Skip to Content

Zijn Bengaalse katten agressief tegenover andere katten?

Bengaalse katten zijn prachtige dieren die de reputatie hebben gemeen te zijn tegen andere katten en zelfs hun eigenaars. Volgens dierenexperts kunnen Bengaalse katten territoriaal zijn, wat overkomt als agressie. Toch zijn Bengalen die van jongs af aan getraind worden niet agressiever dan andere katten.

Bengalen zijn een van de meer exotische soorten katten en ze hebben eigenschappen die teruggaan tot hun verwilderde voorouders. Ze zijn hardnekkig, hyperactief, vocaal en territoriaal. Ze zijn ook aanhankelijk, gemakkelijk trainbaar, en kunnen geweldige huisdieren zijn voor kinderen. Het geheim van het hebben van een Bengaal is begrijpen hoe je eventuele problemen moet aanpakken.

Waar komt de Bengaalse Kat vandaan?

Bengaalse katten zijn een kruising, designer kat die een mix omvat van huiskatten met een Aziatische luipaardkat. Het doel was een ras te ontwikkelen dat resistent was tegen feline leukemie.

De voor de wetenschap gebruikte originelen werden door eigenaren verder gefokt om de luipaardkleuren gemengd te houden met de positieve aspecten van huiskatten.

Nog steeds een relatief nieuw ras, behielden Bengalen enkele van de wildere eigenschappen van hun voorouders, zoals een hoge drang om prooi te zoeken en hun territoriale neiging. Dit kan leiden tot de vraag: zijn Bengaalse katten agressief tegen andere katten?

bruine bengaalse kat

Het begrijpen van de Agressie

Dierendeskundigen stellen dat elk dier gevaarlijk of agressief kan zijn als het niet goed getraind en onderhouden wordt. Bengalen kunnen geweldige huisdieren zijn als ze goed verzorgd, getraind en gesocialiseerd worden. De meesten zeggen dat ze niet gevaarlijker zijn dan een normale huiskat.

Bengalen zijn niet voor iedereen. Bengaalse katten kunnen tot 16 jaar oud worden, dus het bezit van een Bengaal is een verplichting. De persoon die een Bengaalse kat bezit, moet bereid zijn veel tijd te besteden aan het trainen en spelen met hen om gedragsproblemen uit te sluiten.

Hoewel de meeste mensen ze kopen voor hun mooie uiterlijk, is het jammer dat veel Bengalen in reservaten belanden omdat hun eigenaars geen rekening hielden met hun hoge energie en unieke persoonlijkheid.

Deze katten zijn hyperactief, vragen veel aandacht en zijn koppig, dus je moet consequent met ze werken. Ze kunnen niet goed de hele dag alleen gelaten worden en hebben een grote ruimte nodig om te zwerven.

Veel voorkomende problemen met Bengaalse katten

Bengaalse katten komen met een persoonlijkheid die hen vatbaar maakt voor bepaalde negatieve gedragingen. Deze kunnen omvatten:

  • Springen op aanrechten
  • In laden en kasten komen
  • Voortdurend willen spelen, hyperactief
  • vernielzucht en bijten

Er bestaan manieren om al deze problemen te verhelpen. Je moet gewoon begrijpen waarom je Bengaal deze dingen doet en aan hun behoeften voldoen.

Katten, in het algemeen, springen graag op toonbanken om een goed zicht te krijgen. Misschien ruiken ze etensresten of horen ze stromend water, die hen beide aantrekken. Dit kan verholpen worden door “ja” en “nee” ruimtes te creëren.

De “ja”-ruimtes zijn plekken waar uw kat zich goed voelt en bepaalt dat ze van hen zijn. Een boomstandaard kan helpen de behoefte om op toonbanken te springen te verlichten, omdat het een zitplaats biedt.

Het bieden van andere hoge plekken waar uw kat kan zitten om te observeren zal hem gelukkig maken. Bengaalse katten zijn beruchte klimmers, dus ze hebben wat toppen nodig waar ze naar beneden kunnen kijken.

