Zwart-wit (smoking) Munchkin Kat: Feiten, Oorsprong &Geschiedenis (Met Foto’s)

De kortbenige Munchkin is een nieuwer kattenras dat veel aandacht trekt. Wanneer je de unieke zwart-witte kleuring toevoegt, bekend als smoking, heb je een geweldige kat die je sokken zal afkloppen. Laten we meer te weten komen over deze kleine katten met ongelooflijke markeringen, zodat u zult zien waarom ze de perfecte aanvulling op uw gezin zijn.

cat + lijnverdeler

De vroegste records van zwart-witte smoking Munchkins in de geschiedenis

Katten met korte benen zijn door de geschiedenis heen verschenen, maar als het gaat om de Munchkin en doelgericht fokken, zijn ze een vrij nieuw ras. De oorsprong van onze huidige Munchkins begon met een kortbenige kat met de naam Blackberry. Blackberry werd niet gefokt om kortbenig te zijn, het was een natuurlijk verschijnsel. In 1983 beviel Blackberry van een nest kittens en dit is waar de liefde voor Munchkins begon.

Wat betreft de zwart-wit of smokingkleuring, wordt aangenomen dat deze eigenschap al in het oude Egypte is begonnen. Er zijn veel zwarte en witte katten door de geschiedenis heen. Als het gaat om zwart-witte smoking Munchkins, is het echter gemakkelijk om te zeggen dat ze pas in 1983 op het toneel verschenen toen Blackberry het ras baarde.

Hoe zwart-witte smoking Munchkins populair werden

Het is gemakkelijk om te zien hoe de Munchkin-kat de harten van mensen kon veroveren. Deze kleine katten zitten vol pit en zien er schattig uit. Sinds 1983, toen het ras begon, wenden steeds meer mensen zich tot fokkers om deze katten in huis te halen. De zwart-witte smokingkleuring is echter een favoriet van kattenliefhebbers sinds zijn verschijning in het oude Egypte. Door de jaren heen zijn smokingkatten te zien geweest in films en tekenfilms vanwege hun populariteit.

Formele erkenning van zwarte en witte smoking Munchkin-katten

Helaas wordt de Munchkin-kat niet erkend door de Cat Fanciers Association of de American Cat Fanciers Association. Dit komt door hun fokkerij, wat leidt tot een genetische mutatie die hen hun karakteristieke korte benen geeft. De International Cat Association erkende echter de Munchkin-kat, inclusief hun smokingkleuring, in 2003.

garen ball divider

Top 5 unieke feiten over zwarte en witte smoking Munchkin-katten

Hoewel ze geweldig zijn om naar te kijken, zijn er verschillende unieke feiten over de zwart-witte smoking Munchkin-kat die je misschien interesseren. Laten we er hieronder een paar bekijken.

1. Blackberry, de moeder van alle Munchkins, was een redding

Het verhaal gaat dat een leraar in Louisiana twee kortbenige katten redde van een Bulldog. Wat ze op dat moment niet wist, was dat beide katten zwanger waren. De kat die ze hield, Blackberry, beviel uiteindelijk van een nest kittens. Een van de kittens met korte poten werd aan een voorzitter van de TICA Genetics Committee gegeven voor meer onderzoek naar het ras.

thematische pauze

2. Smoking kleuren is beroemd

Er zijn verschillende zwart-witte smokingkatten geweest, zowel echte als fictieve, om bekendheid te vinden in de geschiedenis. Sylvester van Looney Tunes was een smokingkat. Zo ook de Kat in de Hoed. Socks, de eerste kat van president Bill Clinton, was ook een smokingkat. Geen van deze beroemde smokingkatten was echter Munchkins.

thematische pauze

3. Zwart-witte smoking Munchkins zijn gezond!

Je verwacht het misschien niet omdat een genetische mutatie hun korte benen veroorzaakt, maar Munchkins, inclusief zwart-witte smoking Munchkins, worden als zeer gezonde katten beschouwd. Ze lijden aan dezelfde kwalen als een normaal kattenras.

thematische pauze

4. Zwart-witte smoking Munchkins zijn snel

Je zou het niet verwachten als je ernaar kijkt, maar Munchkin-katten zijn behendig en snel. Ze houden echter van spelen en rennen en hun snelheid is behoorlijk indrukwekkend.

thematische pauze

5. Ja, daar komt de naam vandaan

Zoals je misschien al geraden hebt, dankt het Munchkin-ras zijn naam aan de Munchkins uit The Wizard of Oz.

garen ball dividerMaakt een zwart-witte smoking Munchkin een goed huisdier?

Als je een zwart-witte smoking Munchkin kat in huis wilt halen, aarzel dan niet! Deze kleine katten zijn absoluut geweldig. Munchkin-katten houden van hun eigenaren, maar hebben grote persoonlijkheden. Ze zijn fan van hardlopen en spelen, maar vermijden meestal veel klimmen. Deze prachtig gekleurde katten zullen tijd doorbrengen op je schoot of zoveel met je spelen als je wilt.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Zoals je kunt zien, is de zwart-witte smoking Munchkin een prachtige kat om eens een lid van de familie. Deze katten zijn gemakkelijk in de omgang en houden ervan om aan je zijde te staan. Je zult uren doorbrengen met spelen en tijd met elkaar doorbrengen om je relatie zo goed mogelijk te maken.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: