10 beste kattenvoer in 2023: in het laboratorium getest

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Of het nu nat, droog, rauw of vers gekookt is, het beste kattenvoer voldoet aan de behoeften van uw kat als een obligate carnivoor.

Het is rijk aan dierlijke eiwitten, heeft de juiste hoeveelheid vetzuren en verhoogt de bloedsuikerspiegel van uw kat niet met overmatige koolhydraten.

In één oogopslag: beste kattenvoer om te kopen in 2023

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 2 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 53 mensen vandaag!

Open Boerderij Kattenvoer

 • Boordevol premium dierlijke eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen

Beste ethisch verantwoorde producten

aac-table__image

9.3

Geplukt door 4 mensen vandaag!

Open Boerderij Wild-Gevangen Zalm Droog Kattenvoer

 • Voedsel wordt gemaakt van verantwoord geoogste vis
 • Dierlijke eiwitbronnen zijn de primaire ingrediënten van het voedsel
 • Bevat haringolie en zalmolie als rijke bronnen van omega-3 vetzuren

Beste voor de gezondheid van de urinewegen

aac-table__image

9.0

Geplukt door 1 mensen vandaag!

Tiki Kat Puka Puka Luau Sappige Kip

 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Een hoog vochtgehalte helpt om de urinewegen te spoelen
 • Lage as mag niet bijdragen aan kristalvorming

Beste droogvoer voor kieskeurige eters

aac-table__image

9.1

Geplukt door 1 mensen vandaag!

Cat Person Kip &Turkije Brokjes

 • Voornamelijk gemaakt met dierlijke eiwitten
 • Vrij van vaag genoemde ingrediënten
 • Bevat dierlijk vet in plaats van plantaardige oliën

Premium keuze

aac-table__image

9.0

Geplukt door 1 mensen vandaag!

Verhoogd rechts

 • Recepten geformuleerd door dierenarts, Dr. Karen Becker
 • Recepten voor hele voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten die weinig koolhydraten bevatten
 • 100% voedsel van menselijke kwaliteit gemaakt in een usda-geïnspecteerde faciliteit

Topkeuzes uitgelegd

*Vanwege terugkerende beschikbaarheids- en uitvoeringsproblemen hebben we Feline Natural vervangen door Smalls kattenvoer als onze topkeuze.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Na het beoordelen van 195 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Ten slotte hebben we 7 dierenartsen geraadpleegd om hun professionele mening te krijgen over wat een geweldig kattenvoer is.

Onze veterinaire adviseurs

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs, en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe inbreng of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Tussen het beoordelen van specifieke merken, het onderzoeken van kattenvoeding en uitgebreide laboratoriumtests hebben we geleerd welke merken en producten de moeite waard zijn om te kopen en in de schoenen van uw kat te zetten. kom.

Op basis van die ervaring hebben we de 10 hieronder beschreven producten gekozen als het beste kattenvoer dat je in 2023 kunt kopen.

.

Het beste kattenvoer op de markt: onze topkeuzes

BESTE ETEN BLAUW

Bovenaan de lijst staat Smalls Cat Food. Het is moeilijk om de combinatie van uitstekend eiwitgehalte van dit natvoer, de nadruk op dierlijke ingrediënten en uitsluiting van additieven die uw kat in de loop van de tijd kunnen schaden, te verslaan.

Hoewel het voldoet aan onze eisen voor het beste natte kattenvoer, is dit product niet voor iedereen perfect. Onze product roundup bevat opties voor katten en mensen van alle soorten.

U vindt er rauw voedsel, producten die goed geschikt zijn voor katten met een gevoelige maag en opties die uw kat zullen helpen gewicht te verliezen.

#1 Overall Best: Smalls Fresh Cat Food

Overzicht:

 • Merknaam: Smalls
 • Gemaakt in: NYC, Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 15,5 % min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Typische kosten per dag: $2.00 tot $3.50

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, waaronder premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Klein kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het pakket eerst een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het voedt. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice.

Naast hun verse voedsel biedt Smalls een selectie van gevriesdroogd kattenvoer, traktaties en maaltijdtoppers. Ze zijn onlangs ook begonnen met de verkoop van gierst- en silicakattenbakvulling.

Notitie: In juni 2021 heeft Smalls verschillende soorten vers voedsel teruggeroepen na talloze meldingen van voedsel dat bedorven leek te zijn. Smalls beweert dat er geen meldingen van ziekte waren in verband met deze terugroepactie, maar de meest recente opmerkingen en beoordelingen van klanten suggereren een opleving in gevallen van ziekte die mogelijk verband houden met dit voedsel. We wachten op meer concrete informatie over wat er is gebeurd, hoe het katten heeft beïnvloed en wat Smalls doet om het probleem op te lossen.

Dit is de laatste in een reeks problemen die van invloed zijn op Smalls-klanten, waaronder inconsistente leveringen en beperkte toegang tot klantenservice.

Lees meer over deze terugroepactie in de aankondiging van het bedrijf en in onze Smalls-merkbeoordeling.

Top recept: Smalls Fresh Ground Bird

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit dit verse voedsel boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten en ze zijn van nature graanvrij en rijk aan voedingsstoffen.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht, wat helpt bij hydratatie en vetvrije massa bevordert. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Hoog in protein zeer laag in koolhydraten
 • Rijk aan vocht

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

#2 Runner Up: Open Farm Kattenvoer

Open Boerderij Kip en Zalm Rustieke Blend

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Overzicht:

 • Merknaam: Open Boerderij
 • Gemaakt in: Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 8% Min
 • Leeftijdscategorie: Volwassene
 • Typische kosten per dag: $3.60/dag

Open Farm is een vrij nieuw huisdiervoedingsmerk. Het merk is gevestigd in Toronto, maar de producten worden geproduceerd in Minnesota. Open Farm denkt veel na over haar producten en opereert onder kernwaarden zoals transparantie, premium voeding en ethische inkoop.

