Zijn Ragdoll katten slimmer dan de gemiddelde kat? Het interessante antwoord!

De intelligentie van een kat wordt gemeten aan de hand van verschillende factoren, waaronder het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe omgevingen. Hoewel een Ragdoll een vrij afstandelijke kat kan zijn, als je er een krijgt om lang genoeg aandacht aan je te besteden, zul je je realiseren dat het een zeer intelligente kat is.

In vergelijking met andere katten komt de Ragdoll meestal als beste uit de bus op de inlichtingenafdeling, maar dat komt omdat intelligentie bij katten anders wordt gemeten dan bij mensen of zelfs honden. Het is moeilijk om te bepalen hoeveel intelligenter Ragdoll-katten zijn dan de gemiddelde kat.

De beste manier om te bepalen of je Ragdoll-kat helderder is dan de andere katten in je huishouden, is door te kijken naar de dingen waar een Ragdoll in uitblinkt en je eigen Ragdoll met hen te vergelijken. Hieronder bespreken we hoe intelligent de Ragdoll is.

divider-catclaw1Hoe meet je intelligentie bij een kat?

Helaas is er geen concrete formule om te vertellen hoe slim een kat is of dat de een aanzienlijk intelligenter is dan de ander. In plaats van een IQ-schaal te gebruiken, wordt de intelligentie van een kat gemeten aan de hand van het instinctieve gedrag van de kat, met andere woorden, waar de kat in uitblinkt.

Sommige kattenrassen floreren bijvoorbeeld in gehoorzaamheidstraining, maar de Ragdoll is niet een van die katten. Andere katten slagen in behendigheidsshows, maar de Ragdoll niet. In plaats daarvan blinkt deze kat uit op andere gebieden.

fluffy ragdoll buiten
Afbeelding Credit: Serita Vossen, Shutterstock

3 kattenverdeler

In welke gebieden zijn Ragdoll-katten het slimst?

De Ragdoll-kat is niet op elk gebied de slimste, maar ze zijn de meest intelligente in een paar van hen.

Emotie tonen

Ragdolls blinken uit als het gaat om het tonen van emoties zoals geluk, woede, verdriet of zelfs frustratie. Ze hebben ook de neiging om vriendjespolitiek te tonen als het gaat om de persoon aan wie ze zich hechten, en iedereen in het huis zal zich ervan bewust zijn.

Ook als u wijzigingen aanbrengt in een kamer of het bed van de Ragdoll naar een ander deel van het huis verplaatst, zal de kat zijn ongenoegen tonen door door het huis te sluipen en hem te laten weten dat hij ontevreden is over de situatie. Een goed teken dat je Ragdoll hier boos over is, is dat hij rondloopt waar zijn bed oorspronkelijk was voordat hij naar de plek gaat waar je hem hebt verplaatst om in een roes te gaan liggen.

Sociaal vermogen

De Ragdoll is een zeer sociaal kattenras. Ze tonen hun genegenheid door je aan de deur te ontmoeten als je thuiskomt van je werk, met je te praten om je te vertellen wat ze willen en naast je te liggen als je tv kijkt. De meeste katten zijn afstandelijk als het gaat om sociaal zijn.

Lila Ragdoll
Afbeelding Credit: Cath5, Shutterstock

Deelname

De Ragdoll doet geen dingen zonder ervoor beloond te worden. In tegenstelling tot veel honden en katten, zal de Ragdoll geen trucs doen en worden beloond met een traktatie of een aai over de bol. Het zijn rechttoe rechtaan katachtigen en ze tonen genegenheid en verwachten in ruil daarvoor met genegenheid te worden beloond.

Andere gebieden waarin de Ragdoll Cat uitblinkt


  • Zindelijkheidstraining

  • Hoe goed het leert leven met zijn eigenaar

  • Hoe goed het zichzelf beschermt in sommige situaties

  • Hoe het speelt met kinderen

  • Hoe goed het reageert op getraind worden

Zoals je kunt zien, blinkt het Ragdoll-kattenras uit op veel gebieden van zijn leven. Het kan echter zijn dat uw Ragdoll-kat niet zo bekwaam is op deze gebieden als u zou willen.

cat + lijnverdeler

Sectie Veelgestelde vragen

Als het gaat om de intelligentie van een Ragdoll-kat, heb je misschien een paar vragen.

Kun je een Ragdoll leren om intelligenter te zijn?

Natuurlijk kun je je Ragdoll niet leren studeren, maar er zijn oefeningen en spelletjes die je met je Ragdoll-kat kunt spelen om zijn intelligentieniveau te verhogen. Er zijn tegenwoordig ook veel interactieve speeltjes op de markt die je kat mentaal zullen testen, dus als je je Ragdoll slimmer wilt maken dan hij al is, kun je er een paar kopen om de kat uit te dagen.

Lila Ragdoll
Afbeelding Credit: Imaan Ahmad, Shutterstock

Waar worstelen Ragdolls met intelligentie?

Zoals bij elk ras, zijn er gebieden waar uw kat het moeilijk zal hebben. Er zijn er maar heel weinig, zoals behendigheidsshows en gehoorzaamheidstraining, maar Ragdolls zijn behoorlijk intelligente katachtigen, dus ze hebben niet veel meer te leren.

Is een Ragdoll Kat makkelijk te trainen?

Met hun intelligentie zijn Ragdoll-katten gemakkelijk te trainen, vooral bij het gebruik van de kattenbak. Ze leren ook om sociaal te zijn met iedereen in huis, maar kiezen meestal een favoriet persoon.

divider-catclaw1Finale THoughts

De Ragdoll kan intelligenter zijn dan andere katten, maar hij is op verschillende gebieden. Hoewel het een zeer intelligent ras is, is de intelligentie van een kat moeilijk te meten. Als u een Ragdoll-kat bezit, kunt u meten hoeveel intelligenter deze is dan de andere huisdieren in uw huis door te kijken hoe goed hij het doet in de gebieden die we hierboven hebben vermeld. Vergeet niet dat, hoe slim je Ragdoll-kat ook is, je er onvoorwaardelijk van moet houden, en het zal die liefde in schoppen teruggeven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Aaron Zimmermann, Shutterstock