Zijn Bengaalse katten actief?

Bengaalse katten behoren tot de meest actieve katachtigen. Ze zijn vooral hyperactief als kitten en hebben de atletische bouw die past bij hun zoektocht naar jagen, springen en klimmen. Bengalen zijn goede huisdieren zolang je ze lichamelijk en geestelijk gestimuleerd houdt.

Mensen kunnen een Bengaalse kat herkennen aan zijn indrukwekkende markeringen. Het ras werd officieel voor het eerst gecreëerd in de VS in de jaren 1960 als een experiment om een manier te ontwikkelen om de verspreiding van katachtige leukemie te stoppen.

De mix is tussen een gewone huiskat en een wilde Aziatische luipaard. Het luipaard was niet traditioneel, maar een kleine wilde kat.

Het wetenschappelijke deel van het experiment mislukte en de katten werden opgegeven voor adoptie. Het ras werd uiteindelijk een geaccepteerd lid van de officiële katachtige gemeenschap in 1983. Het heeft sindsdien zowel beroemdheden als anderen geïntrigeerd vanwege zijn schoonheid, hoge intelligentie en energie.

Het hebben van een Bengaalse kat kan voor velen een uitdaging zijn, omdat ze hyperactief zijn, veel beweging nodig hebben en naar aandacht hunkeren.. Ze zijn echter onderhoudsvriendelijk en supergemakkelijk te trainen.

De fysieke bouw van een Bengaalse kat

Bengalen zijn tussen de 8 en 10 centimeter groot, dus ze zijn iets groter dan de gemiddelde huiskat. Ze hebben een goede gezondheid, maar kunnen net als elke andere kat kattenziekten krijgen, waaronder kattenleukemie, dus hebben ze inentingen nodig.

Bengalen kunnen tot 15 jaar oud worden, dus ze zijn bedoeld voor langdurig gezelschap. Hun korte haar is gemakkelijk te verzorgen en hun verharing is gemiddeld in vergelijking met andere kattenrassen.

Een ding om te beseffen over dit kattenras is dat hun lichaam bedoeld is voor activiteit. Hoewel ze nu gedomesticeerd zijn, hebben Bengalen een wildheid over zich die vaak verkeerd begrepen wordt.

Bengalen kunnen gezien worden als impulsief, onhandelbaar en zelfs agressief vanwege hun energieke aard. Niets is minder waar.

De persoonlijkheid van een Bengaal

Als je een relaxte kat wilt, dan is de Bengaal het niet. Dit is de kat die in een oogwenk van een plank naar een kroonluchter springt. Ze zijn ongelooflijk speels, vooral als kitten.

Bengalen jagen graag, dus ze moeten naar buiten en zwerven. De beste Bengaalse eigenaren zijn degenen die veel ruimte hebben voor de kat om te verkennen.

Ze zullen je waarschijnlijk “cadeautjes” van hun prooien brengen als een geschenk aan jou. Op hun eigen manier trainen ze je zo om te jagen, althans dat denken ze.

Bengalen zijn vriendelijk en zullen zich met beide gezinsleden binden. Ze hechten zich ook aan andere huisdieren zolang ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn.

Deze katten kunnen aanhankelijk zijn, maar ze zijn niet het type om op schoot te zitten en te knuffelen. De Bengaal heeft een brutere, in controle zijnde, soms koppige, persoonlijkheid. Ze willen het koninkrijk regeren.

Een ding over Bengalen dat de meeste nieuwe katteneigenaren verrast, is hoe spraakzaam ze zijn. Bengaalse katten zijn extreem vocaal en hebben een aangeboren behoefte om met u te communiceren over elk detail van het huishouden. Ze worden luidruchtiger als ze iets willen en worden luider als je ze negeert.

Hun gemiauw komt in verschillende tonen en kan meer klinken als een wild dier dan als een kat. Dat geldt vooral als ze ongelukkig met je zijn.

Deze katten zijn aanpasbaar zolang je de tijd neemt om met ze te werken. Ze hebben veel aandacht, socialisatie en fysieke en mentale stimulatie nodig om gelukkig te zijn.

