Zijn hennep kattenhalsbanden veilig? Wat u moet weten!

Van alle benodigdheden die we onze katten bieden, is bescherming een van de grootste. Het plaatsen van een halsband om uw kat is een manier om het leven gemakkelijker te maken met katachtigen. Een halsband kan helpen uw kat te identificeren als deze verloren is, of in sommige gevallen, u helpen uw kat te horen wanneer hij zich voor u verbergt. Van alle kattenhalsbanden op de markt is het moeilijk om te kiezen welke goed is. Voor veel eigenaren, wanneer de zoektocht begint, rijst een belangrijke vraag, maken ze hennep kattenhalsbanden? Het antwoord op deze brandende vraag is ja, hennep kattenhalsbanden zijn een ding en ze zijn vrij veilig voor katten.

Laten we wat meer leren over hennep kattenhalsbanden, of ze veilig zijn en of ze de juiste keuze zijn voor jou en je kat.

garen ball divider

Wat is hennep?

Bij het noemen van producten gemaakt met hennep, denken veel mensen natuurlijk aan marihuana. Hennep is afgeleid van de Cannabis sativa plant en wordt commercieel gebruikt in de Verenigde Staten voor veel producten. Hennep wordt vaak verward met marihuana omdat het technisch gezien dezelfde soort is. Het verschil speelt een rol, niet met de wetenschap van de zaak, maar met de wettigheid van dit alles.

In termen van wat legaal is, wordt het verschil tussen de twee bepaald door het tetrahydrocannabinol- of THC-gehalte van de plant. THC is een chemische stof die voorkomt in cannabisplanten en wordt geassocieerd met ‘high worden’. Om een plant als hennep te classificeren, moet deze een THC-gehalte van 0,03% of minder hebben wanneer de plant wordt gedroogd.

Met alle legaliteiten uit de weg, zijn de toepassingen voor hennep vrij gemakkelijk op te merken. Als plant groeit hennep van nature sneller dan bomen. Het is ook sneller dan veel andere gewassen die we gebruiken om producten te maken. Textiel, papier, kleding, plastic, verschillende voedingsproducten en zelfs diervoeder kunnen allemaal worden gemaakt met behulp van hennep. Een ander geweldig product dat er is gemaakt met deze veelzijdige plant zijn kattenhalsbanden.

hennep zaden
Afbeelding Credit: DeeaF, Shutterstock

kattenpootverdelerTop 4 voordelen van het gebruik van hennep voor kattenhalsbanden

Hoewel hennep al jaren wordt gebruikt om touw, canvas, zeilen en webbingvezels te maken, is nylon op veel van deze gebieden een nieuwe kanshebber geworden. Als het echter gaat om het maken van halsbanden voor huisdieren, voor katten en honden, is het moeilijk om de natuurlijke voordelen van hennep te ontkennen. Laten we eens kijken.

1. Hennep is milieuvriendelijk

Er zijn verschillende redenen waarom hennep als milieuvriendelijk wordt beschouwd. Een van de meest opvallende is dat hennep niet veel water nodig heeft tijdens zijn groeicyclus. Een andere is dat het een natuurlijke bescherming heeft tegen ongedierte, waardoor het kan worden gekweekt zonder het gebruik van schadelijke pesticiden of chemicaliën. Je zult het ook geweldig vinden dat hennep 100% biologisch afbreekbaar is.

thematische pauze

2. Hennep is duurzaam

Hennep is vrij duurzaam. We noemden al hoe touw, zeilen en canvas al jaren van hennep worden gemaakt. Dit kwam door de sterkte van dit materiaal. Hennepvezels zijn van nature sterker dan katoen, waardoor ze ideaal zijn voor het maken van producten die we nodig hebben om duurzaam en sterk te zijn, zoals kattenhalsbanden.

zwarte kat met breakaway kraag
Afbeelding Credit: Graziegranata, Shutterstock
thematische pauze