Naast kattenbomen kun je bepaalde rekken ontwerpen waar ze op kunnen klimmen. Een goede investering is een kitty jungle gym. Ze worden geleverd in secties, zodat u ze zelf kunt kopen en ontwerpen. De gymzaal heeft schrapborden, schommelende ballen, veren op veren, plekken voor uw kat om zich te verstoppen, en kan hoog worden gebouwd zodat uw kat kan klimmen.

Dat kan de juiste omgeving zijn voor uw Bengaalse kat om gestimuleerd te blijven en zijn energie te verbranden!

Er zijn verschillende manieren om “geen” plekken te creëren. De meeste zijn eenvoudige veranderingen die grote resultaten opleveren.

Plaats dubbelzijdig plakband of geuren zoals citrusvruchten op de “nee” plekken om ze af te schrikken daarheen te gaan. U kunt ook kattentrainingssprays gebruiken om ze van bepaalde plekken af te schrikken, maar dat ruikt meestal ook slecht voor mensen.

Het idee is dat je kat zich ongemakkelijk voelt, zodat ze het gebied vermijden.

Hetzelfde uitgangspunt kan worden gebruikt om te voorkomen dat uw kat in kasten of laden komt. Ze baby-proof maken om uw kat buiten te houden werkt ook.

Het oplossen van hoge energie problemen

Los hyperactiviteit en problemen zoals bijten op door veel speeltijd met uw Bengaal te hebben. Immers, wat veel mensen zien als agressiviteit is slechts het resultaat van verveling.. Bengaalse katten kunnen zich gemakkelijk vervelen.

Hier zijn enkele manieren om dat soort problemen op te lossen:

Simuleer jachtgedrag in je speeltijd.

Wees bereid ze een uur of twee per dag speeltijd te geven. Je wilt dat ze aan het eind van de dag moe zijn. Gebruik niet uw hand, want elke kat zal er tijdens het spelen in bijten! Gebruik dingen als interactieve speeltjes, kleine balletjes, of speeltjes op plaatsen waar de kat moet werken om ze te vinden.

De speeltjes hoeven niet duur te zijn. Dierendeskundigen raden echter een kattenoefenwiel aan voor Bengaalse katten. Dit speeltje is duurder dan de meeste, maar zal een manier zijn voor uw Bengaal om al hun extra energie te verbranden. Bengaalse katten hoeven niet getraind te worden in het gebruik van het rad, want ze zijn er natuurtalenten in.

Al snel zal de kat leren dat speelgoed bedoeld is om mee te spelen en zal hij niet meer zo destructief zijn op andere dingen zoals meubilair. Het geheim is een omgeving te creëren die uw Bengaal uitput met stevige speeltijd.

Gebruik een afleidende techniek

Een zekere manier om te voorkomen dat uw Bengaalse kat overgaat tot onhandelbaar gedrag is om hem af te leiden met een speeltje als u ziet dat hij op het punt staat in de problemen te komen. Gooi bijvoorbeeld een bal als hij agressief begint te worden tegen u of een ander dier.

Door de kat af te leiden van het gedrag voordat hij het begint, traint u hem subtiel om het niet te doen.

Het socialiseren van uw Bengaalse kat

Het is het beste dat elke kat, maar vooral een Bengaalse kat, begint te socialiseren met andere katten, honden en andere kleine dieren terwijl ze jong zijn. Dit moet worden gedaan terwijl u toezicht houdt om ervoor te zorgen dat niemand te ruw is of gewond raakt. Het idee is om het natuurlijke jachtinstinct van uw Bengaal te verminderen en hem kennis te laten maken met gedomesticeerd gedrag.

Het kan meerdere pogingen en veel werk kosten om uw Bengaalse kat aan een andere kat te introduceren, omdat ze een wilde natuur hebben en niet gemakkelijk accepteren.

Adopteer Twee

De meesten suggereren dat wie een Bengaalse kat wil er twee tegelijk moet nemen, zodat ze samen kunnen opgroeien en zich gemakkelijker kunnen aanpassen.

U kunt ook een Bengaal en een ander kattenras samen adopteren, zolang beide dezelfde energieniveaus hebben. Bengalen zullen de hele tijd willen spelen en je wilt geen tweede kat die dat als vervelend of een bedreiging ziet.