Zijn Bengaalse katten actief? Bengalen kunnen destructief zijn als ze zich vervelen, dus het is het beste om manieren te vinden waarop ze uitbarstingen van energie kunnen uitputten om ze te kalmeren.

Hoe energiek zijn Bengalen?

Bengalen zijn zeer energiek en moeten vermaakt worden. Ze houden van klimmen en springen, dus het is het beste om een kattenboom en een paar kunstmatige zitstokken in huis te hebben.

Bengalen zijn zulke goede springers dat ze drie keer zo hoog kunnen springen. Dit kattenras kan zich ook op de vreemdste plaatsen verstoppen door hun klimvaardigheden.

Een unieke eigenschap van dit ras is dat Bengalen van water houden! Ze zullen proberen met je in de douche te stappen, goudvissen uit een kom te vissen, en kunnen in de problemen komen als je een vijver of zwembad hebt. Ze staan er ook om bekend dat ze uit de kraan drinken!

Het geheim om een Bengaalse kat bezig te houden is veel speelgoed. Ze zouden het goed doen met tunnels, klimbomen, ballen en veel klein speelgoed. Ze doen het ook goed met elk soort spel dat de jacht simuleert, zoals jagen op een bal of proberen een veer te vangen op een kattenspeelgoedstokje.

Bengalen hebben één tot twee uur per dag speeltijd nodig die zowel fysieke als mentale activiteiten omvat. Ze raken gefrustreerd als ze alleen gelaten worden met niets te doen. Ze zijn het beste voor wie veel thuis is.

Zijn Bengalen Slim?

Bengalen zijn wonderbaarlijk intelligent op vele niveaus. Ze kunnen gemakkelijk getraind worden, bijna zoals een hond. Een Bengaalse kat kan basiscommando’s leren zoals zitten, blijven, springen, liggen, en zelfs een high-five geven!

Bengalen kunnen zelfs aan de lijn worden uitgelaten.

Een aspect aan Bengalen waar andere kattenrassen niet om bekend staan, is dat de Bengaalse kat zich bewust is van en bezig is met de stemmingen van hun eigenaar. Het is een gevoelig ras.

Hoewel katten niet bekend staan om hun emotioneel zelfbewustzijn, zal de Bengaalse kat zijn gedrag aanpassen aan de uitdrukkingen en gebaren van zijn baasje. Het zijn grote imitators.

Bengaalse katten zijn ook grote dieven. Ze spelen met alles wat ze kunnen vinden, zelfs als ze het ergens vandaan moeten halen waar ze niet horen te zijn.

Enkele slechte Bengaalse gewoonten

Bengalen hebben enkele slechte gewoonten die nieuwe eigenaars zullen moeten omscholen naar betere gewoonten.

Bengalen springen graag op toonbanken, klimmen in kasten en andere kleine plaatsen. Ze kunnen ook een ander dier in de buurt niet waarderen als ze nog niet gesocialiseerd zijn met dat specifieke dier.

Het aanrechthoppen kan worden verholpen door hoge zitstokken te maken waar de kat kan zien wat u doet terwijl u in de keuken bent. Dat zal hun nieuwsgierigheid breken. U kunt “nee”-zones maken in kasten om te voorkomen dat ze daar naar binnen willen.

Een “nee” zone omvat dingen die de kat ongemakkelijk maken zoals dubbelzijdige tape of oranje geur. Je kunt ze ook “nee” zeggen tegen die bepaalde zones en ze van de plek verwijderen zoals je dat bij een hond zou doen. Ze zullen het leren.

Een ander feit over Bengalen is dat ze zeer territoriaal zijn. Ze beschermen hun tuin of hun binnenruimte. Sommigen verwarren deze eigenschap met agressie.

U kunt deze “wilde” eigenschap verminderen door uw Bengalen plaatsen te bieden die helemaal van hen zijn. De behoefte om te verdedigen zal afnemen als ze zich veilig voelen in hun koninkrijk.

Het feit dat Bengaalse katten zeer trainbaar zijn, maakt deze gewoonten minder uitdagend.