Alle Open Farm kattenvoer is gemaakt met 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit en vervaardigd in in de VS gevestigde menselijke voedselfaciliteiten. Het merk legt de nadruk op ethische en duurzame inkoop voor zijn ingrediënten en maakt al zijn productverpakkingen recyclebaar. Hun natte voedingsmiddelen komen bijvoorbeeld in hersluitbare kartonnen dozen in plaats van plastic zakjes.

Top recept: Open Farm Chicken &Salmon Rustic Blend Nat Kattenvoer

Deze formule voor nat kattenvoer bevat humaan gekweekte kip en wilde Pacifische zalm als hoofdingrediënten. Het bevat meer dan 40% eiwit en meer dan 30% vet – berekend als droge stof – en is vrij laag in calorieën, ongeveer 26 calorieën per ounce.

Hoewel de eerste drie ingrediënten in dit recept dierlijk zijn, zijn de resterende hoofdingrediënten dat niet. Pompoen, wortelen en spinazie zijn bronnen van essentiële voedingsstoffen en antioxidanten. Peulvruchten zoals rode linzen en kikkererwten zijn bronnen van verschillende voedingsstoffen, waaronder eiwitten , maar dat eiwit lijkt minder biologisch beschikbaar te zijn dan dat van dierlijke bronnen. Gelukkig is het koolhydraatgehalte van de droge stof van het recept nog steeds onder de 15%.

Over het algemeen is dit een vochtrijk natvoer gemaakt met ethisch geproduceerde ingrediënten van menselijke kwaliteit met matige eiwitten, veel vet en een vrij laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten:

Humaan gekweekte kip, kippenbotbouillon, wilde Pacifische zalm, pompoen, wortelen, spinazie, rode linzen, agar, veenbessen, garbanzo-bonen (kikkererwten), cichoreiwortel, zonnebloemolie, kokosolie, zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement, zink aminozuurchelaat, ijzer aminozuurchelaat, koperen aminozuurchelaat, Mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, organische paardebloem greens, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 33.33%

Vezel: 11.11%

Koolhydraten: 16.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.49%

Vet: 59.3%

Koolhydraten: 12.21%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met humaan opgevoede kip als eerste ingrediënt
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Bevat dierlijke omega-3-vetzuren voor de gezondheid van huid en vacht
 • De gladde textuur is gemakkelijk te eten

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur, meer dan $ 0,60 per ounce

#3 Beste natvoer: Nulo Freestyle Kalkoen &kiprecept graanvrij ingeblikt kattenvoer

Overzicht:

 • Merknaam: Nulo
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 11% Min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Typische kosten per dag: 2,29 dollar

Natvoer bevat een aanzienlijke hoeveelheid hydraterend vocht voor katten, vooral in vergelijking met het gemiddelde droogvoer. Naast het ondersteunen van de hydratatie van uw kat, kan natvoer voor sommige katten ook gemakkelijker te verteren zijn.

Deze Nulo Freestyle-formule is een recept op basis van vlees met verse kalkoen, kip en kippenlever met aanvullende eiwitten uit verse tonijn. Menhaden visolie is een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren om de huid en vacht van uw kat te ondersteunen.

Hoewel dit recept wel een paar added plantaardige ingrediënten, het totale koolhydraatgehalte is nog steeds vrij laag – vooral in vergelijking met het gemiddelde droge voedsel. Het bevat geen granen of moeilijk te verteren bonen en peulvruchten, maar het bevat wel toegevoegde vezels uit veenbessen en pompoen.

Het vezelgehalte van dit recept ligt binnen het juiste bereik voor katten, maar het is vermeldenswaard dat bepaalde zetmeelrijke verdikkingsmiddelen zoals guargom bij sommige katten in verband zijn gebracht met zachte ontlasting. Voor het grootste deel, op basis van klantrecensies, lijken katten echter van dit recept te genieten en hebben ze de neiging om het goed te verdragen.

Ingrediënten

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïne, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk dierlijk recept met een laag koolhydraatgehalte
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Veel omega-3 vetzuren voor de gezondheid van huid en vacht
 • Bevat geen granen, vulstoffen of kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Enigszins duur
 • Guargom kan bij sommige katten zachte ontlasting veroorzaken

#4 Beste voor kittens: Wellness CORE Kitten Kalkoen &Kip lever Recept Classic Pate Review

Wellness CORE Kitten Turkije &Chicken Liver Recept Classic Pate Review

Overzicht:

 • Merknaam: Wellness CORE
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 12% Min
 • Leeftijdscategorie:Katje
 • Typische kosten per dag: $1.14/dag

Deze Wellness CORE voeding heeft alles wat we zoeken in kittenvoer. Het zit vol met voedende dierlijke eiwitten uit kalkoen, kippenlever, kippenspiervlees en kippenmeel.

Lees ook: Beste natvoer voor kittens

Haring en menhaden visolie maken het voedsel een goede bron van DHA, een omega-3 vetzuur dat bijdraagt aan de ontwikkeling van hersenen en ogen. Met 108 calorieën per blikje is het calorierijk genoeg om de groei en ontwikkeling van uw kitten te stimuleren.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Kip, Kippenmeel, Haring, Natuurlijke Smaak, Veenbessen, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Guargom, Tricalciumfosfaat, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassiagom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera Extract, Alfalfameel, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, mangaanproteïne, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 34.09%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.84%

Vet: 57.43%

Koolhydraten: 4.73%

Wat we leuk vonden:

 • Ultrazachte patétextuur is gemakkelijk te eten voor kittens
 • Rijk aan eiwitten en calorieën
 • Hydraterend ingeblikt voedsel
 • Aangevuld met visolie als een voor de soort geschikte bron van DHA

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

#5 Beste droog: Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

Dr. Elsey's cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

Overzicht:

 • Merknaam: Dr. Elsey’s
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Voedselvorm: Droogvoer
 • Gegarandeerd eiwit: 59% Min
 • Levensfase:Volwassene
 • Typische kosten per dag: $0.80/dag

Dit voedsel is een verfrissende schakelaar van het hoge koolhydraatgehalte en de bolletjes plantaardige eiwitten in typische droge voedingsmiddelen. In plaats daarvan wordt het voornamelijk gemaakt van kip, ei, varkenseiwitisolaat en andere bronnen van voor de soort geschikte voeding. Terwijl andere voedingsmiddelen afhankelijk zijn van koolhydraatrijke bindmiddelen zoals maïs, tarwe, soja en aardappelen, gebruikt dit voedsel gelatine als primair bindmiddel.

