Zal een kat spinnen als hij sterft?


Helaas is het verlies van onze huisdieren een van de vele dingen in het leven waar eigenaren mee te maken krijgen. Afgezien van het afscheid nemen van onze katachtige metgezellen, is het essentieel om te weten hoe hun gedrag is voordat ze gaan? Misschien kan het kennen en begrijpen van het stervensproces je helpen ermee om te gaan en te accepteren dat dit gebeurt als het zover is.

Als je hebt gehoord dat katten spinnen als ze sterven, wil je misschien weten of dit enige waarheid bevat. En als er waarheid in zit, is het dan een signaal dat je vrede voelt? Wij zijn hier om uit te leggen wat het zou kunnen betekenen als een kat spint terwijl ze sterven en of spinnen duidt op een naderende dood.

kat + lijnscheiding

Katten die het einde bereiken

Zieke kat medicijnen
Image Credit: een foto, Shutterstock

Wanneer uw kat het einde van zijn leven nadert, kan spinnen een deel van het proces zijn. Het is waarschijnlijk niet het enige teken dat hun tijd nadert. Als uw kat echter andere symptomen vertoont, kunt u heel goed weten dat hij het einde van zijn dagen nadert. Katten vertonen een reeks gedragingen die van kat tot kat verschillen.

Elke kat en omstandigheid is anders, maar het is normaal dat sommige katten spinnen in hun laatste minuten.

Je bent misschien bezorgd. Het is heel begrijpelijk dat u zich zorgen maakt en deze omstandigheden, vooral als u in het verleden een soortgelijk scenario hebt meegemaakt met een andere katachtige vriend.

Het is ook niet ongewoon als katten worden ingeslapen om ze te horen spinnen terwijl het medicijn inwerkt.

Dreigende dood symptomen bij katachtigen

Als u zich zorgen maakt over het spinnen, kunt u het beste op zoek gaan naar andere aanwijzingen dat de dood een reële mogelijkheid is.

Symptomen van doodgaan zijn onder andere:

  • Zwakte
  • Stoppen met eten of drinken
  • Lage basale temperatuur
  • Isolatie
  • Lijkt in het algemeen onwel

Als je een van deze symptomen opmerkt naast overmatig spinnen, kun je ze het beste meteen naar de dierenarts brengen en je voorbereiden op de mogelijke afloop.

Sommige katten zijn liever alleen

Als uw kat weet dat ze het einde van hun leven naderen, merkt u misschien dat ze naar kamers neigen waar op dat moment niemand is. Ze gaan misschien in een hoekje zitten of worden afstandelijker. Misschien ziet u ze u niet groeten of uit een schuilplaats komen.

Als je het gevoel hebt dat je kat stervende is of je hebt dit bevestigd bij je dierenarts, is het vaak het beste om ze te laten euthanaseren om lijden te voorkomen. Als dat echter niet mogelijk is, is het noodzakelijk om ze zo comfortabel mogelijk te maken. Als ze niet gestoord willen worden, kunt u ze het beste hun ruimte geven, zodat ze hun rust kunnen vinden tijdens de overgang.

Kracht van het spinnen

vermoeide zieke kat liggend op bed
Image Credit: Natata, Shutterstock

Het is echt belangrijk om te begrijpen waarom katten spinnen om te beginnen. Het is een veel voorkomende misvatting dat katten alleen spinnen om plezier te tonen. Hoewel dat heel waar is, kan het ook boekdelen spreken over veel verschillende gebieden van hun leven.

Naast het tonen van plezier en geluk, kan uw kat spinnen om een verscheidenheid aan emoties die ze zouden kunnen voelen te communiceren. In het algemeen kunnen ze spinnen om nervositeit, genegenheid, pijn en ongemak te tonen.

Je vraagt je misschien af waarom een kat zou spinnen als ze pijn voelen. Het lijkt misschien vreemd, maar het spinnen van een kat is iets heel krachtigs. Zo krachtig zelfs, dat men in het oude Egypte dacht dat het spinnen van een kat genezende krachten had. Ondanks dit overdreven concept, zit er een wetenschappelijke waarheid achter.

Volgens PetMD zenden katten spinnen met een lage frequentie uit, wat helende eigenschappen heeft en ook uw kat en stressvolle situaties kan kalmeren. Omdat katten spinnen helende eigenschappen heeft, wordt gedacht dat ze het gebruiken als een manier om zichzelf en mogelijk de mensen om hen heen te kalmeren en te bedaren.

De wetenschap bestudeert nog steeds het spinnen van katten om de frequentie, vibratie en effecten op de kat en hun mensen te begrijpen.

Hier is iets over spinnen, zodat je dit gedrag beter kunt begrijpen.

Het geeft geluk aan

Natuurlijk, en het meest voorkomend, spint uw kat waarschijnlijk om geluk te tonen. Ze houden er tenslotte van om tijd door te brengen met hun mensen. Spinnen is een zeer aanhankelijke vocalisatie die ze delen met degenen om wie ze geven. En jij hebt toevallig het geluk om dat verslag met je kat te hebben.

Je kat ziet je misschien en begint te spinnen omdat ze weten dat je hun etensbakje gaat vullen. Ze weten dat ze kinmassages krijgen, en een heleboel andere dingen. Je kunt een reactie bij je kat opwekken door ze gewoon een schouderklopje te geven of ze in de gang te passeren.

Elke kat is anders wat betreft welke situaties hen doen spinnen en hoe luid hun gespin is. Sommige katten tonen hun geluk meer vocaal dan andere. En daar is niets mis mee.

Ze zouden iets kunnen willen

We weten allemaal dat uw kat u praktisch opjaagt, tegen uw benen wrijft en spint omdat ze aandacht wil. Meestal is het heel gemakkelijk om te weten wanneer ze iets willen, want dan zijn ze opdringerig, weven ze tussen je benen door of lopen ze je in de weg.

Ze kunnen zelfs op toonbanken springen om te proberen tot je zicht te komen, zodat je dienovereenkomstig reageert op wat ze proberen te communiceren. Misschien denken ze dat als ze overijverig zijn bij jou, je er wel voor zal knappen en aan hun verzoek zal voldoen.

Ze gebruiken het als een coping mechanisme

Uw kat kan ook spinnen als een copingmechanisme. Als ze tegen het einde van hun dagen pijn hebben of op een of andere manier lijden, kun je merken dat ze overmatig spinnen. Dit aangeboren instinct kan uw huisdier helpen zichzelf te kalmeren als dat nodig is in hun laatste uren.

Maar zelfs katten die niet stervende zijn, kunnen deze methode gebruiken om om te gaan met lichamelijke pijn, emotionele stress en andere verontrustende omgevingsfactoren.

3 kat gezicht verdeler

Conclusie

Dus nu kunnen we speculeren dat katten kunnen spinnen om tal van redenen, en je kunt het niet vastpinnen op slechts één ding. Spinnen is uiterst gebruikelijk als je kat sterft omdat ze proberen zichzelf te kalmeren en een staat van rust of ontspanning te bereiken. Het is een volkomen normaal verschijnsel, maar het betekent niet noodzakelijk dat uw kat actief aan het sterven is.

Om het zeker te weten is het het beste om uw kat naar de dierenarts te brengen voor evaluatie. Als je weet dat dit de laatste tijd is die je met je kat zult doorbrengen, maak er dan het beste van en omarm de positieve manier waarop ze de regenboogbrug oversteken.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Kachalkina Veronika, Shutterstock