3. Hennep is hypoallergeen en antibacterieel

Helaas hebben veel katten allergieën. Een van de grootste voordelen die deze katten zullen zien van het gebruik van hennepkragen is dat hennep van nature hypoallergeen is. Er wordt ook geen bleekmiddel of kleurstoffen gebruikt tijdens de verwerking van hennep. Dit maakt het een verstandige keuze voor katten die worstelen met andere materialen in hun halsbanden. Hennep is ook antibacterieel, dus de zorg dat ongewenste bacteriën zich ophopen op de halsband van uw kat en ze ziek maken, is veel minder waarschijnlijk.

thematische pauze

4. Hennep heeft natuurlijke weerstand

Niemand wil dat de kraag van zijn kat stinkt of nog erger, beschimmeld wordt. Kragen gemaakt van hennep hebben minder kans om met deze problemen om te gaan, omdat hennep zelf geurbestendig is. Het is ook bestand tegen schimmel en meeldauw, wat een groot probleem kan zijn voor buitenkatten die graag in dingen komen voordat ze naar huis gaan.

een halsband om een kat doen
Afbeelding credit: Patara91, Shutterstock

kattenpootverdelerIs hennep veilig voor katten?

Met alle hierboven genoemde voordelen, vraag je je misschien nog steeds af of hennep als veilig wordt beschouwd voor katten. Het antwoord op die vraag is een volmondig ja. Je zult zelfs merken dat er veel wellnessproducten beschikbaar zijn voor kitties die zijn gemaakt van hennepproducten. De meest opvallende van deze producten is hennepzaadolie. Deze olie kan om vele redenen worden gebruikt en wordt geleverd in sprays of in druppelaars om aan het voedsel van uw kat toe te voegen.

Here zijn een paar van de meest voorkomende toepassingen van hennepolie om te laten zien hoe veilig hennep echt is voor uw kat:


 • Helpt katten met nervositeit of angst

 • Kan helpen bij pijnlijke gewrichten of andere problemen

 • Kan de eetlust van een kat stimuleren

 • Helpt oudere katten met mobiliteitsproblemen

 • Verbetert de stemming van een kat

 • Verhoogt de slaap van uw kat op natuurlijke wijze

 • Is geweldig voor de huid en vacht van een kat

Dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een hennep kattenhalsband

Hoewel hennep een veilig materiaal voor uw kat kan zijn, zijn er nog steeds belangrijke dingen om in gedachten te houden wanneer u besluit uw kat een halsband om te doen. Helaas zijn niet alle halsbanden hetzelfde gemaakt en sommige kunnen gevaren opleveren die eigenaren van gezelschapsdieren vaak over het hoofd zien.

Houd deze dingen in gedachten bij het kiezen van een kattenhalsband, ongeacht van welk materiaal deze is gemaakt:


 • U moet in staat zijn om een of twee vingers tussen de halsband en de nek van uw kat te plaatsen. Een kraag die te strak zit, kan verstikking veroorzaken.

 • Halsbanden zijn vaak de beste optie omdat katten in kleine ruimtes kunnen komen en vast kunnen komen te zitten door de klink van hun halsband. Bepaalde roofdieren gaan ook achter katten aan door naar hun nek te grijpen. Voor katten die zich buiten wagen, bieden halsbanden katten een extra kans om in deze situaties te ontsnappen.

 • Het plaatsen van identificatie zoals tags of microchips op de halsband van uw kat kan u helpen uw kat te vinden in het geval dat deze buiten komt of te ver van huis afdwaalt.

 • Kittens mogen niet worden aangepast voor halsbanden omdat ze nog steeds groeien. Het is het beste om te wachten tot ze volwassen zijn en dan een halsband te kopen die goed bij hen past.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Als je nieuwsgierig bent geweest of hennep kattenhalsbanden een optie zijn, wees gerust, dat zijn ze. Deze halsbanden zijn niet alleen gemaakt van een duurzaam materiaal, maar ze worden ook beschouwd als een veilige optie voor katten. Wanneer je katachtige vriend klaar is voor een nieuwe halsband, of als je je voorbereidt op hun eerste, is hennep een geweldige optie. Zoals altijd, houd de kraag fit, vergrendeling en identificatie in gedachten wanneer u uw aankoop doet. Dan kan je kat zijn nieuwe halsband stylen terwijl jij trots bent op het maken van zo’n goede keuze.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: viennetta, Shutterstock