Zijn Savannah Cats legaal in Illinois? Wat u moet weten!

Het Savannah kattenras is in veel opzichten uniek. Een gemiddelde volwassen Savannah-kat kan tot ongeveer 17 centimeter lang worden en ongeveer 25 pond wegen, afhankelijk van de kinderlijke generatie. Het is geen verrassing dat een Savannah-kat de titel “hoogste levende huiskat” kreeg van de Guinness World Records1. Een ander uniek kenmerk van dit ras is zijn afkomst. Savannah katten zijn hybriden die het resultaat zijn van het kruisen van een exotische Afrikaanse serval wilde kat en een Siamese huiskat.

Vanwege hun exotische wilde genen zijn er wetten over het bezitten van Savannah-katten in bijna alle Amerikaanse staten. Dus, zijn Savannah-katten legaal in Illinois? Ja, ze zijn legaal om te bezitten in Illinois. Maar er is veel dat je moet weten over wat de wet zegt. Lees dan verder.

cat + lijnverdeler

Kan ik een Savannah Cat bezitten in Illinois?

Absoluut. Illinois is een van de weinige Amerikaanse staten die individuen toestaat savannahkatten van kinderlijke generaties te bezitten. Volgens de gewijzigde Illinois Dangerous Animals Act kan geen enkel individu een gevaarlijk dier of primaat verzorgen, herbergen, optreden als bewaarder van, in hun bezit houden of in hun bezit houden.

Dit is tenzij het gevaarlijke dier wordt gehouden in een goed onderhouden zoölogisch park, hogeschool of universiteit, federaal gelicentieerde tentoonstelling, circus, hondenloopgebied, wetenschappelijke instelling, onderzoekslaboratorium, veterinair ziekenhuis of dierenasiel in een ontsnappingsbestendige behuizing.

Omdat Savannah-katten niet op de lijst van gevaarlijke dieren staan die in deze wet wordt vermeld, is het legaal om er een te bezitten in Illinois. Net als elke andere Amerikaanse staat heeft Illinois echter verschillende wetten die bepalen hoe dieren, vooral gedomesticeerde, moeten worden verzorgd. Een goed voorbeeld is de Humane Care for Animals Act, die wreedheden tegen dieren verbiedt.

Een andere is de “IL – Cruelty, reporting – 5/11.8. Cross-rapportage.” Deze wet geeft onderzoeksspecialisten, intacte familiespecialisten en plaatsingsspecialisten in dienst van het department of Children and Family Services het recht om huishoudens te melden waarvan zij denken dat ze dieren misbruiken.

savannah kat zittend op de bank
Afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Waarom zijn Savannah-katten illegaal in sommige staten?

Een van de belangrijkste redenen waarom Savannah-katten illegaal zijn in sommige Amerikaanse staten, is omdat het een wilde kattenhybride is. Omdat Savannah-katten exotische wilde kattengenen hebben, beschouwen sommige Amerikaanse staten ze als vergelijkbaar met echte wilde katten. Daarom nemen deze staten Savannah-katten op in de lijst van exotische wilde katten die ze mensen verbieden te bezitten.

Een andere reden die mogelijk heeft bijgedragen aan het verbod op Savannah-kattenbezit in sommige staten, is dat niet alle kattenverenigingen dit ras als een huiselijk ras erkennen. De Cat Fanciers ‘ Association (CFA) erkent bijvoorbeeld het Savannah-kattenras niet als een huisdier.

3 katten gezichtsverdeler

Zorg voor een Savannah Kat in 3 Stappen

Omdat Savannah-katten hier in Illinois legaal zijn, is het het beste om te weten hoe je voor ze moet zorgen als je er een wilt bezitten. Dus, zijn Savannah katten onderhoudsarm? Het antwoord is nee. Dat gezegd hebbende, hier zijn verschillende tips over hoe je voor een Savannah-kat kunt zorgen.

1. Oefening

Het is aan te raden om uw Savannah-kat de ruimte te geven om zijn ledematen te oefenen. Een van de fysieke kenmerken van dit ras zijn lange benen, dus het is het beste om ze te laten oefenen. Savannah-katten houden ook van wandelingen (een van de eigenschappen die ze uniek maakt), zodat je je katachtige metgezel af en toe kunt laten wandelen.

Savannah Kat loopt op zand
Afbeelding Credit: Dmytro Buianskyi, Shutterstock
thematische pauze

2. Grooming

Meestal hebben Savannah-katten korte bontjassen (een van de redenen waarom ze weinig onderhoud vergen), zodat u de bontjas van uw kat wekelijks kunt borstelen om haarballen te voorkomen. Knip ook wekelijks zijn nagels om te voorkomen dat ze te lang worden en pijnlijk afbreken wanneer ze in het tapijt of meubilair worden gevangen.

thematische pauze

3. Dieet en voeding

Savannah katten hebben een combinatie van nat of droog voedsel en rauw of gekookt vlees nodig. Als u uw kat liever droogvoer geeft, moet het meer een eiwitrijk dieet zijn.

Vergeet niet om je katachtige metgezel vers water te geven om regelmatig te drinken. Houd er echter rekening mee dat Savannah-katten dol zijn op water, dus je kat zal waarschijnlijk spelen met het water dat je het geeft in plaats van het te drinken. Het is dus raadzaam om een kattenwaterfontein te gebruiken om uw kat van drinkwater te voorzien.

savannah kitten |
Afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstsok

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

De kwestie van Savannah-katten die legaal zijn in alle Amerikaanse staten is nog steeds controversieel, maar omdat ze legaal zijn om te bezitten in Illinois, hoeft u zich geen zorgen te maken. Een ding dat je in gedachten moet houden, is dat deze kitties een fortuin kosten.

Meestal hebben Savannah-katten een prijskaartje van tussen de $ 1.000 – $ 20.000, afhankelijk van het geslacht en de kinderlijke generatie. Wees dus bereid om diep in je zakken te graven als je er een wilt kopen.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: kuban_girl, Shutterstock