6 Beste kattenbakken voor geurbestrijding in Australië (2023) – Beoordelingen & Top Picks


Het hebben van katten betekent dat je een kattenbak (of twee) in huis hebt, en die kunnen snel gaan stinken als je er niet bovenop blijft zitten om ze schoon te maken. Daarom is kattenbakvulling met ingebouwde geurcontrole een must! Met kattenbakvulling met geurcontrole ruikt uw huis langer fris (zelfs als u gisteren bent vergeten de kattenbak schoon te maken). Maar welke kattenbakvulling houdt stinkende geurtjes het beste tegen?

Er zijn genoeg kattenbakvullingen om uit te kiezen in Australië, maar vandaag kijken we naar de zes beste voor geurbestrijding. Deze lijst geeft je alle details die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over welke kattenbakvulling je moet gebruiken. Bovendien geeft onze Buyer’s Guide je een goed idee van wat je moet zoeken in een kattenbakvulling voor geurbestrijding als geen van de hier genoemde kattenbakvullingen geschikt lijkt voor jou.

Klaar om je huis in een mum van tijd beter te laten ruiken? Lees dan verder!

verdeler-kattenklauw1Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 6 beste kattenmestjes voor geurbestrijding

1. Tidy Cats 24/7 Clumping Litter – Best Overall

Tidy Cats 24_7 Clumping Nest

Gewicht: 35 kg
Geur: Ongeparfumeerd
Klontering: Ja

De beste geurcontrole kattenbakvulling in Australië is Tidy Cats 24/7 Clumping Litter, omdat het drievoudige bescherming biedt tegen geuren van urine, ammoniak en uitwerpselen. Deze kattenbakvulling van Tidy Cats belooft uw huis elk uur van de dag fris te laten ruiken en is perfect voor huishoudens met meerdere katten. En met de snelle klontering die resulteert in strakkere klonten, is het schoonmaken van de kattenbak nog nooit zo eenvoudig geweest! Tidy Cats is ook 99% stofvrij, zodat u (en uw huisdieren) makkelijker kunnen ademen.

Hoewel de kattenbakvulling ongeparfumeerd is, klaagden een paar mensen dat het toch kunstmatig en enigszins naar chemicaliën rook. En één persoon stelde dat de klontjes uit elkaar vielen bij het schoonmaken van de kattenbak.

Voors


 • Drievoudige bescherming tegen geuren

 • Belooft 24 uur per dag geurbestrijding

 • 99% stofvrij

Cons

 • Nest kan kunstmatig ruiken
 • Kluiten kunnen uit elkaar vallen bij het schoonmaken
thematische onderbreking

2. Catsan Crystals Kattenbakvulling – Beste Waarde

Catsan Crystals Kattenbakvulling (1)

Gewicht: 2 kg
Geur: Lavendel
Klonterend: Ja

Als u op zoek bent naar de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding voor het geld, kijk dan niet verder dan Catsan Crystals. Deze klonterende kattenbakvulling is gemaakt van silicagel-kristallen die geuren snel absorberen en tegelijkertijd een frisse lavendelgeur verspreiden om uw kattenbak en huis heerlijk te laten ruiken. Elk gebruik biedt tot 4 weken geurabsorptie, dus u kunt deze kattenbakvulling ook verlengen. Het wordt aanbevolen om met deze kattenbakvulling minstens één keer per dag te scheppen.

Wanneer de kristallen het maximale absorptievermogen hebben bereikt, zal de urine zich op de bodem van de kattenbak gaan verzamelen, dus dat moet je in de gaten houden (de kristallen worden transparant wanneer ze het maximale absorptievermogen hebben bereikt).

Pros


 • Lavendelgeur voor frisheid

 • Belooft 4 weken gebruik

 • Absorbeert geuren snel

Nadelen

 • Moet elke dag scheppen
 • Als de kristallen op zijn, komt er urine in de kattenbak.
thematische onderbreking

3. Scoop Away Multi-Cat – Premium Choice

Scoop Away Multi-Cat (1)

Gewicht: 34 kg
Geur: Fresh
Klontering: Ja

Deze kattenbakvulling biedt vijf keer meer geurcontrole dan andere kattenbakvullingen. Hoe bereikt het dit? Het elimineert niet alleen urine- en uitwerpselengeuren, maar voorkomt ook bacteriële geuren. En de frisse geur van de kattenbakvulling wordt geactiveerd door de pootjes van uw kat elke keer dat uw huisdier de kattenbak gebruikt voor verdere geurbestrijding. Het bevat ook koolstof om nog meer geuren te absorberen, en omdat de kattenbakvulling zo stevig samenklontert, blijven er geen kruimels of breuken over die de bak doen stinken. Dit is een kattenbakvulling die u beschermt tegen vieze geurtjes!

