkig negen leven samen te laten leiden.

#3 Uw kat ligt vaak liggend op uw laptop

tekenen dat je kat niet genoeg liefde krijgt

Maak de tijd voor je kat en gebruik je schermpauzes om met hem in contact te komen en hem zich speciaal te laten voelen.

Als je een persoon bent die vanuit huis werkt, dan is de kans groot dat je een behoorlijk deel van je tijd op de computer / laptop doorbrengt. Als je kat vaak op je laptop of toetsenbord ligt, doen ze dit niet alleen voor warmte – ze doen dit omdat ze eenzaam zijn en je liefde en onverdeelde aandacht willen.

Je kat is slim en ze zullen zich vaak aangetrokken voelen tot dingen die hem aan jou herinneren, wat vaak de reden is waarom je hem op je favoriete trui zult zien liggen of waarom hij je stoel steelt als je opstaat. Maak de tijd voor je kat en gebruik je schermpauzes om met hem in contact te komen en hem zich speciaal te laten voelen.

#4 Uw kat duwt u voortdurend voor uw onverdeelde aandacht

Als je merkt dat je kat constant naar je poot of duwt om je aandacht te krijgen, is dit een duidelijke indicatie dat hij niet de aandacht krijgt die hij verdient.

Katten zijn niet verlegen als het gaat om dingen die ze willen, en je aandacht is niet anders. Terwijl een hond misschien naar je zit te staren en geduldig wacht tot je genegenheid aan hem schenkt, zal je kat niet verlegen zijn om de eerste stap te zetten.

Als je merkt dat je kat constant naar je poot of duwt om je aandacht te krijgen, is dit een duidelijke indicatie dat hij niet de aandacht krijgt die hij verdient. Veel mensen zullen katten adopteren in de veronderstelling dat de kat afstandelijk zal zijn en niet te veel nodig heeft, maar dit doet een kat groot onrecht.

Katten houden van aandacht , zelfs als het op hun voorwaarden is, en ze hunkeren ook naar stimulatie en verrijking. Binnenkatten kunnen zich gemakkelijk vervelen, dus ze zijn afhankelijk van jou om hen de aandacht te bieden die ze nodig hebben.

#5 Een eens zo goede kat kan destructief worden als ze niet genoeg liefde krijgen

Als je eens goed opgevoede kat een ravage is gaan aanrichten in je huis, overweeg dan hun huidige levensstijl.

Onze katten kunnen soms op onze kinderen lijken, en soms zullen die kattenkinderen fungeren als een schreeuw om hulp. Als je eens goed opgevoede kat een ravage is gaan aanrichten in je huis, overweeg dan hun huidige levensstijl.

Ben je gebonden aan meer werken, of ben je meer tijd van huis? Als dit het geval is, merkt uw kat het op en vertoont hij waarschijnlijk destructief gedrag als teken. Je kat heeft liefde, genegenheid en aandacht nodig, en als hij niet ontvangt wat hij van je nodig heeft, kan hij daardoor handelen.

Vaak zullen katten die zich eenzaam voelen zich gedragen door oppervlakken te krabben waar ze dat niet zouden moeten doen of zelfs buiten de kattenbak te elimineren.

#6 Uw kat staat altijd bij de deur te wachten

Als je merkt dat je kat altijd bij de deur op je wacht als je terugkomt, is dit een duidelijk teken dat ze je niet in de buurt hebben gehad.

Wanneer u uw huis verlaat, is uw kat zich bewust van het feit dat uw aanwezigheid niet langer aanwezig is. Als je merkt dat je kat altijd bij de deur op je wacht als je terugkomt, is dit een duidelijk teken dat ze je niet in de buurt hebben gehad.

Je eenzame kat kan bij de deur op je wachten omdat ze het eerste willen zijn dat je ziet als je door de deur loopt. Op die manier kunnen ze je onverdeelde aandacht krijgen. We moeten allemaal naar ons werk gaan om onze katten hun beste leven te geven, maar zorg ervoor dat je de moeite neemt om quality time door te brengen met je kat, die je miste terwijl je weg was.

#7 Je eens zo lieve kat is plotseling suf, gemeen of agressief

tekenen dat je kat niet genoeg liefde krijgt

Als je eens geliefde van een kat plotseling suf, gemeen of zelfs agressief is, kan dit ook een teken zijn dat je kat niet genoeg liefde krijgt.

Katten nemen dingen heel persoonlijk op en ze kunnen hun gevoelens gekwetst hebben. Net als mensen, wanneer de gevoelens van een kat gekwetst zijn, kunnen ze een verandering in hun houding hebben. Ze doen dit niet uit wrok, maar eerder omdat ze niet houden van de veranderingen die in hun leven plaatsvinden en die buiten hun controle liggen. Als je eens geliefde van een kat plotseling suf, gemeen of zelfs agressief is, kan dit ook een teken zijn dat je kat niet genoeg liefde krijgt.

Als je weet dat je meer tijd weg bent geweest of andere dingen doet als je tijd thuis doorbrengt, overweeg dan de gevoelens van je kat. Dit is de manier van je kat om je te vertellen dat hij je nodig heeft en dat aandacht krijgen belangrijk voor hem is. En bovenal willen ze niet op een laag pitje van je prioriteitenlijst worden gezet.

Uw kat is speciaal en verdient het om een hoge prioriteit in uw leven te krijgen. Als je kunt, bedenk dan manieren om ze in je activiteiten op te nemen. De kans is groot dat je collega’s het niet erg vinden om een schattige kat te zien tijdens die Zoom-oproepen!

Er zijn veel tekenen die belangrijk zijn om te weten als het gaat om onze katachtige vrienden. Bekijk dit volgende artikel over Alles over katten om de tekenen te leren dat uw kat u vertrouwt.