Over het algemeen biedt het voedsel carnivoor-geschikte voeding met veel eiwitten, soort-geschikt vet en niet veel koolhydraten.

De vlezige make-up van het voedsel maakt het calorierijker en efficiënter dan de meeste droge voedingsmiddelen. Je voedt je kat minder en ziet minder afval in de kattenbak.

Op Chewy zegt 93% van de klanten dat ze het eten aan een vriend zouden aanbevelen. Het ontvangt voornamelijk positieve klantrecensies, waarbij de meeste klanten zeggen dat hun katten houden van de manier waarop het smaakt. De grootste klacht over dit voedsel is de prijs – het is aanzienlijk duurder dan uw typische droge kattenvoer.

Ingrediënten:

Kip, Gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, fructooligosaccharide, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ferro-eiwit Sulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Bevat kippenvet en zalmolie als bronnen van de vetzuren die katten nodig hebben
 • Buitengewoon laag in koolhydraten, in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Zoals alle droge voedingsmiddelen, slaagt dit product er niet in om het vocht te bieden dat katten nodig hebben
 • Duur in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen

#6 Beste ethisch geproduceerde: Open Farm Wild-Caught Salmon Dry Cat Food

Overzicht:

 • Merknaam: Open Boerderij
 • Gemaakt in: Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 37% min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Typische kosten per dag: $0.68/dag

Hoewel onze nummer één droogvoeraanbeveling goed scoort op het gebied van voedingswaarde en onze katachtige recensenten ervan hebben genoten, zal geen enkel voedsel elke kat aanspreken.

Als je een kieskeurige brokconsument hebt, is het Wild-Caught Salmon droge kattenvoer van Open Farm misschien een goede keuze voor jou. Dit voedsel ontvangt uitstekende klantrecensies, waarbij de meesten melden dat hun katten dol waren op de smaak ervan.

En in tegenstelling tot veel andere brokproducten die goed scoren in kattensmaaktests, is dit voedsel van Open Farm gemaakt van verantwoord geproduceerde, schijnbaar hoogwaardige ingrediënten. Het inkoopbeleid van Open Farm legt de nadruk op humaan gekweekt pluimvee, vlees en vis. Recepten op basis van vis, zoals die hier te zien zijn, zijn gemaakt van duurzaam geoogste in het wild gevangen vis.

Met zalm, oceaanwitvismeel en haringmeel als de eerste drie ingrediënten, lijkt dit voedsel soortgeschikte eiwitbronnen de ruggengraat van zijn recept te maken.

Net als andere graanvrije droge voedingsmiddelen bevat het ook peulvruchten en andere plantaardige ingrediënten, maar het is een carnivoorvriendelijke keuze in vergelijking met de concurrentie.

Kortom, als u op zoek bent naar een voedsel dat uw kat opwindt en ook het idee leuk vindt om initiatieven te ondersteunen om kattenvoer milieuvriendelijker te maken, kan dit recept van Open Farm een goede keuze zijn.

Ingrediënten:

Wilde Pacifische zalm, Ocean Whitefish Meal, Ocean Herring Meal, Garbanzo Beans (Kikkererwten), Rode Linzen, Kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Pompoen, Natuurlijk Aroma, Groene Linzen, Zalmolie, Non-GMO Cranberries, Cichoreiwortel, Appels, Paardebloem Greens, Cholinechloride, Zout, Kurkuma, Gedroogd Yucca Schidigera Extract, Kaliumchloride, Gemengde Tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), Calciumcarbonaat, Zinkproteïne, ijzerproteïnaat, kopereiwitaat, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine A-acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, vitamine, D3-supplement, foliumzuur, taurine, rozemarijnextract

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.11%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 35.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.83%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 28.39%

Wat we leuk vonden:

 • Volgens Open Farm is dit voedsel gemaakt van verantwoord geoogste vis
 • Dierlijke eiwitbronnen zijn de primaire ingrediënten van het voedsel
 • Bevat haringolie en zalmolie als rijke bronnen van omega-3 vetzuren
 • Vrij van potentieel schadelijke kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen
 • Katten hebben de neiging om van de smaak van dit voedsel te houden

Wat we niet leuk vonden:

 • Relatief veel koolhydraten
  Duur in vergelijking met sommige andere droge kattenvoer

#7 Beste Raw: Stella & Chewy’s gevriesdroogde raw absolutely rabbit dinner morsels kattenvoer

Stella &Chewy's Absolutely Rabbit Dinner Hapjes

Overzicht:

 • Merknaam: Stella & Chewy’s
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Voedselvorm:Gevriesdroogd
 • Gegarandeerd eiwit: 45% Min
 • Levensfase:Volwassene
 • Typische kosten per dag: $0.80/dag

Stella and Chewy’s is een van de toonaangevende bedrijven in rauw kattenvoer – hun voedsel is betaalbaar, gevarieerd en smaakt geweldig. Hoewel hun voedingsmiddelen ook beschikbaar zijn in bevroren variëteiten, houden we van het gemak van gevriesdroogd voedsel.

Dit gevriesdroogde recept is voornamelijk gemaakt van konijnenvlees, organen en botten. Konijn is een katachtige favoriet en vaak een goede optie voor katten die lijden aan voedselgevoeligheden en allergieën. Samen met konijn bevat dit recept prebiotica en probiotica om het spijsverteringsstelsel van uw kat gezond en zijn immuunsysteem sterk te houden.

