10 Beste kattennesten voor geurbestrijding in het Verenigd Koninkrijk (2022) – Beoordelingen & Top Picks


Vraag een willekeurige katteneigenaar naar kattenbakvulling en de kans is groot dat je een grappig verhaal te horen krijgt. En waarom? Omdat katten nogal kieskeurig kunnen zijn over hun kattenbakvulling, hun kattenbakken en alle ins en outs van hun badkamergewoonten. Het is dus altijd het beste om wat onderzoek te doen voordat u een kattenbakvulling kiest voor uw harige vriend.

Hoe kies je de beste kattenbakvulling om de geuren in je huis te verminderen? Het moet er zeker een zijn die uw kat goed verdraagt. Anders heb je misschien meer “ongelukjes” in je huis, wat kan bijdragen aan vreselijke geuren. Om u het leven een beetje makkelijker te maken, hebben we een aantal van de beste kattenbakvullingen voor u op een rijtje gezet, ongeacht uw budget.

3 kat gezicht verdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste nesten voor geurbestrijding in het Verenigd Koninkrijk

1. Biokat’s Diamond Care Fresh with Fragrance – Best Overall

Biokat's Diamond Care Fresh with Fragrance

Het merk Biokat kattenbakvulling is relatief nieuw, maar het maakt al furore op de markt. Het is een effectieve deodoriserende en klonterende kattenbakvulling gemaakt van natuurlijke klei. Het is geschikt voor zowel oudere als kleinere katten. Wij vinden het de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding in het Verenigd Koninkrijk.

Deze kattenbakvulling is een voordelige, hoogwaardige optie die geschikt is voor alle katten. Het is zeer stofvrij en wordt niet gemakkelijk door uw kat in uw huis verspreid – waardoor u de omgeving van uw kattenbak gemakkelijker kunt schoonmaken. Het is verkrijgbaar in drie korrelgroottes en elk heeft zijn eigen doel.

De grote korrels zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om vocht en geurtjes te absorberen. De middelgrote korrels vormen stevige klonten, terwijl de kleinere korrels zich gelijkmatig over de kattenbakvulling verdelen, zodat er geen ruimte ongevuld blijft. De kattenbakvulling heeft een frisse geur en zou de “toiletruimte” van uw kat minstens 32 dagen achtereen geurvrij moeten houden.

Het enige nadeel is dat sommige katten gevoelig kunnen zijn voor de geur.

Voors


 • Effectief

 • Langdurig

 • 3 soorten korrels

Cons

 • Sommige katten kunnen gevoelig zijn voor de geur
thematische onderbreking

2. Nature’s Calling Kattenbakvulling – Beste Waarde

Nature's Calling Kattenbakvulling

Als u de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding in het Verenigd Koninkrijk wilt voor het geld, dan is dit er een om eens naar te kijken. Dit 5-pak Nature’s Calling kattenbakvulling is 100% natuurlijk en is gemaakt van gerecyclede walnootschalen. De kattenbakvulling klontert bij contact en zorgt wekenlang voor een uitstekende geurbestrijding.

Deze kattenbakvulling heeft vrijwel geen stof en bevat geen schadelijke chemicaliën of giftige stoffen, dus het is veilig voor zowel uw kat als uw huis. Dit is een klonterende letter, dus kattenbakvulling die langer dan 10 tot 15 minuten is blootgesteld zal kleine klontjes gaan vormen.

Dit maakt het op zijn beurt gemakkelijker om vuile kattenbakvulling te verwijderen. Het strooisel kan tot 30 dagen worden gebruikt zonder te hoeven worden vervangen en het is gemakkelijk op te ruimen en minder rommelig. Het nadeel is dat het soms moeilijk op voorraad te vinden is.

Voordelen


 • Volledig natuurlijk

 • Biologisch afbreekbaar

 • Werkt 30 dagen lang
thematische onderbreking

3. Dr. Elsey’s Ultra – Premium Choice

Elsey's Ultra

Dr. Elsey’s Ultra kattenbakvulling is perfect voor katteneigenaren die iets willen dat geurtjes tegenhoudt. Het is ook geweldig voor eigenaren die meerdere katten hebben. De kattenbakvulling is gemaakt van zware, niet-sporende korrels die het vocht ter plekke opvangen. Zodra het vocht is opgevangen, klonteren de korrels snel samen, zodat het vocht niet meer naar de bodem van de kattenbak sijpelt.

Het is een geurende kattenbakvulling die stofvrij is en geen sporen achterlaat – dus geen rommelige schoonmaak en kattenpootafdrukken rondom de kattenbak. Wanneer de kat naar het toilet gaat, klontert de kattenbakvulling en kunt u het eenvoudig en gemakkelijk uitscheppen zonder veel gedoe.

Deze kattenbakvulling is een uitstekende optie als uw kat gevoelig is voor geurtjes en het is hypoallergeen. Het is een kattenbakvulling die vieze geurtjes op natuurlijke wijze elimineert, en is volledig vrij van deodorant, parfum of chemische toevoegingen.

