Zijn Savannah Cats legaal in Massachusetts? Wat u moet weten!

De Savannah Cat is een huiskatras dat oorspronkelijk werd gefokt uit een Serval-kat, een soort wilde kat uit Afrika, en een huiskat. Het ras is nog relatief nieuw en vanwege de banden met wilde katten hebben sommige staten strikte eigendoms- en fokregels voor dit ras.

Sommige staten verbieden expliciet het eigendom van het ras, terwijl anderen geen regels of voorschriften hebben met betrekking tot het ras. Massachusetts staat F4 Savannah-katten toe, wat betekent dat een Savannah de vierde generatie moet zijn van zijn wilde kattenvoorouder.

cat + lijnverdeler

Wat zijn Savannah Katten?

Savannah Cats zijn een relatief nieuw kattenras, voor het eerst gefokt in de jaren 1980 en erkend door The International Cat Association in 2001. Ze zijn een hybride kattenras dat is ontstaan uit de paring van een Serval-kat en een tamme Siamees.

De savannahs van vandaag worden gefokt uit Servals en elk binnenlands ras, hoewel grote rassen vaak worden gekozen om de wilde uitstraling van de Savannah-normen aan te vullen.

savannah kat die bij het raam staat
Afbeelding credit: kuban_girl, Shutterstock

Wat betekent F4?

Wanneer je naar Savannahs kijkt, of wanneer je er een probeert te laten zien of registreren, zie je vaak de letter f vergezeld van een nummer, wat aangeeft hoeveel generaties de kat verwijderd is van zijn wilde voorouder.

Zo is een F1 bijvoorbeeld een directe afstammeling van een Serval-kat gekruist met een huiskat. Kittens uit die F1 zijn F2 Savannahs, enzovoort. Een F4 Savannah is vier generaties verwijderd van een wilde kat. F4 Savannahs hebben naar schatting tussen de 10% en 20% wild bloed.

Zijn ze legaal in Massachusetts?

De F4-referentie is belangrijk omdat Massachusetts het eigendom van Savannah Cats toestaat, maar alleen als ze F4 of hoger zijn. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de kat wordt gedomesticeerd en om te voorkomen dat mensen exotische huisdieren bezitten en wilde dieren als huisdier houden. Sommige andere staten, waaronder Iowa en Alaska, hebben dezelfde beperkingen opgelegd aan het ras en hun eigenaren.

Sommige staten, waaronder Georgia, staan helemaal niet toe dat het Savannah-ras als huisdier wordt gehouden, ongeacht de generatie, en staten zoals Texas hebben zeer strikte licentieregels die het vrijwel onmogelijk maken om er een te bezitten. In Maryland is het legaal om een Savannah van elke generatie te bezitten, zolang deze minder dan 30 pond weegt.

savannah kittens spelen
Afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Maken Savannahs goede huisdieren?

Savannes kunnen uitstekende huisdieren zijn. Ze zijn loyaal en vriendelijk en ze zullen een zeer hechte band vormen met hun menselijke eigenaren. Ze kunnen echter op hun hoede zijn voor vreemden, en dit zal de vroege en voortdurende socialisatie van de kat vereisen om ervoor te zorgen dat deze niet te afstandelijk is. Ze zijn ook erg energiek, wat betekent dat je wat tijd moet besteden aan het spelen met een Savannah-kat.

Omdat ze ook erg intelligent zijn, als je niet de fysieke en mentale stimulatie biedt die een Savannah vereist, kunnen ze destructief worden of kunnen ze last krijgen van angst en depressie. Savannes zijn misschien maar 20% wild, maar ze zijn nog steeds in staat om hoge hoogten te springen en ze vinden het leuk om in het water te komen, in tegenstelling tot de meeste huiskatten die een hekel hebben aan het idee van water, tenzij er vissen in zitten.

Zal een Savannah Kat Wegrennen?

Savannah katten genieten van het buitenleven en als ze vrij spel krijgen in de tuin, kan het moeilijk zijn om ze in bedwang te houden of te overtuigen om weer naar binnen te komen totdat ze klaar zijn. Het zijn ook bekwame ontsnappingskunstenaars, dus als je een Savannah als een binnenkat houdt, moet je voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat de jouwe niet door open ramen of wanneer je het huis verlaat naar buiten komt.

Savannah kat
Afbeelding Credit: Lindasj22, Shutterstock

Hoe lang leven Savannah-katten?

Savannah-katten hebben een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar, maar ze kunnen wel 20 jaar of langer leven, dus het bezitten van een is een grote verplichting en je moet er zeker van zijn voordat je dit ras koopt of adopteert.

Bijten Savannah Cats?

Zoals de meeste kattenrassen kan de Savannah bijten als hij wordt geprovoceerd of zich bedreigd voelt. Hun grootte en kracht betekenen dat er extra zorg moet worden besteed aan dit ras, omdat ze bloed kunnen trekken en schade kunnen veroorzaken. Als uw kat echter goed gesocialiseerd en getraind is, en zolang hij niet wordt bedreigd, is er niet meer gevaar met een F4 Savannah dan met een ander kattenras.

kattenpootverdeler

Conclusie

De Savannah-kat is gefokt uit Serval-katten, die in de Savannah-regio van Afrika leven. De resulterende kat, hoewel huiselijk, behoudt een deel van zijn wild kenmerken. Het heeft grote oren en een scherpzinnig gehoor. Ze hebben lange benen en zijn in staat om op hoge richels te springen. Ze vormen ook hechte banden met hun eigenaren en hebben vroege socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze niet angstig of bang zijn voor vreemden.

Het ras is niet in alle staten legaal. Sommige staten staan mensen toe om een Savannah te bezitten, maar sommige hebben strikte licentievereisten die het vrijwel onmogelijk maken om er een te bezitten. Anderen stellen een limiet aan de grootte van de kat. Massachusetts staat het eigendom van dit ongelooflijke ras toe, maar alleen F4 en hoger, wat betekent dat de kat vier generaties verwijderd is van zijn wilde voorouders.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: AJR_photo, Shutterstock