Lees ook: 10 Beste probiotica voor katten

Met zijn vlees-eerste ingrediëntenlijst en minimale koolhydraatgehalte, is dit een soort-geschikte keuze die de waarde van rauw kattenvoer belichaamt.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34b

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Bevat gegarandeerde niveaus van probiotica ter ondersteuning van het immuunsysteem en de spijsvertering
 • Toegevoegde prebiotische vezels helpen de constipatie te voorkomen die sommige rauw gevoede katten ervaren
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Bevat geen potentieel schadelijke additieven

Wat we niet leuk vonden:

 • Gevriesdroogd voedsel heeft een paar minuten nodig om te rehydrateren
 • Sommige katten houden niet van de konijnensmaak

#8 Beste voor de gezondheid van de urinewegen: Tiki Cat Puka Puka Luau Succulent Chicken

Overzicht:

 • MerknaamTiki Kat
 • Gemaakt in:Thailand
 • Gegarandeerd eiwit: 16% Min
 • Leeftijdscategorie:Volwassene
 • Typische kosten per dag: $4.32/dag

Dierenartsen, voedingsdeskundigen en andere experts zijn het erover eens dat vochtrijke diëten de beste keuze zijn voor de preventie van kattenziekten bij lagere urinewegen.

Afhankelijk van de oorzaak van de urinewegaandoening van uw kat, kunnen katten gedijen op een dieet dat is gemaakt om struviet- of calciumoxalaatkristallen te beheersen.

Kortom, kies een voedsel dat niet droog is, zelfs als het een receptformule is voor de gezondheid van de urinewegen. Zodra je die basisvereiste hebt bereikt, kun je beginnen na te denken over andere factoren, zoals de pH en het asgehalte van het voedsel.

Lees ook: 7 beste kattenvoer voor de gezondheid van de urinewegen

Dit recept van Tiki Cat bevat weinig as, wat het risico op urinekristalvorming zal helpen verlagen. Dit recept heeft ook genoeg vocht om de urinewegen te spoelen en heeft een soort-geschikte pH die geen kristalvorming veroorzaakt.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Tricalciumfosfaat, Taurine, Cholinechloride, Kaliumchloride, Natriumchloride, Magnesiumsulfaat, Zink aminozuurchelaat, Ijzer aminozuurchelaat, Vitamine E-supplement, Ascorbinezuur, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Niacine (vitamine B3), Mangaan aminozuurchelaat, Vitamine A-supplement, Koper aminozuurchelaat, Calciumjodaat, Calcium pantothenaat, Natriumseleniet, Riboflavinesupplement (vitamine B2), Vitamine B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine K3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 2.6%

Vocht: 80%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Een hoog vochtgehalte helpt om de urinewegen te spoelen
 • Lage as mag niet bijdragen aan kristalvorming
 • Soortgeschikte pH helpt de zaken in balans te houden

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat zonnebloemolie in plaats van voor de soort geschikt dierlijk vet
 • Een laag vetgehalte is niet geschikt voor elke kat

#9 Beste droogvoer voor kieskeurige eters: Cat Person Chicken &Turkey Kibble

Overzicht:

 • Merknaam: Kat Persoon
 • Gemaakt in: Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 40% min
 • Levensfase: Volwassene
 • Typische kosten per dag: $0.68/dag

Als uw kat niet geïnteresseerd is in andere producten, kan de selectie droogvoer van Cat Person een goede optie zijn. Dit bedrijf bereidt nat en droog voedsel en verkoopt het direct-to-consumer in aangepaste maaltijdplannen of à la carte. Hun droogvoerselectie omvat drie recepten, met combinaties van kip en kalkoen, eend en kalkoen, en zalm en tonijn als primaire eiwitbronnen.

Cat Person droogvoer wordt gemaakt in faciliteiten die ook dienst doen als menselijke voedselverwerkende bedrijven, wat betekent dat ze waarschijnlijk aan hogere kwaliteitsnormen worden gehouden dan typische producten voor huisdieren.
Afgezien van de kwaliteit van ingrediënten en productienormen, zijn Cat Person-brokjes niet bijzonder qua voedingswaarde indrukwekkend. Dat gezegd hebbende, ze kunnen een goede keuze zijn voor kieskeurige katachtigen die al het andere hebben geprobeerd.

Top recept: Cat Person Chicken >Amp; Kalkoen Recept Droog Kattenvoer

Het voedsel is samengesteld uit kleine schijfvormige brokstukken gemengd met taaie brokken die Cat Person “kippenbrokken” noemt. Vermoedelijk gemaakt met gedehydrateerde kip, voegen deze brokken wat textuurvariatie toe aan de brokjes. Voor textuurgedreven katten verhoogt dit de aantrekkingskracht van het voedsel.
De ingrediëntenlijst is slank en eenvoudig, zonder veel behalve vlees, erwten en supplementen.

Het voedsel bestaat voor 64% uit kip en kalkoen, waarbij erwten en erwteneiwit een royale 24% van het recept vormen. Afgezien van vlees en erwten, dient een combinatie van kippenvet en zalmolie als soortgeschikte bronnen van vetzuren, terwijl lijnzaad en gedroogde tomatenpulp vezels aan het recept toevoegen.

Volgens de gegarandeerde analyse bestaat dit voedsel voor minstens 50% uit eiwitten en 25% uit vet met ongeveer 32,5% koolhydraten op basis van droge stof.