Deze kattenbakvulling is echter wat duurder dan andere. Het adverteert zichzelf ook als stofarm, maar een handvol huisdiereigenaren zei dat dat niet helemaal een accurate beschrijving was.

Voordelen


 • Voorkomt bacteriële geuren

 • Koolstof voor extra geurcontrole

 • Frisse geur die geactiveerd wordt door kattenpootjes

Nadelen

 • Prijziger dan andere merken
 • Niet zo stofarm als geadverteerd
thematische onderbreking

4. Catsan Clumping Clay Kattenbakvulling

Catsan Clumping Clay kattenbakvulling (1)

Gewicht: 7 kg
Geur: Ongeparfumeerd
Klontering: Ja

Gemaakt van Australisch bentoniet, absorbeert deze kleikorrel van Catsan snel vocht voor een snelle en efficiënte geurbestrijding. Plus, het vormt ongelooflijk strakke klonten die het schoonmaken van de kattenbak vergemakkelijken, wat verder helpt slechte geuren te weren. En dit merk beweert dat hun kattenbakvulling langer meegaat dan andere kleistoffen, dus geurbestrijding is continu. Deze kattenbakvulling werkt zelfs goed in huizen met meerdere katten!

Sommige mensen klaagden echter dat de klonterwerking niet zo geweldig was, en zeiden dat klonten uit elkaar vielen terwijl ze werden uitgeschept. Er waren ook een paar klachten over het feit dat deze kattenbakvulling gemakkelijk door het hele huis gespoord werd en een puinhoop veroorzaakte.

Voors


 • Absorbeert snel geur en vocht

 • Gaat naar eigen zeggen langer mee dan andere klei nestjes

Nadelen

 • De klontering is niet zo uitstekend als beloofd
 • Gemakkelijk op te sporen
thematische onderbreking

5. Applaws Nature’s Calling Kattenbakvulling

Applaws Nature's Calling Kattenbakvulling (1)

Gewicht: 6 kg
Geur: Ongeparfumeerd
Klontering: Ja

Wil je een kattenbakvulling die uitstekend is voor geurbestrijding, maar ook beter is voor het milieu? Dan is Applaws kattenbakvulling iets voor u. Gemaakt van walnootschalen en vezelmaterialen zijn de bestanddelen van deze kattenbakvulling volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar. En deze vezelmaterialen zijn geweldig in het absorberen van urine, uitwerpselen en ammoniakgeuren voor een snelle geurbestrijding. Bovendien klontert deze kattenbakvulling binnen 15 minuten na gebruik, zodat u uw kattenbak eerder vroeger dan later kunt uitscheppen, waardoor geurtjes nog meer worden voorkomen.

Helaas zal dit waarschijnlijk niet de kattenbakvulling bij uitstek zijn voor huishoudens met mensen met een notenallergie. Er was ook een klacht of twee over het vastplakken van de kattenbakvulling aan de bodem van de bak, dus pas daarvoor op.

Voors


 • Goed voor het milieu

 • Absorbeert urine, fecaliën en ammoniakgeuren

 • Klontert

Cons

 • Waarschijnlijk niet geschikt voor mensen met een notenallergie
 • Kan aan de bodem van de kattenbak blijven kleven
thematische onderbreking

6. Breeders Choice 99% gerecyclede papieren kattenbakvulling

Breeders Choice 99% gerecycleerd papier kattenbakvulling (1)

Gewicht: 2 kg
Geur: Ongeparfumeerd
Klontering: Geen

Deze kattenbakvulling van Breeder’s Choice is ook beter voor het milieu omdat het gemaakt is van gerecycled papier. Het is echter niet klonterend, wat voor sommigen een nadeel kan zijn. Deze papieren korrels zijn echter zeer absorberend, waardoor vocht en geuren snel worden opgevangen voor een uitstekende natuurlijke geurbestrijding. Dit strooisel zegt ook dat het stofarm is en weinig sporen achterlaat, zodat u gemakkelijker kunt ademen en uw huis schoner houdt.

Sommige mensen hadden moeite om uit te vinden welke van de korrels ze uit de doos moesten scheppen bij het schoonmaken, omdat deze kattenbakvulling niet klontert. En er waren opmerkingen over pellets die in de poten van huisdieren bleven steken, dus houd dat in de gaten.

Voors


 • Beter voor het milieu

 • Super absorberend

Nadelen

 • Klontert niet
 • De korrels kunnen vast komen te zitten in de pootjes van de kat.

