Zijn Maine Coon katten goede huisdieren? Hier zijn 5 redenen waarom ze geweldig zijn

Misschien ben je op zoek naar een nieuw huisdier en wil je weten of een Maine Coon kat is wat je zoekt. Of er is een vriend of buurman die Maine Coon katten verkoopt en nu vraag je jezelf af, zijn Maine Coon katten goede huisdieren? Dit artikel zal precies die vraag beantwoorden en zelfs meer!

Maine Coon katten zijn geweldige huisdieren om te hebben. Het zijn niet alleen geweldige katten, maar ze zijn ook een van de beste huisdieren die je kunt krijgen. Ze zijn erg vriendelijk, geweldig met kinderen en hechten zich erg aan jou en je familie, maar ze behouden hun onafhankelijke gedrag zodat ze je nooit op de zenuwen werken. Agressieve Maine Coon katten zijn zeer zeldzaam, het zijn inderdaad de zachtaardige reuzen van de kattenwereld.

Hierboven heb ik dus in het kort het antwoord op uw vraag gegeven, maar misschien wilt u weten wat hen in het algemeen zo speciaal maakt. Wat maakt hen uniek ten opzichte van andere katten? Wat voor mooie dingen ga je meemaken als je een Maine Coon krijgt?

Wij kregen onze Maine Coon, Maze, toen ze 12 weken oud was. We hadden al een normale huiskat en laat me je vertellen, het was een hele nieuwe ervaring en ik kan nog steeds niet geloven hoe lief deze kat is.

Hier zijn een paar geweldige dingen die we al hebben meegemaakt met Maze en gezien het feit dat ze nog vrij jong is, zullen er zeker nog veel meer volgen.

VRIENDELIJK, WAT ER OOK GEBEURT

Ik weet het, ik heb al een paar keer gezegd dat ze heel vriendelijk zijn en ja, je hebt waarschijnlijk al overal gelezen dat ze de zachtaardige reuzen van de kattenwereld zijn. Maar ik moet u toch even vertellen wat deze kat zo vriendelijk maakt.

Hier zijn een paar situaties die we met Maze hebben meegemaakt en die uw hart zullen doen smelten.

VRIENDELIJK MET MENSEN

Er komt een tijd dat je dingen moet doen die je kat helemaal niet leuk vindt. Als u een katteneigenaar bent, weet u waarschijnlijk wat ik bedoel. Maze houdt er bijvoorbeeld niet van om geborsteld te worden. Veel andere katten geven je een klap als je dingen doet die ze niet leuk vinden. Maze niet!

Als we haar borstelen, haat ze het, maar wat doet ze? Ze begint op een heel vriendelijke manier met ons te spelen. Ze pakt onze hand en doet alsof ze ons wil bijten, maar het doet helemaal geen pijn, want dat is niet wat ze wil.

VRIENDELIJK MET ANDERE KATTEN

Onze huiskat, Gigetta, is helemaal niet vriendelijk. Ze wordt wel wat beter, maar je moet soms nog steeds voorzichtig met haar zijn. Doe iets wat haar niet zint en ze kan je bijten of krabben.

Dit geldt voor mensen en andere katten. Gigetta vindt het niet leuk als Maze te dichtbij komt. Daarom krijgt Maze vaak klappen in haar gezicht, maar Maze trekt zich daar niets van aan. Ze blijft gewoon zitten en krijgt klappen zonder zich te beschermen. Het enige wat ze wil is knuffelen met Gigetta.

Ik heb haar nog nooit Gigetta zien terugslaan.

Er was zelfs een situatie waarin onze Maine Coon duidelijk liet zien hoeveel ze van onze andere kat hield.

Toen Maze gecastreerd was, was ze erg zwak. Ze sliep de hele dag en kon zich helemaal niet bewegen. We waren bezorgd. Maar toen Maze onze andere kat, Gigetta, heel hard hoorde miauwen, stond Maze op om te kijken wat er aan de hand was, om na een paar stappen weer in te storten.

Is hier iemand uien aan het snijden?

MAINE COON KATTEN ZIJN NIET BOOS OP JE

Wat we ook doen, onze Maine Coon is nooit boos op ons. Veel katten verstoppen zich bijvoorbeeld een paar dagen voor je nadat je ze naar de dierenarts hebt gebracht.