Over het algemeen is het niet een van de meest voor soorten geschikte voedingsmiddelen op de markt, zelfs in vergelijking met andere droge producten, maar het is een upgrade van met bijproducten beladen brokproducten die meer zetmeel dan substantie bieden. Als je moeite hebt om droogvoer te vinden dat de smaakpapillen van je kat kietelt, is deze het proberen waard.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Kalkoenmeel, Erwten, Turkije, Erwteneiwit, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, Natuurlijk Aroma, Gedroogde Tomatenmelaap, Zout, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zalmolie, Glycerine, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, Thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Biotine), Taurine, Rietmelasse, melkzuur, mineralen (zinksulfaat, ijzersulfaat, kopersulfaat, mangaanoxide, natriumseleniet, calciumjodaat), citroenzuur (gebruikt als conserveermiddel), rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 28.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.91%

Vet: 42.39%

Koolhydraten: 22.69%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt met dierlijke eiwitten
 • Vrij van vaag genoemde ingrediënten
 • Bevat dierlijk vet in plaats van plantaardige oliën
 • Bevat geen van de meest voorkomende irriterende additieven
 • Katten lijken te houden van de manier waarop dit voedsel smaakt

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat erwteneiwit, een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten
 • Een koolhydraatrijk voedingsmiddel
 • Heeft niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#10 Premium Pick: Verhoogd rechter kattenvoer

Overzicht:

 • Merknaam: Verhoogd rechts
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Gegarandeerd eiwit: 21% Min
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Typische kosten per dag: $2-$5/dag

Raised Right is een bezorgservice voor kattenvoermaaltijden die voedsel van menselijke kwaliteit maakt en verkoopt. De maaltijden worden samengesteld door een team van experts op het gebied van dierenvoeding, de recepten van Raised Right zijn licht gekookte voedingsmiddelen van menselijke kwaliteit die voornamelijk zijn gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten.

Als je het idee leuk vindt om zelfgemaakt kattenvoer te maken, maar je niet klaar voelt voor de tijd en moeite die ermee gemoeid is, is Raised Right een handig alternatief.

Traceerbaarheid en transparantie maken ook deel uit van het merk Raised Right. Op de website Raised Right kunt u meer te weten komen over de oorsprong van elk ingrediënt en labrapporten voor elke batch vrijgeven.

Raised Right’s kalkoen & pompoen recept is voornamelijk gemaakt van kalkoen dijen, borst en lever, die soort-geschikte bronnen van eiwitten en andere voedingsstoffen zijn. Naast vlees bevat het recept kleine hoeveelheden groenten en fruit. Op basis van droge stof bestaat dit voedsel voor ongeveer 10% uit koolhydraten.

Ingrediënten:

Turkije dij, Turkije Hart, Kalkoen Lever, Pompoen, Biologische Groene munt, Levertraan, Eierschaal Poeder, Lijnzaadolie, Biologische Gedroogde Kelp, Taurine, Thiamine Mononitraat

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 21%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 67%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.64%

Vet: 24.24%

Vezel: 6.06%

Koolhydraten: 6.06%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.49%

Vet: 45.79%

Koolhydraten: 4.71%

Wat we leuk vonden:

 • Een eiwitrijk voedsel dat voornamelijk is gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Extreem smakelijk – katten houden van de smaak en textuur van dit verse voedsel
 • Het abonnementsmodel geeft u toegang tot een team van voedingsdeskundigen
 • Voedsel van menselijke kwaliteit belooft een hoger niveau van kwaliteitscontrole
 • Bevat geen veelvoorkomende additieven die schadelijk kunnen zijn voor uw kat

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat fruit en groenten
 • De prijs ligt boven het marktgemiddelde.

Wat zochten we in het beste kattenvoer?

Het kiezen van lekker eten omvat verschillende factoren, waaronder de reputatie van het bedrijf, de kwaliteit van ingrediënten en meer. Er zijn veel dingen om te overwegen, maar het begint met weten wat de behoeften van uw kat zijn en hoe een dieet hieraan kan voldoen.

Dr. Chris Vanderhoof, DVM, MPH raadt katteneigenaren aan om zichzelf verschillende vragen te stellen voordat ze voedsel voor hun katten kiezen.

 • In welke levensfase bevindt mijn kat zich (d.w.z. is uw kat een kitten, een volwassene, een senior)?
 • Als een senior, heeft mijn kat specifieke voedingsbehoeften die een dieet kan aanpakken (spierverlies, artritis, enz.)?
 • Is dit kattenvoer dat qua voedingswaarde in balans is (d.w.z. heeft het een AAFCO-verklaring en voldoet het ten minste aan de minimale voedingsvereisten voor de levensfase van mijn kat)?
 • Heeft mijn kat medische aandoeningen die met een bepaald dieet kunnen worden aangepakt?
 • Heeft een bepaald kattenvoer een matige calorische dichtheid, vooral voor binnenkatten?
 • Is dit een voedsel waar mijn kat dol op is en graag zal eten?”

Naast deze persoonlijke overwegingen zijn er bepaalde kwaliteiten die (bijna) alle beste voedingsmiddelen definiëren die je kunt kopen. Ze komen allemaal voort uit de voedingsbehoeften van uw kat als een obligate carnivoor.

Dr. Elizabeth Youens legt uit dat “onze huiskatten hun fysiologie niet veel hebben veranderd ten opzichte van hun wilde kattenvoorouder. Katten zijn carnivoren: ze zijn qua voedingswaarde afhankelijk van vlees. Ze hebben ook vrij unieke behoeften uit hun dieet, halen het grootste deel van hun energie uit eiwitten in plaats van koolhydraten en gebruiken vetten om bepaalde vitamines en essentiële voedingsstoffen te verwerken. Een extra punt om te overwegen voor onze katachtige vrienden is dat ze bepaalde aminozuren, zoals taurine, niet kunnen maken, en dus moeten ze worden verstrekt als onderdeel van hun uitgebalanceerde dieet. “

Met dat in gedachten, is dit waar we naar op zoek waren bij het kiezen van de top 10 beste kattenvoer op de markt.

Eerst zochten we naar voedingsmiddelen met een laag koolhydraatgehalte.

Katten gebruiken een proces genaamd gluconeogenese om eiwit om te zetten in glucose. In tegenstelling tot bij mensen is het eiwit, geen koolhydraatstof, het belangrijkste type brandstof dat wordt gebruikt om de bloedglucoseconcentraties van een kat te handhaven.