3 kattenverdeler

Koopgids: Hoe de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding te kiezen

Wat je ook koopt, er zijn altijd een paar onderdelen of specificaties waar je op moet letten om het beste product te vinden, en geurbestrijding kattenbakvulling is niet anders. Hier lees je waar je op moet letten als je de beste geurbestrijdende kattenbakvulling voor jou en je kat zoekt.

kat in de kattenbak
Image Credit: Lilia Solonari, Shutterstock

Klonteren versus niet-klonteren

De meeste kattenbakvullingen zijn klonterend, wat het opruimen zeker vergemakkelijkt. Maar niet-klonterende kattenbakvullingen zijn soms beter in het tegengaan van geurtjes (hoewel niet altijd!). Klonterende kattenbakvulling kan soms uit elkaar vallen of verkruimelen, waardoor het moeilijk wordt om alle gebruikte kattenbakvulling uit de bak te krijgen. En niet-klonterende kattenbakvulling kan betekenen dat u elke keer dat u de kattenbak schoonmaakt de hele bak moet vervangen. U zult moeten beslissen of u gemak wilt of niet.

Geparfumeerd of ongeparfumeerd

Een uitstekende kattenbakvulling voor geurbestrijding betekent niet noodzakelijkerwijs dat je een geurende kattenbakvulling nodig hebt. Ongeparfumeerde kattenbakvulling houdt uw huis net zo goed fris. Ze kunnen ook beter zijn voor zowel u als uw favoriete kat als u beiden gevoelig bent voor kunstmatige geuren of chemicaliën. Soms kan de geur van een kattenbakvulling bijna net zo afstotend zijn als de kattenbakgeuren die u probeert te bestrijden.

metalen schep op kattenbakvulling
Image Credit: Pam Walker, Shutterstock

Materialen

Bentoniet is het meest gebruikte materiaal in kattenbakvulling, met silica gels vlak daarachter. Maar als milieuvriendelijkheid belangrijk voor je is, dan kun je kattenbakvullingen vinden die natuurlijk en biologisch afbreekbaar zijn (zoals de walnoot- en papierbakvullingen op deze lijst). Sommige van deze milieuvriendelijkere kattenbakken zijn misschien iets minder goed in het bestrijden van geurtjes, maar veel van deze kattenbakken kunnen worden doorgespoeld en bieden weinig stof en weinig sporen. Het kan dus wel degelijk kloppen. Onthoud wel dat katten de voorkeur geven aan kattenbakvulling met een structuur die lijkt op zand of vuil, dus kies een kattenbakvulling die uw huisdier ook echt gebruikt.

Geurbestrijding

Sommige kattenbakvullingen bevatten alleen geurbestrijding voor urine en uitwerpselen, terwijl andere ook bacteriële geuren bestrijden. Sommige voegen koolstof, houtskool of zuiveringszout toe om geuren beter te absorberen. Als je specifiek op zoek bent naar een kattenbakvulling voor geurbestrijding, wil je de kattenbakvulling kiezen die geuren vanuit de meeste hoeken aanpakt.

kat ligt naast kattenbak
Image Credit: Svetlana Rey, Shutterstock

Multi-Cat

Als u veel katten in huis heeft, kunt u meestal het beste een kattenbakvulling met het label “multi-cat” aanschaffen. Deze kattenbakken zijn speciaal ontworpen om de geuren op te vangen die ontstaan wanneer meer dan één kat een kattenbak gebruikt, en zullen dus beter werken. Vergeet ook niet om meer dan één kattenbak in huis te hebben als u meer dan één kat heeft; ook dit helpt om nare geurtjes onder controle te houden!

Prijs

De prijs is altijd een belangrijk onderdeel van alles wat we kopen. Gelukkig bestaat er een breed scala aan prijzen voor kattenbakvulling, waardoor het eenvoudiger is om er een te vinden die past bij uw behoeften en budget.

kat kijkt naar kristallen kattenbakvulling
Beeld krediet: Axel Bueckert, Shutterstock

Beoordelingen

Het is altijd slim om reviews van andere kattenouders te bekijken om te zien hoe goed een kattenbakvulling werkt bij het bestrijden van geurtjes. Alleen omdat een merk beweert ergens goed in te zijn, betekent dat niet altijd dat het ook echt zo is. Je kunt gemakkelijk online reviews van andere huisdiereigenaren opzoeken om te zien hoe goed een kattenbakvulling eigenlijk werkt.

verdeler-kattenklauw1Conclusie

De beste algemene kattenbakvulling voor geurbestrijding in Australië is Tidy Cats 24/7, omdat het een drievoudige bescherming biedt die de hele dag aanhoudt. De beste waarde is Catsans Crystals kattenbakvulling, omdat het iets goedkoper is dan andere merken en 4 weken geurabsorptie per gebruik belooft. Als u op zoek bent naar een premium keuze, biedt Scoop Away Multi-Cat vijf keer de geurbescherming van andere kattenbakvullingen voor iets meer geld.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: catinsyrup, Shutterstock