Hoeveel kattenkruid kan ik mijn kat geven? Wat u moet weten!

Hoewel de meeste eigenaren van gezelschapsdieren hun katachtige vriend eerder kattenkruid hebben gegeven, is het moeilijk om te weten hoeveel je je kat moet geven of zelfs wat een veilige hoeveelheid is. Er is geen bewijs dat kattenkruid schadelijk is voor katten; zelfs als er is geen specifieke hoeveelheid kattenkruid om aan uw kat te geven, u moet het kattenkruid in gematigde hoeveelheden aan uw kat voeren.

Zoals met alles wat u uw kat geeft, kan kattenkruid echter bijwerkingen hebben. Het kan leiden tot maagklachten, diarree en braken in ernstige gevallen. Er wordt gedacht dat het met mate voeren van uw kattenkruid niet schadelijk zal zijn voor hen, maar u wilt voorkomen dat u ze overmatig voedt.

divider-catclaw1Wat is de juiste hoeveelheid kattenkruid om aan uw kat te geven?

Er is geen specifieke hoeveelheid kattenkruid die je een kat moet geven. Dit komt omdat kattenkruid niet gevaarlijk is in grote hoeveelheden, hoewel het bijwerkingen kan veroorzaken. U kunt uw dierenarts raadplegen als u niet zeker weet hoeveel kattenkruid u uw kat moet geven. Ze moeten u kunnen vertellen hoeveel u moet gebruiken op basis van het gewicht, de grootte en de gezondheidsproblemen van uw kat.

kat spelen met kattenkruid speelgoed
Afbeelding credit: Ellie Burnett, Shutterstock

Kan een kat een overdosis kattenkruid?

Hoewel katten geen overdosis kattenkruid kunnen nemen, veroorzaakt te veel ervan problemen met lopen, braken, diarree en duizeligheid. Vers kattenkruid is veel krachtiger dan droog kattenkruid, dus je hoeft je kat niet zoveel te geven als je gewoonlijk doet. Het wordt ook aanbevolen om kattenkruidoliën te vermijden die sterk geconcentreerd zijn vanwege hun hoge potentie.

Welke soorten kattenkruid zijn er?

Je kunt kattenkruid in een paar verschillende vormen krijgen. Sommige zijn natuurlijk beter dan andere.

Enkele ideeën over hoe u kattenkruid aan uw kat kunt geven, zijn:

Als je je kat niet van kattenkruid wilt beroven, maar hij krijgt een maagklachten elke keer dat je hem wat geeft, is de kattenkruidspray misschien een goede keuze. Je kunt het op het speelgoed, de krabpaal of de toren van de kat spuiten, zodat de kat het niet inneemt, maar toch de effecten krijgt.

Kat krabben post sisal touw
Afbeelding Credit: Svetlana Rey, Shutterstock

Werkt Kattenkruid voor alle katachtigen?

Studies hebben gesuggereerd dat meer dan 60% van de katten een gedragsreactie op kattenkruid heeft, dus het werkt niet voor alle katachtigen. Dus, als je het kattenkruid aan je kat geeft en het lijkt niet voor hen te werken, maak je dan geen zorgen; ze zijn niet gevoelig voor de effecten ervan zoals sommige andere katten.

De effecten die u van de meeste katten kunt verwachten wanneer ze kattenkruid krijgen, zijn onder meer:


  • Dutjes doen

  • Springen

  • Spelen met speelgoed

  • Door het huis rennen

Dit laat zien dat kattenkruid katten op verschillende manieren beïnvloedt. Sommige katten zullen ontspannen en aanhankelijk worden en zich op je opstapelen om een dutje te doen. Andere katten zullen hyper worden, door het huis rennen en willen spelen met al het speelgoed in het zicht. Er wordt gedacht dat hoe een kat reageert op kattenkruid wordt doorgegeven via genetica, maar dat is niet bewezen.

Hoe lang blijft kattenkruid in het systeem van een kat?

Afhankelijk van de kat duren de effecten van het kattenkruid meestal ongeveer 10 tot 15 minuten. Het kattenkruid zal na verloop van tijd zijn potentie verliezen, dus bewaar het in een luchtdichte container wanneer het niet in gebruik is.

kat die kattenkruid eet
Image Credit: Piqsels

Is kattenkruid veilig voor katten?

Kattenkruid is veilig voor katten en kan zelfs hun spijsverteringsstelsel helpen. Dit betekent echter niet dat u uw kat grote hoeveelheden van de stof moet geven, omdat dit kan leiden tot spijsverteringsstoornissen.

divider-catclaw1Inpakken

Als je overweegt om je kat een beetje kattenkruid te geven, is er geen specifieke hoeveelheid die je hem kunt geven. Gebruik in plaats daarvan je oordeel, maar zorg ervoor dat je de kat geen enorme hoeveelheden van de stof geeft. Hoewel katten geen overdosis kattenkruid kunnen nemen, kunnen grote hoeveelheden hen spijsverteringsproblemen geven.

Vergeet niet dat niet elke kat reageert op kattenkruid en niet elke kat reageert op dezelfde manier. Je kat kan anders zijn en je zult moeten afwachten. Net als al het andere dat u uw kat geeft, is het het beste om hem met mate van kattenkruid te voorzien voor de beste resultaten.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Anna Hoychuk, Shutterstock