Katten kunnen metaboliseer koolhydraten in plaats van eiwitten, maar het is niet ideaal. Katten zijn mild insulineresistent, vergelijkbaar met een persoon met diabetes. En aanhoudende inname van koolhydraten kan ervoor zorgen dat uw kat na verloop van tijd meer kans heeft om diabetes te ontwikkelen.

Dus hoeveel koolhydraten heeft een kat nodig?

Geen. Koolhydraatconcentraties tussen 1 en 10% zullen uw kat niet schaden, maar alles wat meer is, is een bedreiging voor de gezondheid van uw kat. Overtollige koolhydraten kunnen leiden tot problemen zoals obesitas en spijsverteringsproblemen.

Nu is het vinden van voedingsmiddelen met een laag koolhydraatgehalte lastiger dan het klinkt. In tegenstelling tot een pot pindakaas of een brood, vertellen kattenvoeretiketten je niet hoeveel gram koolhydraten er in elke portie zitten. Ze vertellen je niets over het koolhydraatgehalte.

De beste manier om koolhydraatrijk voedsel te vermijden, is door te zoeken naar producten die niets zetmeelrijks bevatten. Lees de ingrediëntenlijst en sluit alles uit dat aardappelen, tarwe, soja, erwten of andere koolhydraatrijke producten bevat.

Als u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met het bedrijf en vragen stellen over het koolhydraatgehalte. U kunt ook een koolhydraatcalculator zoals deze gebruiken om een ruwe schatting te krijgen.

We kozen voor voedingsmiddelen die rijk waren aan hoogwaardige eiwitten.

Katten hebben veel eiwitten nodig. Maar het is ingewikkelder dan alleen op zoek gaan naar eiwitrijk voedsel. In plaats daarvan moeten we ook nadenken over de kwaliteit van dat eiwit. Bij het kiezen van het beste kattenvoer hebben we aandacht besteed aan het verschil tussen ruw eiwit en verteerbare eiwitten.

Eiwit bestaat op een verteerbaarheidsspectrum beoordeeld op biologische waarde.

Bijvoorbeeld, 36 g ruw eiwit uit veren is niet gelijk aan 36 g ruw eiwit uit een ei – ze hebben enorm verschillende biologische waarden. Een ei heeft een biologische waarde van 100 (waardoor het goed verteerbaar is), terwijl de veer vrijwel onverteerbare is.

Toch zien zowel het vereneieiwit als het ei-eiwit er prachtig uit op de gegarandeerde analyse en geven ze de indruk van een hoogwaardig voedsel dat in staat is om uw kat te voeden.

Verteerbaarheidswaarden, niet percentages in de gegarandeerde analyse, zijn de sleutel tot het meten van de voedingswaarde.

Om het een beetje interessanter te maken, weten we niet alles over de verteerbaarheid van eiwitten bij katten. Niemand heeft precies uitgezocht welke eiwitbronnen het meest biologisch beschikbaar of het minst beschikbaar zijn. In plaats daarvan moeten we een beeld samenstellen op basis van de schaarse informatie die beschikbaar is.

We vermeden voedingsmiddelen die dierlijke bijproducten bevatten.

Dierlijke bijproducten zijn een van de meest onbegrepen ingrediënten in kattenvoer.

De meeste mensen hebben gereageerd op de AAFCO-definitie van bijproducten met dezelfde soort misselijkheid die je zou kunnen voelen als je een schotel van deze ingrediënten in een restaurant krijgt geserveerd. En toch zijn veel van de producten die onder de definitie van bijproducten vallen, zeer voedende delen van een dierenkarkas die uw kat graag zou willen eten. En daar is niets walgelijks aan.

Verteerbaarheid en kwaliteitscontrole zijn de echte problemen met dierlijke bijproducten. Deze vaag gespecificeerde ingrediënten kunnen worden geproduceerd uit een willekeurig aantal dierlijke delen van een willekeurig aantal verschillende dieren.

Een voormalige AAFCO-president benadrukte ooit hoe losjes gereguleerd deze ingrediënten zijn door te stellen dat “je niet weet of het vee of schaap of paard is – of Fluffy.”

Naast het feit dat je niet weet welk type dieren heeft bijgedragen aan de stoofpot van het bijproduct, weet je niet of het meer gezonde lever bevat of qua voedingswaarde lege kippenpoten. Als u maximale eiwitverteerbaarheid wilt garanderen, vermijd dan vleesbijproducten en andere vaag genoemde ingrediënten zoals “vlees”, “gevogelte” en “vlees- en beendermeel”.

We zochten naar voedingsmiddelen die plantaardige eiwitten tot een minimum beperkten.

Hoewel het onduidelijk is waar elke bron van plantaardig eiwit precies ligt in het verteerbaarheidsspectrum, weten we wel dat eiwit uit erwten, aardappelen en andere planten minder efficiënt is dan dat uit dierlijke ingrediënten. Terwijl een enkel prooidier alle aminozuren biedt die een kat nodig heeft, moeten plantaardige ingrediënten worden gecombineerd met dierlijke eiwitten en synthetische additieven om die mix van aminozuren te recreëren.

Bovendien melden veel kattenbeschermers dat hun katten minder afval hebben wanneer ze een dieet eten dat voornamelijk bestaat uit dierlijke eiwitten.

Hoe zit het met veganistisch en vegetarisch kattenvoer?

Het is begrijpelijk om twijfels te hebben over de impact van de vee-industrie en de hoeveelheid vlees die wordt gebruikt om voedsel voor huisdieren te produceren. Hoewel we geen veganistisch voedsel aanbevelen, kun je er in dit artikel meer over leren.

Veel katten lijken het goed te doen op veganistisch voedsel. Een combinatie van plantaardige ingrediënten en synthetische additieven is in staat om, althans volgens ons huidige begrip, de mix van voedingsstoffen die uw carnivoor nodig heeft, opnieuw te creëren. Maar het is misschien dwaas om te geloven dat we een perfecte facsimile kunnen recreëren van het voedingsprofiel dat wordt aangetroffen in de prooi van katten. Dit kan leiden tot onverwachte voedingstekorten of overbelasting.

We gaven de voorkeur aan vochtrijk voedsel dat uw kat gehydrateerd houdt.

De voorouders van onze katten waren woestijnbewoners. Ze leefden in droge omgevingen waar verse prooien vaak de beste bron van vocht waren. Een muis bestaat voor ongeveer 70% uit water en een fijne bron van hydratatie voor een woestijnkat, uren verwijderd van de dichtstbijzijnde drinkplaats.

Omdat zoet water schaars was, evolueerden vroege wilde katten naar lage dorst en een natuurlijke neiging om hun water uit de vochtrijke lichamen van hun prooi te halen. Dit betekent dat ze meestal niet genoeg water drinken om te compenseren voor vochtarm droogvoer.

We zochten naar voedingsmiddelen die vrij waren van potentieel schadelijke ingrediënten en additieven.

Het beste kattenvoer is vrij van carrageen.

Dit natuurlijke zeewierextract is een geweldig bindmiddel en verdikkingsmiddel voor ingeblikt kattenvoer, maar het heeft een slechte reputatie. Studies hebben aangetoond dat carrageen ontstekingen in het lichaam veroorzaakt en kanker kan verergeren.

Het beste kattenvoer bevat geen kunstmatige ingrediënten.

Kunstmatige smaakstoffen zijn overbodig als het voedsel is gemaakt met voedende vleesingrediënten. Geen enkele kat heeft kunstmatige kleuren nodig. Naast het feit dat ze onnodig zijn, zijn voedselkleurstoffen gekoppeld aan gedragsproblemen en de ontwikkeling van kanker bij zowel mensen als dieren.

BHA, BHT en ethoxyquine zijn populaire conserveermiddelen die worden geassocieerd met ernstige problemen. De meeste dierenvoeding heeft ze vervangen door natuurlijke alternatieven, waaronder vitamine E (gemengde tocoferolen), rozemarijnextract en andere antioxidanten. Hoewel ethoxyquine zelden op de ingrediëntenlijst voorkomt, kan het uw kattenvoer binnenkomen als een visconserveringsmiddel.

We zochten naar merken met een uitstekende reputatie.

Vergeet niet dat u vertrouwt op het kattenvoerbedrijf om uw kat de voeding te bieden die hij nodig heeft om gezond en levendig te blijven – mogelijk voor de rest van zijn leven.

Je hebt een bedrijf en een merk nodig dat je kunt vertrouwen. Hoewel het ons niet alles vertelt over het merk, biedt de terugroepgeschiedenis van een bedrijf belangrijke inzichten in zijn ethiek, veiligheidsnormen en de kwaliteit van zijn producten.

Als een bedrijf om de vijf jaar te maken krijgt met vrijwillige, of erger nog – verplichte terugroepacties, kan het kopen van dat bedrijf uw kat tijdens zijn leven blootstellen aan drie of meer potentieel schadelijke uitglijders.

Een communicatief, transparant bedrijf is niet bang om informatie te delen met zijn klanten. We hebben de kwaliteit van kattenvoerbedrijven gemeten door contact op te nemen met hun klantenondersteuningslijnen en hun klantenservice te evalueren. We gaven de voorkeur aan bedrijven die snel reageerden en bereid waren om belangrijke informatie te verstrekken.

Daarnaast hebben we aandacht besteed aan wat andere klanten over het merk zeiden. Via sociale media, bloggen, recensies op retailplatforms en sites zoals Consumer Reports kunnen consumenten hun klachten of lof gemakkelijk met de wereld delen.

We hebben deze reviews gelezen en gebruikt om de klantervaring te beoordelen.

Inzicht in kattenvoeretiketten en marketing

Natuurlijke, organische en menselijke kwaliteit: zijn het betekenisloze modewoorden?

Tot voor kort was de beschrijving “wetenschappelijk geformuleerd” een populaire slogan voor de marketing van dierenvoeding. Mensen wilden zich voorstellen dat het voedsel van hun kat door wetenschappers in een steriel laboratorium was geformuleerd.

De hedendaagse kattenvoerconsument heeft een ander ideaal. Ze zijn op zoek naar voedsel dat zachtjes is gemaakt, vers van de boerderij, niet-GMO, natuurlijk en gebaseerd op echt vlees. Dankzij de ‘back to nature’-trend is het aantal natuurlijke of biologische kattenvoerlabels omhooggeschoten. Tal van merken spelen in op het concept “premium natural food”.

Maar zijn ze wel gezond voor je kat?

Natuurlijk

Het label “natuurlijk” is losjes gedefinieerd en licht gereguleerd. FDA-richtlijnen dicteren dat elk voedsel met het “natuurlijke” label moet worden vervaardigd zonder chemische wijzigingen te ondergaan.

Lees ook: Beste holistische kattenvoer: onze top 5 keuzes

Organisch

Het biologische label heeft echter enige legitimiteit.

Het National Organic Program definieert biologische producten als die “geproduceerd door middel van goedgekeurde methoden die culturele, biologische en mechanische praktijken integreren die de cyclus van hulpbronnen bevorderen, ecologisch evenwicht bevorderen en de biodiversiteit behouden. Synthetische meststoffen, zuiveringsslib, bestraling en genetische manipulatie mogen niet worden gebruikt.”

Maar hoewel de term “biologisch” iets betekent in termen van de ingrediënten die het voedsel van uw kat bevat, vertelt het u niet veel over hoe voedzaam dat voedsel is. Biologisch voedsel kan net zo ongepast en ongezond zijn als al het andere op het kattenvoerschap. Je betaalt er gewoon iets meer voor.

Lees ook: Beste biologische kattenvoer

Menselijke graad

Om de status van “menselijke kwaliteit” te verdienen, moet dierenvoeding beginnen met ingrediënten van menselijke kwaliteit. Maar de kwaliteit van ingrediënten is niet het einde van het verhaal. Om zijn status van menselijke kwaliteit te behouden, moet een levensmiddel worden vervaardigd in een usda-geïnspecteerde menselijke voedselverwerkingsfaciliteit.

