Welk menselijk voedsel kan mijn kat eten met Kerstmis? 10 Goede opties

Vakantie is een tijd om familie te vieren. Voor 45,3 miljoen Amerikaanse huishoudens kan dat uw kat omvatten1. We begrijpen zeker waarom. Katachtigen zijn intelligente dieren die anders met mensen omgaan dan honden. We waarderen onze relaties met hen, waardoor het alleen maar passend is dat we met Kerstmis voedsel met hen delen. Het is tenslotte een hechtingservaring voor jullie beiden.

We moeten erop wijzen dat we het hebben over voedingsmiddelen zonder extra ingrediënten in kleine porties. Je hebt waarschijnlijk een goed gekruide staande rib roast, met dingen die katten niet kunnen eten als dat op het menu staat. Evenzo bevat je cranberrysaus meer dan alleen het fruit.

cat + lijnverdeler

De 10 veilige kerstproducten die uw kat kan eten

1. Gekookt rundvlees

Gekookte biefstuk
Afbeelding Credit: Ann Erkhim, Pixabay

Rundvlees is een uitstekende bron van eiwitten voor u en uw kat, vooral als het een magere snit is. Katachtigen zijn obligate carnivoren omdat vlees meestal 70% of meer van hun dieet uitmaakt. Bijgevolg hebben ze gastro-intestinale sporen aangepast aan dit dieet. Magere rosbiefstukken die goed gaar zijn, kunnen worden gebruikt als een traktatie voor uw kat.

Het is vermeldenswaard dat rundvlees niet zo vaak een smaak is voor kattenvoer als andere eiwitbronnen. Wees daarom niet verbaasd als uw huisdier zijn neus ophaalt.

thematische pauze

2. Gekookte kip

Gekookte kipreepjes uitgelekt
Afbeelding Credit: mariannagraf, Pixabay

Je hebt veel meer kans om je kat te laten genieten van wat gekookte kip met je dan onze vorige selectie. Het is ook een eiwitkrachtpatser die ook weinig vet bevat. Volgens de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) moet uw huisdier minimaal 9% vet in zijn dieet krijgen, zowel kittens als volwassenen. We raden aan om de huid en botten te verwijderen voordat u kip aan uw kat aanbiedt.

Veilige kooktemperatuur is essentieel om het risico op voedselvergiftiging te voorkomen, wat 165 ° F is voor kip. U mag uw huisdier nooit rauw vlees geven vanwege het risico op door voedsel overgedragen ziekten voor u en uw kat.

thematische pauze

3. Gekookte Kalkoen

Kalkoen-vleesfilet
Afbeelding Credit: Andmonk, Shutterstock

Veel van dezelfde voorzorgsmaatregelen en suggesties voor kip zijn ook van toepassing op kalkoen. Het is ook een uitstekende bron van voedingsstoffen. Een portie gekookte kalkoenborst van 3 ounce bevat 25,6 gram eiwit, meer dan 60% van de dagelijkse behoeften van uw kat. Het biedt ook voordelen voor de cardiovasculaire, skelet- en reproductieve gezondheid.

U kunt uw kat vlees geven zolang er geen extra kruiden zijn, zoals knoflook of uien, die uw huisdier niet kan eten.

thematische pauze

4. Zalm

gesneden gerookte zalm
Afbeelding Credit: Tommy_Rau, Pixabay

Mensen associëren katten vaak met vissen, wat ironisch is, gezien het feit dat de soort in het Nabije Oosten is geëvolueerd uit woestijn katachtigen die dit voedsel niet zouden hebben gegeten. Toch zal uw huisdier ongetwijfeld genieten van zalm vanwege zijn sterke aroma en smaak. Katachtigen navigeren immers grotendeels door hun wereld door geur. Ze kunnen misschien niet zo goed zien als wij, maar ze weten een goede maaltijd als ze het proeven.

Je moet je kat geen botten geven, ondanks wat je misschien in cartoons ziet. Zorg ervoor dat u het vlees zorgvuldig controleert op eventuele speldenbotten voordat u het aan uw huisdier aanbiedt. We raden ook gekookte zalm aan in plaats van rauw.

thematische pauze

5. Garnaal

garnaal
Afbeelding Credit: mattycoulton, Pixabay

Net als onze eerdere suggestie, kun je je kat ook wat gekookte garnalen geven als je een garnalencocktail als voorgerecht hebt voor je hoofdgerecht op Kerstmis. Deze zeevruchten bevatten weinig vet, waardoor het een uitstekende aanvulling is op het dieet van uw kat als een occasionele traktatie. Er is een goede reden waarom het een veel voorkomend ingrediënt is in commercieel voedsel op basis van zeevruchten. Zoals algemeen bekend, wees extra voorzichtig bij het bereiden van zeevruchten om voedselvergiftiging te voorkomen.

