Zijn Ragdoll Katten High Maintenance? Wat u moet weten!

Wanneer je op zoek bent naar het krijgen van een kat, wil je ervoor zorgen dat je genoeg tijd en energie hebt om van ze te houden en ze alles te geven wat ze nodig hebben. Met dat in gedachten moet je weten hoeveel werk je hebt!

Ragdoll katten zien er geweldig uit en zijn geweldige huisdieren, maar ze hebben ook een reputatie als katten met veel onderhoud. Maar hoewel ze in sommige gebieden veel onderhoud vergen, zijn ze in andere gebieden gemakkelijker te verzorgen. U moet precies weten wat ze nodig hebben, dus we hebben beide aspecten hieronder voor u belicht.

Klik hieronder om verder te springen:

divider-catclaw1

De 4 gebieden waar Ragdoll-katten een uitdaging zijn om voor te zorgen

Hoewel een Ragdoll niet in alle opzichten onderhoudsintensief is, hebben ze zeker hun gebieden waar het wat meer werk kost om voor hen te zorgen. We hebben vier gebieden gemarkeerd waar Ragdolls een beetje extra liefde nodig hebben om hen alle zorg en aandacht te geven die ze nodig hebben.

1. Borstelen

vrouw kamt ragdoll kat
Afbeelding credit: VeronArt16, Shutterstock

Ragdolls hebben dikke, mooie jassen. Maar hoewel ze er geweldig uitzien, hebben ze ook veel onderhoud nodig. Om te voorkomen dat het mat wordt, moet je het minstens één keer per dag uitborstelen. Het duurt niet lang om het uit te borstelen zolang je de dagelijkse poetsbeurten bijhoudt, maar als je dat niet doet, kan het snel uit de hand lopen.

thematische pauze

2. Gezelschap

jonge vrouw met ragdoll kat op bank
Image Credit: rock-the-stock, Shutterstock

Ragdolls hebben tijd nodig met hun eigenaren. Ze zullen je door het hele huis volgen en je aandacht opeisen. Ze doen het ook niet goed met langere hoeveelheden tijd alleen thuis, dus houd hier rekening mee voordat je er een krijgt.

thematische pauze

3. Spijsverteringsproblemen

ragdoll kat met kattenbak
Afbeelding Credit: cherry-hai, Shutterstock

In vergelijking met veel andere katten heeft een Ragdoll een gevoeliger spijsverteringskanaal. Je zult ze waarschijnlijk een gevoelig maagdieet moeten vinden, en als ze zich er niet aan houden, merk je misschien dat ze een paar rotzooi maken.

thematische pauze

4. Dieet

een ragdoll kat die droogvoer eet
Afbeelding credit: Snowice_81, Shutterstock

Ragdolls zijn grotere katten, dus je moet er rekening mee houden dat ze meer gaan eten dan de meeste andere kattenrassen. Wanneer je dit combineert met de spijsverteringsproblemen die veel Ragdolls hebben, kan het voeren ervan snel duur worden.

3 katten gezichtsverdeler

De 3 gebieden waar Ragdoll-katten gemakkelijk te verzorgen zijn

Hoewel Ragdolls in sommige opzichten veel onderhoud kunnen hebben, zijn ze in andere opzichten onderhoudsarm. Hieronder hebben we een paar gebieden gemarkeerd waar een Ragdoll gemakkelijker te verzorgen is dan andere rassen.

1. Baden

Ragdoll kat loopt door water
Afbeelding Credit: whitejellybeans, Shutterstock

Zoals de meeste katten is de Ragdoll een extreem schoon dier, dus je hoeft ze echt niet zo vaak te wassen. Sommige eigenaren kiezen ervoor om ze eens in de 4 tot 6 weken te wassen, maar vaak hoef je ze niet eens zo veel te wassen. Het hangt allemaal af van het temperament van je kat, waar ze in terechtkomen en of je allergieën voor huisdieren hebt.

thematische pauze

2. Temperament

Blauwe Tabby Point Ragdoll Cat
Afbeelding Credit: cath5, Shutterstock

In vergelijking met veel andere kattenrassen is de Ragdoll een van de gemakkelijkste katten om mee om te gaan. Ze houden van mensen en ze zullen minder snel problemen veroorzaken voor u of iemand anders die uw huis bezoekt.

thematische pauze

3. Familie

een vrouw die een ragdoll kitten in haar armen houdt
Afbeelding Credit: Václav Závada, Pixabay

Omdat Ragdolls een mild temperament hebben, hebben ze de neiging om goed overweg te kunnen met andere familieleden en huisdieren. Houd er rekening mee dat hoewel een Ragdoll het goed kan vinden met andere katten en honden, het proberen om ze te koppelen aan een fret, muis of een ander vergelijkbaar klein dier waarschijnlijk een beetje te veel van hen vraagt.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Hoewel Ragdoll-katten in sommige gebieden misschien een beetje veel onderhoud vergen, zijn het uitstekende metgezellen waar je snel van zult gaan houden. Laat het beetje extra werk je er niet van weerhouden om er een te krijgen, weet gewoon van tevoren waarvoor je je aanmeldt, zodat je ervoor kunt zorgen dat je de tijd en energie hebt om goed voor hen te zorgen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Bianka Kovacs, Shutterstock