Zijn Ragdoll Katten Slim?

Ragdolls zijn een groot en lief kattenras dat bekend staat om hun blauwe ogen, zijdeachtige vacht en vriendelijke en kalme temperament. Deze zachtaardige katten worden vaak de ‘hond van de kattenwereld’ genoemd. De aanhankelijke persoonlijkheid van een Ragdoll kan ervoor zorgen dat ze intelligenter lijken dan sommige andere kattenrassen, maar hebben ragdolls opmerkelijke cognitieve vaardigheden?

Zijn Ragdoll Katten Slim?

Volgens een artikel van De veeleisende kat, de Top 5 meest intelligente kattenrassen zijn de Abessijn, Siamese, Scottish Fold, Persian en Cornish Rex. Maar zijn Ragdolls intelligente katten?

Hoewel ze misschien niet in de top 5 of zelfs de top 10-lijst van intelligente kattenrassen voorkomen, zijn Ragdolls meestal erg slim, met een intelligentieniveau dat tussen een hond en een typische huiskat kan vallen. Ze zijn het beste als het gaat om communicatie, het vermogen om zich aan te passen en het vermogen om getraind te worden. Als het echter gaat om hun overlevings- en jachtinstincten in vergelijking met andere kattenrassen, is hun intelligentie niet zo sterk. Daarom zijn het meestal alleen binnenkatten.

Mooi nest

Zijn Ragdoll Katten Intelligent?

Het intelligentieniveau van een Ragdoll komt tot uiting in zijn sociale vaardigheden en het vermogen om met mensen te communiceren. Deze donzige katachtigen zijn zo intelligent dat ze je bij de deur zullen begroeten wanneer je thuiskomt en hun genegenheid tonen door te allen tijde dicht bij je te zijn. Helaas kan dit ook betekenen dat je naar de badkamer moet.

Een Ragdoll reageert goed op spraakopdrachten. Een van mijn Ragdolls, Choo-Choo, reageerde bijvoorbeeld op de zin ‘Choo-Choo Fly’ wanneer hij hoorde dat hij de kamer in zou komen rennen en op zoek zou gaan naar de vlieg om te vangen.

Een Ragdoll-kat zal je vertellen wanneer hij honger en dorst heeft door met je te “praten”. Ze kennen instinctief hun voedingsschema en gaan op vaste tijden van de dag naar hun voerbakken.

Een Ragdoll kan leren hoe je je kunt manipuleren om aan hun eisen te voldoen door ongewenst gedrag te vertonen. Mijn Ragdoll Ocean besluit bijvoorbeeld vaak dat hij zijn garnalen om 4 uur ’s nachts wil hebben. Wanneer zijn constante miauwen ons niet opwindt, zal hij de jaloezieën van de slaapkamer gaan poten of opspringen op de bijzettafel met een dure antieke klok. Al het gedrag waarvan hij weet dat we in een oogwenk uit bed springen!

De intelligentie van een Ragdoll komt niet alleen van fokken. Het hangt ook af van hoeveel interactie je hebt met je Ragdoll Kitten en hem nieuwe dingen leert. Je kunt je Ragdoll-kat nog steeds wat trucjes leren, en hij zal het leuk vinden om met je te leren en te spelen! Ze leren snel en vinden het leuk om spelletjes te spelen, zoals apporteren of verstoppertje spelen. Er zijn verschillende spellen die je met je Ragdoll kunt spelen om hun intelligentie te vergroten:

  • Bouw voor je kat een hindernisbaan.
  • Leer het om naar voedsel te zoeken.
  • Koop interactief speelgoed om mee te spelen
  • Gebruik kartonnen dozen en papier voor speeltijdspellen.

Zijn Ragdoll Katten Intelligent?

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind een gerenommeerde Ragdoll Kattenfokker