De waarheid is dat Bengalen genieten van het gezelschap van andere katten. De reden dat een Bengaalse kat met andere katten moet spelen is om de regels te leren. Kittens zullen elkaar vertellen wanneer ze moeten stoppen. Ook leren ze zich in te houden met bijten en dwingen. Katten met elkaar laten spelen geeft u ook wat tijd voor uzelf.

Stel een Routine in

Elk dier gedraagt zich beter als het een routine heeft. Dieren zijn van nature routine-georiënteerd. Ze creëren patronen in hun dag op basis van zonsopgang, waar de zon de hele dag staat en zonsondergang.

Bengaalse katten zijn vooral dol op routine. Gezien hun wilde aard, maakt routine deel uit van hun genetica. Dieren in de natuur hebben vaste routines in hun jacht en onder elkaar.

Uw kat voeren, met hem spelen, en elke dag rond dezelfde tijd knuffelen zal veel doen om hun gedrag te stabiliseren. Sommige dieren zijn agressiever als ze onzeker zijn over iets als of ze te eten krijgen of de nodige aandacht.

Het oplossen van die onzekerheid met een gestructureerde dag zal veel problemen oplossen.

Andere redenen waarom uw Bengaal agressief kan zijn

Ze zijn niet gecastreerd of gesteriliseerd.

Volwassen katten die niet gecastreerd of gesteriliseerd zijn, zullen agressiever en territoriaal zijn. Het komt voort uit een behoefte om zich voort te planten en ze kunnen niet gemakkelijk gefrustreerd worden als dat niet lukt.

Door ze te laten steriliseren blijven ze ook langer gezond

De kat is ziek.

Elke kat kan een slecht humeur hebben als ze zich niet goed voelen. Veel gedomesticeerde katten kunnen 24 uur per dag een virus krijgen, maar je zult een dierenarts willen zien als ze niet binnen een dag of zo beter worden.

De Bengaal heeft een trauma.

Omdat veel Bengalen uit reservaten komen, weet je niet in welke situatie ze verkeerden. Ze kunnen mishandeld zijn of te weinig gesocialiseerd. Hij kan zijn aangevallen door andere dieren en handelt uit verdediging.

Het oplossen van deze problemen zal wat tijd en geduld vergen. Je moet ze een plek geven die van hen is waar ze zich veilig voelen en ze de tijd geven om zich met jou te binden. Gebruik traktaties als beloning of bindmiddel.

Dwing ze vooral niet in een situatie waar ze niet klaar voor zijn. Dieren die getraumatiseerd zijn hebben hun eigen tijdschema en zullen bijdraaien als ze de ruimte krijgen.

Zal mijn Bengaalse kat ooit rustig worden?

Bengaalse katten, en eigenlijk alle dieren, worden wat zachter naarmate ze ouder worden. Katten bereiken een leeftijd waarop speelgoed zelfs saai wordt en ze gewoon je aandacht willen of iets anders willen doen.

Dit kattenras zal altijd een gevoel van energie over zich hebben, zelfs als ze wat milder worden. Het zijn energieke katten en dat deel zal nooit echt veranderen, zelfs als hun speelduur of energieniveau afneemt naarmate ze ouder worden.

Wat zijn de voordelen van een Bengaalse kat?

Bengaalse katten zijn zeer intelligent en een interessant ras om te trainen. Ze zijn gemakkelijk trainbaar en kunnen leuk zijn om mee te werken met verschillende speeltjes en lekkernijen. Hun hoge intelligentie is een van de redenen waarom ze veel stimulatie nodig hebben.

Bengaalse katten zijn trouw en liefdevol, hoewel het geen schootkatten zijn. Ze maken graag deel uit van een gezin, inclusief kinderen en zelfs andere dieren, zolang aan hun behoeften wordt voldaan. Ze zijn elke uitdaging waard om ze te bezitten.

Conclusie

Het bezitten van een huisdier is een verantwoordelijkheid en iemand die een Bengaalse kat wil, moet alles leren over het ras en zijn behoeften voordat hij er een mee naar huis neemt. Dit bijzondere ras is een geweldig huisdier als het de juiste zorg en training krijgt. Hij is niet agressiever dan andere katten en kan een geweldige aanwinst voor uw huis zijn.