Onze Maine Coon geeft ons kopstoten zodra we haar uit de transportbox halen.

WE KUNNEN HAAR OPPAKKEN WANNEER WE MAAR WILLEN.

De meeste katten houden er niet van om opgepakt te worden. De meeste katteneigenaren zeggen dat als je een dier wilt hebben dat je kunt knuffelen wanneer je maar wilt, neem dan een hond.

Ik zeg, als je een dier wilt hebben dat je met je gezin de hele dag kunt knuffelen, neem dan een Maine Coon. Natuurlijk heeft elke Maine Coon een uniek karakter, maar de meeste Maine Coon katten vinden het niet erg om opgepakt te worden.

Sterker nog, we kunnen onze Maine Coon oppakken wanneer we maar willen en ze begint dan zelfs te spinnen.

MAINE COON KATTEN “HELPEN” JE MET ALLES

Ga je je belastingen doen? Uw Maine Coon zal naast u zitten, of misschien zelfs op belangrijke documenten die u nodig heeft, lol.

Ga je het aquarium schoonmaken? Je Maine Coon zal naast je zitten om er zeker van te zijn dat alles op de juiste manier gaat en dat er geen vissen worden beschadigd.

Wil je koken? Laat Chef Maine Coon over je schouder meekijken en je een paar tips geven tijdens het koken.

Wil je naar het toilet? Het toilet doorspoelen is best interessant voor uw Maine Coon, wat dacht u ervan om nog eens door te spoelen?

Bent u een boek aan het lezen? Uw Maine Coon zal op uw arm gaan liggen nadat hij ervoor heeft gezorgd dat uw boeken lekker ruiken door er met de kop tegenaan te wrijven.

Dit is letterlijk hoe Maine Coon katten zich gedragen. Ze zijn heel, heel nieuwsgierig en willen deel uitmaken van alles wat je doet. Gelukkig is dit helemaal niet vervelend. Eigenlijk zijn ze heel discreet als ze zien dat je geen tijd voor ze hebt.

Ze vinden het gewoon leuk om naar je te kijken terwijl je heel spannende dingen doet… zoals belastingen.

GRATIS MASSAGES!

“Wat ben je aan het doen mens? Oh, je zit op de bank, omdat je totaal uitgeput bent van het werk? Wat dacht je ervan als ik je een massage geef, dat zal alles beter maken? Nee? Dat betekent ja, toch?” – Begint je schoot te kneden.

Dat is precies wat je kunt verwachten als je een Maine Coon kat krijgt. Ze zal alles in je buurt kneden wanneer ze de kans krijgt. Dit is een vorm van laten zien dat ze van je houdt of dat ze zich op haar gemak voelt.

Telkens als wij op de bank zitten of in bed liggen, moet Maze ons een massage komen geven. Dat doet ze zo’n tien minuten, hevig spinnen inbegrepen. Daarna valt ze naast ons of op onze schoot in slaap.

PURE VREUGDE IN DE OCHTEND

Wij staan niet toe dat onze katten ’s nachts bij ons in de slaapkamer blijven. Daarom doen we de deur dicht. Onze katten slapen meestal in de huiskamer. Dat is geen enkel probleem.

Maar onze Maine Coon moet ons elke ochtend laten zien hoe erg ze ons gemist heeft. Ze weet precies wanneer we opstaan. Als ’s morgens mijn wekker afgaat, hoor ik Maze van haar kattenboom springen en naar onze slaapkamerdeur rennen.

Als ik de deur open doe stormt ze de kamer in, geeft mijn benen een paar flinke kopstoten om te laten zien dat ze van me houdt. Dan springt ze op het bed en begint haar beroemde massage te geven aan alles op ons bed, zolang mijn vriendin er nog in ligt.

ZIJN ALLE MAINE COON KATTEN ZO?

Zoals je weet, is elke kat een beetje anders. Sommigen houden ervan om opgepakt te worden, anderen niet. Sommigen zijn wat meer aan je gehecht en anderen houden wat afstand.