Voors


 • Volledig natuurlijke oplossing

 • Stofvrij strooisel

 • Hypoallergeen

Cons

 • Prijziger dan andere nesten
thematische onderbreking

4. Catsan Kattenbakvulling

Catsan

Als u op zoek bent naar een handige keuze, Catsan kattenbakvulling absorbeert onmiddellijk water. Hierdoor blijft de kattenbak schoon, droog en vrij van vieze geurtjes. De kattenbakvulling bevat fijne korrels met poriën die vocht vasthouden en geurvorming voorkomen.

Het strooisel is gemaakt van kwarts en kalksteen, dat als sponzen vloeistof absorbeert en de groei van bacteriën tegenhoudt. De kattenbak is zichtbaar en schoon door de natuurlijke witte kleur. De lichte kleur van dit strooisel maakt het gemakkelijk voor gebruikers om te zien wanneer ze het moeten schoonmaken. Een ander groot voordeel van deze optie is dat de korrels gemaakt zijn van 100% natuurlijke materialen en geen toegevoegde geur hebben.

Het is een geweldige keuze voor huizen met één kat en huizen met gevoelige of kieskeurige katten. Dus, als je een kat hebt die gevoelig is voor geuren, of als je persoonlijk liever geen geparfumeerde kattenbakvulling in huis hebt, dan is dit een merk om te overwegen.

Voordelen


 • Goed voor gevoelige katten

 • Gemaakt met natuurlijke mineralen

 • Klontvrij
thematische onderbreking

Ever Clean Extra Sterk

Ever Clean Extra Sterk is een geparfumeerde, klonterende kattenbakvulling die onaangename geuren onmiddellijk elimineert. Als u last heeft van nare geurtjes, kan Ever Clean Extra Sterk u helpen.

Het voorkomt dat slechte geuren zich ophopen en ontsnappen uit de kattenbak van uw kat. De kattenbakvulling is gemaakt met koolstof technologie en gebruikt unieke koolstof technologie om slechte geuren op te vangen in plaats van ze alleen maar te bedekken.

Ever Clean Extra Strong kleistrooisel is zeer absorberend en neutraliseert ammoniak (dat aanwezig is in kattenurine) om de geuren te stoppen voordat ze de kans krijgen om uit de kattenbak te ontsnappen. Met deze kattenbakvulling hoeft u de kattenbak slechts om de 2-3 weken te verschonen, aangezien u maar één kat heeft.

Voors


 • Klonterend strooisel

 • Gebruikt koolstof technologie

 • Neutraliseert ammoniakgeuren
thematische onderbreking

6. Fokker Celect Kattenbakvulling

Fokker Celect

Als u of uw kat allergieën heeft, is dit een kattenbakvulling om te overwegen. Deze niet-giftige, niet-klonterende, zachte formule is geweldig voor gevoelige katten en maakt het schoonmaken gemakkelijk. De kattenbakvulling is gemaakt van 99% gerecycled papier en is volledig stofvrij.

Het is ideaal voor katten die lijden aan allergieën of astma en het verwerkt gemakkelijk vocht en vieze geurtjes zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën of kunstmatige geurstoffen. Omdat de kattenbakvulling stofvrij is, zal het niet snel aan de poten van de kat blijven kleven.

De kattenbak is zeer gemakkelijk schoon te maken en de korrels zijn zowel superzacht voor de pootjes van de kat als goed voor het milieu. Deze geurvrije formule is betaalbaar en een van de best verkochte kattenbakken op de markt.

Voordelen


 • Betaalbare

 • Zeer geschikt voor gevoelige katten

 • Stofvrij

 • Makkelijk voor kattenpoten
thematische onderbreking

7. Beans Royale Tofu Kattenbakvulling

Beans Royale Tofu Kattenbakvulling

Deze gemakkelijk oplosbare kattenbakvulling werkt voor katteneigenaren die een product willen dat geurtjes snel verwijdert, maar ook gemakkelijk is voor de poten van katten. Deze zachte formule is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, en u kunt de klonten van de kattenbakvulling door het toilet spoelen. Tofu kattenbakvulling is gemaakt van erwtenvezels, maïszetmeel en actieve kool. Tofu kattenbakvulling kan gebruikt worden in het toilet omdat het gewoon oplost wanneer het ondergedompeld wordt in vloeistof.

De actieve kool en de erwt werken samen om eventuele geuren in de kattenbak te elimineren, en de actieve kool zuivert de lucht om de hele ruimte geurvrij te maken. Deze kattenbakvulling absorbeert water in minder dan 2 seconden, wat de kans verkleint dat er kattenbakvulling aan de bodem van de kattenbak of aan de poten van uw kat blijft kleven.

Een ander groot voordeel van deze kattenbakvulling is dat het zelfs veilig is om in te slikken. Dus als uw kat er per ongeluk wat van inslikt, hoeft u niet met spoed naar de dichtstbijzijnde dierenarts.

Voordelen


 • Snel absorberend

 • Biologisch afbreekbaar

 • Niet-giftig
thematische onderbreking

8. Felight Antibacterieel

Felight Antibacterieel

Voor veel huisdiereigenaren betekent het hebben van een huisdier een goede strijd tegen ziektekiemen en bacteriën die het leven met dieren met zich mee kan brengen. Felight Antibacteriële kattenbakvulling is een niet-klonterende, lichtgewicht formule die geuren neutraliseert bij contact en is de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding voor het geld.

De gemakkelijk schoon te maken formule heeft een sponsachtige werking op vocht en houdt het vast om de kattenbak fris en schoon te laten ruiken. De snelwerkende formule remt en stopt de groei van bacteriën om aanhoudende geuren rond de kattenbak te voorkomen.

Felight Antibacterieel is gemaakt van calciumsilicaat, een bekende chemische verbinding die wordt gebruikt als antiklontermiddel. De verpakking is ook 100% gerecycled waardoor het een goede keuze is voor de milieubewuste mens.

Voordelen


 • Betaalbare

 • Lichtgewicht nest

 • Helpt bacteriegroei te voorkomen
thematische onderbreking

9. Bio Catolet

Bio Catolet

Bio Catolet is een niet-geurende, niet-giftige kattenbakvulling die ook zacht is voor de poten van de kat en zeer goed absorbeert. Het is een natuurlijk, composteerbaar en biologisch afbreekbaar product voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een duurzame kattenbakvulling die ook nog eens goed werkt.

Deze kattenbakvulling bevat ook een insectenwerend middel om uw kat te beschermen tegen vlooien. Het is niet plakkerig, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw kat het door het hele huis opspoort als het vuil wordt. Het is ook geweldig in het absorberen van geuren van bacteriën en het gaat tot 10 dagen mee.

Het merk Bio Catolet bestaat al geruime tijd in het Verenigd Koninkrijk en ze hebben meer dan alleen dit kattenbakvullingproduct te bieden. Als u op zoek bent naar een kattenbakvulling die goed werkt voor katten met allergieën of gevoelige neuzen, dan is dit een goede om te overwegen.

Voordelen


 • Biologisch afbreekbaar

 • Volledig natuurlijk

 • Ongeparfumeerd

 • Gemakkelijk schoon te maken

Cons

 • Sommige katten houden er misschien niet van

kattenpoot verdeler

Koopgids: Hoe de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding te kiezen

Hoeveel kattenbakken heb je eigenlijk nodig?

Nou, dat hangt af van hoeveel katten je hebt. Experts en dierenartsen adviseren om meer kattenbakken dan katten in huis te hebben. Dus, als je twee katten hebt, moet je minstens drie kattenbakken hebben. Dit helpt stress te verminderen en zorgt ervoor dat uw katten een plek hebben om te gaan als ze die nodig hebben.

Moet ik de kattenbak van mijn kat verwijderen of bijvullen?

Katten zijn erg kieskeurig over kattenbakken en het schoonhouden ervan kan betekenen dat uw kat de kattenbak daadwerkelijk gebruikt in plaats van hem te vermijden en ergens anders heen te gaan. Houd uw kat tevreden door elke dag de poep of klonten eruit te scheppen. Door vuile kattenbakvulling snel te verwijderen, vermindert u de hoeveelheid kattenbakvulling die u dagelijks gebruikt.

Hoe vaak moet u de kattenbakvulling vervangen?

Experts raden aan om kattenbakvulling wekelijks of vaker te verschonen. Ruim alle kattenbakvulling en afval op en maak de kattenbak grondig schoon met warm zeepwater. Dit zal ervoor zorgen dat de bak geen stinkende bacteriën of geuren herbergt. U kunt de bak ook ontsmetten met cleaner of enzymatische cleaner door hem grondig uit te spoelen en af te vegen.

Verminder de frequentie van het schoonmaken van kattenbakvulling niet alleen omdat je kat gevoelig is voor sterke chemische geuren. Gebruik in plaats daarvan gewoon katveilige schoonmaakmiddelen.

kat + scheidingslijn

Wrapping Things Up

Het kiezen van de beste kattenbakvulling voor uw kat hoeft geen moeilijk proces te zijn. U moet echter wel een idee hebben van de eigenschappen die u wilt dat de kattenbakvulling heeft. Als u bijvoorbeeld wilt dat de kattenbakvulling geurloos, niet-klonterend of biologisch afbreekbaar is, zoek dan naar kattenbakvulling die in deze categorie valt.

Over het algemeen zal uw kat u laten weten of hij zijn nieuwe kattenbakvulling prettig vindt of niet. En zoals je in deze review kunt zien, zijn er meer dan genoeg opties om uit te kiezen als het gaat om kattenbakvulling.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: catinsyrup, Shutterstock

Inhoudsopgave