De productiefaciliteit is een essentieel onderdeel van dit verhaal. Elk ingrediënt, eenmaal verwerkt in een fabriek voor de productie van huisdiervoeding, wordt wettelijk beschouwd als “voederkwaliteit”.

Voedsel van menselijke kwaliteit is dus niet noodzakelijkerwijs gemaakt van betere ingrediënten. Dierenarts Dr. Sarah Reidenbach zegt zelfs dat “deze term waarschijnlijk geen verschil maakt in de veiligheid of voedingswaarde van het huisdiervoer.”

Zijn levensfasen belangrijk wanneer u kattenvoer kiest?

Ja en nee. Kies voedingsmiddelen die voldoen aan de voedingsrichtlijnen van AAFCO voor groei, alle levensfasen of onderhoud door volwassenen.

Kittens en zwangere of zogende katten moeten voedsel eten dat is geformuleerd voor groei of alle levensfasen. Volwassenen – katten ouder dan één jaar – moeten maaltijden eten die zijn geformuleerd voor alle levensfasen of onderhoud door volwassenen.

Afgezien van deze drie categorieën, hoeft u het voedsel van uw kat niet te kiezen op basis van levensfasen. Senioren hebben bijvoorbeeld meestal geen senior-specifiek voedsel nodig. De meeste van deze etiketteringstrucs bevinden zich in dezelfde klasse als kattenvoer binnenshuis, haarbalvoer en rasspecifieke formuleringen.

Ze zijn gemakkelijk te kopen en voelen aan als een beetje personalisatie, maar ze springen direct naar de persoonlijke details zonder de basisprincipes van voeding te spijkeren. Hoe kun je de unieke behoeften van een 7-jarige perzische binnen-buiten aanpakken zonder eerst te erkennen dat ze een carnivoor is?

Is graanvrij kattenvoer beter of slechter?

Toen we dit artikel in 2018 oorspronkelijk publiceerden, bereikte de graanvrije trend zijn hoogtepunt. Rond dezelfde tijd begon de FDA stilletjes een onderzoek dat de trend op zijn kop zou zetten.

Hoewel we niet de antwoorden hebben over het mogelijke verband tussen graanvrij voedsel en gedilateerde cardiomyopathie, weten we wel dat graan nooit het probleem was. Katten hoeven graan of gluten niet te vermijden. Ze moeten overmatige koolhydraten vermijden.

Graanvrij voedsel vervangt graan vaak door een ongezonde dosis biologisch ongeschikte ingrediënten zoals aardappelen en erwten. Nu die ingrediënten hun aantrekkingskracht verliezen, is de oplossing niet om terug te gaan naar granen. De oplossing is het vermijden van plantaardige ingrediënten.

Lees ook: 10 Beste graanvrije kattenvoer

Zijn voorgeschreven diëten goed voor katten?

Er is geen wet die zegt dat voorgeschreven voedingsmiddelen alleen met recept van een dierenarts mogen worden verkocht. Het zijn geen medicijnen of medicijnen. Het is eten.

Citerend de adjunct-directeur van de FDA / CVM Communications Staff: “‘Prescription diet’ is een door de industrie bedachte term en heeft geen juridische betekenis.”

In veel gevallen zijn voorgeschreven voedingsmiddelen perfect voor de toestand waarvoor ze op de markt worden gebracht. Sommige kattenvoer op recept is echter niet beter dan het gemiddelde voedsel dat in een supermarkt wordt verkocht.

Een bijzonder ironisch voorbeeld is droogvoer op recept voor de gezondheid van de urinewegen. Omdat droogvoer urinewegaandoeningen kan bevorderen, voegt deze marketingslinger belediging toe aan letsel. Het laatste woord over kattenvoer op recept is dat het zowel goed als slecht kan zijn. Blijf sceptisch en evalueer elk product op individuele basis. Als u niet zeker bent over het zelf evalueren van voorgeschreven voedselopties, kan uw dierenarts u helpen.

Of u nu kiest voor een van onze topkeuzes of een ander product, zoek naar voedingsmiddelen die de vleesetende behoeften van uw kat eren.

Het kiezen van het juiste kattenvoer is eenvoudig als je de basisprincipes van voor de soort geschikte voeding begrijpt. Katten zijn obligate carnivoren die alleen kunnen gedijen op een dieet van rauwe prooien. Ongeacht het merk, de prijs of het formaat, de beste voedingsmiddelen lijken op dat prooigerichte dieet.

Wil je meer? Blader door onze tientallen onbevooroordeelde beoordelingen en gedetailleerde gidsen

Aanvullende bronnen:

Veelgestelde vragen

Wat is het beste droge kattenvoer?

Het beste droge kattenvoer is rijk aan dierlijke eiwitten, laag in koolhydraatgehalte en gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Enkele van de beste merken droog kattenvoer zijn Ziwi Peak, Dr. Elsey’s cleanprotein en Tiki Cat Born Carnivore.

Wat is het beste natte kattenvoer?

Het beste natte kattenvoer voldoet aan de behoeften van uw kat als carnivoor. Het is een vleesrijk product dat alle eiwitten, vetten en micronutriënten levert die uw kat nodig heeft zonder veel planten en zetmeel. Een paar van onze favoriete merken zijn Feline Natural, Hound &Gatos en Nom Nom.

Wat is het beste gezondste kattenvoer?

Het gezondste kattenvoer is qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd, met de nadruk op vlees boven planten en eiwit boven zetmeel. Zoek naar door experts geformuleerde recepten die zijn gemaakt met carnivoren in gedachten.

Is droog of natvoer het beste voor katten?

Omdat het meer hydraterend is en meestal minder koolhydraten bevat, is natvoer het beste voor katten. Een droog dieet is handig, maar het kan de kans van uw kat op het ontwikkelen van urinewegaandoeningen of diabetes in de loop van de tijd vergroten.

Inhoudsopgave