Maine Coon katten staan er echter om bekend dat ze zo zijn. Naast zachtaardige reuzen worden ze ook wel de honden van de kattenwereld genoemd, omdat ze zo vriendelijk zijn en je bijna alles met ze kunt doen en ze nooit agressief tegen je worden.

Een agressieve Maine Coon laat duidelijk zien dat er wat problemen moeten zijn geweest voordat u de kat kreeg of toen u de kat kreeg.

Maine Coon katten koesteren normaal gesproken geen wrok, dus er moet een heel goede reden zijn voor een Maine Coon om agressief gedrag te vertonen.

We hebben met veel andere Maine Coon eigenaren en met veel fokkers gesproken en zij vertelden ons allemaal dat hun Maine Coons hetzelfde gedrag vertonen als onze Maine Coon doet.

DE NADELEN VAN HET HEBBEN VAN EEN MAINE COON?

Je zou kunnen denken, nu ik zo verliefd ben op onze Maine Coon, dat ik misschien vergeet te vertellen dat er ook een aantal dingen zijn die niet zo geweldig zijn aan het bezitten van een Maine Coon kat.

Echter, eigenlijk zijn er geen echte nadelen aan dit ras. Ja, je moet wat tijd investeren in de vachtverzorging. Ja, u moet de kattenbak schoonmaken, maar dat moet u bij elk ander kattenras ook doen.

Ja, katten met korter haar hebben niet zo veel verzorging nodig als een Maine Coon, maar dat betekent niet dat u die kat helemaal niet hoeft te verzorgen. Er zijn dus geen echte nadelen aan een Maine Coon wat dit betreft.

OVERAL KATTENHAREN?

Aangezien Maine Coon katten vrij majestueuze, lange haren hebben, kun je je afvragen of je vol kattenharen komt te zitten als je een Maine Coon neemt.

Het korte en eerlijke antwoord daarop is: Dat hangt van jou af.

Ik heb geen kattenharen op mijn kleren, op de bank of in mijn bed, omdat wij er altijd voor zorgen dat de katten op een deken liggen. We hebben onze katten geleerd dat het dekentje hun “plekje” is en dat helpt zeker.

Verder, als je je huis niet minstens één keer per week stofzuigt, zul je zeker wat kattenharen zien op plaatsen waar je ze niet wilt hebben. Maar ik denk dat iedereen toch wel een keer per week stofzuigt, dus ook hier geldt: geen echt nadeel. Er zijn stofzuigers die speciaal ontworpen zijn om kattenharen te verwijderen. Lezen: Verharen Maine Coons veel?

HOE ZIT HET MET ZIEKTES?

Maine Coons staan erom bekend dat ze vaak lijden aan ziekten zoals heupdysplasie of hypertrofische cardiomyopathie. Helaas zijn dergelijke problemen ontstaan als gevolg van verkeerd fokken gedurende vele jaren.

Het risico op het krijgen van een zieke kat kan drastisch worden geminimaliseerd door uw Maine Coon kat bij een gerespecteerde fokker te halen.

Er is echter nooit een garantie, welk kattenras u ook neemt.

CONCLUSIE – ZIJN MAINE COON KATTEN GOEDE HUISDIEREN?

Als u er echt over denkt om een Maine Coon kat te nemen, wil ik u zeker aanmoedigen om deze geweldige kat te nemen als u er goed voor kunt zorgen.

De persoonlijkheid van dit geweldige kattenras laat duidelijk zien dat je niet fout kunt gaan met het nemen van een Maine Coon. Er zijn een heleboel andere kattenrassen die ook vriendelijk zijn, maar de Maine Coon is echt speciaal.

Als u een kat wilt die vriendelijk is voor u en uw gezin, een kat die u of uw kinderen nooit pijn zal doen en een kat die u liefheeft zonder u op de zenuwen te werken, dan is een Maine Coon echt de kat die u zoekt.

Zeker in vergelijking met de meeste normale huiskatten, kun je zien hoe eerlijk en liefdevol Maine Coon katten zijn. Geïnteresseerd in meer info over Maine Coons? Hier zijn 17 Maine Coon feiten!

Als je al een Maine Coon hebt, waarom deel je dan niet wat van je ervaringen met ons? Hoe is uw Maine Coon? Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder!