Wat voor soort kattenras is Bingus? Virale Video Katten

Bingus is een kattenvideo die viraal is gegaan en veel mensen zijn er dol op. De video toont een komische haarloze kat die zijn gezicht laat oprekken door zijn eigenaar. We weten dat Bingus een Sphynx of een Don Sphynx is, maar niemand weet echt het exacte ras. Hoewel de video aanvankelijk geen viraal succes was, is hij de laatste tijd populairder geworden. We zullen alles bespreken, van wanneer en waar de video werd gepost tot theorieën die fans hebben over het ras van Bingus.

cat + lijnverdeler

Wat is Bingus?

Op 22 maart jl.Nd, 2020, een video van een man die het gezicht van een haarloze kat uitrekt en knijpt, werd op Instagram geplaatst door gebruiker ‘subarusocks’. De post kreeg weinig aandacht en kreeg in 7 maanden tijd 1.600 likes. De dag nadat de originele video was gepost, plaatste gebruiker “big chungles” de video opnieuw en zijn bericht kreeg 27.000 likes in dezelfde periode van 7 maanden. De vroegste vermelding van de kat die wordt aangeduid als “Bingus” is van 9 juniÞ, 2020, toen meerdere reacties op big chungles post luidden “hallo Bingus.”

Op 8 september jl.Þ, 2020, werd een foto van Bingus op de subreddit r / ambien geplaatst door gebruiker “haydongers”, waardoor de populariteit van de meme omhoog schoot. Het bericht was getiteld “AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH hoi Bingus…” en vergaarde 2.800 upvotes in een maand en zit momenteel op 7.900. De originele video werd 12 dagen later op de subreddit r/aww geplaatst en verzamelde 17.500 upvotes in slechts 22 dagen. Dit leidde ertoe dat “Bingus” het collectieve woordenboek van het internet binnenkwam en het woord wordt gebruikt om te verwijzen naar alle haarloze katten.

Memes hebben echter meestal een korte houdbaarheid en Bingus was niet anders. Hoe langer een meme duurt, hoe minder grappig de gemiddelde persoon het vindt, waardoor ze oud nieuws worden en in de steek worden gelaten. Deze worden gewoonlijk ‘dode memes’ genoemd. In tegenstelling tot de meeste dode memes werd Bingus echter nieuw leven ingeblazen.

Horror YouTuber “Corpse Husband” noemde Bingus tijdens een Twitch-stream. Tijdens het streamen van het videospel “Among Us”, noemde Corpse’s Husband Bingus en bracht het per ongeluk terug. Zijn abonneebestand van meer dan 7 miljoen begon Bingus steeds meer te noemen, en het werd verbonden met Among Us, dat een meme werd in zijn gemeenschap en zich snel verspreidde.

Welk ras is Bingus?

Het ras van Bingus is niet bekend, evenmin als zijn echte naam of de naam van zijn eigenaar. Sterker nog, we weten niet eens zeker waar de video oorspronkelijk vandaan kwam. We weten dat Bingus een Sphynx of een Don Sphynx is, maar het is onmogelijk om te zeggen met de beelden die we hebben. Zijn eigenaar woont waarschijnlijk ook in China, wat velen heeft doen geloven dat de video oorspronkelijk op Weibo was geplaatst, in feite de Chinese versie van Twitter.

Een bericht op de subreddit r/bingus door de gebruiker “can a dude a taco” beweert dat de gebruiker die Bingus voor het eerst op Reddit plaatste, haydongers, bevriend is met de oorspronkelijke maker van Bingus en dat de maker anoniem wenst te blijven. De oorspronkelijke maker is hoogstwaarschijnlijk de eigenaar van de kat en als ze anoniem willen blijven, zullen ze waarschijnlijk het ras of de naam van Bingus niet delen.

3 kat face divider

Inpakken

Zoals je kunt zien, is er niet veel informatie over de oorsprong van Bingus. De kat lijkt op een Sphynx, maar dat is moeilijk te bevestigen uit de video. Hoewel de Bingus-meme aanvankelijk niet aansloeg, is deze populairder geworden. Bingus is nu vrij beroemd en nu verwijzen verschillende mensen naar een haarloze kat als een “Bingus”.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Ivanova N, Shutterstock