Het trainen van een Bengaalse kat

Het trainen van een Bengaalse kat is vergelijkbaar met het trainen van een hond. Je hebt clickers, traktaties en veel geduld nodig.

Clickers laten de kat zien dat ze presteren zoals het hoort en traktaties versterken goed gedrag.

Training om te lopen met een harnas en riem

Uw Bengaal trainen met een harnas kan nuttig zijn omdat het gevaarlijk kan zijn om ze los te laten lopen.

U kunt een jas of een riemversie gebruiken, zolang het harnas maar van hoge kwaliteit is. U kunt kijken welke uw kat het prettigst vindt. De meeste Bengaalse eigenaren geven de voorkeur aan het jasharnas, omdat het gemakkelijker te gebruiken is.

U hebt ook een goede leiband nodig. Dat kan een standaard leiband zijn of een intrekbare, hoewel Bengalen de intrekbare graag hebben omdat ze dan op onderzoek uit kunnen gaan.

Hier zijn de stappen om een harnas te trainen:

  1. Doe het harnas om en geef uw kat een traktatie. Doe het na een paar minuten af. Doe dit meerdere keren per dag en laat het elke keer langer zitten.
    Het helpt om met ze te spelen terwijl ze het dragen, zodat ze eraan gewend zijn.
  2. Maak de riem vast en beloon uw kat. Laat de riem een paar minuten aan zoals u het tuigje deed. Doe dit meerdere keren per dag.
  3. Wanneer u klaar bent om uw Bengaalse kat mee naar buiten te nemen, loop dan gewoon een korte afstand om uw erf. Bouw tijd en afstand op voordat u langs de straat loopt.

Training om in een gebied te blijven

Bengaalse katten kunnen worden getraind om naar specifieke plekken te gaan, zoals een stoel of bed. Om dit te doen benadert u een plek met uw kat, wijst u deze aan en zegt u “naar de stoel” (of waar dan ook) en gebruikt u de naam van uw kat.

Als de kat daarheen gaat, geef hem dan een traktatie. Misschien moet je ze daar de eerste paar keer neerzetten. Zorg ervoor dat je ze dan ook trakteert, zodat ze die plek met iets positiefs associëren.

Training om het toilet te gebruiken

Bengalen kunnen veel sneller dan andere rassen getraind worden om naar het toilet te gaan! Dat zou schelen in de benodigdheden voor de kleinere boxen!

Een kat zindelijk maken houdt in dat ze van de kattenbak naar een trainingsstoel gaan, voordat ze het toilet kunnen gebruiken. Het kan enkele weken duren om dit volledig te bereiken.

Het is het beste om een kit te hebben om te helpen bij de training. De meeste worden geleverd met een instructie-dvd. Kits zijn online en bij dierenwinkels verkrijgbaar.

Om met de training te beginnen, moet u beginnen de kattenbak elke dag hoger te zetten dan het toilet. De kattenbak moet naast het toilet worden geplaatst.

Plaats de trainingsstoel over het toilet. Er zitten gaten in de bak of je perst er gaten in en doet er wat kattenbakvulling in.

Na verloop van tijd, als de kat eraan gewend raakt om op de trainingsstoel te gaan, maakt u steeds grotere gaten in de pan en vermindert u het strooisel. Het idee is om je kat op zijn gemak te stellen bij het gebruik van de badkamer boven een breder gat zonder strooisel.

Als uw kat de trainingsstoel begint te gebruiken, verwijdert u de kleinere doos.

Nadat uw Bengaal erin geslaagd is het trainingszitje volledig te gebruiken, kunt u het zitje verwijderen en ze laten proberen op alleen het toilet. U kunt ze ook trainen om door te spoelen.

Conclusie

Een Bengaalse kat is erg leuk! Hun intelligentie en speelsheid dragen bij aan het huiselijke leven van een katteneigenaar. Deze rassen zijn uiterst trouw en houden van kinderen, vooral van degenen die met hen spelen. Ze zijn geweldige huisdieren voor degenen die bereid zijn tijd te investeren in het trainen en bezig houden van ze.