Het andere goede ding over garnalen is dat het mild van smaak is en minder snel het spijsverteringsstelsel van uw huisdier verstoort. Sla de cocktailsaus gewoon over.

thematische pauze

6. Bruine rijst

bruine rijst in een houten kom
Image Credit: vm2002, shutterstock

Je zult rijst vaak zien in kattenvoerproducten. Het is een uitstekende bron van vezels en andere voedingsstoffen voor de gezondheid van het hart. De bruine variëteit is vooral voedzaam voor mensen en katachtigen. Uw dierenarts kan het aanbevelen als uw kat lijdt aan GI-nood om het herstel te bevorderen. Uw huisdier waarschijnlijky zal niet gek worden voor gewone rijst. Misschien moet je het mengen met enkele van de andere voedingsmiddelen op onze lijst om je kat het te laten proberen.

thematische pauze

7. Aardappels

gekookte aardappelen
Image Credit: Genomen, Pixabay

Gewoon gekookte of gebakken aardappelen zijn een ander menselijk voedsel dat je je kat kunt geven. Hoewel katachtigen niet veel fruit of groenten eten, zullen ze profiteren van de voedingsstoffen die ze bieden, zoals kalium en magnesium. Ze zijn ook een uitstekende bron van vezels, vooral in de huid. Ook al geniet je van je aardappelen met boter of zure room, doe er geen op de portie van je kat.

Katten kunnen zuivelproducten verteren als kittens. De meeste katten zijn echter lactose-intolerant als volwassenen, waardoor die toevoegingen ongezond zijn voor je kat.

thematische pauze

8. Worteltjes

gekookte wortel
Afbeelding Credit: Mabelamber, Pixabay

Veel fabrikanten nemen wortelen op in hun producten vanwege hun voedingswaarde. Ze bieden een uitstekende bron van vezels, kalium en natuurlijk vitamine A. Je kunt proberen je kat wat gekookte groenten te geven zonder zout of boter. Uw huisdier zal het eerder gemengd met wat vlees nemen dan alleen. Het is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je kat alle benodigde vitamines en mineralen krijgt.

thematische pauze

9. Pompoen

gekookte pompoen
Afbeelding Credit: BW Folsom, Shutterstock

Pompoen lijkt misschien een vreemde keuze van menselijk voedsel om aan je kat te geven. Het zit echter boordevol voedingsstoffen voor uw huisdier. Het biedt een uitstekende bron van vitamine A, vezels en kalium. Het heeft vrijwel geen vet en heeft slechts 34 calorieën in een portie van 100 gram. Het is geen wonder dat dierenartsen het vaak aanbevelen voor huisdieren met GI-nood. Het heeft veel van dezelfde voordelen als rijst, met een voedingsboost om op te starten!

Zorg ervoor dat je je kat alleen ongezoete en ongezouten pompoen geeft, geen pompoentaart in blikmix. De suiker en andere ingrediënten kunnen de maag van uw huisdier van streek maken en kunnen mogelijk schadelijk zijn. Bewaar de taart voor u en uw gezin.

thematische pauze

10. Bananen

Banaan
Afbeelding Credit: t_watanabe, Pixabay

De belangrijkste reden waarom je je kat rauwe bananen zou geven, is vanwege hun voedingswaarde. Een portie van 100 gram dekt bijna 30% van de dagelijkse kaliumbehoefte van uw huisdier. Het is ook rijk aan andere vitamines en mineralen. Je kat houdt misschien niet zo van deze vrucht als jij. De smaken van katachtigen neigen meer naar hartig voedsel dan naar zoete. De bananen kunnen ook onbekend ruiken. Een avontuurlijk kitten kan een hap of twee proberen.

garen ball divider

Advies over het voeren van uw kat

Hoewel mensen en katachtigen 90% van ons DNA delen, betekent dat niet dat we hetzelfde voedsel kunnen eten. Vergeet niet dat uw huisdier een carnivoor is. Als je je kat iets van de kersttafel wilt geven, heb je het meeste geluk met vlees. Zorg er wel voor dat je je huisdier alleen gekookte maar ongekruide dingen in kleine incidentele porties geeft.

Sommige katten kunnen spijsverteringsproblemen hebben bij het introduceren van nieuw voedsel in hun dieet. Je moet ook hun scherpe reukvermogen onthouden. We zijn er zeker van dat het laatste wat je wilt een huisdier is dat om voedsel smeekt elke keer dat je kip kookt of een hamburger bakt. Het is het beste om ze af en toe een traktatie te maken om te delen met je BFF.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

De feestdagen brengen families samen om speciale momenten te delen met hun geliefden. Veel mensen zien hun katten als familieleden. Het is echter nog steeds essentieel om te onthouden dat je kat geen klein mens is. Het heeft andere voedingsbehoeften en toleranties dan jij. Minder is meer als het gaat om het samen geven van een traktatie aan je kat met kerst.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: GolubaPhoto, Shutterstock